Još Jedna Bitka U Već Dobijenom Ratu!?

Usljed početka MLB playoff utakmica koje startaju sa narednom srijedom, AEW je primoran prebaciti emitovanje na utorak. To ne bi bila neka vijest da, sa druge strane, WWE ne emituje svoj razvojni show NXT u istom terminu, pa će na jednu noć AEW i NXT ponovo zauzeti “borbene položaje” kada je ratings rat u pitanju.

Podsjećam, Dynamite i NXT su krajem 2021.g. otpočeli “rat” u ratingsima nakon što je WWE odlučio da se NXT počne emitovati srijedom, uživo, kako bi kontrirao i oduzeo publiku AEW-u koji je u tom periodu ima svoj najveći porocvati i rast potpisivajući imena poput CM Punka, Bryana Danielsona, Adama Colea…

Iako je WWE tretirao NXT kao treći brand i slao main roster likove na njega kako bi povećali ratings, nisu uspjeli u tome i Dynamite ih je dobijao gotovo svake sedmice, što ih je natjeralo da priznaju poraz, prebace NXT na utorak i rebendiraju ga u NXT 2.0. Novi show je poprimio razvojnu etiketu, s ciljem dobijanja alibija da je AEW pobijedio samo razvojni show, iako je struktura NXT-a tokom “rata” bila daleko od samo razvojnog showa, obzirom ko se pojavljivao na tim epizodama.

Koliko ih boli taj poraz svjedok je ovaj potez koji su napravili saznanjem da će ponovo, na jednu noć, ići  “head 2 head” protiv Dynamite. Odlučili su za ovu epizodu pozvati gotovo sva veća imena sa snažnim star powerom poput John Cena-e, Cody Rhodesa, Paul Heymana, ASUKA-e, kako bi makar ovaj put pobjedili Dynamite u ratingsima. Pomalo petty potez za kompaniju ovih proporcija i imena, ali očito su rane preduboke i guzobolnost je presudila u donošenju odluka.

Svakako, i Dynamite će imati konje za utrku, pa se card za ovaj show ne bi posramio ni nekog PPV-a, kamoli epizode sedmičnog showa. Vidjećemo da li će Adam Copeland fka “Edge” ipak uspjeti biti draw koji, svakako, očekuju od njega da bude.

Količina star powera na ovoj epizodi morala bi biti dovoljna za privlačenje velikog broja gledaoca i smatram da će NXT imati veću gledanost nego Dynamite, ali svakako i ako ne bude lako se posegne za kartu da su pobjedili epizodu samo „razvojnog“ showa.

Šta vi mislite o svemu ovome? Pridružite nam se u raspravi klikom na ovo.

Be the first to comment on "Još Jedna Bitka U Već Dobijenom Ratu!?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*