Intervju s Mariom Bokarom – kako je jedan Hrvat postao zvijezda na hrvačkoj indy sceni

Dragi čitatelji, pripremili smo jedno malo iznenađenje za vas! Kao što vidite u naslovu riječ je o intervjuu s veoma poznatim hrvačom iz Hrvatskih koji je postao jako popularan na indy sceni u zadnjih nekoliko godina, Mariom Bokarom! Kontaktirali smo Maria, zamolili ga za ovaj intervju i on je s velikim oduševljenjem prihvatio odgovoriti na naša pitanja! Mi mu na tome zahvaljujemo, a nadamo se da ćete uživati u njegovim odgovorima u kojima je govorio o sebi, kako je došao ondje gdje je sada i koji su mu savjeti za sve one koji žele biti ono što on je! Pročitajte!

1. Ti si jedan od rijetkih Hrvatskih profesionalnih hrvača, no već si dosta poznat jer nastupaš po cijelom svijetu. Koliko dugo se baviš profesionalnim hrvanjem i koji su tvoji planovi za budućnost?

Hvala vam! Bavim se profesionalnim hrvanjem već 17 godina. Mislim da, onome tko se želi baviti hrvanjem je cilj dospjeti do najvećeg nivoa. WWE i WrestleMania su uvijek bili i bit će moj san i moj cilj koji želi ostvariti. Japan i Ujedinjeno Kraljevstvo su također ciljevi koje želim ostvariti jednoga dana. Biti kontaktiran i ponuđen da nastupam na svjetskoj platformi je nešto čemu se nadam da ću ostvariti.

2. Kada i kako si započeo svoju karijeru? Je li postojao neki drugi hrvač koji je imao utjecaja na tebe?

Iskreno sam znao da ću biti profesionalni hrvač kada sam imao 12 godina. Moja majka mi je uvijek rekla da pratim svoje snove i da mogu učiniti sve što sam htio na ovome svijetu. Ovo je oduvijek bila moja strast i volim to jako! Postojalo je mnogo hrvača koji su imali utjecaja na mene dok sam odrastao, mnogo njih…Hulk Hogan, Bret Hart, Triple H, Chris Benoit, Kurt Angle i Eddie Guerrero su jedni od najvećih, no ako bih trebao odabrati onoga koji je učvrstio mojuu odluku da postanem hrvač, reći ću da je to bio Shawn Michaels.

3. Kao što smo rekli, nastupaš po cijelom svijetu i već si imao mnogo mečeva s nekim poznatim hrvačkim zvijezdama kao što su Sami Callihan i Kenny Omega. Prošli petak si čak imao meč protiv Codya Rhodesa na WrestlePro događaju. Tko je najbolji hrvač s kojim si do sada imao meč?

Wow…postoji mnogo mojih favorita. Cody Rhodes je definitivno jedan od većih favorita. Njegova prisutnost, izvedba i cjelokupna vještina su uspjeli stvoriti meč koji nikada neću zaboraviti. No, moj najdraži protivnik je Danny Maff! Hrvali smo jedan drugog mnogo puta i mnogo tih mečeva su moji favoriti. On mi je mnogo pomogao tijekom ovih godina, unutar i van ringa. Mi uvijek uspijevamo izvući najbolje jedan iz drugog i gurnuti jedan drugoga do samog limita za kojeg prije nisi znao da uopće postoji kod tebe. Kada znaš da toliko dugo, ne želiš ništa drugo nego najbolje jedan za drugog i kada stupiš u ring s njima, to je potpuno drugi nivo intenziteta i izvedbe.

4. Stipe Miočić, poznati Hrvatski borac, napravio je veliki utisak u UFC-u u zadnje vrijeme i jako je dobro prihvaćen od svih. Vidjeli smo i tebe kako nosiš outfit s crvenim i bijelim kockicama i našu zastavu sa sobom dok ulaziš u ringu. Namjeravaš li nastaviti predstavljati svoju domovinu u svijetu hrvanja?

100% neupitno! Biti u stanju predstavljati svoju obitelj, ime, tradiciju i cijelu domovinu je nešto čime se ponosim. Meni je zaista čast biti u stanju nositi Hrvatsku zastavu i imati taktove Thompsona koji me vode do ringa. Neću se nikada promijeniti i želim učiniti sve u mojoj obitelji i domovini ponosnima! Upravo ono što je Stipe učinio u UFC-u.

5. U Hrvatskoj se u zadnje vrijeme događaju pokreti što se tiče profesionalnog hrvanja. Još jedan Hrvatski profesionalni hrvač Chris Willson krenuo je razvijati CWO, wrestling kompaniju koja će uskoro krenuti sa svojim radom. Prvi Hrvatski Kečeri su na sceni već neko vrijeme i proizveli su već mnogo wrestling događaja. Jesi li sretan da se napokon nešto događa s hrvanjem u Hrvatskoj, s obzirom da on kod nas i nije toliko popularan?

DA! Pričao sam sa Chrisom prije preko poruka i sprijateljio sam se s njim. Izrazito sam sretan za ono što je učinio i što hrvanje postaje sve dostupnije i poznatije u Hrvatskoj.

Još jedan cilj je vratiti se u Hrvatsku i hrvati ondje, bilo bi to ostvarenje snova hrvati ispred moje obitelji koji su ondje u Hrvatskoj i za sve ljude koji me podržavaju i prihvaćaju ono tko sam i što radim. Bila bi to velika čast nastupiti u Hrvatskoj.

6. Imaš li u planu jednoga dana vratiti se u Hrvatsku i možda pokrenuti školu hrvanja koji bi pomogla u populariziranju hrvanja na ovim prostorima? Imaš li kakav savjet za sve one koji žele postat hrvači ili one koji su već na tome putu?

Trenutno podučavam za WrestlePro u New Jerseyu, zajedno s glavnim trenerom i vlasnikom škole, Patom Buckom. On je glavni razlog zašto je Mario Bokara postao ono što je sada. On mi je pomogao voditi me i formirati me u ono što sam postigao sa svojim karakterom i on je glavni razlog zašto vi i svi u Hrvatskoj znaju tko je Mario Bokara! Imamo odličnu skupinu hrvača i studenata, i novih i onih iskusnijih i ja ću uvijek biti dio WrestlePro obitelji.

Možda jednog dana, kada završim sa svojom karijerom u ringu, postoji mogućnost da se vratim. Volio bih više nego išta biti u stanju činiti to jednog dana! Htio bih da se mogu vratiti češće u globalu.

Ali zaista bih volio pomoći tome da se hrvanje učiniti popularnim u Hrvatskoj i sve što budem mogao učiniti, definitivno ću pokušati!

Savjet za one koji žele to postati? To zahtijeva ljubav prema svemu što se veže uz hrvanje! Zahtijeva godine treninga s dobrim trenerima i školama konstantno, bez prestanka. Dobit ćeš onoliko koliko si uložio truda u to, tretiraj to kao profesionalnu karijeru. Budi dobar izvan ringa, tko si ti kao osoba može imati mnogo efekta na koliko daleko ćeš dospjeti.

Ništa nije nedostižno, možeš postati tkogod želiš ako uložiš truda, u ringu i u teretani. Kondicija, fizičko zdravlje i fitness su ključni! Razumi što trebaš poboljšati i bude iskren prema sebi! Prihvati kritike i pomoću njih se poboljšaj! Nije sve u sreći i slavi, teško je postići veliki financijski status, ali je moguće zaraditi novac ako si pametan oko toga i ako ideš do određenog nivoa.

Vodi brigu o zdravlju, tijelu i sigurnosti drugih, to je broj jedan. Uči koliko možeš i od koliko god ljudi možeš! Da sažmem…možeš učiniti štogod želiš ako radiš dovoljno i posvetiš se tome! To je ljubav i strast koja se može ili nagraditi ili slomiti te! Samo razumi što radiš i posveti se tome!

Ništa nije nemoguće!

 

Našeg Hrvatskog velikana možete pratiti na FacebookuTwitteru, a na forumu možete ostaviti komentar o njemu u ovoj temi! Još jednom zahvaljujemo Mariu što je odvojio vrijeme za nas, želimo mu sreće u daljnjem nastavku svoje karijere!

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Intervju s Mariom Bokarom – kako je jedan Hrvat postao zvijezda na hrvačkoj indy sceni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*