Impact Wrestling pregled – Hardy saga se nastavlja

Nakon veoma uspješnog Slammiversary PPV-a za TNA, ovotjedni Impact nam donosi čak četiri meča za titule. Plus, priča između Jeffa i Matta se nastavlja i saznajemo tko će sljedeći ući u TNA Hall of Fame.

 

Novopečeni TNA prvak Lashley otvorio je Impact. Govorio je ono što bi svaki prvak rekao kad osvoji titulu, a to je da je bolji od bilo koga u hrvanju. Ethan Carter Treći ga je prekinuo i zatražio svoj meč za titulu, no Lashley je smatrao kako Carter nije dovoljno spreman za taj meč. Galloway je izašao van sljedeći i, pošto Lashley morao braniti titulu na ovoj epizodi (Gold Rush specijal), Galloway je odlučio iskoristiti svoje pravo na revanš. Bio je ovo dobar segment koji je postavio još jedan meč između Gallowaya i Lashleya, iako nisam siguran koja je točno bila uloga Cartera u segment. Sve u redu, izašao je van i htio je meč za titulu, ali ako su ciljali na to da najave meč između Lashleya i Gallowaya, onda mislim da on u ovom segmentu baš i nije potreban. Mogli su odraditi u backstage segmentu konfrontaciju njega i Lashleya gdje on govori da tkogod izađe iz najavljenog meča kao prvaka, on će ga sljedeći izazvati za titulu. Ovako je njegova pojava pala u drugi plan nakon što se pojavio. Ali barem znamo da će se EC3 vratiti u main event scenu, što mi je drago.

 

Eli Drake (c) vs Jeff Hardy (King of the Mountain title meč) – *3/4

U redu meč. Nije bio ništa posebno, bio je to standardan meč u kojem je Drake dominirao, ali je Jeff pronašao put do preuzimanja kontrole da bi na kraju njegova prilika za KOTM titulu pala u vodu kada se Matt Hardy pojavio i prouzročio diskvalifikaciju. Bio je to prigodan završetak jer Matt sigurno ne želi da njegov brat, koji ga je razbio na Slammiversaryu, osvoji titulu.

 

Kad smo se vratili s reklama, Jeff je uzeo mikrofon, a Matta više nije bilo. No, Jeff je odlučio riješiti probleme između njih jednom zauvijek i prozvao Matta. Matt se pojavio na nekakvim stepenicama, mjestu s kojeg je Jeff skočio u njihovu I quit meču i napravio mu Swanton Bomb. Matt je pozvao Jeffa na stepenice što je Jeff i napravio i njih dvojica su ušli u tuču. Nedugo zatim, pojavila se Mattova žena i aparatom za gašenje omela Jeffa te pomogla mužu da ga dokrajči. Nakon toga, u backstageu, Matt je izazvao Jeffa na Six Sides of Steel meč idući tjedan. Solidan segment, iako mislim da se ovaj meč ne bi trebao dogoditi već idući tjedan nego su priču trebali rastegnuti još malo. No, taj meč idući tjedan bi trebao biti zabavan. Vjerojatno će to biti završetak njihova rivalstva.

 

Eddie Edwards (c) vs Trevor Lee (X-Division title meč) – **

Izgleda da se vraćamo na te dane gdje X-Divison mečevi dobivaju četiri minute. Nije dugo trajalo da se vratimo na to. Ovaj meč je imao tu manu, dobili su premalo vremena i meč se nije mogao dobro razgraditi, a mogao je biti dosta dobar pošto su obojica prilično zabavni. Eddie je dobio i zadržao titulu. Nadam se da se neće isti ljudi vrtjeti stalno oko ove titule nego da ćemo vidjeti raznolike mečeve i da će isti dobiti više vremena nego što su ovdje dobili. X-Divizija može biti najsvjetlija točka u TNA, no oni se ni ne trude učiniti je takvom.

 

Dixie Carter je došla u ring, cijeli roster je bio na rampi, bilo je vrijeme da saznamo tko ide u TNA Hall of Fame. Nakon kratkog govora, Dixie je objavila kako će Gail Kim ove godine ući u njihovu kuću slavnih. Čestitam joj, najbolja je žena u Knockouts diviziji, i da nje nije bilo u ovih zadnjih par godina, mislim da bi ta divizija doživjela veliku propast, no onda je koliko toliko održala na nekoj razini. Gail Kim je imala solidan govor nakon toga.

 

The Decay (c) vs The Tribunal vs Shera & Grado vs The BroMans (TNA Tag Team title meč) – **

Ovo je vaša TNA Tag Team divizija, dame i gospodo. Shera i Grado su nasumičan tim za koji je očito da neće imati puno uspjeha, Tribunal je debitirao na Slammiversaryu i nisu se pokazali dobrima, BroMansi su ponovno zajedno iako su cijelu prošlu godinu bili u zavadu, a jedini tim koji zapravo izgleda kao tim su prvaci, The Decay. Ovaj meč je mogao biti zabavan, ali je dobio premalo vremena pa sam meč nije imao dobru strukturu. Bilo je sve nabacano na hrpu i nije baš bilo zabavno. Decay je zadržao titule.

 

Mike Bennett, zajedno s Mariom, je došao u ring i odlučio protestirati zbog svojeg poraza na PPV-u. Billy Corgan i Dixie Carter su izašli van, odazvavši se na Bennettov poziv. Maria i Dixie su ušle u sukob, Maria je rekla kako ona nije ovdje da se ulizuje svima, uključujući šefici nego kako je ona vrlo važna osoba u ovoj kompaniji, čak važnija od Dixie. Za to je dobila šamar. Bio je ovo dobar segment, uglavnom zbog veoma zabavnog promoa Bennetta i Marie. Njih dvoje su kao Miz i Maryse u WWE-u. Možda ne tako dobri, ali toga tipa jesu. Nije baš da me ovaj storyline zanima, ali vidjet ćemo što će proizaći iz njega.

 

Lashley (c) vs Drew Galloway (TNA Title meč) – ***

Iako ovo po kvalitetu nije bilo ni blizu onome meču sa Slammiversarya, bio je zabavan meč. Akcija je bila dobra, bilo je dosta agresivnosti i brutalnih poteza. Nisam veliki obožavatelj Lashleya što se tiče hrvanja, ali u ova dva meča me je impresionirao, definitivno jedni od boljih mečeva od njega koje sam vidio u zadnje vrijeme. EC3 je bio za komentatorskim stolom. Galloway je slučajno udario sudca nogom, a Lashley je onda htio varati pa je uzeo stolicu, no EC3 ga je spriječio u tome. Tada je pak on uzeo stolicu i išao udariti Lashleya, no on se izmaknuo pa je ovaj udario Gallowaya. Lashley je zatim podijelio Spearove, novi sudac se pojavio i Lashley je zadržao titulu. Iako je sve ovo bilo dobro odrađeno i postavilo je rivalstvo između Lashleya i Cartera, ali isto tako između Cartera i Gallowaya jer ga je ovaj udario stolicom, jedna mi stvar nema logike – taj sudac koji je došao, zašto je on dopustio da meč završi normalno? I on je sudac, gledao je meč u backstageu i utrčao kada je bilo potrebno, ali zašto bi on dopustio sav onaj kaos koji se dogodio prije njegovog dolaska i jednostavno završio meč kao da ništa nije bilo. To mi jedino nije imali smisla, ali sve ostalo je bilo dobro odrađeno.

 

Solidna epizoda Impacta. Bilo je dosta dobrih segmenta i jedan dobar meč, no ostali meč su ostali zakinuti minutažom i nisu ispali dobri. Ali, barem smo dobili solidan Impact, ne događa se to često.

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Impact Wrestling pregled – Hardy saga se nastavlja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*