Impact Wrestling pregled – Braća u borbi za čast

Ultimate X meč za X-Division titulu – ***

Mike Bennett i Maria došli su u ring i Bennett je htio unovčiti X-Division titulu odmah, no Dixie ga je za kaznu stavila u Ultimate X gdje je morao braniti titulu. Malo sam protiv toga da se ovakav tip meča dadne na običnoj epizodi Impacta bez ikakve prethodne priče jer ovaj meč definira X-diviziju. Mogli su ga bolje imati na Slammiversaryu. Meč je bio zabavan, ali ni blizu nekim najboljim mečevima ovoga tipa. Ono što me je iznenadilo je pobjednik. Po meni nema nimalo smisla vratiti titulu na Eddiea Edwardsa koji ju je izgubio prije samo dva tjedna. Sada cijela ova priča s Bennettom i njegovim unovčenjem postaje uzaludna. A i Bennett izgleda kao legitimniji izazivač za TNA titulu od Edwardsa.

 

Eli Drake (c) vs James Storm – **

Još jedan meč za titulu. TNA svaki tjedan ima barem tri meča za pojaseve. Već sam rekao kako bi trebali smanjiti količinu mečeva za TNA titulu, ali sada izgleda da to vrijedi i za ostale titule. Iznenađen sam što se ovaj meč dogodio samo tjedan dana nakon njihove prve konfrontacije. Mogli su ga malo bolje izgraditi jer osim što mu je udario Superkick, ne znam na koji je točno način Storm zaslužio meč za titulu. Što se tiče meča, nije bio ništa posebno, veoma bazično i prosječno. Završilo je diskvalifikacijom Drakea kada je udario Storma titulom. Siguran sam kako će se ovo nastaviti, što je u redu, ali nadam se da neće pretjerati s količinom mečeva između njih dvojice.

 

Jade vs Marti Belle (Street Fight) – **1/4

Nije bilo toliko loše, izveli su nekoliko solidnih poteza i korištenje oružja je bilo u redu. Lijepo je vidjeti kako i žene dobivaju stipulaciju, to je nešto što bih jednom definitivno volio vidjeti u WWE-u. Jade je na kraju pobijedila s Package Piledriverom na stolicu. Nisam očekivao da će Jade ovako rano izvršiti osvetu nad Marti, mislio sam kako će se njihova priča vući još tjednima. Ali to je u redu što se mene tiče.

 

Maria i Bennett ponovno su došli u ring kako bi napravili protest nakon što je Mike izgubio titulu ranije u showu. Pojavio se Corgan, pojavila se Dixie, Maria je htjela biti predsjednica, Bennett je htio biti u main eventu Destination X-a, no ništa to nije bilo odobreno od strane Dixie. Bennett je zatim zaprijetio da će upropastiti taj show ako ne promijene odluku. Imam osjećaj kako sam ovaj segment vidio i prošli i pretprošli tjedan i kako samo ponavljaju jedan te isti segment svaki puta. Corgan mi se ne sviđa, možda bi bilo bolje za njega da ostane u backstageu i radi ondje što treba. Bennett zaista nije trebao izgubiti titulu.

 

BroMans & Raquel vs The Decay – **1/4

Zabavan kratki meč gdje su BroMansi uspjeli pobijediti prvake i tako si zaslužili meč za Tag Team titule u budućnosti. Pošto je TNA tag team divizija jako slaba, BroMansi kao novi izazivači je dobra odluka jer oni imaju najviše momentuma od svih ostalih timova, a za promjenu su i zabavni.

 

Borash je imao intervju s novim X-Division prvakom Eddiem Edwardsom o tome hoće li unovčiti titulu na Destination X-u. Prije nego što je uspio odlučiti, Lashley ga je prekinuo i pokušao zastrašiti kako to ne bi učinio, ali kada je vidio da to ne funkcionira, izazvao je Edwradsa na meč za obje titule, što je Eddie i prihvatio. Dobra najava. Zaista ne znam kako bi meč mogao završiti, ali već vidim da će biti diskvalifikacija jer jednostavno ne vidim Edwardsa kao TNA prvaka, a stavljanje X-Division titule na Lashleya bi bilo užasno. Ali meč bi trebao biti zanimljiv, sviđa mi se.

 

Broken Matt Hardy vs Brother Nero Jeff Hardy (THE FINAL DELETION)

Ranije u showu, Matt i Jeff su imali nekakav segment gdje je Matt Hardy s nekakvim letjelicama uletio u Jeffovu kuću. Zatim se pojavio njegov hologram koji je govorio. To je bilo toliko cheesy da je bilo fantastično. Mislim, sva ova priča je privukla mnoge gledatelje zato što je cheesy i ne može se gledati ozbiljno. Da je gledamo kao filmski kritičari, to bi sasvim sigurno bilo užasno. Ali ne gledamo i ne bismo trebali. Što se tiče samog meča, iskreno, ne znam kako bih ga točno ocijenio uz pomoć pahuljica jer se u ovome slučaju osjećam nesigurno s takvim tipom ocjenjivanja. Reći ću samo kako ovo nije bio regularan wrestling meč. Zašto? Borili su se u prirodi, kod kuće, u njihovom ringu i meč je više izgledao kao neka uzbudljiva scena iz akcijskog filma zbog toga što ga je pratila glazba. Radili su lude stvari, izgledalo je stvarno drugačije i odstupalo je od bilo čega što se do sada dogodilo u TNA. Borba vatrometom je bila fantastična. Sve u svemu, iako sam bio skeptičan oko ovoga meča, potpuno su me iznenadili i oduševili svojom izvedbom. Broken Matt Hardy je na kraju pobijedio i taj ‘final deletion’ se stvarno ostvario. Što to znači, saznat ćemo u idućim tjednima. Hoće li se Matt sada vratiti u normalno stanje? Hoće li Jeff postati broken? Toliko pitanja, toliko pitanja.

 

Epizoda sve do main eventa je bila solidna, ali meč između braće Hardya joj je stvarno podigao kvalitetu. Nešto tako genijalno odavno nisam vidio u TNA. Pogledajte definitivno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "Impact Wrestling pregled – Braća u borbi za čast"

  1. Vedran Karlić | 6. srpnja 2016. at 17:19 | Odgovori

    It’s OVAH!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*