Impact pregled (11/10/2019)

Prošle su godine od kada sam zadnji puta u cijelosti odgledao Impact epizodu. Bilo je to u periodu dok je Broken Matt Hardy žario i palio wrestling svijetom, kada sam gotovo religiozno gledao svaku. Kako je došao novi tjedni bum wrestling showa rekao sam kako ne bi bilo fer izostaviti Impact, pošto je godinama bio ‘konkurencija’. I moram priznati kako nisam požalio.

Govorili su kako je Impactova kvaliteta podignuta, te kako ga mnogi izbjegavaju zbog grijeha prošlosti. I nakon samo jedne epizode, mogu kazati kako su u pravu. Možda ćete kazati kako sam samo naletio na dobru epizodu. I možda ste u pravu. Ali to što sam vidio u epizodi je bilo dovoljno da ih ovako pošteno nahvalim. Glavni razlog toga je main event.

No prije nego dođemo do main eventa, trebate znati što se dogodilo. A sve što se dogodilo vam Impact kaže na početku showa, u jednoj kratkoj vinjeti. Brain Cage je imao svoj sretan dan, kada je oženio Mellisu Santos, sve dok pijani Sami Callihan nije upao na proslavu (koja je naravno bila u ringu) te u konačnici udario (zabunom) Melissu bocom u glavu. Tjedan dana kasnije Cage se htio osvetiti, ali u napadu bijesa i instinktivnom reakcijom slučajno napada jednog gledatelja i završava u zatvoru. I tu dolazimo do trenutne epizode.

Main event večeri je bio oVe (grupacija kojoj pripadaju trenutni X division prvak Jake Crist te Madman Fulton koji će imati meč, Dave Crist koji je u pratnji te Sami Callihan koji trenutno nije tu) protiv Dage i Tesse Blanchard. Moram kazati kako nemam ništa protiv intergender mečeva, te da je ovaj bio odlično odrađen. Tessa je došla obučena u zlatnu opremu, odradila je vraški posao u ringu kao underdog protiv fizički jačih protivnika, koji su po običaju varali pošto je onaj u pratnji pomogao svojima u ringu. Tessa je izgledala kao milijun dolara u ovom meču te je na kraju ona odradila pin za pobjedu. Jedva čekam vidjeti je na Bound for Glory gdje će biti u intergender meču za X Division titulu s još 4 sudionika (od kojeg su dva bila u ovom meču, trenutni prvak Jake Crist, te njen noćašnji tag tim partner Daga).

Nakon meča oVe je razbio svoje protivnike, no njih je pak prekinuo Cage koji se vratio iz zatvora. Tri na jedan je mogao, no kada se pojavio Callihan više nije. Zavezali su ga lisicama za užad te ga htjeli tuči palicom, sve dok mu žena nije došla u pomoć. Ali ne prebiti protivnike, nego tražiti da ga puste na miru. Na žalost, to je završilo kobno za nju. Pošto ju je Sami Callihan uzeo i izveli piledriver na njoj, dok je ostatak tima Cagu držao oči otvorenima kako bi vidio što se događa zbog njegovih odluka. Ovo je bilo perfektno odrađeno. Bez imalo problema najbolji TV segment na bilo kojem showu u ovom tjednu. Jednim segmentom su me kupili za ovu priču i sada jedva čekam Bound for Glory gdje će se sukobiti za glavnu titulu kompanije.

Kroz ostale mečeve ću brzo proći samo s nekim komentarom, pošto nisam još polovio sve priče. Uz napomenu kako je između svakog meča bila barem neka vinjeta ili promo, što je uvelike doprinjelo tempu.

  • Ace Austin vs. Eddie Edwards – pobjednik ide u Bound for Glory za X division, te iako je Eddie bio bolji, Ace je imao pomoć, uz to je još varao i u konačnici dobio meč. Prilično fora postavljena priča
  • Desi Hit Squad vs. The Rascalz – Slab meč u kojem je DHS dobio, što ne čudi, pošto je Mahabali Shera u timu, a njegov povratak u Impact je jedan od njihovih gledanijih YT videa. Popularan je u Indiji.
  • Taya vs. Jessika Havok – meč za Knockout titulu u kojoj je Tayin menadžer prekinuo meč kako njegova štićenica ne bi izgubila. Havok je prebila menadžera, a Tenille Dashwood (koja je bila za komentatorskim stolim) trenutnu prvakinju. Kako njih dvije imaju meč na Bound for Glory to je bilo jako dobro odrađeno.
  • Stephan Bonnar vs. Moose – Još jedan DQ, koji je služio da se pojavi Ken Shamrock s kojim Moose ima meč.
  • Jordynne Grace vs. Katie Forbes – Meč koji je više stavljao na komediju nego na sam wrestling. Ništa posebno.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Impact pregled (11/10/2019)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*