IMPACT! Hard to Kill (2021) recenzija

Nismo zaboravili na Impact. Od kada je Kenny Omega postao AEW šampion uz pomoć Don Callis-a, mnogi su spekulisali oko toga šta će raditi sa njim u Impact-u? Na ovom PPV-u smo imali prilike da gledamo Omega-u prvi put u Impact ring-u. Iako je taj meč po svim standardima bio jako dobar, uz izuzetak dva meča, ostatak je bio jako čudan. Vrlo slično kao i na skoro svakom Impact PPV-u u poslednje vreme. U suštini nije bilo loše, ali daleko je od onoga što se očekuje od jednog PPV-a.

Kaleb with a K and Tenille Dashwood vs. Decay (Crazzy Steve and Rosemary)

Evo jednog primera da čudno nije jednako dobro. Decay se, vrlo iznenadno, vratio. Jako sam srećan zbog toga, ali mislim da ovaj meč nije bio vredan povratka. Više puta sam komentarisao gimmick Dashwood i Kaleb-a, pa se ne bih ponavljao. Ukratko, debilno je. A što je još debilnije je da ih predstavljaju, zbog tog gimmick-a, kao dva potpuna morona koji nisu u stanju da urade jedan kasvetan potez. A svi znamo da to nije slučaj. Svetla tačka ovog meča je bio Steve. Davno ga nisam gledao ovako energičnog. Loš početak PPV-a.

4/10

Old School Rules Match: Cousin Jake, Rhino and Tommy Dreamer vs. Violent by Design (Deaner, Eric Young and Joe Doering)

Jako prosečan meč. Kao što se i pretpostavilo, akcenat je bio na Deaner vs. Jake feud-u. Sasvim korektno je to odrađeno. Pored toga, iako nisam fan Tommy Dreamer-a u poslednje vreme, old school rules je ovom meču dao iznenađujući šmek. Verovatno bi bilo dosta gore da nije postojala ova stipulacija. Kako je Dreamer udario Young-a tiganjom u glavu. Kao neka scena iz Tom i Džerija. Sigurno ovde nije kraj feud-a, čak bih rekao da je tek početak. U nekom trenutku ćemo gledati meč između dva bivša tag partnera i za sada deluje kao da će biti jako dobro.

5/10

Impact Knockouts Tag Team Title Tournament Final Match: Fire and Flava (Kiera Hogan and Tasha Steelz) vs. Havok and Nevaeh

Nisam siguran da sam razumeo šta je ovaj meč trebao da predstvalja. Skoro ceo meč je bio neka vrsta squash-a, a onda odjednom Hogan i Steelz odnose pobedu. Bukvalno mi je promaklo pa sam morao da vraćam unazad. Još jedan loš meč na PPV-u. S jedne strane mi je drago što imamo nove ženske tag šampione, a sa druge ne vidim mnogo razvijenih ženskih tag timova da bi aktuelne šampionke imale zanimljivu konkurenciju.

4/10

Matt Cardona vs. Ace Austin

Očajan debi. Očajan. Sam debi nije bilo loš, prilično sam bio iznenađen, ali meč je bio jadan u najboljem slučaju. Ace Austin izlazi pre meča, traži protivnika s obzirom da nije u priči oko X Division titule, izlazi Cardona. Meč nije trajao ni 3 minuta, da bi se završio diskvalifikacijom jer se Fulton uključio. Glavni problem je odabir protivnika. Jel morao da bude Austin? Toliko broj zvezda nije radio ništa ove večeri, zar je morao da bude sledeći kandidat za X Division titulu? Mnogo čudna odluka, ali nevezano s tim, meč nije trajao ni 3 minuta pa ne dobija ocenu.

/

Impact X-Divison Title Three Way Match: Manik (c) vs. Chris Bey vs. Rohit Raju

Sjajan meč. Mnogo bolje nego prethodni meč između Rohit-a i Manik-a. Zahvalnicu treba uručiti Bey-u, dao je izuzetnu dozu svežine ovom meču. Još uvek se vretela priča oko skidanja maske Manik-u. Lepo su izveli celu tu priču u samom meču. Pored toga, ako volite rvanje, ovaj meč je imao skoro sve što treba. TJP je uradio prelepu varijaciju „texas cloverleaf“-a. Što bi rekao onaj mim, „perfection“.

8/10

Impact Knockouts Title Match: Deonna Purrazzo (c) vs. Taya Valkyrie

Nisam verovao da će ovo biti tako prosečno. Imam osećaj kako Deonna nema dovoljno veliki broj kredibilnih ženskih protivnika da prikaže svoje umeće u potpunosti. Nemojte da mislite da smatram da Taya nema umeće, naprotiv, ali ovaj stil koji forisra Deonna joj ni najmanje ne leži. Pored toga, Taya nije mnogo toga uradila u samom meču. Sve se svodilo na njenu odbranu. Očekivao sam mnogo više od ovog meča, ali šta je tu je.

5/10

Ethan Page vs. The Karate Man

Nije trajalo duže od 5 minuta, imalo je elemente traš filmova i Mortal Kombat-a (igre) i bilo je genijalno. Ne mogu ovom segmentu da dam meč, iako bih želeo (i verovatno bi dobio 11/10). Za razliku od ostalih „filmskih mečeva“ ovo se čak nije odvijao u ring-u ili nešto slično tome. Nekima će biti imbecilno, meni je fenomelano.

/

Barbed Wire Massacre Match: Eddie Edwards vs. Sami Callihan

Nisam fan ovakvih mečeva, ali imam poštovanje za iste. Za razliku od sc hardcore mečeva, ovo je bio hc hardcore meč. Brutalno i inovativno. Sjajan feud je pratio ovu dvojicu već jako dugo i ovo je vrlo poetičan način da se to završi. Nije se ovde mnogo toga desilo što se poteza tiče, pa nema šta toliko da se kritikuje, ali je bilo dobro. Ocenu više dobija zato što je Sami udario Eddie-ja džojstikom za Nintendo 64 obmotanim oko bodljikave žice.

8/10

Kenny Omega and The Good Brothers (Karl Anderson and Doc Gallows) vs. RIch Swann, Moose and Chris Sabin

Evo trenutka koji smo svi čekali. Nažalost, Shelley se povredio, pa nije mogao da učestvuje u ovom meču. Zamena mu je bio Moose i fenomelano se snašao. Podeljeno je bilo na ovaj način: Omega/Swann, Gallows/Moose i Sabin/Anderson. Smislena podela koja je sve vreme funkcionisala. Zvezda ove večeri je bio Omega i to je ujedno i pozitivna i negativna strana ovog meča. Imao sam utisak (koji me možda vara) da je jako mali akcenat bačen na njegove tag partnere (pre svega Gallows). Razumem zašto su to uradili, ali mi je na momente malo smetalo. Nemam drugih zamerki, meč dinamičan i zabavan od prvog do poslednjeg minuta. Još jedna preporuka. Najzanimljivija stvar je što je Omega pin-ovao Swann-a. Moraju nešto sa ovim da urade što pre. Najbolji Invasion angle koji je urađen u Americi.

9/10

Ukupni utisak:

Moram da pohvalim nove komentatore (Brown i Striker). Uz njih dvojicu sam imao utisak kao da gledam potpuno drugu promociju. Mečevi su varirali u kvalitetu drastično, ali ono što je trebalo da bude dobro je i bilo (sem Taya/Deonna). Sasvim pristojan PPV.

7/10

Be the first to comment on "IMPACT! Hard to Kill (2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*