IMPACT! (05/01/2021) recenzija

Prvi iMPACT u novoj godini. Epizoda koju možete vrlo lako da preskočite. Ništa se bitno nije desilo, a ono što smo očekivali (Eddie/Sami) nije ni bio meč. Specijal je u subotu, sledeće nedelje je PPV, a imam utisak kao da dobar deo stvari još uvek nije rečen. Čudno.

Crazzy Steve vs. Ace Austin vs. KC Navarro vs. Blake Christian

Otvaramo sjajnim X division mečom. Ujedno i najbolje nešto što ćete gledati ove večeri. Mnogo sam impresioniran Blake Christian-om. Gledao sam ga u Super J kupu, ali to nije bilo ni 10% njegovih kapaciteta. Čovek je neverovatan. Drago mi je da ponovo gledamo Ace Austina-a, uželeo sam se njegovog pristupa. Sve ovo učesnike (a i još neke) ćemo gledati u „Super X Cup“ turniru na Genesis-u. Biće ovo zanimljiv mesečni specijal.

8/10

Cody Deaner and Joe Doering vs. Cousin Jake and Rhino

Poenta celog meča je bila da predstavi transformaciju Cody Deaner-a. To su uradili kako treba, ali ništa mnogo nismo videli u ovom meču. Jake nije hteo da se sukobi sa svojim tag partnerom, Young je igrao svoju ulogu lidera sekte perfektno i meč se završio jednim low blow-om. Sam meč nije bio nešto preterano interesantan. Više bih ovaj meč nazvao segmentom nego mečom i kao takav je bio sasvim pristojan.

6/10

Impact Knockouts Tag Team Title Tournament Semi Final Match: Jazz and Jorrdynne Grace vs. Havok and Nevaeh

Nije mi se ovo svidelo. Pre svega zbog Jazz. Koliko god je poštovao kao rvača, smatram da joj ovde nije mesto. Slična stvar kao i kod Ken Shamrock-a. Usporavala je meč svaki put kada bi ušla. To je jedina velika zamerka ovom meču. Očekivani pobednici.

4/10

Three Minute Challenge Match: Moose vs. Matthew Palmer

Ovo ne može ni da se kritikuje. Poenta je bila da li će Moose uspeti da pobedi Palmer-a u tri minuta. Ceo meč je izgledao kao tipičan squash. Moose je apsolutno dominirao do samog kraja kada se pojavio Willie Mack. Vreme je isteklo i Palmar odnosi pobedu. Ako vam nije bilo jasno čist build za „Genesis“.

/

Promo time:

Skoro svaki promo segment je bio ili build za „Genesis“ ili za „Hard to Kill“.

Tony and Tony najbolji heel duo trenutno u celom svetu profesionalnog rvanja.

Kenny Omega i Good Brothers su imali jako sličan promo kao i do sada. Rich Swann i MCMG s druge strane klasičan face promo. Došlo je na kraju do sukoba. Za ovaj meč već znamo.

Iz čista mira se pojavio novi gimmick Su Yung, Susan. Interesuje me kako će ovo da izgleda.

Kad smo kod žena, nekoliko mečeva je najavljeno. Prvo Grace vs. Jazz (Genesis) i Purrazzo/Taya (Hard to Kill). Purrazzo sjajno igra ulogu prepotentnog heel-a. Radujem se njenom meču.

Ethan Page je imao „razgovor“ sa Karate Man-om. Najavljen je meč za Hard to Kill između njih „dvojice“. Ovo može da bude fenomenalno ako ga kreativno izvedu.

Bey i Raju još uvek pritiskaju TJP-a da je Manik. Najavljen triple threat za X divison titlu na Hard to Kill-u.

Sami Callihan vs. Eddie Edwards

Main event je bio veliko razočaranje. Meč nije ni bio meč. Brawl koji je trajao duže nego što je trebao. Kada su ušli u ring, to nije trajalo ni dva minuta. Završilo se duplom diskvalifikacijom. Ponovo kreće brawl. Sami je kidnapovao Alisha-u, pa je Eddie brže bolje potrčao da je spasi. Tu su ga dočekali Ken i Sami, premlatili (ponovo) i tako se završava ova epizoda. Ubeđen sam bio da će ovaj feud imati svoju konkluziju na PPV-u, ali nisam mislio da će na ovaj način da produže priču. Vrlo loša realizacija.

/

Ukupni utisak:

Cela epizoda je bila blago iznad proseka. Sem prvog meča, ništa nije bilo preterano dobro. Svideo mi se promo materijal (Deonna/Taya i Omega and Good Brothers/Swann and MCMG), ali dobar deo je bio gubljenje vremena. Vrlo lošnjikav početak 2021 godine.

6/10

Be the first to comment on "IMPACT! (05/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*