House of Hardcore IX recenzija

Odlučio sam pogledati ovaj show jer ima nekoliko mečeva koji zvuče primamljivo. Možda ispadne dobro.

 

Tommy Dreamer vs Chris Hero – **1/2

Ovo je bilo solidno, onako kako sam i očekivao. Komedija na početku, kada su pokušavali napraviti Kip Up pa Dreamer nije mogao i onda su mu Hero i sudac pomogli, je bila dosta dobra, moram priznati. Meč je bio prilično spor, tu i tamo koji dobar potez i nekoliko vrlo dobrih udaraca Hera koji je na kraju pobijedio s Rolling Elbow. Očekivan rezultat, pobjeda Dreamera ne bi bila dobra.

 

Bobby Roode vs Pepper Parks – **1/2

Dok je Dreamer nakon meča govorio o HOHu, prekinuli su ga Cherry Bomb i Pepper Parks koji su rekli da je on prošlost. Dreamer je onda Peppera stavio u meč protiv Roodea. Ok segment je bio, iako se malo odužio. Dobro postavljen meč pošto je Roode iz Toronta gdje je i ovaj show. Još jedan solidan meč, na razini prvog meča, iako sam možda očekivao malo bolje. U redu izvedba Roodea. Cherry Bomb me živcirala sa svojim deranjem pokraj ringa. Roode je očekivano ostvario pobjedu s Perfect Plexom.

 

Ben Ortiz, Vik Dalishus, RJ City & Ethan Page vs Matt Striker, Hacker Scotty & Team Tremendous – ***1/4

Zasada najbolji meč na showu. Jako zabavan meč. Krenuli su dosta sporo. U početku su radili komediju tako što su wrestleri kod sudca našli oružja i onda su ga otjerali iz ringa pa je Striker otišao po novog sudca, a taj novi sudac je bio iz Kanade. Početak ništa posebno, ženske su se miješale u meč pa su otjerane, ali nakon onih letenja van ringa je postalo super i završnica je bila super zabavna. Bill Carr je ostvario pobjedu za svoj tim. Poslije meča, Jessica Havok je došla u ring i pretukla neku žensku koja se suprostavila sudcu.

 

John Henningan vs Tony Nese – ***1/4

Još jedan veoma zabavan meč od ove dvojice. Obojica su bili dobri i lijepo su funkcionirali zajedno. Dobra i brza akcija tokom cijelog meča, mnoštvo odličnih highflying poteza i udaraca s obje strane te par kul submission izmjena na kraju. Nisam dosad gledao Nesea u ringu, ali mi se ovdje svidio dok je Henningan bio standardan. Henningan je na kraju ostvario pobjedu s Moonlight Drive nakon što je Nese promašio 450 Splash.

 

The Kingdom vs The Addiction – **1/4

Ovo mi se nije previše svidjelo. Sve mi je nekako izgledalo usporeno, pogotovo sredina koja je bila jako dosadna. U početku su oba tima dominirala, no onda je sredina predvođena dominacijom Kingdoma što nije bilo nimalo zanimljivo. Završnica je bila donekle dobra i zabavna s nekoliko dobrih poteza oba tima. Jedan od Kingdoma je slučajno udario sudca na kraju pa je Maria ušla u ring i htjela pomoći Kingdomu, no došla je Tracy Brooks i napala Mariu što je omogućilo Addictionima da ostvare pobjedu. Poslije meča, Addictioni su predstavili kratak video o Tracy te ispričao priču o njoj te je i Tracy imala oproštajni govor. Ok segment poslije meča u čast Tracy.

 

Tommaso Ciampa vs Eddie Kingston – **3/4

Malo nakon početka meča, donji red užadi se slomio nakon što je Kingston gurnuo Ciampu u njega. Meč se svejedno nastavio. Šteta što ovo nije duže trajalo. Bilo je vrlo dobro za vrijeme dobiveno, mnoštvo lijepih poteza, ali ono što je bilo najbolji su bili odlični, stiff udarci. Ciampa je bio odličan. Da je trajalo još 5-6 minuta, mislim da bi ovo mogao biti najbolji meč večeri. Na kraju je Ciampa ostvario pobjedu.

 

Rhyno vs Austin Aries – *3/4

Rhyno je izazvao bilo koga na meč. Thea Trinidad je izašla i predstavila Austina Ariesa kao njegovog protivnika. Ovo nije bilo dobro, najslabiji meč na showu. Rhyno je bio vrlo dosadan ovdje tokom cijelog meča. Aries nije tu ništa mogao napraviti. Veoma spora i dosadna akcija tokom cijelog meča, Rhyno je većinom dominirao što je bilo loše. Rhyno je htio udariti Ariesa stolicom, no Trinidad se uplela, ali je pokupila Gore od njega. Aries je uspio preuzeti kontrolu i s 450 Splashom ostvario pobjedu i tako prekinuo Rhynov niz u HOH. Barem je Aries dobio, jedina pozitivna stvar u ovom meču.

 

Team 3D vs Young Bucks – **3/4

Prije meča, Bully Ray je rekao kako će ovaj meč biti Toronto Street Fight. Napokon neki Hardcore meč. Kompanija se zove House of Hardcore, a na ovom showu nisam vidio ništa što je bilo Hardcore sve do ovoga meča. Eh, izgleda da je ovo bilo Street Fight samo da bi onaj Powerbomb kroz stol na kraju bio legalan. Solidan meč svejedno, bila je dobra akcija. Bucksi su bili standardno zabavni, a 3D je bio solidan. 3D je na kraju ostvario pobjedu. Možda bi bilo bolje da su Young Bucksi uzeli pobjedu, ali onda ne bismo vidjeli taj Powerbomb kroz stol i ništa u ovom meču, čak niti na showu ne bi bilo Hardcore. Razumijem.

 

Ovo je bio solidan, ali ne previše dobar show. Wrestling je bio prosječan, imali smo dva baš dobra meča, no ostalo nije bilo ništa posebno. 5.75/10

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "House of Hardcore IX recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*