Hoće li WWE popraviti ugled mid-card titulama?

Ako ste tijekom zadnjih nekoliko tjedana bili u toku s vijestima i onime što se događa u WWE-u, mogli ste negdje i pročitati kako WWE planira popraviti ugled počesto zaboravljen mid-card titulama, United States Tituli i Intercontinental tituli. U zadnjih nekoliko godina, te titule su izgubile svoju prestižnost koje su nekad imale jer se WWE nije previše brinuo o njima i većinom nije bilo nikakvih priča oko tih titula te su one često neprimijećene.

No, izgleda da WWE zaista želi vratiti tu prestižnost objema titulama. To dokazuje i činjenica da je na WrestleManiji Daniel Bryan osvojio Intercontinental tiulu u odličnom Ladder meču, dok je John Cena, čovjek koji je već lice WWE-a godinama i skoro pa stalno u main eventu, osvojio United States Titulu pobijedivši dotada neporaženog Ruseva.

Sinoć na Raw-u smo mogli vidjeti kako su obje titule bile na liniji. Dolph Ziggler je dobio svoju priliku protiv prvaka Daniel Bryana zato što ga je prije WrestleManije pobijedio u oba okršaja kojih su imali, dok je Cena imao ‘Open challenge’ kojeg je prihvatio Dean Ambrose. Obje titule su uspješno obranjene i prvaci su ostali isti, ali važnije je reći da su oba meča bila stvarno dobra i ustvari su izgledali važnima. Publika je voljela oba meča i to je dobar znak.

 

IC Titula

 

U zadnjem dijelu prošle godine dok je WWE World Heavyweight prvak Brock Lesnar bio odsutan, Intercontinental titula je poprilično zasjala. WWE je nekako odlučio malo tu titulu progurati kao prvu i glavnu titulu dok Lesnara nema tu i to su po meni donnekle i uspjeli. Vidjeli smo mnoštvo odličnih mečeva, titula je bila branjena skoro svaki tjedan i osjećala se bitnijom nego ikad u zadnje vrijeme. No, što je još falilo je su te priče. Iako su ti mečevi bili odlični i sve to, priča još uvijek nije bilo. Ako ih je bilo, onda to i nije bilo ništa posebno, ali većinom ih nije bilo. Tipična priča je da neki nasumičan protivnik pobijedi prvaka u meču koji nije za titulu te onda kasnije na osnovu toga dobije taj meč za titulu. To se vrlo često događa, a ne smije.

No, onda je došlo vrijeme WrestleManije, tj. post Royal Rumble vrijeme kada je Dean Ambrose pokrenuo tu lavinu. Ambrose je rekao kako želi ponovno vratiti sjaj IC Tituli i kako želi imati svoju sliku na zidu u Stanfordu. Barrett je na sve to sam ignorirao taj izazov Ambrosea, no Ambrose ga je prisilio da potpiše ugovor na Raw-u prije Fastlanea kojim bi on dobio meč za titulu. To je bila ta prva priča, malo bolja, očitija i značajnija. Nije bilo ono da je Ambrose dobio Barretta u meču za IC Titulu i nakon tri dana dobio meč bez ikakvog posebnog nagovještaja. Ambrose je pobijedio Barretta priej Royal Rumblea, ali se onda sam sjetio kako bi Barrett kao ‘fighting champion’ trebao dati njemu taj meč no nije. Ambrose je izgubio taj meč na Fastlaneu, ali diskvalifikacijom te je tako još uvijek ostao bez prave prilike.

Ambrose je poslije toga meča ukrao Barrettu titulu iako nije bila njegova, ali se on osjećao kao prvakom jer Barrett prema njemu zasigurno nije bio prvak. No, tu su se stvari zahuktale. Ziggler, Bryan, Truth, Harper i Stardust su ušli u taj miks i napokon smo vidjeli nekakvu pravu priču. Svi su željeli IC Titulu! IC Titula je tada ispala kao najznačajnija stvar na svijetu jer je svi htjeli imati u svojem posjedu. WWE je odlučio svima dati priliku odjednom na najvećeg showu godine u 7-Man Ladder meču! Svi znao koja je povijest i povezanost Ladder mečeva i IC Titule. Tijekom godina bilo je mnoštvo izvrsnih Ladder mečeva, a upravo neki od njih su bili za IC Titulu. Na WrestleManiji, Daniel Bryan je osvojio taj meč u odličnom Ladder meču gdje je opet IC Titula izgledala kao jako bitna stvar.

 

US Titula

S druge strane, imamo United States Titulu. US Titula je kroz zadnjih par godina još više zaboravljena nego Intercontinental titula. Nekad se nije ni imao osjećaj da ta titula uopće postoji, a prvacima je ova titula nekada donijela više štete nego koristi. No, otkako je Rusev pobijedio Sheamusa za US Titulu, i ova titula je donekle dobila pozornosti. Rusev je Rus, a ovo je US Titula, no svejedno, Rusev ju je nosio s ponosom jer je tada mogao napokon prkositi svim fanovima jer je upravo on US prvak.

Rusev je do WrestleManije bio neporažen, a tijekom zadnjih nekoliko mjeseci govorilo se kako će John Cena u vrijeme WrestleManije izazvati Ruseva za tu titulu. To se i dogodilo. Njih dvojica su doduše imali i meč još na Fastlaneu gdje je Rusev dobio. No, na WrestleManiji, John Cena je bio taj koji je prvi porazio Ruseva i tako odnio US Titulu kući, gdje pripada.

No, što je bitnije, ovdje smo imali priču. Rusev je, kao što sam spomenuo, iz Rusije, a ima li u WWE-u trenutno većeg domoljubca od Cene? Osim Hogana možda, ja mislim da nema. Cena je žarko želio taj meč za titulu jer je želio naučiti Ruseva lekciju kako je ovo Amerika i da on neće dopustiti da Rusev vlada WWE-om s US Titulom na svom ramenu, pritom blateći Ameriku. Cena je to i uspio te tako postao novim prvakom na WrestleManiji.

Sada, kada je John Cena prvak, zagarantirano je da ćemo u svakoj zavadi za US titulu, dok je Cena prvak, imati priču. Cena je lice komapnije već dugo godina i ja sam siguran da WWE neće staviti Cenu u zaboravne zavade s nekim bezveznim pričama i mečevima. Tako, dokle god Cena ima US Titulu u svojim rukama, njoj je zagarantiran uspjeh. Nadam se da će Cena stvarno podići prestižnost US tituli kao u one dane kada je John Cena pobijedio Big Show kako bi osvojio svoju prvu titulu u WWE-u, a ta titula je upravo bila US titula.

 

Cena US Prvak

Stoga, da odgovorimo na pitanje. Hoće li WWE podići ugled mid-card titulama? Ne znamo još, ali kako su krenuli, moramo priznati da su na jako dobrom putu. Mid-card titule su se nakon dugo vremena osjećale bitnima i svi su se borili kako bi došli do njih. Cena i Bryan kao prvaci je zagarantiran uspjeh i ako budemo imali priče, to će biti to. WWE samo ne smije davati neke nasumične mečeve za titule, prvaci ne smiju gubiti mečeve koji nisu za titulu kada to nikako nije potrebno. Još što treba napraviti je dati mid-card titulama da budu u main eventu Raw-a! Zašto ne? Ako bi se neki meč dovoljno izgradio da se osjeća važnim, on bi sigurno zaslužio mjesto u main eventu Raw-a i tako bi momentalno postao još važnijim. To je uglavnom to. Nema tu neke mudrosti. WWE samo mora obratiti pozornost na te titule, posvetiti im pažnju i dati im priliku, a kako su krenuli, na dobrome su putu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Hoće li WWE popraviti ugled mid-card titulama?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*