Historijske vijesti vezane za SmackDown

Nakon dolaska Shane McMahona u februaru ove godine, digla se velika prašina u kompaniji. Fanovi su očekivali promjene i Shane McMahon ih je obečavao, međutim, još se nije znalo koliko je to dio priče a koliko je iskreno. Između ostaloga, fanovi su očekivali da će se podići vrijednost SmackDowna, možda pomoću brand splita, ali nakon WrestleManije se ništa nije dešavalo, pa je to sve nekako palo u zaborav. Međutim, danas se oglasio USA network, i vijesti koje su iznijeli u javnost su od historijskog značaja.

SmackDown, koji je u januaru prešao na USA Network, će se od 19. jula prikazivati uživo svake sedmice utorkom od 20:00-22:00 po njihovom vremenu (02:00-04:00 po našem). Ovo je prvi put u historiji SmackDowna da će se prikazivati uživo svake sedmice, dok je do sada običaj bio da se snima utorkom i prikazuje četvrtkom ili petkom.

 

Predsjednik zabavnih programa na NBCUniversal Cable Entertainment, Chris McCumber, je izjavio sljedeće:

“Postoji ogroman apetit naših gledaoca za prijenos SmackDowna uživo i gledaoci su uzbuđeni na mogućnost da im to ostvarimo, a istovremeno ćemo podići značaju ovog eventa.”

 

Ovaj potez je odraz povećanoj želji tv programa da velike događaje prijenose uživo umjesto da snimaju i da prikazuju to u drugom terminu. Trend su započele velike TV kuće NBC i Fox TV sa Broadway prikazivanjima, a za dodatni motiv služi i to da sačuvaju značaju reklama za vrijeme live prijenosa. Kako saznajemo, USA Network je odlučio to učiniti sa SmackDownom u vremenu kada su najavljeni povratci Setha Rollinsa i Johna Cene, želeći maksimalno iskoristiti njihovu popularnost. U ovom slučaju će USA Network prijenositi 5 sati hrvanja uživo dva dana za redom svake sedmice narednih godinu dana koliko će trajati prvobitni ugovor.

Saznajemo takođe da WWE ovim potezom želi napraviti distinkciju između Rawa i SmackDowna. To žele napraviti tako što će na dva različita showa imati različitu postavu, po pitanju talenata, komentatora, agenata, pisaca i menadžera. Što znači da će na showu prije 19. jula (vrlo moguće na Rawu večer prije) da se održi draft u kojem će podijeliti roster.

View post on imgur.com

Vince McMahon je izjavio:

“Dva vodeća showa WWEa će prenijeti nevjerovatnu dubinu našeg talent rostera,  sa različitim pričama i nepredvidljiu prirodu uživog prijenosa. Ovaj će potez sa sigurnošću stvoriti dodatnu intrigu i uključiti naše fanove u program diljem svijeta.”

 

Iako još nije potvrđeno, vrlo je moguće kako će se ovaj brand split uklučiti u priču između Shanea i Stephanie sa Triple Hom. U svakom slučaju je ovo ogromna vijest, te nešto što zaista može imati veliki značaj ne samo za kvalitet showova, već za sigurnost talenata na rosteru koji su izmučeni silnim obavezama do te mjere da je prošla godina pokazala da takav sistem u današnjem vremenu ne može funkcionisati, sa silnim povredama lica poput Cesara, Kidda, Rollinsa, Ortona, Wyatta, Cene itd. Umor slabi tijelo i um, te je osoba sklonija greškama, ali i tijelo postaje fragilnije, a bolji dokazi ne postoje od Ortona, koji se povrijedio dok je iznosio smeće, i Wyatta, koji se povrijedio prilikom lock upa. Brand split pruža mogućnost da se obaveze prepolove i da hrvači dobiju priliku za odmor. Charlotte je nedavno objavila spisak svojih matcheva, i djevojka je hrvala 11 matcheva u 14 dana u 11 razlčitih gradova. Nadamo se da to više nećemo gledati od 19. jula. Radosna i pozitivna vijest za nastavak.

Be the first to comment on "Historijske vijesti vezane za SmackDown"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*