Hell in a Cell 2019 recenzija

Pardon na čekanju i čestitka na strpljenju, kako vama tako i meni, recenzija za Hell in a Cell napokon je tu. Trebalo mi je vremena za pogledati sve što je WWE pripremio za ovaj show, a to je osam mečeva.

Hell in a Cell meč za Raw Women’s titulu – Becky Lynch (c) vs Sasha Banks

Po jutru se dan poznaje nije bila mantra koju je ovaj PPV imao. Becky i Sasha su dobili preko 20 minuta i poštenu su ih iskoristili. Odradile su najbolji meč na cardu, i genralno jedan prilično dobar meč. Bilo je spotova koji su bili zabavni, ali niti jedan od kojem će se pričati tjednima ili pak godinama. Ipak, bila je jedna stvar koju nisu imale – razlog za ovu stipulaciju.

Da, dobro su koristile kavez, ali niti u jednom trenutku njihova priča, bilo ona u ringu ili ona u tjednim epizodama, nije kazala kako njima treba ovo. Nije bilo ništa što bi to kazalo. Štoviše, jedan dio meča, kada su krenule opaki potez pa pin strukturom je malo oduzeo od meča. Falilo je taj animozitet, što je problem o kojem pričamo već godinama. Hell in a Cell bi trebao biti tu radi potreba programa, a ne da program prilagođava tome što dolazi PPV tog imena.

Daniel Bryan & Roman Reigns vs Luke Harper & Erick Rowan

Nakon najboljeg meča na cardu došao je i drugi najbolji. No tu se već vidio pad kvalitete. Svi momci su jako dobro odradili svoj posao, pogotovo DB koji često izgleda kao da je nekoliko stepenica iznad svih ostalih. Bila su dva ishoda, a samo u jednom su Harper i Rowan mogli dobiti. Taj bi bio da netko napravi heel turn, ali kako se to nije dogodilo, prilično očekivano su upisali poraz. Nema smisla analizirati priču, ni oni sami nisu sigurni koja je. Solidan meč, no ništa više.

Randy Orton vs Ali

Nisam točno siguran kada su najavili ovaj meč, no nisu puno dobili njegovom najavom. Bilo je to desetak ne pretjerano dobrih minuta, no ni pretjerano loših. Meč je baš bio tu, te ga se osim sjajnog countera na RKO kojeg je Ali izveo, neću sjećati za par dana. Ali je na kraju ionako izgubio.

Meč za žensku tag tim titulu – Alexa Bliss & Nikki Cross (c) vs The Kabuki Warriors (Asuka & Kairi Sane)

Sjećate se perioda kada nitko nije mogao dobiti Asuku i bila je nezaustavljiva? Ovaj meč je završio tako da je Asuka morala iskoristiti zelenu maglicu, ergo sum varati, kako bi njen tim ugrabio titulu. Heel turn koji će biti brzo zaboravljen, kao i sam meč.

The Viking Raiders (Ivar & Erik) & Braun Strowman vs The O.C. (AJ Styles, Luke Gallows & Karl Anderson)

Braun Strowman kao misteriozni partner. Sam meč je mogao biti dobar, ali nije. Pošto taman kada je počelo dobivati na temu sudac je dosudio DQ kraj i ja sam izgubio svaku volju za svime onime što se dogodilo nakon. Tako da je Braun s vikinzima slavio.

Chad Gable vs King Corbin

Meč koji mi je kazao nekoliko stvari. Prva je ta da je vjerojatno Vince pisao ovaj program pošto mi je bilo mučno slušati šale kako je Gable malen. Druga je da je Gable miljama bolji hrvač nego Corbin te da mogu dati Corbinu 100 godina te i dalje neće biti na toj razini. Treća je ta je Gable bio poseban, no od kada se ošišao izgleda samo kao jedan od hrvača.

SmackDown Women’s titula – Bayley (c) vs Charlotte

Još jedan zaboravan meč u kojem je Charlotte još jednom postala prvakinjom. Čak mi se čini da je Bayley počela tapkati prije nego je Charlotte uopće postavila svoj sumbission do kraja.

Hell in a Cell meč za Universal titulu – Seth Rollins (c) vs ‘The Fiend’ Bray Wyatt

Main event nije bio zaboravan. Ovo je meč o kojem će se još dugo pričati, ali ne pozitivno. Ovo je bio jedan od najgorih mečeva koje sam gledao. Hell in a Cell je struktura koja već sama po sebi stvara problema po pitanju gledljivosti. Dodati na to crveno svijetlo kao da smo u nekoj ulici punoj bordela je bila jedna od najglupljih wrestling odluka u povijest. Ništa se nije vidjelo, nije dalo ugođaj, baš ništa pozitivnog.

Tu je također zamjena uloga, u kojima je pozitivac Seth Rollins taj koji non stop koristi oružje, dok negativac Bray Wyatt ih svako malo odbci (pogotovo kendo štapove) pošto želi koristiti samo svoju snagu. Finisheri koji su beskorisni (nemam više ni sam pojma koliko je Curb Stompova Seth napravio sve redom bez sellanja) je također bila ogromna mana, kao i ono ‘trganje vrata’. A onda je tu i kraj u kojem smo dobili prekid. Yap. Prekid. u Hell in a Cell meču. Zato što je udario čekićem po protivniku.

Koliko je bilo loše je zorno pokazalo negodovanje publike. Ako niste spremni Wyattu dati titulu postojala je jednostavnija opcija. Ne staviti ga u meč. Ovo je meč u kojem su svi bili gubitnici. Seth je imao još jedan kriminalan meč u 2019. godini. Bray Wyatt je izgledao beskorisno uz kompletan no sell svega, a mi kao gledatelji smo bili najveći gubitnici što smo utrošili vrijeme na ovo.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

2 Comments on "Hell in a Cell 2019 recenzija"

 1. Sa ovime se i slažem jer sam prošle godine više volio gledati WWE a sad jedan se vratio,drugi se vratio svi se vratili i oni misle da će to biti zanimljivo.Bila mi je muka gledati ujutru isječke Hell in a Cella.I ne znam zašto i iz kojeg razloga su se morale desiti ove stvari na Smackdownu:
  1.Meč Seth Rollins vs Roman Reigns
  2.Upad Bray Wyatta i mogući meč ponovno
  3.Malo mečeva
  Stvarno ne znam kako su očekivali draft i SmackDown učiniti zanimljivim.

  • To je tako, kad imaš loš booking onda trebaš očekivati i loše rezultate, a vijesti upravo kažu kako im je sinoćnji SmackDown imao čak milijun manje gledatelja nego onaj prije tjedan dana što je ogroman pad.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*