Hell in a Cell 2015 Preview

Hell in a Cell mečevi za sobom nose veliki značaj. Od prvog Hell in a Cell meča još 1997. između Undertakera i Shawna Michaelsa do onoga posljednjeg prošle godine između Dean Ambrosea i Seth Rollins, Hell in a Cell mečevi su nam pružili jedne od najvećih i najznačajnijih mečeva. Od 2009. godine, WWE je krenuo raditi zasebni PPV pod nazivom Hell in a Cell. Obilježje toga PPVa je naravno Hell in a Cell meč. Svake godine, imamo jedan, dva ili čak tri Hell in a Cell meča na ovom PPVu. Ove godine ih imamo dva, a ako želite znati koja su to dva meča, pročitajte nastavak ovoga članka.

 

20150920_HIAC_Taker_Brock_Sponsor_Homepage_EP_Light

Brock Lesnar vs Undertaker – Hell in a Cell Match

Nakon što su se sukobili na SummerSlamu u revanšu, Brock Lesnar i Undertaker će još jednom stupiti u ring jedan protiv drugoga, no ovaj meč će biti posljednji njihov meč i taj meč neće biti bilo kakav, ono će biti Hell in a Cell meč! Lesnar i Undertaker su se doduše već sukobili u ovom tipu meča, no to je bilo prije više od 10 godina, stoga ih isti tip meča očekuje i ovdje. Na SummerSlamu, Undertaker je u pomalo zbunjujućem i kako je to Paul Heyman protumačio, kontroverznom kraju, pobijedio Lesnara i tako izvukao osvetu za Lesnarovo prekidanja njegovog WrestleMania niza. No, Lesnara je takva pobjeda naljutila i sada on traži osvetu protiv Undertakera te će imati priliku osvetiti se upravo ovdje. Tko će pobijediti u posljednoj borbi ovih velikih rivala?

 

20150920_HIAC_romanbray_EP_Lights-hp

Bray Wyatt vs Roman Reigns – Hell in a Cell Match

Ova priča se odvija još od Money in the Banka kada je Bray Wyatt koštao Reigns MITB kovčega i izgleda kako bi ta priča ovdje napokon mogla dobiti svoj kraj. Nakon uplitanja Harpera, debija Strowmana, Ambrosea i sada na kraju Rowana, Bray Wyatt i Roman Reigns će zadnji puta dobiti priliku boriti se jedan protiv drugog i Reigns se pobrinuo da ostatku ekipe ulaz u meč bude zabranjen izvavši Wyatta na Hell in a Cell meč. Bray Wyatt je prihvatio, no Reigns u njegovim očima vidi strah od te borbe jer misli da se Wyatt boji ući u Hell in a Cell bez ostatka obitelji. Wyatt na to ostaje hladan i pokušava zastrašujućim porukama smesti Reignsa i utjerati mu strah u kosti prije njihovog meča. Hoće li Wyatt uspjeti nadmudriti Romana Reignsa ili će Reigns dokazati da je Bray bez ostatka obitelji jedan slabašan čovjek?

 

20150928_HIAC_EP_Lights_HP

Seth Rollins (c) vs Demon Kane – WWE World Heavyweight Champiosnhip Match

Na Night of Championsu, Kane je napravio svoj povratak, no razliku od onoga trenutka kada smo ga zadnji puta vidjeli u ulozi direktora operacija na zadnjem Rawu pred Battleground, Kane se ovaj puta vratio s maskom. Spriječio je Sheamusa da unovči kovčeg, a onda i napao Rollinsa zbog toga što je Rollins dodao Kaneu sol na ranu kada mu je Lesnar ozlijedio gležanj. No, samo noć poslije na Rawu, Rollins je opet naišao na Kanea, no ovaj puta Kane je bio bez maske, u ulozi direktora operacija i pravio se da ne zna što se dogodilo s njime na Night of Championsu. To je Rollinsa naravno zbunilo i počeo je luditi. Kane je nastavio igrati mozgalice s Rollinsom kako ne bi dobio priliku za WWE titulu što mu je nakon dva tjedna i Stephanie McMahon omogućila. Demon Kane će se boriti, a ako on slučajno izgubi, onda će Corporate Kane izgubiti svoju poziciju direktora operacija. Iako se to radi o jednoj osobi, Rollins se pokušava riješiti obojice i želi izaći iz zamki koje Kane postavlja. Hoće li Kane izaći sa Hell in a Cella kao prvak ili će Corporate Kane izgubiti svoju dužnost ako Seth Rollins pobijedi?

 

20151005_HIAC_EP_LIGHT_R_OwensRyback_HP

Kevin Owens (c) vs Ryback – Intercontinental Championship Match

Kevin Owens je na Night of Championsu uspio pobijediti Rybacka te tako po prvi puta osvojio Intercontinental titulu. Pošto WWE drži to pravilo da bivši prvak ima pravo na revanš, Ryback će ga ovdje i dobiti. Ryback je doduše već dobio taj revanš i to na SmackDownu prije nekoliko tjedana, ali taj je meč završio odbrojavanjem nakon što je Owens otišao u backstage. To nije Owensu prvi puta da bježi od Rybacka, u to smo se uvjerili. No, ovaj puta Ryback će morati pobrinuti da Owens ne uništi još jednu njegovu priliku da povrati Intercontinental titulu u svoje ruke. Hoće li Ryback ponovno osvojiti IC titulu ili će Owens pronaći način da je zadrži?

 

20151012_HIAC_EP_Lights_HP

John Cena (c) vs TBD – United States Championship Match

Pošto u zadnjih nekoliko tjedana nismo dobili čvrstog izazivača koji će izazvati Cenu za US titulu na Hell in a Cellu, Cena je odlučio napraviti otvoreni izazov na PPVu. Tko će pokušati suprotstaviti se Ceni i pokušati mu oduzeti US titulu?

 

20151005_HIAC_NewDayDudleyBoyz_EP_Lights_HOMEPAGE

New Day (c) vs Dudley Boyz – Tag Team Championship Match

Otkako su se vratili u WWE, točnije na Rawu nakon SummerSlama, D-Von i Bubba imaju jedan cilj – osvojiti Tag Team titule. Nakon što su pobijedili New Day u meču koji nije bio za titulu, dobili su zbog toga priliku na Night of Championsu, no nisu je iskoristili zbog toga što se Woods upleo u meč i izazvao diskvalifikaciju. WWE im je daoo još jednu priliku i to u Madison Square Gardenu na WWE Networku, no Woods je ondje napravio istu stvar, stoga Dudleyzi još uvijek nisu dobili pravu priliku te će opet na Hell in a Cellu pokušati oteti New Dayu titule. Na zadnjem Rawu pred HIAC, D-Von i Bubba, uz pomoć John Cene, su Powerbombom bacili Woodsa kroz stol te nismo puno o njemu čuli od toga trenutka, čak se niti na SmackDownu nije pojavio stoga to dovodi New Day u probleme – hoće li moći pobijediti Dudleye ako Woods ne bude prisustvovao? Hoće li uspjeti naći neku opciju kojom će zadržati titule ili će D-Von i Bubba po deseti puta postati Tag Team prvacima?

 

20151005_HIAC_nikkicharlotte_EP_Lights-hp

Charlotte (c) vs Nikki Bella – Divas Championship Match

Nakon što nije uspjela zaustaviti Nikki Bellu na rawu pred Night of Champions da ne postane najdužom Divas prvakinjom ikada, Charlotte je ipak uspjela osvojiti titulu i to na Night of Championsu. No, iako je je Charlotte tada postala licem Divas divizije, stvari baš nisu krenuli kako je ona htjela. Paige, koja je bila u PCB timu zajedno s Charlotte i Becky, frustrirana time što Charlotte je prvak, a one ne, je uzela i rekla sve što je imala za reći te ostavila svoje partnere na suhom. Natalya je pokušala priskočiti u pomoć, ali se Paige i posvađala s njom. No, nakon dva tjedna, Paige je promijenila svoje mišljenje i krenula se ispričavati Becky i Charlotte jer ona nije zapravo mislila tako. Becky i Charlotte nisu u to povjerovale i tu je nastala zbrka. Uz sve to, našli su prebijenu Natalyu u backstageu, no ne zna se tko je to počinio. Hoće li Charlotte uz sve okolnosti biti u stanju zadržati Divas titulu? Hoće li Paige imati utjecaja na rezultat meča?

 

20151016_HIAC_KickOff_EPLights_HP

Dolph Ziggler, Cesaro & Neville vs King Barrett, Rusev & Sheamus – Kickoff Match

Ovaj meč smo vidjeli na zadnjem Rawu pred Hell in a Cell gdje je tim Sheamusa, Ruseva i Barretta uzeo pobjedu, stoga ćemo na Kickoffu dobiti revanš ta dva tima. Koji će tim ovaj puta ostvariti pobjedu?

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Hell in a Cell 2015 Preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*