Glasine o velikom matchu na sljedećem NXT Takeoveru

Nakon sjajnog Takeover: Respect specijala, NXT sada prebaca težište na sljedeći live specijal koji će se održati u Londonu. Tamo će Engleska publika imati priliku gledati NXT prvaka Finn Balora, NXT Womens prvakinju Bayley, Samoau Joea i mnoge druge NXT zvijezde. Vjerujemo kako će u NXTu željeti posebno počastiti domaćine, čiji su fanovi poznati kao jedni od najboljih, i prirediti im show za pamčenje. Već se duže vrijeme priča o mogučem rivalstvu između Balora i Joea za NXT titulu. U šemu za Womens titulu se spominju brojna imena, među kojima su najistaknutije Emma, Asuka i čak Nia Jax, koja bi trebala debitirati na sljedećem NXT showu. Pored toga, saznali smo za još jedan mogući match koji je u planu za Takeover: London.

Naime, špekuliše se o mogućem retirement matchu između Tylera Breezea i Williama Regala. Regal već duže vrijeme postavlja prepreke na Breezeovom putu da postane NXT prvak. Za Brooklyn mu je zakazao match protiv Jushina “Thunder” Ligera, legende Japanskog hrvanja, gdje je Breeze bivao poražen. Za sljedeći Takeover mu je zakazao match protiv neporaženog Apollo Crewsa, i Crews je nastavio svoj niz pobjeda. Vrlo je moguće da idu u smjeru gdje će Breezeu dosaditi Regal sa svojim odlukama i da će doći do matcha između njih dvojice. William Regal ima 47 godina, i dugo već djeluje kao generalni menadžer NXTa, ne zalazeći u ring. Dakle, ukoliko se ovo ostvari, i uzimajući u obzir da je Regal uvijek želio završiti karijeru u Velikoj Britaniji, spominje se da bi ovo trebao biti Regalov oproštajni match.

Ovakav match zaista ima mnogo potencijala, i možemo se nadati da se ostvari. Ostaje nam da vidimo kako će se situacija dalje razvijati.

Be the first to comment on "Glasine o velikom matchu na sljedećem NXT Takeoveru"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*