GCW Josh Barnett’s Bloodsport recenzija

Jedan od showova za vrijeme WM vikenda koji se dogodio sinoć. Ovaj show je dobro odgledati jer je drugačiji od otprilike svega što ćete vidjeti u wrestlingu. Pravila su nešto drugačija. Kao prvo, ring nema užadi. Kao drugi, ne postoji pin nego se meč dobiva nokautom, odnosno odbrojavanjem protivnika koji je na podu do 10. A što se tiče stila u kojem se odrađuju mečevi, nećete naići na spotfeste nego će ovo više biti prizemljavani mečevi. Svakako zanimljiv koncept.

Dominic Garrini vs. Phil Baroni

Zanimljivo odrađen meč u smislu odrađivanja MMA gimmicka i oponašanja njihovog stila. Bilo je dosta rušenja, Baroni je pokupio dosta heata, trebao je dobiti jer je nokautirao Garrinija, ali je udario sudca pa je ovaj odlučio dati pobjedu Garriniju. Vrlo kratko, ali solidno izvedeno.

JR Kratos vs. Simon Grimm

Za one koji ne znaju, Grimm je Gotch iz Vaudevillainsa. Ovdje smo ga vidjeli u potpuno drugačijem izdanju. Meč je bio nešto duži nego prethodni i ipak malo nadograđeniji. Grimm se više bazirao na prizemljenje svojeg protivnika i hvatanje u razne zahvata, dok je Kratos kombinirao zahvate i snagu. Na kraju smo dobili ipak par izmjena udaraca, što je bilo dobro došlo. Onaj Forearm Kratosa koji je dovršio meč bio je brutalan.

Davey Boy Smith Jr. vs. Killer Kross

Nikada nisam bio pretjerani fan onoga što Smith radi kao ni njegovog tima zajedno s Archerom, ali ovdje se pokazao u totalno drugačije svjetlu i oduševio me. Genijalno odrađen u meč u kojem je u početku Smith uvijek bio korak ispred Krossa, sve njegove pokušaje kontrirao u razne zahvate, bilo na nogu ili na ruku, a onda mu se Kross pokušao oduprijeti udarcima. Onih nekoliko izmjena šamara na kraju meča bili su izvanredni i podigli su meč na još veću razinu. Za sada najbolja stvar na showu, preporučujem da pogledate ovo.

Jonathan Gresham vs. Masashi Takeda

Uh, ovo je isto bilo vrlo uzbudljivo, iako kratko. Krenuli su čak malo dosadnjikavo, ali su se onda krenuli udarati kao ludi, Takeda je čak u jednom trenutku prokrvario i onda su krenule šake, Takeda je poludio i krenuo smrtnički lamatati po Greshamu toliko da ga je jedva sudac zaustavio i sudio kraj meča. Kratko, ali vrlo eksplozivno.

Andy Williams vs. Chris Dickinson

Još jedan vrlo kratak meč, ali eksplozivan ispunjen odličnim izmjenama udaraca i bacanjima. Komentatori su odradili jako dobar posao prikazavši ovu pobjedu Dickinsona kao vrlo važnu pobjedu za njega.

Dan Severn vs. Frank Mir

Pa ono, otprilike bismo mogli i očekivati da će dva istinska MMA-ovca odraditi jedan prilično blag i siguran wrestling meč ispunjen praktički samo naguravanjem i odmjeravanjem snaga.

Hideki Suzuki vs. Timothy Thatcher

Prvi ne baš tako dobar meč na ovom showu. Dobili su dovoljno vremena, ali mislim da je baš to bio problem jer je većina meča bila vrlo sporog tempa i cijelo vrijeme su se samo odguravali, što nije bilo nimalo zanimljivo za gledati. Ali, takva je većina mečeva što se Thatchera tiče. Nešto zanimljivija akcija je krenula tek kada je Suzuki krenuo ispucavati udarce. Završetak je bio okej.

Josh Barnett vs. Minoru Suzuki

Očekivano je ovo bio daleko najduži meč na showu koji je otišao čak i u petominutne produžetke i na kraju svejedno završio neriješeno. Mislim da je to dobar način da se obojicu prikaže u odličnom svjetlu, a da se nikoga ne ošteti porazom. Sam meč je bio šaren, bilo je i dobrih dijelova, ali je bilo i dosadnjikavih. Iako sam protiv tih ref bumpova, ovdje je meč postao zabavan onda kada se on dogodio. Zadnja minuta regularnog dijela i ovaj produžetak bili su najbolji dijelovi meča.

Dojam: Preporučam da svakako pogledate ovaj show jer ima potpuno drugačiji koncept od svega što ste navikli gledati i u WWE-u i na indy sceni. Nećete naići na neke wrestling klinike jer većina mečeva je kratka, ali imaju tu drugačiju atmosferu i odrađeni su na jedan prilično inovativan način kada je wrestling u pitanju. Izvrstan koncept, zabavan show.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "GCW Josh Barnett’s Bloodsport recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*