GCW Backyard Wrestling recenzija

Game Changer Wrestling još jednom je odlučio imati show u malo drugačijoj maniri nego inače. Ovaj puta, odlučili su imati backyard wrestling show pa su ga, gle čuda, tako i nazvali. Event je bio zatvorenog tipa, što znači da su se dijelile pozivnice, a ulaznice se nisu prodavale.

Lucky Pierre vs Psycho Joe

Pierre je bio poznatiji pod imenom Ophidian, dok je Psycho Joe zapravo Joe Gacy. Van onog DVD-a na vrata i spota s bazenom, ništa se posebno dobrog nije dogodilo. Očekivao sam možda malo više od meča jednog Pyscho Joea, ali u redu. Previše su hodali uokolo, a premalo toga radili. Čak me malo iznenadila pobjeda Pierrea.

Suicide Kid vs Claude Marrow Jr.

Joey Janela je pod pseudonimom Suicide Kid, tako da je ovaj meč već s tom činjenicom po defaultu zanimljiv. Janela je imao bolji vatromet za svoj entrance od čitavog WWE rostera. Možda i šire. Čisto informacije radi meč je imao vremenski limit od 47 minuta. Puno zanimljiviji meč od prvog. Moram pohvaliti Marrowa koji ima solidne akrobacijske sposobnosti u odnosu na svoju težinu te se trudio učiniti ovaj meč što zanimljivijim. Janela je čitavo vrijeme provlačio komediju, ali svejedno je bilo nekoliko vrlo dobrih spotova. Završetak je otišao u krivom smjeru jer je Marrow propao kroz vrata samo naslonivši se na njih, ali nema veze. Bitno da je Janela pobijedio i da je nakon meča proslavio svoj rođendan. Na svoj način.

El Shlako vs Luke Hadley

Najbolji meč ikada. Ali najozbiljnije. Hadley je izgledao kao da je slučajno zalutao ovdje i da nema pojma što se događa ni što on treba raditi. Shlako ga je izubijao prvu polovinu meča, bacao ga je na pod, kroz vrata i onda u živicu. Pokušao ga je dokrajčiti elbow dropom sa zapaljenim elbow padom, ali je Hadley onda napravio najveći kickout u povijesti wrestlinga. Da čovjek ne povjeruje. I onda je netko Hadleyju napokon odlučio pomoći, nisam uspio doznati tko, ali uglavnom je Hadley krenuo gađati El Shalka s vatrenim kuglicama i zapravo je pri prvom pokušaju pogodio sebe. I to se dogodilo da. Krivo je okrenuo izgleda. Ali je bilo efektivno jer je na kraju uspio pobijedi. Najveći plot twist u povijesti wrestlinga. Najveća pobjeda jednog underdoga ikada. A sad zaozbiljno, ovo je bio prezanimljiv meč koji je imao par istinski dobrih poteza, ali i nekoliko presmiješnih trenutaka. Najbitnije je da je Hadley preživio. Iako je sav prašnjav, iako ima lišća u gaćama i iako mu dim ide iz usta jer je pogodio sebe umjesto protivnika.

Tony Deppen vs Alex Zayne

Deppen je valjda mješavina Jima Duggana i Hulka Hogana, barem što se ulazaka tiče. Ovo je bio prvi pravi wrestling meč na ovom showu i itekako me je oduševio. Nisam očekivao da ćemo dobiti jedan prilično čist wrestling meč u ovakvim okolnostima, ali drago mi je da je tako ispalo. Alex Zayne me posebno impresionirao, ako imaš odličan wrestling performans u backyard wrestling uvjetima, onda znaš da si napravio vraški dobar posao. Najbrutalniji spot mi je definitivno bio kad je Zayn napravio napravio Shooting Star s one kamp kućice i Deppen ga je dočekao stolicom u glavu. I završetak je također bio sjajan, Zayne je napravio 630 preko užadi na Deppena koji je ležao na stolu. Sve skupa, ovaj bih meč čak mogao i ocijeniti, a kad bih to radio, vjerojatno bi mi bio negdje između 3.75 i 4.

Diablo vs Jordan Oliver

Čim sam vidio da će ovo biti četiri na jedan, odmah sam znao da mi se neće svidjeti. Dosadnjikav meč, ništa se dobrog ili smiješnog nije dogodilo. Osim kad je Diablo poklopio Oliverovu ekipu trampolinom. I kad je bacio Olivera s kuće. Van toga, naporan meč.

Marko Stunt vs Logan Stunt

Mečevi Owena Harta i Breta Harta su nula naspram ovom bratskom rivalstvu. Takve šamare, chopove i udarce nitko nikada nije vidio. I još ona borba u bazenu kada su se tukli napuhanim aligatorom, pa su onda napravili ne jedan, nego dva CD-a u bazen jer im je prvi puta bilo kul pa su odlučili odmah to ponoviti jer nema ponovoljenih snimki na ovom showu. Ali sad ozbiljno, treba im se priznati par strašnih bumpova, pogotovo zadnji spot kada su se bacili na neonke pa su im leđa bila krvava. Marko je uzeo pobjedu i pokazao da je bolji brat. Čestitam.

Matt Dermoset vs The Chad

Još jedan prilično ozbiljno odrađen meč bez nekih pokušaja provlačenja komedije kao u prethodnim mečevima. No, nije sve bilo baš tako dobro, iako je bilo par stvarno super poteza i Chad nije loš highflyer ako ga se još malo izbrusi, no bilo je par priličnih nesuglasica i nije sve teklo tako fluidno. No, bilo je okej, definitivno daleko od lošeg.

Lord of the Yard vs Nick Gage

Jedno je sigurno nakon ovog meča, a to je da Lord of the Yard neće neko vrijeme moći mirno sjediti. Možda neće moći uopće sjediti. Naime, njegova je stražnjica pretrpjela više udaraca nego svi hrvači na ovom showu zajedno. I to nisu bilo kakvi udarci, nego udarci neonkama. No, kad je Nick Gage u igri, moglo se naslutiti da će to biti tako. Zanimljiv meč s par solidnih hardcore poteza.

Colby Corino vs Alex Ohlson vs Kyle Smiley

Bilo je ovdje svega. Svakakvih poteza. Neki su dobro bili izvedeni, neki su malo pošli po krivu. No, bilo je zanimljivo jer se stalno nešto događalo i pokušali su dosta toga inovativnog napraviti. Nije bila najzabavnija stvar na showu, ali je bilo okej. Nisam uspio nijedan GIF naći za ovaj meč, oprostite.

G-Raver vs Emanon

Emanon je Lloyd. Svašta je bilo u ovom meču, pa čak i da se Jimmy Lloyd zabio autom u bazen. Zanimljive stvari su radili iako je ovo bilo daleko od nazabavnije stvari na showu, tako da je definitivno bilo i boljih opcija za zatvaranje showa. No, to nije bilo toliko bitno ovdje. Raver se bacio s kuće na konstrukciju s vratima, no Lloyd mu se izmaknuo i na kraju ukrao pobjedu.

Sve skupa, ako volite dobru zafrkanciju ovo je show za vas. Ovo je bio pravi backyard wrestling show, bez ikakvih uljepšavanja. U više navrata mi se činilo kao da parodiraju CZW. Zabavio sam se kroz ova tri i nešto sata, bilo je i smiješnih stvari i brutalnih poteza i nezaboravnih trenutaka. Ako želite pogledati show, onda se pripremite na ovakvo nešto, inače možda izađete razočarani. Ja nisam razočaran jer sam očekivao ovakvo nešto.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "GCW Backyard Wrestling recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*