NJPW G1 Climax 26 – Dan 11 recenzija

  • 7.5/10
    NJPW G1 Climax 26 dan 11 ocjena - 7.5/10
7.5/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Jedanaesti dan je iza nas i pokušat ćemo doznati je li ovaj puta A blok napokon dostavio kvalitetan show.

 

Bad Luck Fale vs Hiroyoshi Tenzan – **1/2

Nije ovo bilo nešto posebno dobro, solidan meč, ali ništa više od toga. Tenzan je jedan od najboljih u ovom turniru trenutno, dok Fale može imati dobar meč s nekim kvalitetnim, ali nije to baš uspio s Tenzanom. Nije bilo neke posebne priče tijekom meča kao što to uobičajeno zna biti u mečevima Falea, ali publika je kao i uvijek bila zagrijana za Tenzana i završnica je bila u redu. Fale je pobijedio, što me pomalo iznenadilo.

 

Tama Tonga vs Hirooki Goto – ***

Moram priznati kako me je ovaj meč iznenadio svojom kvalitetom. Tama Tonga je inače užasan i ako nema dobrog protivnika nećete baš dobiti dobar od meč, a Goto nije netko koga smatram dovoljno dobrim za ovo. No, bilo je istinski dobro, osvojili su publiku i napravili odličnu atmosferu, završnica je bila izvrsna s nekoliko lijepih kontri. Ne mogu više tražiti od jednog meča Tame Tonge kao što je ovaj. Goto je pobijedio s GTR.

 

Naomichi Marufuji vs SANADA – ***1/2

Dosta kvalitetan meč kako sam mogao i očekivati. Bilo je mnogo lijepih, stiff udaraca od obojice. Marufuji nastavlja sve više impresionirati i uz Tenzana mi je trenutno najdraži u turniru. Izvrsna akcija u završim minutama, mnogo odličnih sekvenca, dobri potezi, par uzbudljivih near fallova te velika atmosfera. Marufuji je na kraju uzeo sa Shiranui. i se kako je Marufuji bookiran u ovom turniru, ali s druge strane, SANADA ima 2-4 omjer, što je prilično loše za njega. Trebao bi biti bolje bookiran ako ga žele napraviti top negativcem.

 

Hiroshi Tanahashi vs Tomohiro Ishii – ****

Ovo je bio jedan od onih mečeva kojima sam se veselio prije i nego što je turnir započeo. I meč definitivno nije razočarao. Izvanredna, konstantna akcija s mnogo stiffnessa. Ishii je bio mašina kao uobičajeno, ali Tanahashi je bio mnogo više stiff nego inače. Trenutak kada su si krenuli lupati šamare samo kako bi probudili ljutinu jedan u drugom je bio fantastičan. Mnogo odličnih poteza, zanimljivih sekvenca te fantastična atmosfera. Sasvim sigurno najbolji meč A bloka do ovog trenutka. Tanahashi je pobijedio s High Fly Flow. Bilo je očekivano da će Tanahashiju dati pobjedu ovdje, ali ne sviđa mi se da, nakon što izgubi od Tonge, pobjeđuje likove poput Ishiia.

 

Kazuchika Okada vs Togi Makabe – **3/4

Ne znam je li ovo bio više tipičan Okada ili tipičan Makabe meč. Rekao bih oboje. Niti jedan niti drugi nisu se pretjerano pokazali na ovom turniru i imaju dosadne te formulaične mečeve. Ovaj je bio jedan od njih. Meč nije imao osjećaj main eventa, publika je reagirala na njihove trademark poteze i to je to. Ne znam kako je ovo uspjelo dobiti mjesto u main eventu pokraj onakvog Tanahashi/Ishii meča. Većina meča je bila bezveze, radili su stvari, ali to nije bilo zabavno. Pri kraju je bilo nekoliko fora sekvenca, no to je otprilike to. Okada je pobijedio Rainmakerom i sada je vodeći u skupini.

 

Veoma dobar dan s odličnim mečom između Tanahashija i Ishiia. Hajde da je i A blok jednom dostavio.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 11 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*