Retrospektiva moje wrestling 2022. godine

Za sve druge wrestling stvari
Odgovori
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24476
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Retrospektiva moje wrestling 2022. godine

Post Postao/la Maki »

Ide kraj godine, meni ostao jedino Queendom a to možda ni neću pogledati u 2022. godini pa da bacim mali osvrt na moju 2022. u wrestlingu. Prije svega da kažem da lično smatram 2022. kao svoju najbolju forumsku godinu i tu sam zahvalan prije svega forumskoj zajednici sa kojom sam imao divne diskusije o wrestlingu. Prije svega mom Stardom bratu Riu ali i ostalima. Hangmanu, Listeru, Dynamiteu, Sherpi itd da dalje ne nabrajam da nekog ne zaboravim.

U 2022. godinu sam ušao prateći dvije wrestling kompanije. World Wonder Ring Stardom i Tokyo Joshi Pro Wrestling. Slična branša, donekle različiti stilovi. No onda je na forum uvedena jedna nova stvar: ikonice kojih sam skupio pozamašan broj. To mi je dalo motivaciju da budem što aktivniji u wrestling temama i da pišem. Takođe činjenica da sam dva puta zaredom biran za člana godine me je takođe motivisala da te nagrade i opravdam.

U januaru 2022. odlučio sam da nakon što sam skupio ikonice za gore navedene dvije promocije proširim svoje wrestling vidike i odlučio da se okušam u jedinom velikom wrestling stilu koji nikad nisam probao pratiti: meksički lucha libre. Odabrao sam Consejo Mundial de Lucha Libre kao konzervativniju varijantu jer sam želio da vidim čisti lucha stil hrvanja. Zažalio sam ali i nisam. Mečevi jesu mahom bili formulaični i dosadni i vrijeme je CMLL pregazilo ali ipak sam se upoznao sa tim meni do tada slabo poznatim stilom. A dobio sam takođe još jednu ikonicu.

A onda sam 6. februara 2022. godine upoznao sedmo čudo svijeta zvano All Japan Women's Pro Wrestling. Riova off-hand opaska u temi o Will Ospreayu (mislim da je o njemu bila) me je nagnala da se upoznam sa AJWom. Prije svega jer me je bilo sramota da ne znam kako Manami Toyota, koju sam inače negdje 2018-19. isključivo na osnovu reddit priča kandidovao za najbolju ikad, uopšte izgleda. Iz toga je proniklo 50 odgledanih AJW mečeva od 6.2. do 17.4. u kom periodu sam se profilisao kao jedan od glavnih recenzenata na forumu. Period svojih AJW recenzija smatram svojim najboljim periodom na forumu i iskreno sam ponosan na to što sam recenzirao toliko mečeva. To je neki moj amanet forumu kad (ili ajde da kažem ako) napustim forum pa da nešto ostane iza mene.

Glavne američke promocije nisam aktivno pratio ali jesam bio relativno u toku sa glavnim dešavanjima prije svega preko Hangmanovih fenomenalnih recenzija Dynamitea ali i preko ostalih diskusija na forumu. Veliki shoutout za Dynamitea kao najvećeg WWE fana na forumu. Ohladio sam od WWEa nakon što su zasrali Tribal Chiefa i zbog NXT 2.0 budalaština na koje sam rantao tokom cijele godine. Žal mi je što AEW nisam detaljnije pratio ali nije se sve ni moglo stići.

Još jedna stvar koja je obilježila 2022. godine jeste bio Meč Tjedna ili Sedmice kako hoćete. Odličan koncept koji nam je svima omogućio da pogledamo plejadu mečeva iz različitih perioda i iz različitih promocija. Gledali smo sve od Hoshiki - Nakano za bijeli pojas u Stardomu preko Kane - Mysterio za WHC 2010. do mečeva po kiši i sa nevidljivim čovjekom. Drago mi je što smo to uspjeli ispratiti i žao mi je što je to zamrlo mada razumijem u potpunosti zašto je zamrlo.

U drugom dijelu godine sam pratio uglavnom te svoje dvije joshi promocije gdje sam potpuno izgorio tokom Grand Prixa ali mi je takođe drago da sam dosta toga uspio recenzirati. Zalomio bi se tu i tamo tokom godine i neki meč iz drugih promocija. Pogledao sam npr. Bryan vs Page za AEW titulu i dosta hvaljeni Cage Match Bucksa i Lucha Brosa za tag titule iz 2021. Live sam ispratio onih nekoliko WWE PPVa što su u normalno vrijeme za nas.

Uz sve to ostale su mi u sjećanju silne diskusije o Cool wrestling potezima, stavljanje slika u Najljepše kečerke, ubijeđivanje Dynamitea da počne gledati nešto sem Feda i naravno silne rasprave sa Mandyem oko toga da li su Japanke bolje od Amerikanki ili nisu. Šteta što je otišao sa foruma.

Tako da...jbg gledalo se i bilo se aktivno. Da bude i 2023. isto ovakva.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12235
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: Retrospektiva moje wrestling 2022. godine

Post Postao/la Rio146 »

Lijep post Maki! :clap: :clap: :clap:

Evo i moje 2022. Nakon što sam se vratio krajem prošle godine ponajviše zahvaljujući Makijevim Stardom recenzijama, odlučio sam biti jako aktivan i dobio sam ponovno inspiraciju za pisanjem na stranici.

Da ne bude samo Stardom i da ne izgorim na brzinu krenuo sam s All Japan Pro Wrestlingom. Prvo sam gledao nešto novije showove, a kasnije sam bacio oko i na klasike iz '90-ih. Kako Maki nije gledao Toyotu, tako ni ja nisam gledao Kawadu. (Blasfemija...znam...šta ćeš). Iako se vidi kako je te mečeve blago vrijeme pregazilo, kad stavim u kontekst tog vremena vidim zašto su klasici. Zbog toga što mi nisu sjeli najbolje malo mi se razvuklo to da dobijem ikonicu, ali na kraju sam uspješno završio taj challenge.

Bio je u priči i MLW, pogotovo jer je nešto "Američki". No njihov Azteca show koji je trebao biti spin-off Luche Underground nije zaživio dulje od 5 epizoda. Tako da je tu priča lagano pala u zaborav.

Stardom je i dalje bila primarna promocija o kojoj sam detaljno izvještavao. Većinom sam kasnio, no uvijek sam dostavio. Nažalost upravo zbog Stardoma nisam imao vremena gledati nešto drugo, kao na primjer Finale G1 Climaxa, Forbidden Door, i Double or Nothing. Stardom me dosta odbacio od hrvanja svojim predugačkim 5 Star GP-om, ali pomalo mi se vraća želja za hrvanjem jer smo pred krajem godine, i želim to odraditi do kraja.

Drago mi je što smo započeli, i žao mi je što smo prestali s "Mečom tjedna". To je bio kul koncept, i prilika da se pogleda nešto što inače ne bi vjerojatno nikada. Imali smo onaj jedan turnir koji je mogao održati zajednicu na okupu tokom ljetne suše na forumu, ali na žalost i to je propalo. Tako dao je od ljeta, pa sve do sad kada smo dobili Lov na crveni prosinac, bilo nekako...pusto (mislim da je to prava riječ).

P.S. ikonice su jedna od boljih stvari na forumu :D

Nadam se da ćemo jače ići u 2023.
Yes Sir!
slika
Avatar
The A-Lister (B.L.)
Rank 13
Rank 13
Postovi: 17367
Pridružen/a: 01 tra 2020, 19:11
4
Lokacija: ZeGej
O meni: Mali od skandala. Osnivač ŠAS-a. Student Poslovne ekonomije. Baby Lasagna stan. Pobjednik Dnore 2025.

🇺🇦🇵🇸🇦🇲
Status: Offline

Re: Retrospektiva moje wrestling 2022. godine

Post Postao/la The A-Lister (B.L.) »

Da nas se bar još skupi za meč tjedna...
ante
Rank 11
Rank 11
Postovi: 5267
Pridružen/a: 06 ožu 2017, 15:23
7
Lokacija: Odžak, BiH
O meni: Spiritualni lider JAS-a
Status: Offline

Re: Retrospektiva moje wrestling 2022. godine

Post Postao/la ante »

Meni se bilo nakupilo dosta tih mečeva, odgledao ih par i odustao. Moja frekvencija sudjelovanja u tome je izričito ovisila o tome koliko sam volje imao za gledanje hrvanja.
slika
Odgovori