STARDOM MidSummer Champions

World Wonder Ring Stardom
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24476
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Maki »

slika
STARDOM MIDSUMMER CHAMPIONS - 9.7.2022.

slika
Hanan (c) vs Waka Tsukiyama - Future of Stardom Championship
Waka sve bliže i bliže. Dosta dominantno sa njene strane. Odmah od početka pritisak. Side Headlock, Crossbody, Sleeper. Hanan hvata Armbar ali Waka odmah uzvraća Facebusterom i Straight Jacket Slamom i u regularnoj i u Avalanche varijanti. Arm Trap Suplex, Hanan rope breaka. Konačno tu i Hanan pravi sebi prostora Legsweepom, Scoop Slamom i Famouserom ali Waka se drži, srolava Hanan koja kickouta na 2,999999 i na kraju Hanan presuđuje Famouser. Očekujem da Stardom vrlo brzo povuče okidač kod Wake.
4/10

slika
God's Eye (MIRAI/Ami Sohrei) vs Queen's Quest (Utami Hayashishita/Miyu Amasaki)
Amasaki agresivno napada priej zvona a Utami se upisuje Flapjackom na Sohrei. Ipak MIRAI i Ami Chopovima okreću stvari i MIRAI hvata Amasaki u Sharpshooter i Torture Rack. Miyu Dropkickuje MIRAI i ubacuje Utami koja kratko dminira ali Sohrei je Chopuje i pogađa AA. Slijedi izmjena Lariata koju Sohrei dobija. MIRAI pogađa Missile Dropkick ali Utami vraća Torture Rack Slamom i ubacuje Miyu koja roka Dropkickove ali je MIRAI pogađa Rock Bottomom i hvata Boston Crab. Utami se upliće i Miyu pogađa DDT i Pedigree ali tu je i Sohrei koja pogađa Amasaki Fireman's Carry Slamom a MIRAI pogađa Lariate i Fireman's Carry Buster za kraj. Solidno.
7/10

slika
STARS (SWA World Champion Mayu Iwatani/Goddess of Stardom Champions FWC (Hazuki/Koguma)/Saya Iida) vs Oedo Tai (Artist of Stardom Champion Saki Kashima/Fukigen Death/Ruaka/Rina)
Kratko zabavno. Na početku Fukigen i Koguma izmjenjuju tauntove a onda 4 na 1 protiv Fukigen pa i protiv Kogume. Koguma DDTa Ruaku a Hazuki reda Ruaku i Rinu i pogađa ih Sentonom a Fukigen i Saki Codebreakeruje. STARSI cipelaju protivnice a u nastavku Mayu napada Ruaku koja je dočekuje Crossbodyem. Saki pokušava Kishikaisei na Mayu ali Iwatani je naučila i blokira to te pogađa Roll Up u Dropkick. Saki se vraća Shoryukenom nad Iidom koju Rina onda pogađa sa Double Knees u corneru. Iida se vraća Chopovima ali eto ostatka Oedo Taia u pomoć. No ni STARSi ne ostaju dužne. Hazuki i Mayu Superkickaju Rinu a Koguma pogađa Cutter te Iida skače Diving Shoulder Tackleom. Oedo Tai prekidaju pinfall i meč se nastavlja. Iida prima DDT te Chokeslam od Ruake i Diving Kneedrop od Rine. STARSi spašavaju ali Ruaka izbacuje Hazuki i Mayu Lariatima te Rina na kraju uzima pinfall.
6/10

slika
AZM (c) vs Momo Kohgo - High Speed Championship
Početnu izmjenu dobija AZM Single Leg Dropkickom. Njena prednost traje sve dok se ne popne na konopce gdje joj Kohgo 619uje nogu i AZM pada a Kohgo je Hurricanranom izbacuje iz ringa. Slijedi 619 od apron, krasna Plancha na ringside i Missile Dropkick od Kohgo. AZM se vraća tako što zakucava Kohgo Kickom između konopaca i Frankensteinerom je zakucava od pod. Kohgo se vraća Superkickom a onda ide izmjena pinfalla i AZM pogađa Vertical Suplex i Diving Double Foot Stomp. Međutim i Kohgo se vraća Swinging DDTem i Fisherman Suplexom pa pogađa još jedan Superkick i čak i Code Red ali u momentumu slučajno stavlja AZMinu nogu na konopce. Meč se nastavlja sa još izmjena ali na kraju AZM hvata Kohgo u Numero Uno i ova predaje. Odličan meč. Baš ono što se očekuje od HS titule.
9/10

Rina je sljedeća za title shot.

slika
Cosmic Angels (Tam Nakano/Unagi Sayaka/Mina Shirakawa/SAKI/Hikaru Shimizu) vs Donna del Mondo (Giulia/Maika/Himeka/Natsupoi/Mai Sakurai)
Odličan meč. Na samom početku Giulia je bila na udaru ali vrlo brzo se to okrenulo i Giulia zaključava Unagi u STF a Unagi od MaiHime prima i Suplex. Ubacuje Minu a SAKI prikazuje svoje Bulldoge. Mina pogađa MaiHime DDTevima a zatim ruši Himeku Russian Legsweepom. Himeka se vraća Lariatima i kreće Powerbombati Minu preko top ropea i na kraju obje ispadaju na apron i bivaju eliminisane. Shimizu i SAKI kombinuju nad Sakurai i SAKI lansira Shimizu Double Foot Stompom u Sakurai ali onda Shimizu prima krasan Neckbreaker od Giulie i Diving Elbow Drop od Sakurai. Tam prekida taj pinfall jakim šutom u lice. Tu nastaje haos. Giulia raspaljuje Claymoreom ali Unagi je privremeno uklanja iz meča Codebreakerom i Shimizu dobija prostor za Kick i eliminaciju Sakurai.

Unagi i Maika su imale dobru kombinaciju. Prvo je Unagi odradila svoju Codebreaker - Legdrop kombinaciju ali Maika je onda dočekuje Scoop Slamom na šta Unagi odgovara Guillotine Chokeom. Ipak se Maika snagatorski izvlači iz toga i odrađuje lijep Vertical Suplex i Michinoku Driver i Unagi je eliminisana. Shimizu jako glupo se zalijeće na Maiku koja je odmah hvata i još jedan Michinoku Driver i eliminacija. Pokušava i het trik nad SAKI ali ova kontrira u roll up i eliminiše je.

Ostaju 4. Tam i SAKI kombinuju nad GIuliom u vidu Spinning High Kick - AA kombinacije. Natsupoi prekida pinfall ali Tam je zakucava German Suplexom na šta Giulia odgovara svojim Backdrop Driverom. Onda smo dobili i dio gdje se sve 4 roknu Headbuttima i padnu. Giulia kaže SAKI da joj je drago što su se upoznale, izubija je Elbow Strikeovima i na kraju eliminiše. Tam ostaje 1 protiv 2. Ipak Reverse DDT - DDT kombinacija joj stiče prednost i hvata Giuliu u Dragon Sleeper te je izbacuje na apron a zatim Stunneruje Poi od top rope te i Poi ostaje na apronu.

I sama Tam završava na apronu i tu Natsupoi izdaje Donnu del Mondo Superkickom Giuliji u facu. Giulia prima još jedan Superkick od Tam i German Suplex na apronu od Poi te ispada a Poi se samoinicijativno skotrljava na ringside i Cosmic Angelsi dobijaju kako meč tako i novog člana. Vidjećemo kako će se ovo dalje odvijati.
10/10

slika
Saya Kamitani (c) vs Artist of Stardom Champion Starlight Kid - Wonder of Stardom Championship
Fantastičan meč. Kid je odmah na početku forsirala Stretch Muffler i Kamitani mora bježati napolje. Presudan trenutak za ranu fazu meča je bio kad je Saya primila Hurricanranu od Kid na rampi i onda stolicu u koljeno. Kid je onda krenula rad na nozi i zaključala Figure Four no onda je postala previše arogantna i krenula je šamarati Sayu koja uzvraća Dropkickom koji izbacuje Kid vani i skače za njom Springboard Crossbodyem. Kid prima i Fisherman Suplex na ringside ali u ringu Sayi otkazuje koljeno i Kid joj Dragon Screwa nogu na apron a zatim odrađuje Tiger Suplex od apron. Saya se vraća tako što dočekuje Kid u trku Double Foot Stompom ali Kid uzvraća jakim Slingbladeom od kojeg je Sayi otpala kosa.

Slijedi Twisted Splash od Kid. Saya nam pak prikazuje brutalan Backdrop Driver na glavu. Saya ide na konopce ali koljeno joj smeta što je dovoljno da je Kid povuče Armdragom no onda Kamitani koljenima blokira pokušaj Moonsaulta. Saya pogađa Star Crusher ali Kid je odmah hvata u Stretch Muffler. Saya breaka ali Kid prikazuje krasan Moonsault i Tiger Suplex. Saya opet pogađa Star Crusher ali Kid uzvraća Running Knee Strikeom u leđa. Penju se na konopce i Kid pokušava Avalanche Spanish Fly ali Kamitani se dočekuje na noge i pogađa Powerbomb i Phoenix Splash za retain. Neočekivan rezultat. Bio sam ubijeđen da Kitto ovo uzima. Ali stvarno krasno.
10,5/10

SAKI i Nanae Takahashi su došle poslije meča. Pročitao sam da će Nanae biti KAIRIn tag partner protiv Kamitani i valjda Lady C.

slika
Syuri (c) vs Artist of Stardom Champion Momo Watanabe - World of Stardom Championship
Odličan ME. Syuri je na početku ispitivala teren kickovima, Momo je to izbjegavala i nakon izmjena je stjerala Syuri u corner i raspalila Kickovima u prsa ali ni Syuri nije ostala dužna. Ipak Saki sapliće Syuri i Oedo Tai je vuku napolje i napadaju. U ringu opet Momo šutira u corneru ali Syuri se vraća u stilu Double Underhook Suplexom te Figure Fourom i Legdropom na apronu. Ipak Syuri onda leti u prazno sa aprona a Momo napada sudiju što joj otvara prostor za pogodi Spike Piledriver od sto u stilu starog ZenJoa. U ringu onda potpuna dominacija Momo neko vrijeme. B Driver, Double Knees, Rock Bottom, Meteora. Syuri se vraća High Kickom te serijom Kickova u prsa a zatim odrađuje Fireman's Carry Gutbuster i hvata Stretch Muffler. Momo pokušava napasti francuskim ključem, Syuri izbjegava ali je Momo hvata na B Driver a onda stavlja francuski ključ u kneepad i šutira Syuri u lice tako. Slijede tri Arm Trap Backdrop Drivera od Momo ali kickout. Syuri pogađa High Kick, svoj Driver i šutira Momo u lice PKom. Ipak nije dovoljno ali na kraju Stretch Muffler šampionke presuđuje meč.
10/10

Tam dolazi i suočava se sa Syuri. E ovo je već odbrana koja se dugo čeka.

Odličan PPV.
10/10
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24476
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Maki »





Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24476
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Maki »

Idu novi MidSummer Championsi pa evo kratki preview:

- Hanan vs. Waka Tsukiyama vs. Hina vs. Akane Fujita - meč koji nema nikakvu svrhu. Fujita uzima.

- Saya Iida vs. Suzu Suzuki - može ovo biti zabavno. Suzuki dobija na kraju. Iida je u rupi kad je u pitanju pozicija na cardu. Ona povreda ju je epski ujebala.

- Cosmic Angels (Natsupoi, Mina Shirakawa & Unagi Sayaka) vs. Queen's Quest (Utami Hayashishita, Lady C & Miyu Amasaki) vs. Prominence (Risa Sera, Hiragi Kurumi & Mochi Natsumi) - očekujem dobar meč ali isto tako manje-više nebitan meč. Ovi stableovi nisu u međusobnim feudovima tako da je ovo hrvanje radi hrvanja. Ne očekujem clean sweep Prominencea tako da prednost ovdje dajem Kozuenima iz razloga što je ovo Poin prvi PPV kao članice Kozuena te je moguće da dobije pobjedu.

- FWC (Hazuki & Koguma) (c) vs. God's Eye (Ami Sourei & Mirai) - Rio kaže da je njihov prvi meč bio loš ali je to bio 30 minutni draw a 30 minuta nije lako popuniti dobrim wrestlingom. Pošto ovdje očekujem da dobijemo pobjednice nadam se da će skresati 10 minuta i ovo završiti na 19-20. Što se tiče pobjednica God's Eye bi ovo trebale uzeti. Imaju jako veliki push kao grupa a MIRAI je već izgubila jedan veliki PPV title meč tako da sumnjam da opet gube.

- Oedo Tai (Starlight Kid, Momo Watanabe & Saki Kashima) (c) vs. Donna Del Mondo (Giulia, Maika & Himeka) - drago mi je vidjeti da se Artist titule pojavljuju na PPV cardovima sada. Oedo Tai ovo brane. Meč će biti dosta dobar jer su jaka imena u njemu. Artist titule su jako pogodno sredstvo da se opravda pojavljivanje osoba koje inače ne bi imale razloga da se pojave na PPVu.

- AZM (c) vs. Rina - eh Azumi ostaje žal za potencijalnim ME pushem. Retain.

- Saya Kamitani (c) vs. Saki - potpuno bezveze Wonder meč. SAKI je tu od juče i dobija title meč ali nije smak svijeta. Ovo je ubačeno da se ispoštuju COLORSi. Kamitani brani. Kakva će kvaliteta meča biti ne mogu znati jer sam SAKI samo gledao u multi woman mečevima.

- Syuri (c) vs. Tam Nakano - jedini zapravo zanimljiv meč na cardu. Tam od početka godine najavljuje pohod na crveni pojas ali eto nikad se to nije ostvarilo. Prvo ju je u januaru omela korona pa je onda kasnije na Climaxu ubačena u priču oko Wonder titule a nakon toga je feudala sa COLORSima i DDMom ali eto nakon 7 mjeseci ostvaruje se Tamin crveni san. Očekujem makar 9/10 meč. Neizvjesnosti čak i ima nekih 10-15%. Iako je Syuri ogroman favorit i teško da će izgubiti titulu na jednom B PPVu (mada u zadnje vrijeme mi se čini da je svaki Stardomov PPV B PPV stvarno su preforsirali PPVe) ipak postoji ta mala šansa da Tam kao liderka jednog stablea u usponu uzme pojas.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12235
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Rio146 »

Fin preview, slažem se sa svime samo nebi da MIRAI i Sourei uzmu Goddess.
Yes Sir!
slika
Avatar
Markovic619
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10313
Pridružen/a: 20 lip 2019, 23:14
4
Status: Offline

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Markovic619 »

Dave

Saya Kamitani vs Starlight Kid : 4.25
Syuri vs Momo Watanabe : 4.5
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24476
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Maki »

Rio146 je napisao/la: 21 srp 2022, 10:53 Fin preview, slažem se sa svime samo nebi da MIRAI i Sourei uzmu Goddess.
Pa tu jeste problem što bismo opet dobili jedan kraći reign FWCa ali s obzirom da su glavne dvije titule zakucane serijom dugih reignova nije loše imati neke pojaseve koji više cirkulišu rosterom.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12235
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Rio146 »

Nemam problema s kraćim reignom, nego s MIRAI i Sourei.
Yes Sir!
slika
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12235
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Rio146 »

Upravo pogledao Poi turn. Nije loše odrađeno, samo sam si bio spojlao pa mi nije bio neki shocking trenutak. DDM je u samo 3 mjeseca uspio propasti a da nismo dobili njihov civil war kako treba. GG za bookere. Mogao je biti storyline godine.
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24476
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Maki »

Trudim se ne misliti o silnim propuštenim prilikama Stardoma u 2022. godini. Ne znam da li samo Ogawa booka ili ima još neko sa njim ali neke promjene su potrebne.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12235
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Rio146 »

Oko kad ti je najbolji storyline koji imaš da Waka traži prvu pobjedu. A i to već postaje lagano naporno.
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24476
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Maki »

Slažem se. Moraju vrlo brzo povući okidač inače to propada. Waka je lovable loser ali blizu je da postane samo loser.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12235
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Rio146 »

Istina. Čak mi nebi smetalo da su joj dali Future kad je imala meč s Hanan. Hanan je napravila sve šta je mogla s tom titulom, i vrijeme je da ju netko skine.
Yes Sir!
slika
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12235
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Rio146 »

Syuri mi je sve mrža i mrža. I nju overpushaju šta je previše previše je. Piledriver na stol, B-Driver, 3 Peach Sunrisea i udarac s nogom preko pola lica gdje je stavila alatni ključ u čizmu i Syuri opet kickouta. How yes no.
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24476
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Maki »

Imaš poentu. Momo očajnički treba neki singles kredibilitet ali očito je da je kompanija više ne vidi visoko i tu se ne može puno učiniti onda. Idalje stojim iza toga da je Giulia treba uzeti na Climaxu pojas.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12235
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: STARDOM MidSummer Champions

Post Postao/la Rio146 »

Momo je bila jako dobra pa i ravnopravna sa Syuri u ovome meču. Al džabe kad bi ova kickoutala i na OWA. Ja se iskreno nadam da Giulia uzima GP i da skida Syuri s trona. Što se tiče Watanabe, volio bi da recimo Hojo uzme Wondera, pa da Momo uzme njoj pojas. Kao prvo zaslužila je, kao drugo legla je pod mnoštvo cura i bilo bi u redu dati joj nekakvu nagradu za to, i kao treće pobjeda nad Hojo nije mala stvar.
Yes Sir!
slika
Odgovori