Mislim da si upravo opisao ono što sam mislio reći naravno da Jugoslavija nije bila idealna kao što kažu njeni fanatici,ali ja hoću da kažem da mislim da nije ni toliko loša koliko će reći oni što je mrze.DVW je napisao/la:QR_BBPOST @Maki
Narod ovdje ide iz krajnosti u krajnost. Naveo si primjer komunističkih zločina. Jugonostalgičari će ih pravdati kao morali su držati stoku pod kontrolom, a mrzitelji komunizma će ih do 10x uveličati. Isto tako nešto što ne bi trebao navesti kao primjer, ali shvatićete svi šta hoću reći je Jasenovac. Srbi će toliko pretjerat da je stradalih milijardu jbt, ono bilo bi nas ko Kineza danas, a Hrvati će toliko smanjiti da je bilo 0 žrtava. Patnički mentalitet Balkana.
Teorije zavjere
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
- O meni: Discord administrator!
Cute and wholesome 💜🩷 - Status: Offline
Teorije zavjere
SVE JE KRIVA JUŽINA, SAMO MI SE SPAVA.
- DVW
- Rank 11
- 6
- O meni: Spending time by learning geography and history!
Other hobbies: movies, traveling, talking about politics... - Status: Offline
Teorije zavjere
Jasno da ima i prednosti s tim da je po meni mana daleko više. Izabrao bi sad naspram nekad uvijek.Dynamite 7 je napisao/la:QR_BBPOSTMislim da si upravo opisao ono što sam mislio reći naravno da Jugoslavija nije bila idealna kao što kažu njeni fanatici,ali ja hoću da kažem da mislim da nije ni toliko loša koliko će reći oni što je mrze.DVW je napisao/la:QR_BBPOST @Maki
Narod ovdje ide iz krajnosti u krajnost. Naveo si primjer komunističkih zločina. Jugonostalgičari će ih pravdati kao morali su držati stoku pod kontrolom, a mrzitelji komunizma će ih do 10x uveličati. Isto tako nešto što ne bi trebao navesti kao primjer, ali shvatićete svi šta hoću reći je Jasenovac. Srbi će toliko pretjerat da je stradalih milijardu jbt, ono bilo bi nas ko Kineza danas, a Hrvati će toliko smanjiti da je bilo 0 žrtava. Patnički mentalitet Balkana.
Teorije zavjere
Osim što nije bila, makar ne konzistentno.ekonomiji,
Ovo je dosta subjektivna kategorija. Recimo Hrvatska je u fudbalu ostvarila bolje rezultate nego kad je bila dio Jugoslavije.sportu,
Ja nekako mislim da je za turizam pogodnije biti otvorena zemlja nego poluzatvorena komunistička prćija.turizmu,
Koja je bila teško cenzurisana. Rock and roll koji je na Zapadu bio simbol bunta i protiv vlasti i protiv struktura u Jugoslaviji je sveden na pjesme o ljubavi. Buntovničkih tekstova kao što ih npr. u Srbiji danas ima BSindikat ili Helem Nejse u Bosni (padaju mi na pamet) nisi imao.muzici,
Ljudi su bili isti.ljudima.

20th World of Stardom Champion H.A.T.E. Phenex Queen KAMITANI SAYA
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
Teorije zavjere
Ok ja mislim obrnuto,ali poštujem drugo mišljenje.Nije mi jasno zašto je to "teorija zavjere" to je samo nečije mišljenje neko će reći da je bilo bolje,neko da nije ne vidim u tome zavjeru.DVW je napisao/la:QR_BBPOSTJasno da ima i prednosti s tim da je po meni mana daleko više. Izabrao bi sad naspram nekad uvijek.Dynamite 7 je napisao/la:QR_BBPOSTMislim da si upravo opisao ono što sam mislio reći naravno da Jugoslavija nije bila idealna kao što kažu njeni fanatici,ali ja hoću da kažem da mislim da nije ni toliko loša koliko će reći oni što je mrze.DVW je napisao/la:QR_BBPOST @Maki
- Markovic619
- Rank 13
- 5
- Status: Offline
Teorije zavjere
Ne znam kako je u Srbiji i u Hrvatskoj ali vi iz BiH koji govorite da je trenutna BiH bolja nego Jugoslavija i da cete prije izabrati El Baketa i El Dodu da vode drzavu nego Tita nikad mi necete biti jasni...
Teorije zavjere
Zašto je izbor između "El Baketa i El Dode" i Tita? Ali ako baš hoćeš isti je to sistem upravljanja. Stranka/partija se za sve pita i ko je u stranci je "pokriven" za sve malverzacije koje radi, postoji lider kome se svi klanjaju i koji brani neumorno državu od neprijatelja (Velike Srbije, trećeg entiteta, političkog Sarajeva, OHRa, džamahirije, kako kome kad paše, kod Tita su to bili staljinisti/zapadni imperijalisti) i domaćih izdajnika (opozicije/reakcije koja uvijek radi sa tim neprijateljem), svako malo ogromna zaduživanja kao krpljenje propusta et cetera samo što su ovi koliko-toliko smjenjivi a KPJ nije bila. I ovi nemaju Goli Otok.Markovic619 je napisao/la:QR_BBPOST Ne znam kako je u Srbiji i u Hrvatskoj ali vi iz BiH koji govorite da je trenutna BiH bolja nego Jugoslavija i da cete prije izabrati El Baketa i El Dodu da vode drzavu nego Tita nikad mi necete biti jasni...

- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
Teorije zavjere
1.Više ljudi je imalo posao i nije bilo toliko sirotinje.
2.Reprezentacije su donekle uspješne,ali su klubovi i lige puno slabiji.Zvezda je bila prvak Evrope u fudbalu danas je uspjeh kad neki tim igra u grupi.U košarci je nekoliko ekipa bilo prvak Evrope danas jedino Zvezda igra u Euroligi i pri dnu je.Najveći uspjeh je final four Partizana niko nije osvojio titulu.Jedine titule za koje ja znam su Vardarove iz rukometa a u njih je ulagao Rus.Danas nisu konkurentni.Neki timovi su imali uspjeh u vaterpolu ali to nije popularan sport i nije velika konkurencija.
3.Svejedno su bolji koristili potencijal koji su imali nego što to rade danas.
4.Cenzura mi je donekle i dobra kad vidim ko sve danas pjeva loše mi je.Nije bilo toliko loših pjevača i glupih pjesama kao danas.Bilo je puno dobrih pjevača i grupa(Bar meni)
5.Ljudi su danas "govna" ako po meni nisu bili takvi prije 5 ili 10 godina ne vjerujem ni da su tad.
2.Reprezentacije su donekle uspješne,ali su klubovi i lige puno slabiji.Zvezda je bila prvak Evrope u fudbalu danas je uspjeh kad neki tim igra u grupi.U košarci je nekoliko ekipa bilo prvak Evrope danas jedino Zvezda igra u Euroligi i pri dnu je.Najveći uspjeh je final four Partizana niko nije osvojio titulu.Jedine titule za koje ja znam su Vardarove iz rukometa a u njih je ulagao Rus.Danas nisu konkurentni.Neki timovi su imali uspjeh u vaterpolu ali to nije popularan sport i nije velika konkurencija.
3.Svejedno su bolji koristili potencijal koji su imali nego što to rade danas.
4.Cenzura mi je donekle i dobra kad vidim ko sve danas pjeva loše mi je.Nije bilo toliko loših pjevača i glupih pjesama kao danas.Bilo je puno dobrih pjevača i grupa(Bar meni)
5.Ljudi su danas "govna" ako po meni nisu bili takvi prije 5 ili 10 godina ne vjerujem ni da su tad.
Teorije zavjere
Ne znam zašto ljudi misle da se određene društvene promjene ne bi dogodile da smo ostali u onom sistemu (koji bi se svakako raspao i da je Tito poživio duže) "u kojem se znalo reda i ljudi su bili dobri nevini i bojalo se milicije i mogo si ostavit kuću otključanu cijelu noć", istina je da zbog komunizma nismo proživjeli "prave" šezdesete, sedamdesete ni osamdesete (dok su se vani razvijali novi društveni pokreti, naša je omladina trčala štafetu za velikog vođu, nije ni čudo što im je pojam rock glazbe bio jebeno Bijelo dugme), ali globalizacija je neizbježna. I vidjelo se koliko su se ljudi stvarno voljeli i koliko su bili dobri kad je susjed zaklao susjeda samo zato što je bio pripadnik drugog naroda 

- Markovic619
- Rank 13
- 5
- Status: Offline
Teorije zavjere
prvak Svijeta deckoo!! Nemoj nas zakidatiDynamite 7 je napisao/la:QR_BBPOST Zvezda je bila prvak Evrope u fudbalu

Odrzane su i OI u Sarajevu a danas ne mozemo odrzati ni drzavno prvenstvno u pikadu kako treba...
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
Teorije zavjere
Naravno i prvak svijetaMarkovic619 je napisao/la:QR_BBPOSTprvak Svijeta deckoo!! Nemoj nas zakidatiDynamite 7 je napisao/la:QR_BBPOST Zvezda je bila prvak Evrope u fudbalu![]()
![]()
![]()
![]()
Odrzane su i OI u Sarajevu a danas ne mozemo odrzati ni drzavno prvenstvno u pikadu kako treba...

Teorije zavjere
Nismo podložni ni više ni manje od ostatka svijeta.Maki je napisao/la:Zašto smo mi na Balkanu toliko podložni teorijama zavjere? Nekako mi se čini da smo najgori od svih u tom aspektu. Kod nas bi u QAnon povjerovalo 80% populacije.
Uvijek u pravu.
Teorije zavjere
Nezaposlenost je bila ista, ako ne i veća. Isto se išlo u Njemačku na rad. Stopa nezaposlenosti je bila veća nego u razvijenim zemljama, na Kosovu i Metohiji je bila preko 50%. Pogledati: I. Mandić, DRUŠTVENO-EKONOMSKI RAZVOJ I ZAPOSLENOST", Ekonomski fakultet Osijek, 1988.1.Više ljudi je imalo posao i nije bilo toliko sirotinje.
A isto tako je bilo i mnogo neuspjeha i failova.2.Reprezentacije su donekle uspješne,ali su klubovi i lige puno slabiji.Zvezda je bila prvak Evrope u fudbalu danas je uspjeh kad neki tim igra u grupi.U košarci je nekoliko ekipa bilo prvak Evrope danas jedino Zvezda igra u Euroligi i pri dnu je.Najveći uspjeh je final four Partizana niko nije osvojio titulu.Jedine titule za koje ja znam su Vardarove iz rukometa a u njih je ulagao Rus.Danas nisu konkurentni.Neki timovi su imali uspjeh u vaterpolu ali to nije popularan sport i nije velika konkurencija.
Ne vidim zašto. Jedan jako moćan citat:3.Svejedno su bolji koristili potencijal koji su imali nego što to rade danas.
"Jugoslavija je postala najveće gradilište u Europi bila je rečenica koju je ponavljao partijski vrh, a država je postala Potemkinova zemlja koja je živjela iznad svojih mogućnosti." (Katarina-Kaja Župančić, univ. bacc. hist, Mihael Puljić, univ. bacc. hist, TURIZAM U JUGOSLAVIJI 1970-IH).
Zaduženje je bilo kao i danas ako ne i veće. Još plaćamo dugove iz Jugoslavije.
"Prema akademiku Bilandžiću potkraj 70-ih nastupili su golemi poremećaji u ekonomskome životu zemlje. Javnost je bila šokirana činjenicom
da je trgovinski deficit dostigao 7.225 milijuna dolara, platni deficit 3.661 milijun dolara, dok su se dugovi popeli na 20 milijardi dolara. Dakle, nastupila je kriza koja će vladati do raspada SFRJ-a." (ibid).
Cenzura je uvijek opasna.4.Cenzura mi je donekle i dobra kad vidim ko sve danas pjeva loše mi je.Nije bilo toliko loših pjevača i glupih pjesama kao danas.Bilo je puno dobrih pjevača i grupa(Bar meni)
Ljudi odrasli u Jugoslaviji su bili spremni da se pokolju što su i učinili 90-ih.5.Ljudi su danas "govna" ako po meni nisu bili takvi prije 5 ili 10 godina ne vjerujem ni da su tad.

- DVW
- Rank 11
- 6
- O meni: Spending time by learning geography and history!
Other hobbies: movies, traveling, talking about politics... - Status: Offline
Teorije zavjere
Ekonomija je danas daleko slobodnija za investicije, a s kim je Tito održavao poslove? Sa Zimbabveom?
Sport je dovoljan dokaz Hrvatska 2018.
Turizam je dovoljan dokaz hrvatska obala svake godine, kao da je u SFRJ iko za zapada dolazio na more često kao sad.
Muzika. To ide u korak sa vremenom. Ni Ameri ne slušaju Sinatru, bar ne više.
Ljudi što Maki kaže su isti. Razlika je što ih je mnogo umrlo, a mnogo nas se rodilo.
Danas > prije. Danas je isto katastrofa btw, ne kažem da nije.
Sport je dovoljan dokaz Hrvatska 2018.
Turizam je dovoljan dokaz hrvatska obala svake godine, kao da je u SFRJ iko za zapada dolazio na more često kao sad.
Muzika. To ide u korak sa vremenom. Ni Ameri ne slušaju Sinatru, bar ne više.
Ljudi što Maki kaže su isti. Razlika je što ih je mnogo umrlo, a mnogo nas se rodilo.
Danas > prije. Danas je isto katastrofa btw, ne kažem da nije.
Teorije zavjere
Veća je stopa nezaposlenosti bila u Jugoslaviji nego danas.