Wrestle Kingdom 14

Arhiva prethodnih događaja
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 32110
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 8187
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Sherpa » 10 sij 2020, 16:03

dave

Wrestle Kingdom 14, Night 1

Hoshiki & Iwatani vs. Giulia & Kimura: 2.5
GBH & Young Lions vs. Henare & LA Dojo: 2.5
Nagata & Nakanishi vs. TenCozy: 1.5
Liger, Fujinami, Sasuke & Tiger Mask vs. Sano, Otani, Taguchi & Takaiwa: 2.75
BUSHI, EVIL, SANADA & Takagi vs. Suzuki, Desperado, Kanemaru & Sabre: 2.75
Goto, Ishii, Yano & YOSHI-HASHI vs. Fale, KENTA, Owens & Yujiro: 2.5
Finlay & Robinson vs. GoD: 3
Archer vs. Moxley: 3.5
Ospreay vs. Takahashi: 5.25
Naito vs. White: 4.5
Ibushi vs. Okada: 5.5


Wrestle Kingdom 14, Night 2

NEVER 6-Man Gauntlet - Bullet Club vs. Chaos (1.5), Chaos vs. Suzuki-gun (1.25), Chaos vs. LIJ (2), LIJ vs. Taguchi Japan (2.25)
Liger & Sano vs. Ryu Lee & Takahashi: 3.5
ELP & Ishimori vs. Roppongi 3K: 3.5
Sabre vs. SANADA: 4
Moxley vs. Robinson: 2.75
Goto vs. KENTA: 2.5
Ibushi vs. White: 3
Jericho vs. Tanahashi: 4.25
Naito vs. Okada: 4.75


-------------------------------------------------------------------------------
u odnosu na neke prethodne godine, mislim da je dave bio dosta stroži
slika

Avatar
Wulf7X
Rank 11
Rank 11
Postovi: 7106
Pridružen/a: 26 stu 2016, 22:09
Reputation: 2684
Lokacija: Niš/Srbija
Kontakt:
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Wulf7X » 10 sij 2020, 17:47

No 7 stars...Meltzer propo
slika

Avatar
Maridius98
Član mjeseca
Član mjeseca
Postovi: 296
Pridružen/a: 27 svi 2019, 22:40
Reputation: 370
Lokacija: Niš
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Maridius98 » 12 sij 2020, 05:47

Tek sad završih prvo veče i ovo je možda najbolji card koji sam u životu gledao. Svaki meč je služio svojoj svrsi i ne mogu da kažem ni za jedan da je bio loš. Već sam spominjao da sam zainteresovan za NJPW posle ovog, tako da se od sada prati AEW/NJPW umesto do sada WWE/ROH. Menjaju se stvari. Ajmo lagano ima dosta toga.

Toa Henare, Karl Fredericks, Clark Connors, and Alex Coughlin vs Great Bash Heel (Togi Makabe and Tomoaki Honma), Yota Tsuji, and Yuya Uemura

Tencozy (Hiroyoshi Tenzan and Satoshi Kojima) vs Yuji Nagata and Manabu Nakanishi

Ono kad su Young Lionsi bolji od main eventa Hell in a Cell. Šalim se naravski, ali kao što već rekoh zabavni mečevi za pre show. Kratki i soldini. YL meč mi je čak i bio dobar s obzirom da nisam imao nikakva očekivanja. Fino.

Jyushin Thunder Liger, Tatsumi Fujinami, The Great Sasuke & Tiger Mask vs. Naoki Sano, Shinjiro Otani, Tatsuhito Takaiwa & Ryusuke Taguchi

Prvi od dva poslednja meča Ligera. Kakvu karijeru je imao ovaj čovek neverovatno i lep način da se odjavi na Wrestle Kingdomu. Koliko sam shvatio sam je birao ovaj tim. Fujinami je još aktivan, kakav plot twist. Sve u svemu zbog obima samog meča i zato što je bio početak, ništa se specijalno nije desilo, što je i bila funkcija ovog meča. Izveli su po par poteza i to je to. Jako mi je bilo čudno što je Liger pinovan, ali pretpostavljam da je on tako hteo. Nenormalnu je reakciju dobio kad se pojavio od publike, bukvalno se nisu čuli od tog trenutka pa jedno pola PPVa toliko.

Los Ingobernables de Japon (Sanada, Evil, Shingo Takagi & Bushi) vs. Suzuki-gun (Zack Sabre Jr., Minoru Suzuki, Taichi & El Desperado)

Ovde su se dešavala neke stvari za koje predstavu nisam imao. Sanada je dobio neki push koliko sam shvatio i to je izazvalu rivalstvo u fakciji što je jako zanimljivo. Isto jako simpatičan meč, s tim da je Zack Sabre blistao. Nekoliko puta kada sam mu gledao mečeve mi je bio jako dosadan, ali sada sam tek nekako shvatio njegovu genijalnost. Očigledno nisam navikao na takav stil rvanja.

Chaos (Hirooki Goto, Tomohiro Ishii, Toru Yano & Yoshi-Hashi) vs. Bullet Club (Kenta, Bad Luck Fale, Yujiro Takahashi & Chase Owens)

Da mi nije interneta skoro pa da bih zaboravio da se ovo desilo. Nekako dosadan meč, ne nužno loš, ali dosadan. Gledao sam ovo sinoć i iskreno se ne sećam ni šta se u potpunosti desilo. Sećam se samo zečice :D

IWGP Tag Team Championship Match
Guerillas of Destiny (c) vs David Finlay and Juice Robinson


Prva trećina meča jako dosadna, ali posle se vraća magično. Odlični su Hakuovi juniori. Neverovatnu hemiju imaju zajedno, kao i FinJuice ili kako se već zovu. Bilo je nekoliko jako dobrih poteza s tim da mi je Juice ovde ostavio najjači utisak. Promenile su se titule, videćemo koliko će to dugo da traje ali svakako solidan meč.

IWGP Junior Heavyweight Championship Match
Will Ospreay (c) vs Hiromu Takahashi


Ne znam da li sam lud, ali ovo je meni bio MOTN. Mnogo volim Ospreaya. Neverovatan je, svaki njegov meč koji sam gledao je bio fantastičan (kao i Okada u suštini). Neverovatnu hemiju su imali. Njihova kruzer kategorija blista zaista. Vidim da se Hiromu vratio posle neke povrede. Mnogo je arogantno delovao Ospreay u ovom meču i baš mi se takva neka atmosfera. I onaj potez. ONAJ POTEZ. Dive/Suplex/Dive. Jebote, odavno nisam video nešto onako dobro. Kraj mi je isto bio odličan, nikada nisam video onakav finisher. Neverovatan meč, top 2 sa carda.

IWGP U.S. Heavyweight Championship Match
Lance Archer (c) vs Jon Moxley


Očekivao sam nešto više od ovog meča, iako je bio dobar, kada sam čuo da je hardcore ili texas death kako li ga već zovu mislio sam da će da mi bude najbolji meč. Sećam se kad je Mox imao ono đubre od meča sa Lesnarom da se žalio da je hteo da bude brutalniji, ali Lesnar nije bio zainteresovan. Imao je svojih odličnih momenata. Powerbomb preko stolica, skok na dva stola i tako dalje. Archerov ulaz mi je bio fantastičan, kad je na random počeo da šiba Young Lionse. Simpatičan detalj. Kao što sam rekao u početku svaki meč je služio svojoj svrsi i ovo nije bio izuzetak. Iscimao sam se na kraju da se nešto više nije povredio Archer jer je baš poprilično krenuo da krvari, ali koliko sam shvatio sve je ok. Mox blista sa svojom slobodom.

IWGP Intercontinental Championship Match
Jay White (c) vs Tetsuya Naito


Bukvalno da su izmiksovali bilo koga od ove četvorice za sutrašnji main event mislim da bi bilo zlatno. Nisam imao prilike da gledam White, ali odlično ulogu imao kao heel. Jako je talentovan i mislim da neće da izađe iz mečeve za titule u skorije vreme po mom mišljenju. Naito je bio fantastičan, blistao je. Svidela mi se njegova varijanta figure 4, lep detalj. Publika je bila uz Naita sve vreme i svakako je zaslužio pobedu.

IWGP Heavyweight Championship Match
Kazuchika Okada (c) vs Kota Ibushi


Da me teraju da pišem seminarski za fax na temu Okada/Ibushi mislim da bih u startu imao jedno 15 stranica. Okada je bez razmišljanja najbolji kečer na svetu. Nisam gledao ni jedan jedini loš meč sa njim, da ne pričam o onoj dominaciji sa Omegom. Ulaz mu je bio neverovatan, strašno inventivno. Sad idemo dalje, koliko čovek ima poteza u arsenalu, zapanjen sam. Blizu 40 minuta kvalitetnog rvanja. Ibushi je ovde bio izvanredan. Mislim bukvalno sam udarao recke o potezima koji su mi bili impresivni u toku meča. Okadin zalet pa preskok ograde, kako ga je Ibushi sačekao sa stompom, Ibushijev german odozgo i kako je dočekao Okadu posle skoka. Ima još :D Okada je razvalio sa tombstonovima i čak je i završio meč sa tombstone pa rain maker. MOTN pored Ospreay/Takahasni. Ne mogu da se odlučim, nema šanse.

Treća godina kako gledam Wrestle Kingdom i nikada nisam razočaran. NJPW ima neku određenu draž koju ne mogu da definišem, ali svakako magnetiše. Malo dok se skine ta usrana barijera na koju smo navikli od strane amera. Dosta više sa nebuloznim segmentima, nepotrebnim proseravanjem i mečevima koje niko ne želi. Ovako se vodi biznis zaista. Nadam se da drugi dan neće da razočara, a bacam se na gledanje odmah.
slika

Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 13990
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
Reputation: 4944
Lokacija: Split
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Eumaus The Swineherd » 12 sij 2020, 13:26

Maridius98 je napisao/la:Source of the post Ono kad su Young Lionsi bolji od main eventa Hell in a Cell.

Na ovo navikni, NJPW mulci su pokazali više psihologije u 5 minuti nego 90% WWE mečeva koje moš odgledat :lol:

Maridius98 je napisao/la:Source of the post Jako mi je bilo čudno što je Liger pinovan

Kad ideš u mirovinu ideš na leđima, uostalom cila priča oko mirovine je da ne može parirat današnjem rosteru. Čak je u (kayfabe naravno) intervjuu reka ako bi dobia Hiromua da bi očekiva da se Hiromu umirovi :lol:

Maridius98 je napisao/la:Source of the post Bad Luck Fale

Maridius98 je napisao/la:Source of the post Nekako dosadan meč

Navikni

Maridius98 je napisao/la:Source of the post ROH

Kako si izdrža gledat ih dosad :lol:
slika

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 32110
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 8187
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Sherpa » 12 sij 2020, 13:42

Maridius98 je napisao/la:Source of the post Malo dok se skine ta usrana barijera na koju smo navikli od strane amera. Dosta više sa nebuloznim segmentima, nepotrebnim proseravanjem i mečevima koje niko ne želi.

donekle si u pravu, što je zbog stila koji se u japanu njeguje. ali isto tako, ako pogledaš, imaju i oni hrpu filler mečeva u obliku svih silnih tag timova. činjenica je da što njpw ima više događaja, a u zadnje vrijeme ih ima više, da naprosto moraš to imati kako bi popunio svaki card.

ono što oni dostave je jaki ppv, wwe se tu odavno prestao truditi.
slika

Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 13990
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
Reputation: 4944
Lokacija: Split
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Eumaus The Swineherd » 12 sij 2020, 14:08

Stvar je šta i ti filleri bar imaju nekakvu svrhu, il postavljanje budućih mečeva il minimalno sveprisutni faction warfare, tako da ih nije problem ni gledat čak i kad su dosadni. Kad gledam WWE imam dojam da sve šta se događa je totalno nebitno jer generalno i je.
slika

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 32110
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 8187
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

NJPW Wrestle Kingdom 14 drugi dan – recenzija

PostPostao/la Sherpa » 12 sij 2020, 21:08

slika

Avatar
Maridius98
Član mjeseca
Član mjeseca
Postovi: 296
Pridružen/a: 27 svi 2019, 22:40
Reputation: 370
Lokacija: Niš
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Maridius98 » 14 sij 2020, 05:41

Sherpa je napisao/la:Source of the post
Maridius98 je napisao/la:Source of the post Malo dok se skine ta usrana barijera na koju smo navikli od strane amera. Dosta više sa nebuloznim segmentima, nepotrebnim proseravanjem i mečevima koje niko ne želi.

donekle si u pravu, što je zbog stila koji se u japanu njeguje. ali isto tako, ako pogledaš, imaju i oni hrpu filler mečeva u obliku svih silnih tag timova. činjenica je da što njpw ima više događaja, a u zadnje vrijeme ih ima više, da naprosto moraš to imati kako bi popunio svaki card.

ono što oni dostave je jaki ppv, wwe se tu odavno prestao truditi.


CHAOS (Kazuchika Okada, Robbie Eagles, Will Ospreay & YOSHI-HASHI) vs. Suzuki-gun (Lance Archer, Minoru Suzuki, Taichi & Zack Sabre Jr.)
Tag Team Match

Pre ću da gledam ovakav filler (ako se to tretira ko filler) nego 90% stvari što ima WWE da mi ponudi
slika

Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 13990
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
Reputation: 4944
Lokacija: Split
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Eumaus The Swineherd » 14 sij 2020, 12:27

Maridius98 je napisao/la:Source of the post Pre ću da gledam ovakav filler (ako se to tretira ko filler) nego 90% stvari što ima WWE da mi ponudi

Maridius98 je napisao/la:Source of the post Taichi

I rest my case, Taichi je ne samo jedini draw u NJPW-u nego i jedan od najpodcjenjenijih ljudi u hrvanju uopće. Nadam se da mu se nakon showa Okada zahvalia šta je privuka 70k ljudi.
slika

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 32110
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 8187
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Sherpa » 14 sij 2020, 13:03

Eumaus The Swineherd je napisao/la:Source of the post Nadam se da mu se nakon showa Okada zahvalia šta je privuka 70k ljudi.

naravno da nije, nego je zahvalio jednom pravom drawu na svijetu, presvetom u svojoj skromnosti

► Prikaži “Spoiler”
slika

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 32110
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 8187
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Sherpa » 17 sij 2020, 12:00

dave updated

Wrestle Kingdom Updated:

Mox vs Archer: 3.75
Hiromu vs Ospreay: 5.5
KENTA vs Goto: 4.25
Ibushi vs Jay: 3.25
Jericho vs Tanahashi: 4.5
Naito vs Okada: 5
slika

Avatar
Markovic619
Rank 10
Rank 10
Postovi: 2544
Pridružen/a: 20 lip 2019, 23:14
Reputation: 861
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Markovic619 » 17 sij 2020, 12:00

Podigao Kenta vs Goto sa 2.5 na 4.25. :lol:

Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 13990
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
Reputation: 4944
Lokacija: Split
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Eumaus The Swineherd » 17 sij 2020, 12:48

zasluženo, ovo je bia KENTIN najbolji meč od kad je doša u NJPW.
slika

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 32110
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 8187
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Sherpa » 17 sij 2020, 12:55

Meni je drago za jerichov meč

Meni je meč bio odličan. Ja bih mu dao i više. 4.75

Atmosfera tog meča. Kako su odlično odradili heel face uloge i držali publiku cijelo vrijeme
slika

Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 13990
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
Reputation: 4944
Lokacija: Split
Status: Offline

Wrestle Kingdom 14

PostPostao/la Eumaus The Swineherd » 17 sij 2020, 12:58

Sherpa je napisao/la:Source of the post držali publiku cijelo vrijeme

jel bilo sumnje za njih dvojicu :mrgreen:
slika


Natrag na “Arhiva”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.