Epizoda A - Diplomski rad

Wrestling e-fed
Odgovori
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57157
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Epizoda A - Diplomski rad

Post Postao/la Sherpa »

Sunčani dan prije dana mrtvih bio je dana kada je došao braniti svoj diplomski rad. Njegov je problem bio taj što je politički angažiran, i zato je dobio zadatak napraviti intervjue s balkanskom wrestling kompanijom. I to puno prije nego je jedna postojala na ovim prostorima. Tako mu i treba kada mu je mentro bio najkorumpiraniji profesor na fakultetu, zatucana seljačina, koja je tu da ruši studente, jebe studentice koje su na to spremne, bez obzira što ima ženu s kojom je svaku nedjelju na misi. A ne pomaže niti to što je jedan od velikih prijatelja bivšeg premijera, neki kažu i više od prijatelja, no za to nema dokaza. Kao što za ništa nije bilo. Niti kada je srušio sve studente nakon što je spalio sve ispite koje je dobio, niti nakon što je pijan ubio vozilom, niti kada je primio mito kako bi nekolicina kolega prošli godinu s odličnim uspjehom.

Ušetao je u njegov zadimljeni ured. Kao da je ušao u tunel gdje je upravo prošla parna lokomotiva, sve je bilo gustog dima, samo je ovaj bio mirisa duhana, usprkos tome što je na fakultetu bilo zabranjeno pušenje. Kao što je i očekivao, nitko se nije pojavio slušati kako brani najbesmisleniji rad u povijesti besmislenih radova. Kako i bi? Bilo je jasno kako ga planira srušiti, ali bez obzira na to, došao je.

'I kolega, što imate? Jeste li našli neku wrestling kompaniju?' uz smijeh kojeg bi predložio Gargamelu u štrumpfovima. 'Možda vi živite ispod kamena, no ne i ja, našao sam, i napravio posao'.

-------------------------------------------------------------------

Ponedjeljak je,20.8.2018. godine.U jednom dijelu Sarajeva blizu centra grada se nalazi zgrada na kojoj piše "Teretana" a na vratima je zalijepljen papir sa informacijama o Wrestling treninzima koje predaje bivša zvijezda BWA,The Dasher.Teretana je išarana grafitima i nije u nekom stanju ali je iznutra boljeg izgleda.Dasheru je taj biznis postao solidan te je imao nekih 10 redovnih učenika i svog pomoćnika,prijatelja kojem je obećao platiti kada bude pri mogućnosti jer prihodi u BWA nisu bili nešto dobri,pa pored iznajmljenog prostora i stana nije mu ostajalo mnogo.Dasher također nije želio dosta staviti cjenu za mjesečnu kiriju te je stavio na neku granicu.

Taj dan u Ponedjeljak je u teretanu ušao jedan novinar sa svojom grupom koji su otkrili Dasherovu lokaciju i odlučili ga pitati par stvari oko njegovog rada u BWA.Dasher ih je rado ugostio,klincima dao pauzu i otišao na intervju.

Novinar: "Kako je bilo izdati dio ljudi s kojima si ostao u timu?"

Dasher: "Nisam ih izdao.Jednom sam prilikom rekao Stojku da sam odlučio biti bolji čovjek i sada to jesam."

Novinar: "Što je BWA značio za tebe?"

Dasher: "BWA mi je dosta značio u životu.Tu sam želio postati zvijezda i pokazati svoj talenat.Sada kao što vidite otvorio sam malu Wrestling školu koju ću držati dok ne nadjem neku bolju soluciju.Naravno da bi se želio vratiti u BWA kada bi ponovo proradio.Imam nedovršenih poslova sa par osoba."

Novinar : "Kako komentiraš sve one koji su govorili kako cijeli taj projekt od prvog dana nije imao nikakvog potencijala, te da i ti tamo trošiš vrijeme?"

Dasher : "To su osobe koje vam žele pokvariti život i želju za nečim.Srećom takvih nisam sreo jer se ne družim sa budalama.Takvih će osoba uvjek biti,to morate naučiti ignorirati."


-------------------------------------------------------------------

Nakon par bezuspjesnih pokusaja kontakiranja Harabaye konacno sam dospjeo u kontakt snjim.Nakon kracih pregovora dogovorili smo se da ce se naci samnom na otocicu Levanu u blizini Pule.
Nasao sam ga na obali otocica dok je pecao i uzivao uz kubansku cigaretu.
Zapoceo sam intervju pitanjem "Kakav je vas zivot sada kada nema BWA?"
"U kratkom vremenu hrvanje ili ti ga wrestling je postalo veliki dio mog zivota.Navikao sam da se konstanto pripremam za nove izazove iz sedmice u sedmicu.Glavni cilj mi je bio da izgradim sto veceg borca.
Vecinu svojih dana provodio sam u pripremi za BWA.Od treniranja do razgovora sa ogledalom u pokasaju da postanem dobar u svakom aspektu tog posla.
Zaboravio sam sta znaci uzivati.Glavni cilj u zivotu mi je postala titula BWA prvaka.Zapostavio sam sebi drage ljude.Zaboravio sam ko sam.Nakon sto je ta prica sa BWA zavrsila odmah sam se posvetio odmaranju svog duha i tijela.
Povukao sam se od medija i od sveg vezanog za hrvanje.Zelio sam se osjecati kao sam na svijetu.Vi ste moj prvi susret sa medijima nakon dugo vremena."
"Kakav je osjećaj bio biti nadomak titule, biti prevaren i nikada ne dobiti priliku za revans?"
"Iako sam pokazao dobre spozobnosti unutar ringa,ja sam i dalje pocetnik u ovom poslu.Dok su drugi mozda navikli na iznenadjena u svijetu hrvanja i to ih mnogo ne pogadja samnom nije bilo isto.U jednom momentu sam se osjecao kao majka kojoj su bespravno oduzeli dijete.To je mozda nekome i cudno jer mnogi i pljuju hrvanje i nas nazivaju besposlicarima.Misle da ono sto mi radimo nema nikakve vrijednosti i vjerovatno im je drago sto je BWA propao.Ali kada se za nesto trudis mjesecima i to ti se uzme iz ruka to je grozan osjecaj.Zao mi je sto nikad nisam dobio taj rematch.Sad znam kako se jedan moj kolega Fergal osjecao..."
"Kada bi vas ponovo pozvali u BWA ili neku slicnu hrvacku kompaniju da li bi prihvatili?"
"Nisam siguran da je to vise za mene.Previse sam bio posvecen tome.Zaboravio sam na sebe.Ne znam bili se mogao ponovo tome posvetiti.Zao mi je fanova ali teror koji smo morali trpiti u firmi je stvarno previse utjecao na mene.Nisam to osjecao dok BWA nije propao i konacno sam uspio osjetio slobodu nakon dugo vremena.Ali na kraju ipak bi razmotrio tu ponudu..."
"Nakon porasta popularnosti BWA mnogi mladi su izrazili zelju da se zele baviti hrvanjem,koji je vas komentar na to?"

"Iako je to posao koji volim ne bih ga nikome preporucio trenutno.Bar ne na Balkanu.BWA je jedina kompnija koja je pravilno tretirala hrvace,bar neko vrijeme..."

Nakon toga sam mu se zahvalio sto je odgovorio na pitanja i upitio se na prema brodicu za povratak u Pulu.

-------------------------------------------------------------------

Novinar je već popio kavu i po tko zna koji put pogledao na sat. 21:07, sat vremena iza dogovorenog, a ne može ga dobit na mobitel. Razmišljao je o odlasku iz kafića punog dima, smještenog odma uz cestu, kad je za njegov stol sjeo jedva prepoznatljiv Šime i pružio mu ruku. Umislio je da je neka šala, pred njim je stajao puno manje mišićav mladić, duže crne kose s puštenom bradom. Al ubrzo je prepoznao glas.

"Dobar dan, izvinite šta kasnin, izletila mi fatureta. Mora pomoć ćaći oko apartmana, a još me svakako zadržalo na poslu. Nisam se ni prisvuć uspija", rekao je i pokazao na odjeću, očito konobarsku uniformu.

Nakon par minuta small talka novinar je krenio s pitanjima, željan da nadoknadi izgubljeno vrime a i što prije makne iz glasnog i zagušljivog kafića.

"Serđo. Mislim da nije u redu reć da sam ima najduži program s njim. Dok to je istina, istina je i da sam jedini program ima s njim, šta je meni depresivno, al govori i više nego dovoljno o vodstvu. Nakon tih mečeva smo i ja i on bili di smo bili i prije njih. Možda čak i niže. Pratit ga nije bilo teško kad je se boria pošteno jer se tu slabije snalazi, al kad je bilo na njegovom terenu tu nije bilo tempa, tren radi jedno, tren drugo, tren si u ringu, a tren ti neko jebe mater jer si mu prolia pivo boteći se kroz publiku. Mislim da je bolje reć da smo, tili priznat ili ne, izvlačili najbolje jedan iz drugog.
Što se tiće titule, naravno, i svako ko kaže da nije taj laže. Na kraju dana, volili to šta radimo ili ne, svi smo u ovome da zaradimo i da pobjeđujemo, bia to boks, MMA, hrvanje ili ko zna šta. A pobjede i titule vode do tih para. Da, kratokoroćni cilj bi bia uzet titulu, dugoročni cilj držat je do mirovine.
Problema nemam, barem ne onih kojih nisam ima i prije svega šta je bilo u BWA. U Zagrebu nas se gledalo, al to je metropola, odi je ipak dosta manja sredina. A i da ima ko da je gleda, teško da bi me moga sad pripoznat, još sam i puno manje aktivan na društvenim mrežama. Nemam ni problema s bivšim kolegama, ili bolje rečeno nemam ni nikakvog kontakta."

Zadovoljan odgovorima, a i znajuči da ga čeka još puno posla, novinar se pozdravio sa Šimom i nastavio dalje svojim putem.

-------------------------------------------------------------------

Ponedjeljak. Jutro je. Ghettoven se pridiže iz kreveta, i nakon što je obavio higijenske potrebe, dolazi u kuhinju a tamo sjedi Ali Shadi i doručkuje. Kroz njihov razgovor Ghettoven mu govori da danas ide prvi puta u studio i da će snimati svoju prvu pjesmu. Kada je Ghettoven došao u studio tamo je bilo već nekoliko ljudi, a među njima je bio već jedan poznati reper. Nakon što je Ghettoven porazgovarao s njima, reper mu je ponudio da odrepa svoju novu pjesmu u jednom klubu sljedeći vikend, gdje će i on nastupiti. Reper i vlasnik kuba su se dogovorili da Ghettoven može nastupiti, ali neće biti plaćen. Ghettoven je tu priliku sa smješkom prihvatio. - Četvrtak je. Ghettoven je izašao ih kuće i krenuo prema trgovini po mlijeko, kruh i novine koje su objavile tekst o nadolazećem rap eventu na kojem će se i Ghettoven pojaviti. Šetajući tako prema trgovini odjednom mu zazvoni telefon. Nepoznat broj. Ghettoven se javlja, a s druge strane slušalice predstavlja se novinar nekih lokalnih novina i želi napraviti intervju s Ghettovenom. Ghettoven mu kaže da u subotu ima prvi rap nastup, pa se mogu naći u tom klubu i napraviti intervju. Došavši kući Ghettoven to sve govori Ali Shadiu koji kaže, da je i on dobio poziv za intervju. - Subota je. Zadimljeni klub na periferiji grada. Ghettoven taman odrađuje svoj nastup prije zvijezde večeri, a na vratima kluba stoji novinar koji maše Ghettovenu. Nakon što je Ghettoven odradio svoj performans silazi s bine, i sjeda za stol s novinarom. Nakon što su se upoznali i malo neobavezno proćaskali, novinar započinje s pitanjima. BWA je propao, što znači da si izgubio posao. Težak period? Ghettoven odgovara: Pa BWA jest propao ali, meni je BWA za svoga postojanja puno pomogao. Kao prvo upoznao sam brata za sva vremena. Kao drugo zaradio sam nešto novca, i večeras sam započeo svoj dječački san, a to je da se bavim glazbom. A kao treće možda i nisam završio s hrvanjem. Evo vam sada jedna eksluziva. Naime moj kolega Ali Shadi mi je baš neki dan nešto pričao da je on dobijao neke ponude iz Grčke i Malte da tamo nastavimo naše karijere, ali za sada nam nisu još poslali nikakvu ponudu. U fazi dogovaranja smo. Novinar: Biste li nastavili hrvati ako se BWA ponovno osnuje? Ghettoven: Pa sve zavisi, znate ima puno faktora. U jednu ruku bi volio jer se to održava nedaleko od kuće. Ne moram daleko putovati, pogotovo ne tamo po nekim Maltama i Grčkama. BWA mi je puno dao, ali opet kažem vidjet ćemo. Novinar: Hoće li wrestling ikada zaživjeti u ovom krajevima? Ghettoven: Vjerujem da hoće. Ako se BWA vrati, ili ako se osnuje neka druga kompanija na ovim prostorima, podignut će popularnost ovoga sporta sigurno. Pa samo pogledajte prvi i posljednji BWA show. Koliko je samo ljudi bilo, došlo, kupilo ulaznicu, kupilo merch. Pogledajte samo te brojke na društvenim mrežama i youtubeu. To sve govori. Novinar: Hvala vam Ghettoven na ovom druženju, i sretno u nastavku karijere.

-------------------------------------------------------------------

Novinar je izašao iz kluba jako zadovoljan odgovorima koje je dobio. Nakon nekoliko minuta skrenuo je u slijepu ulicu gdje ga je čekao Ali Shadi Bašić ."Počnimo!", povika Ali i obojica sjedoše na trotoar tik uz crvenog Golfa. Novinar: Kakav je bio osjećaj napustiti kompaniju porazom? Ali: Osjećao sam se kao klasicni gubitnik, najprije sam iznevjerio moga prijatelja, zatim navijače u dvorani, na kraju krajeva i samog sebe.Znam da nisam dao svoj maksimum, znam da sam morao bolje.Ako je to moj uistinu zadnji mec na ovim prostorima ostat ću upamćen kao gubitnik, što me uništava iznutra. Novinar: Primio si kolegu hrvača u svoju kuća kada je njemu bilo teško, koliko je bila teška takva odluka? Ali: Jako sam sretan što sam bio u mogućnosti pomoći bratu Ghettovenu.Kroz život sam naučio da je lična sreća sadržata u sreći drugih. Čovjek je biće koje je obdaren razumom, idejama, osjećajima i drugim blagodatima. Na tome čovjek mora biti zahvalan i to znati iskoristiti i pomoci drugima. Moja žena i ja smo donijeli odluku koja je u tom trenutku bila prva. I ne nije bilo teško pomoci bratu u nevolji. Novinar je listao po paprima i tražio naredno pitanje, ali ga je Ali prekinuo: Ispričajte me na momenat...Na ulazu u ulicu pojavljuje se čovjek koji rukom poziva Alija. Ali mu prilazi i uzima malenu kutijicu i stavlja u zadnji džep svojih traperica. Novinar: Hoćeš li potražiti sreću negdje drugdje ako se BWA ne vrati? Ali: Već jesam ove nedelje imam nastup na Malti, nekoliko dana kasnije odlazim u Rumuniju. Od nečega čovjek mora zivjeti. Novinar pruza ruku Aliju i pozdravljaju se, kratko su nešto komunicirali do kraja ulice, gdje je svaki krenuo svojim putem.

-------------------------------------------------------------------

Sve je započelo iznova prije samo 3 dana, kad je Stevo dobio poziv s nepoznatog broja, od jednog lokalnog novinara koji je zahtijevao intervju s njim vezano za raspad BWA. 3 tjedna su prošla od policijskog upada, ali on i dalje odbija bilo koje pozive prijatelja i obitelji, te se ne miče s kauča. Sve je ovo njemu bilo odviše poznato, još jednom mu je životno zvanje nestalo u plamenu tikom nakon što su temelji postavljeni. Nenad, novinar manjeg internet portala zvanog Sport023 je poprilično inzistirao na održavanju intervjua, unatoč Stevinom višestrukom odbijanju jer Stevo nije htio kopati po otvorenoj rani. No, nakon 10 minuta telefonskog nagovaranja, Stevo je ipak pristao. Dogovor je bio da će se naći na kavi u Caffe Baru "Ćići", koji se nalazi u sklopu Stevi vrlo dobro poznatog mjesta, zadarskih "Stanova". Sami poziv je u Stevi izazvao manju pomutnju, prošlo je 3 tjedna od raspada, a zahtjev za intervjuom stiže tek sad, ima li nešto novo što on ne zna? Stevo samo pogleda svoj pojas, koji je stajao uokviren iznad njegovog televizora, slegne ramenima i vrati se na kauč. Na dan intervjua, Stevo se počeo spremati čak 2 sata ranije, iako je udaljen samo 200 metara od stadiona. 3 tjedna ničega su uzeli svoj danak na njegovom tijelu - prije ravan trbuh od piva se počeo okrugliti. Samo se kratko pogleda i nastavi oblačiti, kao da se već pomirio s takvim prizorom. Nakon toga je samo sjedio i buljio u pojas, prisjećajući se svih trenutaka sa Mujom, kojeg također nije vidio od raspada. Odluči da je vrijeme krenuti te ode na stadionski kafić, nekih 30 minuta prije vremena. Kafić je bio prazan, izuzev jedne figure koja je u kutu sjedila na kladioničarskom aparatu. Nakon nekakvih 45 minuta čekanja i višestrukih pomisli o odlasku, konačno se pojavio Nenad. Bio je to malo niži čovjek, u svojim ranim 30-ima. Odmah je prepoznao Stevu i pozdravio se s njim kao starim prijateljem, što Stevi i nije baš leglo. Prvo što mu je novinar rekao je bilo standardno, pričanje kako je velik fan i da mu je žao zbog svih događanja. Stevo je samo čekao prvu priliku da ode, ovo je sve više izgledalo kao jedna velika gnjavaža. No kad je Nenad izvadio svoj snimač zvuka, tu je kompletno promijenio osobnost. Iz osobe koja se pretvarala da ti je poznanik otkad znaš za sebe postao je beskrupulosni novinar ne oklijevajući s pitanjima. Prvo pitanje se odnosilo na njegov pojas, čiji je Stevo i dalje legalni vlasnik.

NENAD: "Reci mi, misliš li da ćeš ikada opet braniti svoj BWA Tag Team pojas skupa s Mujom, ili pak smatraš da je ta priča gotova?"

STEVO: "Iskreno se nadam da hoću, da ta priča nije još uvijek vidjela svoje završno poglavlje. Nas dvojica smo i dalje službeno gledano prvaci, a naš šef i dobar prijatelj Hrvoje je profesionalna osoba, smatram da ima znanje i vještine da opet krene s izgradnjom BWA poslije nekog vremena i čim se to dogodi, mene možete očekivati prvog u ringu."

NENAD: "Moram reći da me cijela ova priča dosta podsjeća i na tvoju nogometnu karijeru, koja je prekinuta u samim početcima tvojeg uspinjanja tim kobnim prijelomom noge, možeš li mi reći osjećaš li nekakve poveznice s time?"

Na to pitanje Stevo iznutra zakipi i ozbiljno razmisli o dizanju i odlasku, ali ipak ostane priseban i krene sporo odgovarati.

STEVO: "Kao što si rekao, moja nogometna karijera je prestala prilikom početka mog uspinjanja u prave seniore, ali ipak ne bih rekao da je raspad BWA toliki propali potencijal koliko i kraj moje nogometne karijere. U BWA sam makar inauguralni, trenutni tag team prvak, tako da će moje ime ostati zapisano u povijesnim knjigama, također osjećam da mogu još dodatno s Mujom uzdići taj pojas, a na kraju i pucati na više nagrade, dok za nogomet nikad neću znati što je moglo biti. O nogometnoj karijeri me molim vas nemojte više ništa pitati."

Nenad je uvidio da je pogodio u slabu točku i počeo križati stvari na svome notesu, da bi na kraju došao do svog finalnog pitanja.

NENAD: "Kuda dalje ako se BWA ne vrati?"

STEVO: "Na to pitanje u ovom trenutku nemam odgovor. Prioritet je nastaviti svoje školovanje tako da upišem fakultet, ali budući da je ova godina već počela, za to moram pričekati. To mi ostavlja kao sekundarni prioritet naći nekakav stabilni posao s kojim mogu prihoditi za sebe do upisa na fakultet."

Nenad se zahvali vidno rastresenom Stevi i ode uz kratak pozdrav. Stevo je samo ostao sjediti na svom mjestu pijuckajući kavu, obrađujući sve informacije koje su mu prošle kroz glavu. Što ako je BWA ugašen zauvijek, dijelovi plaće koje je stavljao sa strane za "crne dane" neće trajati vječno. Vidno rastresen, Stevo se digne, ostavi svoju kavu iza sebe, plati račun i iziđe.

-------------------------------------------------------------------

Zvuk gomile je preplavio kafić u kasno subotnje veče, popraćen mirisom pive i razbijanjem biljarskih kugli. Nekoć ekskluzivno bikerski kafić, danas se u Savsku nerijetko spuštaju i nove, nepoznate face. Novi ljudi, nove generacije. Izmjena snaga. Interijer se prostora sukladno tome počeo mijenjati. Sporo, ali sigurno dolazi do promjena i nekoć kafić bogat slikama motora i kacigama u ulozi lustera, danas postaje sve više minimalističke i moderne prirode. Čak se može reći da ima više pridošlica nego bikera na dnevnoj bazi. Ovo se leglo bikera sustavno pretvara u hipstersko okupljalište, vrlo vjerojatno studenata s Filozofskog. Još jedno kultno mjesto koje će pojesti zub vremena.

No za biljarskim se stolom, misteriozno obavijeni maglom dima, drži zadnja garda bikera u ovoj tvrđavi. Ponosni i glasni, skupina od tri frajera i dvije cure. A najviši od njih, najupečatljivi u gomili, stoji Diamond Rider. Upravo je ubacio osmicu u rupu i dočekao curu koja mu je skočila u zagrljaj. "Dobro, dobro. Dobili ste," stariji frajer je rekao. Razočaranog izraza lica, izvadio je novčanicu od sto kuna i dao Leonu. "Ma daj, stari," Leon ga je potapšao ramenu dok je pozvao konobara, "Ionako ćemo se počastiti s time, svi pobjeđuju za ovim stolom." Kako je to prenio konobaru, primijetio je mušku figuru koja je stajala u blizini. Čekao je da partija završi kako bi im mogao prići. Istina, dogovorio se danas s novinarom za intervju, no iskreno Leon nije mislio da će se itko pojaviti, da je to samo jedna od sprdačina, praktičnih šala od strane nekog ogorčenog fana.

"Sad ću doći," Leon je rekao svojoj ekipi i uputio se prema novinaru koji se ustao čim mu je prišao. Pruživši ruku, entuzijastično je izjavio da mu je drago da je Leon našao vremena da se nađu i porazgovaraju. Nakon desetak minuta laganog razgovora, upoznavanja sa situacijom u kojoj je Leon trenutno, novinar je započeo pravu temu, s diktafonom na sredini stola koji je pozorno snimao Leonove riječi.

"Nedugo nakon što si ostao jedini stajati u ringu ispalo je da više nema kompanije. Koji su osjećaji?"

"To ti se zove sudbina, valjda? Mislim da je to bio korak koji je ljudima stvarno pokazao da sam, kako se ono kaže, malo jači igrač. Ali bez da se lažemo, ostatak ekipe u tom meču je igrao jednako veliku ulogu kao ja, ako ne i veću. Kakav predivan osjećaj doduše. Ostati zadnji stajati, nešto savršeno. No! Što je, tu je. Imam sad drugu zanimaciju, a BWA je bilo kratko, ali lijepo iskustvo, tako da idemo dalje dignute glave."

"BWA je došao na naslovnice medija zbog racija na njegovom zadnjem događaju. Kako će to utjecati na wrestling na ovim prostorima?"

"Već smo od početka imali stigmu koju smo trebali probiti s našim nastupima, i reputacija wrestlinga se počela lagano mijenjati sa svakim našim događajem. Kroz naš trud, rad i znoj - počelo se nešto u vodi komešati. No sve što smo se mi trudili napraviti, moguće da je sad palo u vodu. I... htio bih biti optimističan, ali ako se ikad išta opet pokrene ovdje, mislim da će biti iznimno teško vratiti povjerenje šire javnosti. Moje mišljenje je svakako da se ništa od ovog ne bi dogodilo da je Hrvoje ostao glavni. Stvarno jedna velika šteta."

"Prema informacijama koje sam dobio, Alex je negdje nestao. Imaš li ti kakve informacije?"

"Da bar imam. Pokušavao sam ga kontaktirati na sve moguće načine. Čovjek bi rekao da u današnje doba društvenih mreža i mobitela možeš doći do bilo koga u bilo kojem trenu. No Alex kao da je ispario. Ne znam ni jel živ čovjek. Uz sve to, mom motoru također i dalje ni traga. Ne znam ni jel i ta mrcina živa. Ta cijela situacija je bila prijavljena policiji, ne zbog toga što mislim da je došlo do krađe ili ne znam što, ali me iskreno malo trta. Tko zna što se moglo dogoditi. No i dalje nisam dobio nikakvu povratnu informaciju. Tako da trenutno ovaj... pokušavam biljarom zaraditi za novi motor. Kad smo već kod toga, si za partiju? 50 kuna ulog za početak."

-------------------------------------------------------------------

Nalazimo se ispred hale sportova u Krusevcu, nekada glavnom gradu srbije, Oliver nam je pokazao halu, pricao nam je o svojim treninzima, onda smo seli u obliznji kafic, Oliver je tamo stalni gost.

Smatraš li sebe dobrim čovjekom?

Naravno da mislim, dobro zivim a ljudi ppstuju i cene one koji su im sve stvorili, za njih su to najbolji ljudi, a ja sam sebi stvorio sve sto imam.
Ja sam jedan pd onih koji zive svoj san i bave se Wrestlingom zato sto ga vole, nije morala teska zivotna prica da me navede na tako nesto.

Mladic koji sluzi u kaficu je prisao, pitao je da li nam treba jos nesto, Oliver je ustao i rekao mu da ga niko nije zvao da dodje i pitao kako se usudjuje da ga prekida dok prica sa nama, stegao ga za glavu, oneo mu se u lice i rekao da ne zeli da ga vidi vise, decko je samo otisao, bio je preplasen.

Oliver je prokomentarisao da je to nepostovanje i zamolio nas da predjemo na sledece pitanje


Koji je plan ako se ikada BWA vrati?

U svakom trenutku sam spreman za povratak i saradnju sa BWA kompanijom, ukoliko se vrati.

Mnogo radim na sebi, sto se i vidi, voleo bih da idem na titulu, sebe vidim kao buducnost kompanije

Zelim meceve, zelim da dokazem da sam bolji od ostalih

I naravno da ocekujem povratak BWA kompanije i da ce sve ici boljim putem, mogu samo da se nadam tome i boljoj plati

Ima li ikoga unutar svlačionice kome vjeruješ?

Nikako, zasto bih verovao bilo kome od njih

Stoji da sam sa nekima dobar

I mogao bih da imam saradnju sa njima
Jer ima par njih koji imaju slican stav kao i ja


Zahvalili smo se Oliveru na izdvojenom vremenu, rekao je da je nas posao da razgovaramo sa buducim zvezdama i da smo bili na pravom mestu.

-------------------------------------------------------------------

Nakon što se turistička sezona polako stišala, u Zadru je sve bilo mirno. A na uglu jedne ulice blizu samoga mora stajao je jedan novootvoreni restorančić. U taj restorančić ušao je čovjek, po pojavi bi se reklo da je došao poslovno. A u restoranu ga je dočekao nitko drugi nego Serđo Matijašević.
"Dobar dan!" rekao je čovjek. "Pozdrav", odgovorio je Serđo, "Smjesti se evo tu, ja ću nam samo donijeti piće pa možemo krenuti." Donosi piće. "Pa lijepo si uredio ovo mjesto, moram priznati." rekao je novinar. "A je da, uložio sam dosta i vremena i novca, a ovo ljeto je sezona bila baš uspješna tako da sam definitivno profitirao." rekao je Serđo.
"No, krenimo mi s našim poslom, ovdje sam kako bih s tom popričao o par stvari vezanih uz Balkan Wrestling Alliance." kaže novinar. "Nema problema, pucaj", Serđo će.
"Očigledno je wrestling unosan kada si otvorio restoran?"
"Pa gledajte, nije da sam ja sad od toga nešto ultra puno zaradio jer kao prvo, taj projekt nije dugo opstao i još se nije ni razvio do te mjere da ja sad tu zgrćem neku veliku paru. No, zaradio sam sasvim dovoljno da u kombinaciji sa svojom životnom ušteđevinom poradim na nečemu novom, nečem što će me uzdržavati, pa eto, na kraju je to ispao restoran i sasvim mi dobro ide, mogu reći da sam jako zadovoljan."
"Ako se BWA vrati, hoćeš li se vratiti u njega ili nastaviti s restoranom?"
"Ovisi. Vidjet ćemo kakve će ponude biti pa će se tu malo kalkulirati i vidjeti što je najbolje. Premda, u okolici imam tu rodbinu i prijatelje, tako da uvijek mogu računati na njih i čak i ako se vratim u BWA, ne moram zatvarati restoran jer imam njih koji to sve skupa mogu uzdržavati jer u njih imam povjerenja. No, idemo prvo vidjeti što će biti s BWA, kako će se situacija razvijati jer za sada je nemoguće reći što budućnost za mene nosi."
"Smatraš li da si dovoljno dobar za titulu?"
"Naravno. Mislim da sam to i dokazao u ovih nekoliko mjeseci koliko je BWA projekt trajao. Ne želim glumiti nikakvu lažnu skromnost i reći, pa znate, nisam ni ja siguran, volio bih osvojiti titulu, ali ne znam mogu li ja to, samo fanovi to znaju i koliko sam dobar, ovo ono. To ne postoji. Takav mentalitet nemam, ne želim skrivati svoje potencijale i namjere. Smatram da sam dovoljno dobar za sam vrh u toj kompaniji i to će biti ono što ću ganjati. Naravno ako ikada dođe do reinkarnacije te kompanije."
"Ništa, to bi bilo to za sada što se pitanja tiče." rekao je novinar. "Dobro, idem nam ja sada donijeti nešto za pojesti da ne bi otišao gladan kući", kaže Serđo.

-------------------------------------------------------------------

Splav pored Niske tvrdjave, ispod mosta pod kojim tece reka Nisava. Jutro, Ludi Luja sedi zamisljen, sa velikim podocnjacima, i pusi cigaru. Pored njega je do pola puna flasa Niskog piva. On sedi, i razmislja o necemu. Pivo mu je u rukama i izlazi napolje do javnog toaleta, poklopljene glave, a i pomalo se tetura. Prekida ga neko nepoznato lice, koje se predstavlja kao lokalni novinar. Luja koluta ocima. "Jao, sta pa ti hoces od mene sad". "Zeleo bih da ti postavim nekoliko pitanja, ako dozvoljavas". "Hajde, i ne smaraj mnogo". Baca opusak dole. "Gospodine, da nije malo nepristojno?". "Koga ces ti da ucis o nepristojnosti? Prekidas me ovde, nije mi dobro, jedva hodam mogu otici u toalet na miru." U redu čekam vas". Luja se ispovracao i umoran se vratio. Seli su na stepenice koje vode do ulice pored mosta, desetak metara od splava i od toalet. Novinar ga pita je li je dobro i da li je u stanju za intervju, a ovaj, silom, odgovara potvrdno. Novinar zahvaljuje, i pocinje. "Kako ste poceli sa rvanjem? Koji su uzroci?" Pored njega upravo prolazi mladi bracni par, a on ga zapazi, i pusti suzu. "Znas, i ja sam nekad imao zivot u Bostonu, sa mojom Sarom, dok me nije ostavila zbog nekog pacenika, ne zelim i ime da mu spomenem. I tada rvanje nije bilo moj zivot, ziveo sam zivot punim plucima, putao svuda sa njom, sto zbog Seltiksa, sto zbog nje, sve dok nisam upoznao rvanje, zbog kojeg me je ostavila, uporedo sa upoznavanjem rvanja, moj zivot je stap. Prevarila me je, rece, zbog "tvog Hulka Logana i tih budalstina koje su joj dosle do glave", preselih se ovde jer imam neku rodbinu, a ujedno i cuh za BWA, mada mi wrestling i dalje nije zivot, to je samo protiv stresa. Da je zaboravim." Na novinarevom licu se prepoznaje saosecanje ti, a on nastavlja: "Hvala ti na odgovoru, zao mi je. A sada: Da li bi vise voleo biti u rvanju solo ili u timu?" Luja prelazi sa tuznog lica, do odlucnog: "Naravno, solo. Oliver Gerdijan me je samo iskoristio u borbi protiv Muje, jer mu treba pomoć. A ja je u zivotu necu traziti, jer sam ja sam protiv svih! Ne mozete me spreciti! Ni ona budala, Oliver!(dere se, a ljudi ga gledaju" "Dobro, dobro, polako, i jos jedno pitanje: Sta ako se BWA ne vrati? Sta ces tada raditi?" Ludi Luja se smeje. "Ha! Nista. Ne stresira me mnogo pomisao na to, a postoje i druge kompanije (sapuce) Uvek je tu dilovanje kao alternativa, hehe (vraća normalan glas). Novinar se zaprepastio "Sta? Ups, izvinite, hvala Vam, a sada moram da idem." (uzurbani korak). "Uf, super, da popijem bar ovo na miru." (nateze na eks)

-------------------------------------------------------------------

'Vidim da si se poslužio i nekim kolega.', kazao je profesor uz novu cigaretu u ustima, mislim da niti on sam ne zna koja mu je to, jedino tko zna je ionako prepuna pepeljara. 'No, da te pitam, zašto si uopće došao? Znaš da ću te rušiti, ne podnosim ove... kako to ono ma medijima zovu? Miljenijaljce, ili tako nešto. Ne podnosim vas, vi bi sve htjeli, da imate prava. Nabijem vas.'

'Znate zašto sam došao? Kako bih ispunio obećanje.'

'A koje to?'

'To da će u vam u lice kazati da ste jedan poremečeni manijak koji pati od edipova sindroma. koji bi sada rado okrenuo svoju majku, da se već ne okreće u grobu''

U tom trenutku Nenad je izletio iz kabineta prema izlazu dok se profesor iz petnih žila derao hodnikom. I derao i derao. Onog trenutka kada je Nenad pozdravio čistačicu na porti dopustio si je smješak. Dao si je jasan cilj. Ona me mora zapamtiti. Nije profesoru odgovorio iskreno. Razlog zašto je došao je zbilja zbog obećanja, ali ne onoga kojeg mu je kazao. Nego jednog drugoga, neki bi čak rekli i kletve, koja je ovime ispunjena.

Kada se profesor vratio u ured, silno uzdihan, uz jasan nedostatak zraka u plućima, u već zamraćenoj prostoriji osjetio je ono što malo tko osjeti u životu. Kako mu se smrt približava. Sekundu kasnije u vratu mu se našla naoštrena oštrica od obsidijana, dok ga je maskirani čovjek, u masci koja neodoljivo podsjeća na one iz meksika, držao. Držao mu je ruku na ustima kako ga ne bi čuli njegovo koprcanje, a kada je i zadnji dio života napustio profesora, maskirana osoba je izvadila nož, probala vrelu krv, izvadila torbu prepunu svijeća te ih zapalila, te počela govoriti nešto na nepoznatom jeziku. Ipak dolazi Día de Muertos...
slika
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23268
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Epizoda A - Diplomski rad

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

So it begins :dance:
slika
Avatar
TheGrimm
Rank 6
Rank 6
Postovi: 278
Pridružen/a: 25 stu 2016, 23:44
7
Status: Offline

Epizoda A - Diplomski rad

Post Postao/la TheGrimm »

Sherpa je napisao/la:QR_BBPOST"Tako da trenutno ovaj... pokušavam biljarom zaraditi za novi motor. Kad smo već kod toga, si za partiju? 50 kuna ulog za početak."
Legende kažu da novinar više nema za kruh :think:
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23268
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Epizoda A - Diplomski rad

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

TheGrimm je napisao/la:QR_BBPOST
Sherpa je napisao/la:QR_BBPOST"Tako da trenutno ovaj... pokušavam biljarom zaraditi za novi motor. Kad smo već kod toga, si za partiju? 50 kuna ulog za početak."
Legende kažu da novinar više nema za kruh :think:
A ko danas ima
slika
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57157
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Epizoda A - Diplomski rad

Post Postao/la Sherpa »

dodao jedan tekst kojeg sam previdio
slika
Avatar
Lujaa
Rank 7
Rank 7
Postovi: 809
Pridružen/a: 07 svi 2018, 22:40
5
Lokacija: Nis, Srbija
O meni: I love puroresu
Status: Offline

Epizoda A - Diplomski rad

Post Postao/la Lujaa »

Moj zivot je stao*. Jedva mogu otici*... Izvinjavam se na sitnim greskama. :D
Odgovori