Je l Hamdija/Milan (Nikola Kojo) i Miloš/Selim (Svetozar) Cvetković jedan isti lik u knjizi?
Knjiga
“So many books, so little time.” Frank Zappa
- KOMANIA
- Rank 13
- 6
- O meni: „Za druge se navija, Partizan se voli!“ – Duško Radović
- Status: Offline
Re: Knjiga
Zadnja izmjena: KOMANIA, dana/u 04 svi 2024, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.
Ne. Mnogi tako misle tako i ne znam zbog čega kad je Milan sasvim drugi lik, premda daleko bitniji i bolje razrađen u knjizi nego filmu. Cvetkovićev lik u romanu zapravo uopšte ne postoji. Dodat je za potrebe filma. Sasvim uspešno ako se mene pita. Kraj filma mi je jedan od najboljih krajeva naše kinematografije.
- KOMANIA
- Rank 13
- 6
Čekaj, ispostavlja se da je Milan zapravo iz Jugovića, lik Miloš/Selim ne postoji u knjizi?Elite je napisao/la: ↑03 svi 2024, 23:52Ne. Mnogi tako misle tako i ne znam zbog čega kad je Milan sasvim drugi lik, premda daleko bitniji i bolje razrađen u knjizi nego filmu. Cvetkovićev lik u romanu zapravo uopšte ne postoji. Dodat je za potrebe filma. Sasvim uspešno ako se mene pita. Kraj filma mi je jedan od najboljih krajeva naše kinematografije.
Ne, Milan je iz Vilenjaka, kao i u filmu. Nema on veze sa Jugovićima, osim što je on Aliji poslao ono pismo u kome mu razjašnjava poreklo i što se na kraju romana susreće sa Alijom, što nema u filmu. Miloš/Selim ne postoji u knjizi, to je tačno. Tj spominje se Selim kojeg su četnici oteli kao bebu, ali do kraja romana se ne pojavljuje.
- KOMANIA
- Rank 13
- 6
Aha, ok onda, ja sam pročitao negde da je u knjizi to isti lik, ta informacija je dostupna i kruži internetom, zbog toga dolazi do zabune, loše su to objasnili, trebali su da razjasne da se Miloš/Selim ne pojavljuje ali da se pominje u knjizi...Elite je napisao/la: ↑04 svi 2024, 01:51 Ne, Milan je iz Vilenjaka, kao i u filmu. Nema on veze sa Jugovićima, osim što je on Aliji poslao ono pismo u kome mu razjašnjava poreklo i što se na kraju romana susreće sa Alijom, što nema u filmu. Miloš/Selim ne postoji u knjizi, to je tačno. Tj spominje se Selim kojeg su četnici oteli kao bebu, ali do kraja romana se ne pojavljuje.
- Sherpa
- Administrator
- 8
- O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
- Kontakt:
Je, iako je i prva bila sjajna
Treća će čekati... imam 8 knjiga minimalno prije nje
PS: Avasarala je madafakin super lik
Treća će čekati... imam 8 knjiga minimalno prije nje
PS: Avasarala je madafakin super lik