Ma mislim na parčiće (osmine, četvrtine)?Dynamite 7 je napisao/la: ↑03 pro 2021, 22:12 Iskreno ne znam za razlomke ja nisam viđao. Uglavnom ili uzimaš zvrkove po komadu,ili ti vaga gramažu.
šta su zvrkovi?

Ma mislim na parčiće (osmine, četvrtine)?Dynamite 7 je napisao/la: ↑03 pro 2021, 22:12 Iskreno ne znam za razlomke ja nisam viđao. Uglavnom ili uzimaš zvrkove po komadu,ili ti vaga gramažu.
Ma mozes traziti da ti isjece kako zelis. Kuci kad se jede obicno te pita "eh odakle ces da ti izvadim"KOMANIA je napisao/la: ↑03 pro 2021, 22:15Ma mislim na parčiće pa (osmine, četvrtine), šta su zvrkovi?Dynamite 7 je napisao/la: ↑03 pro 2021, 22:12 Iskreno ne znam za razlomke ja nisam viđao. Uglavnom ili uzimaš zvrkove po komadu,ili ti vaga gramažu.![]()
Ovo na prvoj slici je zvrk.Hangman98 je napisao/la: ↑03 pro 2021, 21:22Kod nas postoji izraz slagana pita, za ono sto se u komsiluku naziva burekom. Kad se kaze pita misli se na rolanu jufku, koja se pece u "zvrkovima" ili kolutovima ili se mota u jedan veliki "zvrk" duz citave tepsije. Tako i za pitu sa mesom (Burek).
Ovo sam vidio u komsiluku da nazivaju burekom, to je za nas slagana pita (koja ako je sa mesom onda se zove slagani burek) i rijetko se pravi.
![]()
SmiješHangman98 je napisao/la: ↑03 pro 2021, 22:14Jesi cuo za tirit pitu? Ne znam mogu li kaciti clanke drugih portala, ima objasnjena i priprema.
Eto preoruke za napravit' nesto drugacije. Samo sto se kaze kod nas bas je "zahmetli" (trazi puno vremena) za napravitiSherpa je napisao/la: ↑03 pro 2021, 22:19SmiješHangman98 je napisao/la: ↑03 pro 2021, 22:14Jesi cuo za tirit pitu? Ne znam mogu li kaciti clanke drugih portala, ima objasnjena i priprema.
Sad sam išao pogledati što je
Ali kad kaže ova za Burek “sija se k'o Dodikovo oko“.