Gastro kutak
Iće i piće
- Sherpa
- Administrator
- Postovi: 58275
- Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
- 7
- Lokacija: Zagreb
- O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
- Kontakt:
- Status: Offline
Gastro kutak
Evo tema koja će biti posvećena hrani i piću. U njoj možete nabrajati što volite, a što ne volite jesi i(li) piti. Ili o tome kako nešto napraviti, od pripreme jaja za doručak, bolonjeza pa sve do ekstravagantnih gozbi koje radite kada dođe društvo. Ne ustručavajte se pisati, ne ustručavajte se pitati ako vas zanima savjet oko kuhanja, a bogme, možete staviti i pokoju sliku.
Kako nam dolaze hladni dani, ajmo malo pričati o kuhanom vinu. Volite li ga? Ako da, kako ga pripremate, ili ste jedan od onih koji će radije ispijati isto u nekom kafiću?
Kako nam dolaze hladni dani, ajmo malo pričati o kuhanom vinu. Volite li ga? Ako da, kako ga pripremate, ili ste jedan od onih koji će radije ispijati isto u nekom kafiću?
Gastro kutak
Najbolje kuhano vino sam popila prosle godine na Bozicnom marketu u Bratislavi, s visnjama. Predobro je bilo.
- Sherpa
- Administrator
- Postovi: 58275
- Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
- 7
- Lokacija: Zagreb
- O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
- Kontakt:
- Status: Offline
Gastro kutak
Ajmo još malo o kuhanom vinu. Tko od vas ga pravi doma i tko ga voli piti?
Ako ga nikada niste pravili, zaista nije teško i ne treba skoro nikakvo znanje. Pa evo potrebne informacije za one koji se žele okušati.
Kada kuhate vino uzmite neku pristojnu količinu, nemojte kuhati za jednu šalicu. Boca vina je neki minimum, što više to bolje.
Stavite vino u zdjelu i stavite ga na laganu vatru. Dodajte šečer (doslovno po želji, neki vole malo pa da ima kiselosti vina, neki više da pa bude slatko), dodajte štapić cimeta (ako je veća količina čak i dva), klinčić (ovisno o željama, on je vrlo jak i neki ne vole njegov intenzitet). Ja osobno stavljam još narezane ploškice limuna ili naranče (obožavam to, neki stavljaju samo naribanu koricu), možete dodati još zvijezdati anis ili štapić vanilije.
I nakon toga sve što morate raditi je čekkati. Čekate dok ne dođe do vrenja i tu gasite. Gotovo. Sva mudrost svijeta.
Servirajte u keramičke šalice. Osobno nemam problema ako u šalici bude koji komad klinčića
Ako ga nikada niste pravili, zaista nije teško i ne treba skoro nikakvo znanje. Pa evo potrebne informacije za one koji se žele okušati.
Kada kuhate vino uzmite neku pristojnu količinu, nemojte kuhati za jednu šalicu. Boca vina je neki minimum, što više to bolje.
Stavite vino u zdjelu i stavite ga na laganu vatru. Dodajte šečer (doslovno po želji, neki vole malo pa da ima kiselosti vina, neki više da pa bude slatko), dodajte štapić cimeta (ako je veća količina čak i dva), klinčić (ovisno o željama, on je vrlo jak i neki ne vole njegov intenzitet). Ja osobno stavljam još narezane ploškice limuna ili naranče (obožavam to, neki stavljaju samo naribanu koricu), možete dodati još zvijezdati anis ili štapić vanilije.
I nakon toga sve što morate raditi je čekkati. Čekate dok ne dođe do vrenja i tu gasite. Gotovo. Sva mudrost svijeta.
Servirajte u keramičke šalice. Osobno nemam problema ako u šalici bude koji komad klinčića
Zadnja izmjena: Sherpa, dana/u 01 pro 2016, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.
- SenkaKojaLuta
- Rank 6
- Postovi: 496
- Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
- 7
- Lokacija: Wrong Side of Heaven
- Status: Offline
Gastro kutak
Nije se bilo lijeno. A i obicno cim krene zima dobijem neku zelju za kuvanjem.
Zadnja izmjena: SenkaKojaLuta, dana/u 01 pro 2016, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
- SenkaKojaLuta
- Rank 6
- Postovi: 496
- Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
- 7
- Lokacija: Wrong Side of Heaven
- Status: Offline
Gastro kutak
Da tako nekako kao musaka, sjetio sam se da sam to nekad spremao ali nisam se moga sjetiti kompletnog recepta pa sam malo improvizovao, u sustini, red krompira (krompiru se prethodno dodaju zacini po volji, ja sam isao sa malo crvene paprike , vegete i origana), red trapista ,sunke i sampinjona pa zatim red paradajza i isjecenog na kolutove i tako do vrha, sve preliveno sa izmucenim jajetom i pavlakom(kiselim vrhnjem) i naribanim parmezanom.
Zadnja izmjena: SenkaKojaLuta, dana/u 01 pro 2016, 23:10, ukupno mijenjano 2 puta.
Gastro kutak
Dobro zvuci, sad sam i ogladnila.
- Cenation Leader
- Rank 10
- Postovi: 2535
- Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:32
- 7
- O meni: Ljubitelj ProWrestlinga, veliki filmofil, Madridista u duši.
- Status: Offline
Gastro kutak
Izgleda dobro
- Sherpa
- Administrator
- Postovi: 58275
- Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
- 7
- Lokacija: Zagreb
- O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
- Kontakt:
- Status: Offline
Gastro kutak
- SenkaKojaLuta
- Rank 6
- Postovi: 496
- Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
- 7
- Lokacija: Wrong Side of Heaven
- Status: Offline
Gastro kutak
Nice, ja nemam obicaj da koristim kukuruz generalno u pripremanju bilo cega sto je steta, jer je vrlo korisna namirnica i svemu dodaje tu interesantnu sarenu notu.