Vaterpolo
- The A-Lister (B.L.)
- Rank 13
- 4
- Status: Offline
Re: Vaterpolo
kontekst za nbg?
- KOMANIA
- Rank 13
- 6
- O meni: „Za druge se navija, Partizan se voli!“ – Duško Radović
- The A-Lister (B.L.)
- Rank 13
- 4
hvala
ne bih to povezao bez tvoje pomoći
ne bih to povezao bez tvoje pomoći
- AleksaVP
- Administrator
- 8
- Kontakt:
A ništa, klasičan državni projekat na čelu sa nekadašnjom legendom Šapićem koji na veštački način pokušava da dodje do uspeha i uništavaju se postepeno klubovi iz kojih su ponikli većina igrača koji su nekada i koji osvajaju medalje za reprezentaciju.
- AleksaVP
- Administrator
- 8
- Kontakt:
Jakšiću izgleda nije smetao tretman u NBg kao Mandiću.
Jaksic nije sklonjen iz tima i da mu bilo zabranjeno da trenira. Nakon SP prosle godine odluceno da ostane sa vaznom ulogom.
Mandicu zamalo da unisti karijeru. Kapa dole sto ga ispalio.
Mandicu zamalo da unisti karijeru. Kapa dole sto ga ispalio.
Vaterpolisti su stvarno napravili fantastican rezultat na OI i tu nema price. Jedino me nervira propagiranje ljudi koji prate par puta godisnje da je ovo 'mlada' ekipa. Ne, nije tako. Vecina ovih igraca su u najboljim godinama. Nisu mogli ranije da upadnu zbog paklene konkurencije. Slican sastav je debitobao na SP 2019, da bi se pripremili za ciklus nakon Tokija, posto smo vec izborili OI da se odmore ovi glavni sto su trebali da se oproste.
Evo koliko godina imaju igraci koji su uzeli zlato:
Filipovic 27
Mandic 30
S. Rasovic 32
Randjelovic 31
Cuk 34
Dedovic 32
Drasovic 27
N. Jaksic 27
Vico 30
Ubovic 33
P. Jaksic 23
V. Rasovic 31
Misovic 23
Dakle, samo 2 igraca imaju 23, ovo ostalo 27+. Npr, prosecna starost ekipe koja je 2009 uzela SP zlato (smena generacija nakon Pekinga) bila 25 godina, gde je samo golman Soro imao preko 30.
Sad uz ove starije treba lagano ubacivati mlade koji imaju potencijal, pre svega tu mislim na Gladovica, Martinovica, Gavrilovica, Kojica. Radulovic da sredi glavu itd... Mora da se pravi ekipa ne samo za 2028, nego i za 2032.
Evo koliko godina imaju igraci koji su uzeli zlato:
Filipovic 27
Mandic 30
S. Rasovic 32
Randjelovic 31
Cuk 34
Dedovic 32
Drasovic 27
N. Jaksic 27
Vico 30
Ubovic 33
P. Jaksic 23
V. Rasovic 31
Misovic 23
Dakle, samo 2 igraca imaju 23, ovo ostalo 27+. Npr, prosecna starost ekipe koja je 2009 uzela SP zlato (smena generacija nakon Pekinga) bila 25 godina, gde je samo golman Soro imao preko 30.
Sad uz ove starije treba lagano ubacivati mlade koji imaju potencijal, pre svega tu mislim na Gladovica, Martinovica, Gavrilovica, Kojica. Radulovic da sredi glavu itd... Mora da se pravi ekipa ne samo za 2028, nego i za 2032.
Jaksic presao u Radnicki. Imaju ozbiljnu ekipu.
Napokon pobegao od govnara Sapica.
Napokon pobegao od govnara Sapica.
- ante
- Rank 11
- 7
- O meni: VOLIM LIVNOLADU VOLIM LIVNOLADU VOLIM LIVNOLADU
Neka je, šteta da trune pod tim govnarom
Radnicki se plasirao u LS.
Odlicna stvar za nas vaterpolo, pogotovo sto je tamo okosnica reprezentacije za 2028 ciklus + selektor.
Odlicna stvar za nas vaterpolo, pogotovo sto je tamo okosnica reprezentacije za 2028 ciklus + selektor.
Uros Stevenovic ostaje selektor.
https://sportklub.n1info.rs/vaterpolo/u ... ja-srbija/
Vec od sutra praviti plan za LA 2028.
https://sportklub.n1info.rs/vaterpolo/u ... ja-srbija/
Vec od sutra praviti plan za LA 2028.
Nova pravila:
Najšokantnije je verovatno to što se veličina terena u muškom vaterpolu smanjuje sa 30 na 25 metara od gola do gola, ali je samim tim smanjeno i vreme napada sa 30 na 25 sekundi. To će uticati na veću dinamičnost utakmica.
Od ostalih izmena tu su:
- Vreme drugog napada se skraćuje sa 20 na 15 sekundi.
- Vreme napada sa igračem više se smanjuje sa 20 na 15 sekundi
- Broj igrača u ekipi odnosno zapisniku se povećava sa 13 na 14. Maksimalno dvanaest igrača na terenu i dva golmana.
- Svaka ekipa može(dozvoljava se) imati u zapisniku samo jednog golmana, ali u tom slučaju broj igrača u polju ostaje 12
- U slučaju da predviđeni golman ne može nastaviti igru, tada neko od igrača u polju može preuzeti ulogu golmana, ali mora preuzeti crvenu kapicu sa svojim uobičajenim brojem
- Moguće je da ekipa u napadu igra sa svih sedam igrača iz polja
- Treneru omogućen jedan čelendž u određenim situacijama
- Upotreba VAR sistema je pomoć u sledećim situacijama: provera da li je dat gol, da li je peterac u pitanju, brutalan prekršaj, prevremen ulazak u igru igrača koji je zaradio isključenje, ili prespor izlazak na odrađivanje kazne, kvar elektronike na zapisničkom stolu.
LEN i FINA se sprdaju sa ovim sportom.
Najšokantnije je verovatno to što se veličina terena u muškom vaterpolu smanjuje sa 30 na 25 metara od gola do gola, ali je samim tim smanjeno i vreme napada sa 30 na 25 sekundi. To će uticati na veću dinamičnost utakmica.
Od ostalih izmena tu su:
- Vreme drugog napada se skraćuje sa 20 na 15 sekundi.
- Vreme napada sa igračem više se smanjuje sa 20 na 15 sekundi
- Broj igrača u ekipi odnosno zapisniku se povećava sa 13 na 14. Maksimalno dvanaest igrača na terenu i dva golmana.
- Svaka ekipa može(dozvoljava se) imati u zapisniku samo jednog golmana, ali u tom slučaju broj igrača u polju ostaje 12
- U slučaju da predviđeni golman ne može nastaviti igru, tada neko od igrača u polju može preuzeti ulogu golmana, ali mora preuzeti crvenu kapicu sa svojim uobičajenim brojem
- Moguće je da ekipa u napadu igra sa svih sedam igrača iz polja
- Treneru omogućen jedan čelendž u određenim situacijama
- Upotreba VAR sistema je pomoć u sledećim situacijama: provera da li je dat gol, da li je peterac u pitanju, brutalan prekršaj, prevremen ulazak u igru igrača koji je zaradio isključenje, ili prespor izlazak na odrađivanje kazne, kvar elektronike na zapisničkom stolu.
LEN i FINA se sprdaju sa ovim sportom.
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
- O meni: Ruben mi AMORim.
Nikad neću do kraja shvatiti vaterpolo pravila.
"Mene ovdje nitko ne pita
što ja krijem ispod osmijeha
oko mene svi me vole
jer sam uvijek dobre volje
za drugo me nitko ne pita"
što ja krijem ispod osmijeha
oko mene svi me vole
jer sam uvijek dobre volje
za drugo me nitko ne pita"