UFC/MMA

Oktagon fight

Za ljubitelje sportova, s loptom ili bez nje
HunterDX
Rank 13
Rank 13
6
Status: Offline

Re: UFC/MMA

Post Postao/la HunterDX »

Ne znam koliko znate o Marku Bojkoviću? Trenutno važi za jednog od najtalentovanijih boraca na ovim prostorima.
Ima 22. God. Skor 6:0.
Pobedjivao je dosta iskusnije borce od sebe. Sada ima gomilu hejtera koji tvrde da su to kante od boraca, dok se ja baš i ne bih složio.

Ima on i svoje mane. Tokom meča ima naviku da se previše otvori, pa može lagano da mu sedne neki dobar udarac u bradu i možda previše priča.

E sad. Miloš Janičić, regionalni borac, koji je nekih 5 godina stariji od Bojkovića je skoro napravio problem.
Pre 4. godine je došao u Ahilej da odradi neke treninge. Ljudi iz Ahileja su mu verovali i sve je bilo super, da bi on par godina kasnije izbacio neki snimak koji je krišom snimljen, gde je dobio Bojkovića na sparingu.
Verovali su mu, Bojković ga je gledao kao druga i poštovao kao starijeg kolegu, da bi ovaj iskoristio hype oko Bojkovića i zatražio meč na taj način.

Bojković je želeo da prihvati, ali Icko koji je njegov trener i Forgač, koji je vlasnik FNC-a i Bojkovićev menadžer su to odbili. Kako oni kažu, neće Janičiću dati trunku pažnje jer je ispao bezobrazan i na jako loš način je želeo da dodje do borbe.
Ja ih u potpunosti podržavam, jer je Janičić ispao fukara.
Mada bih voleo da vidim tu borbu, jer bi takav meč bio dobar mentalni test za Marka.

Kakvo je vaše mišljenje? Da li je u redu izbaciti snimak sa sparinga? A svi znamo da sparing i meč nisu isto. Pogotovo kada je neko sparingovao sa klincem od 19 godina.
Sherpa
Administrator
Administrator
8
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:

Post Postao/la Sherpa »

Sparing i meč nisu isto. Dobiti nekoga na sparingu ne znači puno. Pogotovo kada ovisi o tipu treninga, gdje znaš imati i više sparinga u istoj rundi treninga, kratkih, no protiv više ljudi.

Razumijem da mu ne žele davati pozornosti, ali mislim da je odluka kriva. Ako smatraš da je tvoj borac bolji, ako ne smatraš onda si u problemu, imaš priču za meč i daješ mu priliku da natambura protivnika. Već si meču dao priču time što se dogodilo, a samim time ćeš dobiti dodatan publicitet.

dal je ok izbaciti? Sve ovisi kakav si mu ugovor dao, ako ikakav. Ako je bilo bilo kakav NDA onda nije legalno, ako je bio bilo kakav usmeni dogovor, onda nije moralno, ako nije bilo ništa onda je sve ok.
slika
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
8

Post Postao/la Rio146 »

I Bojkovic je napredovao u tih 5 godina puno. No, nije zabranjeno prozivati borce. Pogotovo ako bi mogao puno hypea dobiti. Ne zamjeram mu. Plus Bojkovica ne mogu ocima. Lik je debil. Da je talentiran, je. Da je imao kante, je. Dat mu Pejića ili Vasu. Ozbiljniji su borci, a stvorio bi se ogroman hype oko tih borbi. I ako prođe njih nek ide na Croatu.
Yes Sir!
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
6

Nije to samo prozivka, već i nepoštovanje.
Pustili su ga da trenira kod njih, Marku se predstavljao kao drug, dopisivali su se i podržavali.
Izbacio je snimak. Marko je hteo, trener odbio meč.
Onda je gostovao kod Petraka i isprozivso Icka, kako mu se borci dopinguju, kako ih on samo koristi....
Svi znamo da je on podigao Marka iz blata.
Čak i za taj sparing kažu da je kasnio sat vremena, da je Marko već bio umoran kada je ovaj stigao.
A na treningu se vežbaju pozicije, isprobava se sve i svašta.
Mi ipak ne znamo kakav je sparing bio, nismo bili tamo.
HunterDX
Rank 13
Rank 13
6

Rio146 je napisao/la: 04 lip 2024, 15:02 I Bojkovic je napredovao u tih 5 godina puno. No, nije zabranjeno prozivati borce. Pogotovo ako bi mogao puno hypea dobiti. Ne zamjeram mu. Plus Bojkovica ne mogu ocima. Lik je debil. Da je talentiran, je. Da je imao kante, je. Dat mu Pejića ili Vasu. Ozbiljniji su borci, a stvorio bi se ogroman hype oko tih borbi. I ako prođe njih nek ide na Croatu.
Neće on da radi sa regionalnim borcima. Cilj je da se postepeno brobije i ode u UFC.
Vaso mu je bio mentor kada je stigao u Ahilej.
Croata je kao i on deo ATT-a.
Nema od tih mečeva ništa.
Znam da jure nekog poljaka koji ima 12:2 koji ih je odbio i Brazilca koji ima 17:3.

Oni rade pametno. Nije cilj da borci sa ovih prostora kvare skor jedni drugima, već da zajedno treniraju i napreduju.
Bojković treba da se razvija postepeno i da tek sa nekih 24 god pojuri nekog bivšeg UFC borca, ili nekog aktivnog KSW borca...
Sada jure nekog jačeg od onih prethodnih.

Ja bih lično voleo da vidim meč Bojković - Janičić, ali nema ništa od toga.
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
8

Post Postao/la Rio146 »

Shvaćam šta želiš reći, da nije fer i korektno nije, ali svakako bi mu ta borba dobro došla.

I to shvaćam, ali moraš onda walk the walk if you talk the talk.

Lik je turbo antipatičan

Yes Sir!
slika
Master of darkness
Rank 12
Rank 12
5
O meni: Istraživač filozofije egzistencijalizma
4x Član meseca
Budući pisac

Post Postao/la Master of darkness »

HunterDX je napisao/la: 04 lip 2024, 20:04.
Mi ipak ne znamo kakav je sparing bio, nismo bili tamo.
Jel nismo? Nismo?....

Znaš sve
There was no other way! The world had to be fixed! A purpose given to me! Only I could do it. Who else could have done it, and come this far? Would they have kept going? The only one who can create a new world is me.
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Podsjeti me na epizodu Bitangi kad se Kumerle bori za stan, pa ga onaj Bosanac opali :lol: "Jel mi se vidi kaj?"

slika
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
8

Post Postao/la Rio146 »

Jako loša reakcija sudca. Prerani prekid. Plus udarac u potiljak na kraju.

Yes Sir!
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
6

Rio146 je napisao/la: 04 lip 2024, 23:51 Jako loša reakcija sudca. Prerani prekid. Plus udarac u potiljak na kraju.

I ja sam mislio da je sudija prebrzo prekinuo. Ali kasnije kada sam video udarac to je bilo to. Brazilac se tek nakon par minuta povratio, a i nakon meča je izjavio da je dobio ozbiljan udarac.
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Hoce li otkazati Conor? Vidim da je pressica otkazana, valjda se negdje narokao Proper 12 :lol:
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
6

Zaboravio sam da dodam za FNC suđenje.
Nisam zadovoljan sudijama.
Ajde ovaj Bojkovićev meč uvek mogu da kaže da su išli na dobro procenu i to mogu dokazati. Mada ja nisam za tako brže prekide.

Problem je bio Vasin meč. Jeste Vaso dominirao četiri runde i jeste se opustio u petoj, ali kada je dobio udarac i pao, onda ustao onako kao pijan, svaki sudija bi prekinuo meč.
Sad će neko reći kako su naši borci često pokradeni kada odu negde, to je istina, ali FNC ne smo da važi za takvu promociju.

Pozvaće FNC nekog ozbiljnog borca, videće to sudjenje i odbiće ih ako tako budu radili.

Takodjer je sudija trebao ranije da prekine meč izmedju Joksovića i Negucića. Negucić se onesvestio 5 sekundi pre kraja druge runde, sudija je čekao kraj.
Mada je to bio najbolji meč, baš se imao osećaj kao da se gleda UFC.
HunterDX
Rank 13
Rank 13
6

Hangman98 je napisao/la: 07 lip 2024, 14:59 Hoce li otkazati Conor? Vidim da je pressica otkazana, valjda se negdje narokao Proper 12 :lol:
Previše belog možda. 😁
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
8

Post Postao/la Rio146 »

HunterDX je napisao/la: 07 lip 2024, 23:03 Zaboravio sam da dodam za FNC suđenje.
Nisam zadovoljan sudijama.
Ajde ovaj Bojkovićev meč uvek mogu da kaže da su išli na dobro procenu i to mogu dokazati. Mada ja nisam za tako brže prekide.

Problem je bio Vasin meč. Jeste Vaso dominirao četiri runde i jeste se opustio u petoj, ali kada je dobio udarac i pao, onda ustao onako kao pijan, svaki sudija bi prekinuo meč.
Sad će neko reći kako su naši borci često pokradeni kada odu negde, to je istina, ali FNC ne sme da važi za takvu promociju.

Pozvaće FNC nekog ozbiljnog borca, videće to sudjenje i odbiće ih ako tako budu radili.

Takodjer je sudija trebao ranije da prekine meč izmedju Joksovića i Negucića. Negucić se onesvestio 5 sekundi pre kraja druge runde, sudija je čekao kraj.
Mada je to bio najbolji meč, baš se imao osećaj kao da se gleda UFC.
Evo i ja sam sada pogledao ove mečeve.

Nisam zadovoljan ni ja sa suđenjem. Bojkovićev protivnik jest pao, ali mogao je nastaviti barem još par sekundi. Plus udarac u potiljak mi se na kraju nije svidio.

Džaka se dobro držao, i pružio jako dobar otpor Croati. Mislio sam da ga je mirovina malo opustila, ali čak je držao Croatu u Kimuri u dva navrata, no Croata je ipak to uspio privesti kraju.

Što se tiče Negucića i Joksovića, ovaj ga je držao u Arm Triangle Chokeu i doslovno Negucićeva ruka je smetala sudcu da vidi da je ugušen. Iz "očiju" kamere se vidi, ali zbog položaja sudca razumljivo mi je što nije odmah vidio da je lik ugušen. A i sam je kriv, što nije tapkao.

Marjanović mi je izgledao impresivno. Weeler je jako dobar borac, a ovaj ga je sa lakoćom riješio. Da, sam sudac prekinuo bi meč i dao Weeleru da se obriše jer mu je krv ulazila u oči, tako da još jedan kiks sudaca na ovom eventu.

Volim FNC i drago mi je što jedna takva promocija postoji kod nas, ali Vasin meč je trebao biti prekinut u petoj rundi. Vaso je bio bolji prve četiri runde, ali Ribeiro ga je dobro uzdrmao u petoj, i iako je odmah ustao teturao je i sudac je trebao prekinuti. Možda nije prevelika greška, no svejedno je pobjeda trebala pripasti Ribeiru.

Očekivao sam lakšu pobjedu Stoleta, ali moja greška je što uvijek podcijenim Fabjana zbog godina. Fabjan ga je dva puta dobro pogodio, no Stole je ipak ovo izvukao na iskustvo. Dobar event, no bilo je puno grešaka sudaca.
Yes Sir!
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
6

Alex Pereira je definitivno najbolji u svojoj kategoriji, zaredjao je pobede protiv jakih boraca.
Jiria je bacio na pod na samom kraju prve runde, da bi u drugoj uputio head kick nakon par sekundi i dobio meč. Bio je to inteligentan potez, jer je iskoristio manu svog protivnika, a to je gard.

Sad vidim komentare kako bi pojeo DC-a i Jonesa. Ljudi preteruju, jer on nije radio mečeve protiv takvih rvača kakvi su oni, a mogli bi da mu pariraju i na nogama. Ja bih se kladio na njih dvojicu protiv njega, ali imao bi on svoje šanse protiv njih.

Ovo je potencijalna prilika za Rakića. Alex je dobio sve iz vrha, dok protiv Rakića nije radio. Moraće Rakić da dobije sledeći meč da bi bio izazivač.
Imao je neke pehove u poslednja dva meča, jer je mečeve radio sa povredama i oboljenjima, ali sam siguran da bi imao čemu da se nada protiv Pereire. Valjda će mu UFC dati šansu.
Odgovori