Sherpa je napisao/la: ↑15 ožu 2025, 21:57
@emir onda dva mlada lika na društvenim mrežama su osvježenje, al vjerojatno nisu dovoljni za neki pomak kompletnog društva
Karton Revolucija. Ma eto, cijenim njihov aktivizam i sto uspjevaju skupiti dosta ljudi, mada se ne slazem uvijek sa njihovim nastupom.
Master of darkness je napisao/la: ↑15 ožu 2025, 22:46
Ja sam čuo da će on da zapali avionom negde, ali ništa još zvanično.
Vreme je nešto da se menja.
Skupa sa Dodarom da renta apartman u Moskvi
Al kaze Vucko ima podatke da je samo 90 hiljada ljudi bilo na protestima. Morao je i onu policijsku brojku spustiti na petocifren broj
The A-Lister (L.T.) je napisao/la: ↑15 ožu 2025, 22:11
kaj nisu zvučni topovi ilegalni? koji psiho
Da, i to već par godina konkretno zbog incidenta na Kubi gde je ljudima nakon toga izdeformisan mozak, znači nisu nastradale oči niti sluh nego bukvalno mozak i od tad je to ilegalno s tim što u ovoj zemlji za njega ništa nije ilegalno.
Kakav psihički bolesnik moraš biti da tako nešto iskoristiš tokom 15 minuta ćutnje dok se odavala počast nastradalima u NS sreća pa sam bio daleko od toga ali je pao čovek preko mene.
Ja bih to proširio. Kakav bolesnik moraš biti kao pripadnik policije / vojske da to odlučiš učiniti. To je trenutak kada predaš značku i napuštaš službu.
Išao sam nekad u frizerski salon Merlinka al pola godine ne idem,iako su cure uslužne i pristojne međutim cijena od 17€ ( 128 nekadašnjih kuna ) za običnu mušku frizuru/šišanje +pranje kose ( 15-20 min posla max) je definitivno puno previše za jedan Karlovac. Uvijek su bili skuplji od konkurencije, ali ovo je too much,bar za mene.
Sad idem u frizerski salon Jura koji je jeftiniji lijepo operem kući kosu šamponom od koprive i samo me ošiša i platim 9 eura.
Je, premda si mogao namjerno rušiti ili dizati vrijednost kune zbog trenutne potrebe. Al generalno ponajprije dugoročno je ovo bolje. Problem je što smo napravili užasnu traziciju u omjeru cijena, što ide uz pohlepu modernog doba.