NBA
Najjača košarkaška liga na svijetu
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
- O meni: Discord administrator!
Cute and wholesome 💜🩷 - Status: Offline
- Jabuchillo
- Rank 6
- O meni: A chance to send the Thunder home, Lillard long range three, IN, IT'S GOOD, AT THE BUZZER, DAMIAN LILLARD
- Status: Offline
Re: NBA
Ovo nema nikakve veze s tim koga ja volim ili ne volim, nego ima veze sa guranjem narativa, a ako nešto mrzim to su narativi. Ja ni u jednom trenutku nisam rekao da su Lakers loše prošli, nego da je Dallas prošao jednako dobro za sad i da će budućnost pokazati ko je bolje prošao. Budućnost je mnogo nepredvidiva, po tom pitanju se nikad ne treba praviti pametan, a ljudi su već opleli po Dallasu i uzdigli Lakerse, kao da je Dallas već napravio potpuni fail a Lakersi napravili dinastiju sa Dončićem. Šta ako Dallas osvoji prsten ove godine ili sledeće, a Lakers desetak godina s Lukom budu imali rezultate kakve je Dallas imao (dakle poneko finale i WCF, poneki early playoff exit, možda neko propuštanje playoffa)? Takav scenario nije nemoguć. Naravno nije nemoguć ni drugi scenario u kojem će Lakersi dominirati, a Dallas biti loš. Međutim poenta je u tome da je sve još jako nepredvidivo, a ljudi su već ubjeđeni da su Lakers bolje prošli. Naravno ja ne kažem da se ne treba ništa predviđati, u tome je draž sporta, ali velika je razlika kad ja kažem "Sacramento neće osvojiti prsten sa LaVineom", ja u to mogu biti siguran jer kad bi Sacramento sad uzeo prsten to bi bilo jedno od najvećih čuda u istoriji sporta. Međutim da Dallas osvoji prsten sa trenutnim rosterom nije uopšte nerealno. Ok ima ekipa koje su veći favoriti od njih, ali recimo da imaju 3% šanse za titulu što je u domenu realnosti, biće iznenađenje ako osvoje, ali ne i čudo kao kad bi Sacramento osvojio. Mi možemo lupati neke blage predikcije recimo "Lakers su bolje prošli, Dallas neće osvojiti titulu sa Davisom, a Lakers u budućnosti osvajaju titulu sa Lukom" to je recimo ok. Ali ljudi se podsmijavaju Dallasu "najgluplji potez u NBA istoriji, Dončić najbolji igrač lige, Davis stakleni panj, karma će im vratiti zato što su izdali Luku, i slične nebuloze". Kad god se dešava trejd u NBA, treba sagledati iz perspektive obe strane. Međutim kod nas je trend uzjahati kurac Dončića (ili generalno nekog igrača sa ovih prostora, možda će sutra u sličnoj situaciji biti Jokić ili neko treći), bez da se sagledaju sve strane i da sam sebi odgovoriš na pitanje "Šta Dallas dobija sa ovim?". Svaki trejd u NBA istoriji ima logike za obe strane, ljudi često sprdaju Hornetse jer su trejdovali Kobea za Divca, ja Hornetse prezirem i obožavam da ih sprdam, ali u ovoj situaciji zaista nema razloga. Trejdovati 13th pika za solidnog startnog centra ima neke logike, ko je tada mogao očekivati da će 13th pik postati all time great igrač, možda ne bi ni postao da je ostao u Hornetsima. Tako da je sve to relativno, svi imaju svoje razloge i svi vide neku korist u trejdu, samo treba malo otvoriti oči i staviti se u poziciju te ekipe za koju smatraš da je lošije prošla u trejdu, te kad tako pogledaš vidjećeš da nisu toliko loše prošli kako ti se čini. Ja sam možda malo previše zadubljen u ligu pa imam drugačiji pogled na stvari od prosječnog balkanskog casual fana, no činjenica je da se ljudi previše prave pametni po pitanju Dallasa bez da malo razmisle. Ako nešto mrzim to je kad lokalni stručnjaci krenu arogantno pametovati o nečemu u šta se ne razumiju dovoljno. Mislim ok svi mi nekad pametujemo o nečemu za šta nismo previše kompetentni, evo ja prvi na serveru kenjam o wrestlingu iako ne pratim preko tri godine, međutim jedno je takva vrsta pametovanja, a drugo je arogantno pametovanje. Ja ne volim arogantno pametovati ni o čemu, čak ni o NBA, iako sam diehard fan te imam dovoljni znanja da bih mogao arogantno pametovati, zašto bih to radio, arogancija je jedna od najgorih ljudskih osobina, i uvijek ima neko bolji, ja iako imam veliko NBA znanje ima ljudih koji imaju daleko veće, možda je čak neko takav na ovom forumu. Stoga uvijek preferiram biti odmjeren, kada se dogode trejdovi poput ovog sagledati sve strane prije nego što formiram mišljenje, a i kad ga formiram ostaviti prostora za nepredvidivost. Da još jednom naponeme: JA NE TVRDIM DA JE DALLAS DOBIO TREJD NEGO DA JE TRENUTNO 50-50 I DA ĆE SE TEK VIDJETI KO JE DOBIO TREJD. Dakle najneutralniji moguć take. Samo što se zbog gurajućeg narativa u ovom slučaju neutralnost ne toleriše jer su velika većina ubjeđeni da su Lakers dobili trejd. Konačni zaključak: Ja smatram da se ne treba zalijetati nego da treba sačekati šta budućnost nosi te biti spreman za bilo koji scenario, a ne zacrtati sebi jedan scenario i slijepo isključiti mogućnost postojanja bilo kog drugogDynamite 7 je napisao/la: ↑03 vel 2025, 15:11Ni blizu uporedivo sa Clippers- OKC tradeom. Oklahoma je uzela Shaia i hrpu pickova, Dallas jedan jedini pick.Jabuchillo je napisao/la: ↑03 vel 2025, 14:24 Smješno je kako se ljudi zalijeću sa zaključcima. Trejd se tek dogodio, međutim većina casuals fanova su proglasili Lakerse kao apsolutne pobjednike tradea. Ovo je 50-50 i budćnost će pokazati ko je bolje prošao. Ova situacija me podsjeća na trejd između Oklahome i Clippersa za Georgea, gdje su tada Clippers proglašeni za novu dinastiju, a Oklahoma je bila predmet ismijavanja na dnu zapada. Evo samo 4 ipo godine kasnije ispostaviće se da je to bio genijalan potez Oklahome i strašan fail Clippersa. Ne kažem da će se isto desiti i ovdje, ali ljudi ne shvataju jednu stvar, svaki trejd u NBA se radi sa nekim ciljem, nije Dallasu tek tako palo na pamet da trejduju Dončića, oni nešto planiraju i imaju neku viziju sa Davisom, nisu ludi da tek tako poklone franšiznog igrača. Šta je tačno uzrok trejda samo oni znaju, mi to ne znamo jer nismo bili tamo i ne možemo biti 100% sigurni, međutim možemo primjetiti neke pozitivne stvari za Dallas: funkcionišu solidno bez Dončića i na skoru su 26-24, dolaskom Davisa postaće legit contenderi, po meni jedine ekipe koje su nivo Dallasa su Oklahoma,Houston,Memphis i Denver, Oklahomi Dallas nikako ne leži, dobili su ih prošle sezone u playoffu i ove sezone 3 puta (2 puta bez Dončića), imaju prednost u iskustvu u odnosu na Memphis i pogotovo Houston, mislim da im Denver najmanje leži i da će njih željeti da izbjegnu, sve u svemu uz malo sreće mogu do finala, takođe Dončića je na ljeto čekao supermax ugovor od 350 miliona koji Dallas sebi ne može da priušti, odnosno uz toliki ugovor ostalo bi minimalno prostora za pojačanja u budućnosti te bi tako šanse za prsten bile minimalne. Što se tiče Lakersa, o tome su već svi živi pisali šta oni dobijaju ovim trejdom, nema potrebe da ponavljam, to svi već znamo. Sve u svemu jedan od najvećih trejdova u NBA istoriji, a ko je bolje prošao saznaće se u budućnosti, nema potrebe za prevelikim pametovanjem dok još uvijek nismo vidjeli ni jednog ni drugog na terenu. Možda se na kraju zaista ispostavi da su Lakersi bolje prošli, i možda sve ovo što sam ja pisao za Dallas budu čiste gluposti, to će se saznati u budućnosti, ne vidim poentu prevelikog pametovanja sada dok ništa ne znamo. Ok svako može dati neko svoje mišljenje i predviđanje, no jedno je predviđanje a drugo je kenjanje u fazonu "Dallas nema pojma, Lakersi ih opljačkali, dali najboljeg igrača lige za staklenog Davisa, jedva čekam da im karma vrati za sve ovo". Naravno sve ovo se ne odnosi na nekog s foruma nego generalno za balkanski NBA community koji se mnogo pravi pametan po ovom pitanju, a zapravo uopšte nisu u toku sa trenutnim događanjima u NBA, ali bitno je uzjahati Dončićev kurac po svaku cijenu
Dončić je isto tako 6 ili 7 godina mlađi od Davisa.
Naravno da ne možemo biti sigurni ali iz ove perspektive su velike šanse i vjerovatno će se ispostaviti odličan posao Lakersa dugoročno (ove sezone ne očekujem titulu).
Druga je stvar što ti ne voliš Luku pa bi rekao da je Dallas dobro prošao kad bi dobio Đoku Šalića kao zamjenu.
- Master of darkness
- Rank 12
- 6
- O meni: Istraživač filozofije egzistencijalizma
4x Član meseca
Budući pisac - Status: Offline
Au Jabuko mozak me zaboleo na pola teksta, treba neko enter da ti uvede na tastaturi.
Voyage foruma
- Jabuchillo
- Rank 6
- O meni: A chance to send the Thunder home, Lillard long range three, IN, IT'S GOOD, AT THE BUZZER, DAMIAN LILLARD
Ovo je prednost foruma u odnosu na Discord, mogu se preseravati koliko hoću i nema nikakvih ograničenja u dužini poruke, svi znate koliko ja obožavam kilometarske poruke. Realno iako sam se mnogo raspisao u prethodnom postu, mislim da nisam odavno ništa pametnije rekao
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
Jabuchillo je napisao/la: ↑03 vel 2025, 17:51Ovo nema nikakve veze s tim koga ja volim ili ne volim, nego ima veze sa guranjem narativa, a ako nešto mrzim to su narativi. Ja ni u jednom trenutku nisam rekao da su Lakers loše prošli, nego da je Dallas prošao jednako dobro za sad i da će budućnost pokazati ko je bolje prošao. Budućnost je mnogo nepredvidiva, po tom pitanju se nikad ne treba praviti pametan, a ljudi su već opleli po Dallasu i uzdigli Lakerse, kao da je Dallas već napravio potpuni fail a Lakersi napravili dinastiju sa Dončićem. Šta ako Dallas osvoji prsten ove godine ili sledeće, a Lakers desetak godina s Lukom budu imali rezultate kakve je Dallas imao (dakle poneko finale i WCF, poneki early playoff exit, možda neko propuštanje playoffa)? Takav scenario nije nemoguć. Naravno nije nemoguć ni drugi scenario u kojem će Lakersi dominirati, a Dallas biti loš. Međutim poenta je u tome da je sve još jako nepredvidivo, a ljudi su već ubjeđeni da su Lakers bolje prošli. Naravno ja ne kažem da se ne treba ništa predviđati, u tome je draž sporta, ali velika je razlika kad ja kažem "Sacramento neće osvojiti prsten sa LaVineom", ja u to mogu biti siguran jer kad bi Sacramento sad uzeo prsten to bi bilo jedno od najvećih čuda u istoriji sporta. Međutim da Dallas osvoji prsten sa trenutnim rosterom nije uopšte nerealno. Ok ima ekipa koje su veći favoriti od njih, ali recimo da imaju 3% šanse za titulu što je u domenu realnosti, biće iznenađenje ako osvoje, ali ne i čudo kao kad bi Sacramento osvojio. Mi možemo lupati neke blage predikcije recimo "Lakers su bolje prošli, Dallas neće osvojiti titulu sa Davisom, a Lakers u budućnosti osvajaju titulu sa Lukom" to je recimo ok. Ali ljudi se podsmijavaju Dallasu "najgluplji potez u NBA istoriji, Dončić najbolji igrač lige, Davis stakleni panj, karma će im vratiti zato što su izdali Luku, i slične nebuloze". Kad god se dešava trejd u NBA, treba sagledati iz perspektive obe strane. Međutim kod nas je trend uzjahati kurac Dončića (ili generalno nekog igrača sa ovih prostora, možda će sutra u sličnoj situaciji biti Jokić ili neko treći), bez da se sagledaju sve strane i da sam sebi odgovoriš na pitanje "Šta Dallas dobija sa ovim?". Svaki trejd u NBA istoriji ima logike za obe strane, ljudi često sprdaju Hornetse jer su trejdovali Kobea za Divca, ja Hornetse prezirem i obožavam da ih sprdam, ali u ovoj situaciji zaista nema razloga. Trejdovati 13th pika za solidnog startnog centra ima neke logike, ko je tada mogao očekivati da će 13th pik postati all time great igrač, možda ne bi ni postao da je ostao u Hornetsima. Tako da je sve to relativno, svi imaju svoje razloge i svi vide neku korist u trejdu, samo treba malo otvoriti oči i staviti se u poziciju te ekipe za koju smatraš da je lošije prošla u trejdu, te kad tako pogledaš vidjećeš da nisu toliko loše prošli kako ti se čini. Ja sam možda malo previše zadubljen u ligu pa imam drugačiji pogled na stvari od prosječnog balkanskog casual fana, no činjenica je da se ljudi previše prave pametni po pitanju Dallasa bez da malo razmisle. Ako nešto mrzim to je kad lokalni stručnjaci krenu arogantno pametovati o nečemu u šta se ne razumiju dovoljno. Mislim ok svi mi nekad pametujemo o nečemu za šta nismo previše kompetentni, evo ja prvi na serveru kenjam o wrestlingu iako ne pratim preko tri godine, međutim jedno je takva vrsta pametovanja, a drugo je arogantno pametovanje. Ja ne volim arogantno pametovati ni o čemu, čak ni o NBA, iako sam diehard fan te imam dovoljni znanja da bih mogao arogantno pametovati, zašto bih to radio, arogancija je jedna od najgorih ljudskih osobina, i uvijek ima neko bolji, ja iako imam veliko NBA znanje ima ljudih koji imaju daleko veće, možda je čak neko takav na ovom forumu. Stoga uvijek preferiram biti odmjeren, kada se dogode trejdovi poput ovog sagledati sve strane prije nego što formiram mišljenje, a i kad ga formiram ostaviti prostora za nepredvidivost. Da još jednom naponeme: JA NE TVRDIM DA JE DALLAS DOBIO TREJD NEGO DA JE TRENUTNO 50-50 I DA ĆE SE TEK VIDJETI KO JE DOBIO TREJD. Dakle najneutralniji moguć take. Samo što se zbog gurajućeg narativa u ovom slučaju neutralnost ne toleriše jer su velika većina ubjeđeni da su Lakers dobili trejd. Konačni zaključak: Ja smatram da se ne treba zalijetati nego da treba sačekati šta budućnost nosi te biti spreman za bilo koji scenario, a ne zacrtati sebi jedan scenario i slijepo isključiti mogućnost postojanja bilo kog drugogDynamite 7 je napisao/la: ↑03 vel 2025, 15:11Ni blizu uporedivo sa Clippers- OKC tradeom. Oklahoma je uzela Shaia i hrpu pickova, Dallas jedan jedini pick.Jabuchillo je napisao/la: ↑03 vel 2025, 14:24 Smješno je kako se ljudi zalijeću sa zaključcima. Trejd se tek dogodio, međutim većina casuals fanova su proglasili Lakerse kao apsolutne pobjednike tradea. Ovo je 50-50 i budćnost će pokazati ko je bolje prošao. Ova situacija me podsjeća na trejd između Oklahome i Clippersa za Georgea, gdje su tada Clippers proglašeni za novu dinastiju, a Oklahoma je bila predmet ismijavanja na dnu zapada. Evo samo 4 ipo godine kasnije ispostaviće se da je to bio genijalan potez Oklahome i strašan fail Clippersa. Ne kažem da će se isto desiti i ovdje, ali ljudi ne shvataju jednu stvar, svaki trejd u NBA se radi sa nekim ciljem, nije Dallasu tek tako palo na pamet da trejduju Dončića, oni nešto planiraju i imaju neku viziju sa Davisom, nisu ludi da tek tako poklone franšiznog igrača. Šta je tačno uzrok trejda samo oni znaju, mi to ne znamo jer nismo bili tamo i ne možemo biti 100% sigurni, međutim možemo primjetiti neke pozitivne stvari za Dallas: funkcionišu solidno bez Dončića i na skoru su 26-24, dolaskom Davisa postaće legit contenderi, po meni jedine ekipe koje su nivo Dallasa su Oklahoma,Houston,Memphis i Denver, Oklahomi Dallas nikako ne leži, dobili su ih prošle sezone u playoffu i ove sezone 3 puta (2 puta bez Dončića), imaju prednost u iskustvu u odnosu na Memphis i pogotovo Houston, mislim da im Denver najmanje leži i da će njih željeti da izbjegnu, sve u svemu uz malo sreće mogu do finala, takođe Dončića je na ljeto čekao supermax ugovor od 350 miliona koji Dallas sebi ne može da priušti, odnosno uz toliki ugovor ostalo bi minimalno prostora za pojačanja u budućnosti te bi tako šanse za prsten bile minimalne. Što se tiče Lakersa, o tome su već svi živi pisali šta oni dobijaju ovim trejdom, nema potrebe da ponavljam, to svi već znamo. Sve u svemu jedan od najvećih trejdova u NBA istoriji, a ko je bolje prošao saznaće se u budućnosti, nema potrebe za prevelikim pametovanjem dok još uvijek nismo vidjeli ni jednog ni drugog na terenu. Možda se na kraju zaista ispostavi da su Lakersi bolje prošli, i možda sve ovo što sam ja pisao za Dallas budu čiste gluposti, to će se saznati u budućnosti, ne vidim poentu prevelikog pametovanja sada dok ništa ne znamo. Ok svako može dati neko svoje mišljenje i predviđanje, no jedno je predviđanje a drugo je kenjanje u fazonu "Dallas nema pojma, Lakersi ih opljačkali, dali najboljeg igrača lige za staklenog Davisa, jedva čekam da im karma vrati za sve ovo". Naravno sve ovo se ne odnosi na nekog s foruma nego generalno za balkanski NBA community koji se mnogo pravi pametan po ovom pitanju, a zapravo uopšte nisu u toku sa trenutnim događanjima u NBA, ali bitno je uzjahati Dončićev kurac po svaku cijenu
Dončić je isto tako 6 ili 7 godina mlađi od Davisa.
Naravno da ne možemo biti sigurni ali iz ove perspektive su velike šanse i vjerovatno će se ispostaviti odličan posao Lakersa dugoročno (ove sezone ne očekujem titulu).
Druga je stvar što ti ne voliš Luku pa bi rekao da je Dallas dobro prošao kad bi dobio Đoku Šalića kao zamjenu.
OK pošteno. Ja nisam arogantnan ali moje lično mišljenje je da su Mavericksi uradili loš i besmislen potez (Iako je Davis odličan igrač ne znam zašto ga ismijavaju).
Možda i griješim ali eto vrijeme će pokazati.
SVE JE KRIVA JUŽINA, SAMO MI SE SPAVA.
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
- Jabuchillo
- Rank 6
To je Jimmy Butler, preveliko ime, ne možeš ga dobiti tek tako. Osim toga kad posluješ sa Miami Heatom nikad ih ne možeš zajebati, ili će oni tebe zajebati ili će obe strane proći jednako dobro. Njihov GM je Pat Riley, najveći genije u NBA istoriji, čovjek koji je osvajao titule kao igrač,asistent,trener i GM. Osim po genijalnosti, poznat je po teškom karakteru i izrazitoj tvrdoglavosti, stoga trejd će ispasti ili kako je on zamislio ili trejda neće biti. Golden State je imao sreće da su Butler i Miami imali veliki sukob te je Butler otišao po jeftinijoj cijeni nego što bi otišao da nije bilo sukoba i suspenzije
- Hangman
- ProHrvanje Urednik
- 3
I naravno udje hahahah
Jimmy Buckets je ostario, a Wiggins radi prilično dosta slicnih stvari kao on, tako da ce Miami biti ok. Denis je prilicno dobar igrač, solidan trade za njih.
Jimmy Buckets je ostario, a Wiggins radi prilično dosta slicnih stvari kao on, tako da ce Miami biti ok. Denis je prilicno dobar igrač, solidan trade za njih.

- Dynamite 7
- Rank 13
- 4