NBA
Najjača košarkaška liga na svijetu
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
- O meni: Ruben mi AMORim.
- Status: Offline
Re: NBA
Ja sam u šoku!
Volim Luku ali opet žao mi je Davisa faliće mi, ostaje nam velika rupa u reketu.
Volim Luku ali opet žao mi je Davisa faliće mi, ostaje nam velika rupa u reketu.
SVE JE KRIVA JUŽINA, SAMO MI SE SPAVA.
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
- Jabuchillo
- Rank 6
- O meni: A chance to send the Thunder home, Lillard long range three, IN, IT'S GOOD, AT THE BUZZER, DAMIAN LILLARD
Smješno je kako se ljudi zalijeću sa zaključcima. Trejd se tek dogodio, međutim većina casuals fanova su proglasili Lakerse kao apsolutne pobjednike tradea. Ovo je 50-50 i budćnost će pokazati ko je bolje prošao. Ova situacija me podsjeća na trejd između Oklahome i Clippersa za Georgea, gdje su tada Clippers proglašeni za novu dinastiju, a Oklahoma je bila predmet ismijavanja na dnu zapada. Evo samo 4 ipo godine kasnije ispostaviće se da je to bio genijalan potez Oklahome i strašan fail Clippersa. Ne kažem da će se isto desiti i ovdje, ali ljudi ne shvataju jednu stvar, svaki trejd u NBA se radi sa nekim ciljem, nije Dallasu tek tako palo na pamet da trejduju Dončića, oni nešto planiraju i imaju neku viziju sa Davisom, nisu ludi da tek tako poklone franšiznog igrača. Šta je tačno uzrok trejda samo oni znaju, mi to ne znamo jer nismo bili tamo i ne možemo biti 100% sigurni, međutim možemo primjetiti neke pozitivne stvari za Dallas: funkcionišu solidno bez Dončića i na skoru su 26-24, dolaskom Davisa postaće legit contenderi, po meni jedine ekipe koje su nivo Dallasa su Oklahoma,Houston,Memphis i Denver, Oklahomi Dallas nikako ne leži, dobili su ih prošle sezone u playoffu i ove sezone 3 puta (2 puta bez Dončića), imaju prednost u iskustvu u odnosu na Memphis i pogotovo Houston, mislim da im Denver najmanje leži i da će njih željeti da izbjegnu, sve u svemu uz malo sreće mogu do finala, takođe Dončića je na ljeto čekao supermax ugovor od 350 miliona koji Dallas sebi ne može da priušti, odnosno uz toliki ugovor ostalo bi minimalno prostora za pojačanja u budućnosti te bi tako šanse za prsten bile minimalne. Što se tiče Lakersa, o tome su već svi živi pisali šta oni dobijaju ovim trejdom, nema potrebe da ponavljam, to svi već znamo. Sve u svemu jedan od najvećih trejdova u NBA istoriji, a ko je bolje prošao saznaće se u budućnosti, nema potrebe za prevelikim pametovanjem dok još uvijek nismo vidjeli ni jednog ni drugog na terenu. Možda se na kraju zaista ispostavi da su Lakersi bolje prošli, i možda sve ovo što sam ja pisao za Dallas budu čiste gluposti, to će se saznati u budućnosti, ne vidim poentu prevelikog pametovanja sada dok ništa ne znamo. Ok svako može dati neko svoje mišljenje i predviđanje, no jedno je predviđanje a drugo je kenjanje u fazonu "Dallas nema pojma, Lakersi ih opljačkali, dali najboljeg igrača lige za staklenog Davisa, jedva čekam da im karma vrati za sve ovo". Naravno sve ovo se ne odnosi na nekog s foruma nego generalno za balkanski NBA community koji se mnogo pravi pametan po ovom pitanju, a zapravo uopšte nisu u toku sa trenutnim događanjima u NBA, ali bitno je uzjahati Dončićev kurac po svaku cijenu
- Hangman
- ProHrvanje Urednik
- 3
- Status: Online
Navodno je Luka na 122kg, jedan od glavnih razloga sto su ga trejdali. To moze, a i ne mora biti problem, obzirom na njegov stil i tempo u kojem igra. Nije ni Jokic neki super fit tip pa ih ubija.
A AD izgleda kao planina, a fakat se mucio s povredama kroz karijeru, tako da fizicki izgled ne znaci mnogo.
Sto se tice ovog drugog trejda Spursi sada bas izgledaju kao dobra ekipa.
A AD izgleda kao planina, a fakat se mucio s povredama kroz karijeru, tako da fizicki izgled ne znaci mnogo.

- Jabuchillo
- Rank 6
- O meni: A chance to send the Thunder home, Lillard long range three, IN, IT'S GOOD, AT THE BUZZER, DAMIAN LILLARD
122 kg je OGRMONA TEŽINA. Jedini teži igrači su Edey,Nurkić,Jokić,Zion,Embiid,Lopez i Drummond. Dakle gorostasi kao što su Giannis,Adams,Valančiunas,Porzingis,Davis su lakši od Dončića. Giannis je čak lakši 13 kg. Svi nabrojani su PF ili C, a Dončić je PG. Ranije mu težina nije mnogo smetala, ali bio je i znatno lakši. Ako je 122 kg tačno on je dobio 18 kg od početka sezone. Ljudi su se ranije žalili da je pretežak kada je imao 100 kg, u ovu sezonu je ušao sa 104 kg, zamisli šta je 122 kg. Velika kilaža nije samo problem za brzinu i pokretljivost nego i za zdravlje, možda Dončić izmisli način da dominira i sa tolikom kilažom, ali povrede će predstavljati problem. Što se tiče Davisa ti memes o njegovim povredama su zastarili, on je sada jedan od zdravijih igrača u ligi, odnosno već dugo nije imao neku ozbiljniju povredu. Koliko su kilaža i povrede imali uticaj na trejd ne znam, ali činjenica je da je 122 kg strašno mnogo za pleja, mislim da je s tim najteži plej u NBA istorijiHangman je napisao/la: ↑03 vel 2025, 14:49 Navodno je Luka na 122kg, jedan od glavnih razloga sto su ga trejdali. To moze, a i ne mora biti problem, obzirom na njegov stil i tempo u kojem igra. Nije ni Jokic neki super fit tip pa ih ubija.
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
Ni blizu uporedivo sa Clippers- OKC tradeom. Oklahoma je uzela Shaia i hrpu pickova, Dallas jedan jedini pick.Jabuchillo je napisao/la: ↑03 vel 2025, 14:24 Smješno je kako se ljudi zalijeću sa zaključcima. Trejd se tek dogodio, međutim većina casuals fanova su proglasili Lakerse kao apsolutne pobjednike tradea. Ovo je 50-50 i budćnost će pokazati ko je bolje prošao. Ova situacija me podsjeća na trejd između Oklahome i Clippersa za Georgea, gdje su tada Clippers proglašeni za novu dinastiju, a Oklahoma je bila predmet ismijavanja na dnu zapada. Evo samo 4 ipo godine kasnije ispostaviće se da je to bio genijalan potez Oklahome i strašan fail Clippersa. Ne kažem da će se isto desiti i ovdje, ali ljudi ne shvataju jednu stvar, svaki trejd u NBA se radi sa nekim ciljem, nije Dallasu tek tako palo na pamet da trejduju Dončića, oni nešto planiraju i imaju neku viziju sa Davisom, nisu ludi da tek tako poklone franšiznog igrača. Šta je tačno uzrok trejda samo oni znaju, mi to ne znamo jer nismo bili tamo i ne možemo biti 100% sigurni, međutim možemo primjetiti neke pozitivne stvari za Dallas: funkcionišu solidno bez Dončića i na skoru su 26-24, dolaskom Davisa postaće legit contenderi, po meni jedine ekipe koje su nivo Dallasa su Oklahoma,Houston,Memphis i Denver, Oklahomi Dallas nikako ne leži, dobili su ih prošle sezone u playoffu i ove sezone 3 puta (2 puta bez Dončića), imaju prednost u iskustvu u odnosu na Memphis i pogotovo Houston, mislim da im Denver najmanje leži i da će njih željeti da izbjegnu, sve u svemu uz malo sreće mogu do finala, takođe Dončića je na ljeto čekao supermax ugovor od 350 miliona koji Dallas sebi ne može da priušti, odnosno uz toliki ugovor ostalo bi minimalno prostora za pojačanja u budućnosti te bi tako šanse za prsten bile minimalne. Što se tiče Lakersa, o tome su već svi živi pisali šta oni dobijaju ovim trejdom, nema potrebe da ponavljam, to svi već znamo. Sve u svemu jedan od najvećih trejdova u NBA istoriji, a ko je bolje prošao saznaće se u budućnosti, nema potrebe za prevelikim pametovanjem dok još uvijek nismo vidjeli ni jednog ni drugog na terenu. Možda se na kraju zaista ispostavi da su Lakersi bolje prošli, i možda sve ovo što sam ja pisao za Dallas budu čiste gluposti, to će se saznati u budućnosti, ne vidim poentu prevelikog pametovanja sada dok ništa ne znamo. Ok svako može dati neko svoje mišljenje i predviđanje, no jedno je predviđanje a drugo je kenjanje u fazonu "Dallas nema pojma, Lakersi ih opljačkali, dali najboljeg igrača lige za staklenog Davisa, jedva čekam da im karma vrati za sve ovo". Naravno sve ovo se ne odnosi na nekog s foruma nego generalno za balkanski NBA community koji se mnogo pravi pametan po ovom pitanju, a zapravo uopšte nisu u toku sa trenutnim događanjima u NBA, ali bitno je uzjahati Dončićev kurac po svaku cijenu
Dončić je isto tako 6 ili 7 godina mlađi od Davisa.
Naravno da ne možemo biti sigurni ali iz ove perspektive su velike šanse i vjerovatno će se ispostaviti odličan posao Lakersa dugoročno (ove sezone ne očekujem titulu).
Druga je stvar što ti ne voliš Luku pa bi rekao da je Dallas dobro prošao kad bi dobio Đoku Šalića kao zamjenu.
- Dynamite 7
- Rank 13
- 4
Lako se to skine. Nije to toliki problem.Hangman je napisao/la: ↑03 vel 2025, 14:49 Navodno je Luka na 122kg, jedan od glavnih razloga sto su ga trejdali. To moze, a i ne mora biti problem, obzirom na njegov stil i tempo u kojem igra. Nije ni Jokic neki super fit tip pa ih ubija.