Film

"No good movie is too long and no bad movie is short enough”, Roger Ebert

Filmoljupci navalite
Elite
Rank 9
Rank 9
2
Status: Offline

Re: Film

Post Postao/la Elite »

Meni obrnuto. Gluma odlična (posebno Anja) dok je vizuelno koma, naročito onaj neglediv siđijaj. Iako mislim da najveći problem filma leži u lošem i nedorađenom scenariju. Nije ni blizu Autoputu besa.
Sherpa
Administrator
Administrator
8
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:

Post Postao/la Sherpa »

Mogao si staviti kartonske kutije u film mjesto glumaca ne bi bio ni bolji ni lošiji jer nitko nema što glumiti u ovom filmu. Karakterizacija likova je smeće, dijalozi među njima još već. A anja sve što ima je izgled, ništa više, zato su joj dali tako malo linija teksta, opako joj fali karizme. Pogotovo kad joj daš ulogu koju je imala charlize
slika
Elite
Rank 9
Rank 9
2

Post Postao/la Elite »

Pretpostavljam onda da je nisi gledao u Veštici ili Daminom gambitu. Anja je daleko najbolja glumica nove generacije. Ne može joj se suditi na osnovu jedne uloge, koja je svakako najlošija uloga njene karijere i taj promašaj joj nije trebalo, iako ponoviću, više tu krivim Milera nego nju. Vreme je došlo da deda ode u penziju. :D
Sherpa
Administrator
Administrator
8
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:

Post Postao/la Sherpa »

Gledao sam je i drugdje, no po ničemu ne odskače od ostalih modernih glumica od kojih skoro ni jedna nema neki x faktor, gdje im je gluma prosječna, samo dobro izgledaju i to je to.
slika
Elite
Rank 9
Rank 9
2

Post Postao/la Elite »

Kao moj prvi film u 2025 izabrao sam film od kojeg sam imao najviše očekivanja od filmova iz 2024 i mogu definitivno reći da su očekivanja i više nego ispunjena.

Nisam do sada gledao nijedan film Šon Bejkera te neću ulaziti u poređenja sa drugim njegovim ostvarenjima (kao što to koliko vidim mnogi rade te ovo nazivaju njegovim najslabijim uratkom), ali svakako trebam više pažnje obraćati na ovog mladog režisera koji me je impresionirao vizuelnim i estetskim ugođajem koje ovaj film donosi, posebno rad kamere koje se kreće kroz kadrove i prati naše likove.

Film se može podeliti u dva dela. Prvi je više sladunjav i opušten. Mnogi gledaoci bi možda tu odustali zbog scena opijanja, drogiranja i seksa koji se učestalo ponavljaju. Međutim, bila bi greška tu odustati jer ceo ovaj deo je uvod u drugu polovinu filma koji je dosta napetiji, dinamičniji i sve na kraju kuliminira jednom od najupečatljivijih i najdepresivnijih završnica ikada koja predstavlja vrhunac emotivnog rolekostera filma.

Bejker se dotiče tema kao što su otuđenost, želja za ljubavlju, loši porodični odnosi, snobizam i uskogrudost više klase i sve to začinjava sa dosta urnebesnim i crnohumornim situacijama što film čini jako zabavnim, iako što se više odmiče kraju, to je manje zabavan a više tragičan. Iako se Bejker dotiče ruske bogate klase, uspeva da izbegne kliše da su svi ruski bogataši kriminalci i zapravo su ruski likovi prikazani jako zabavno, sa umerenom dozom karikature, ali bez preterivanja.

Miki Medison je pravo otkriće. Skroz me je osvojila prikazanim performansom. Mislim da bez nje film ne bi bio tako dobar jer ga ona nosi celog na svojim plećima. Publika je veći deo uz njen lik i prati njenu karakternu evoluciju kroz dva i po sata od naivne sponzoruše do osobe koja shvata svu okrutnost i licemerstvo društva. Fascinantan mi je prikazan kontrast između njenog milog anđeoskog lica i amoralnog lika. Iako su njeni postupci možda nekim osobama konzervativnijih stavova za osudu, Bejker svojim vešto napisanim scenarijem i Miki svojom glumom uspevaju ne samo da je ne osuđuju, nego da se emotivno povežu sa njom i navijaju za nju, iako što se više bližimo kraju, kraj nam je svima jasniji, čak i ako se i dalje nadamo drugačijem ishodu.

Uz Miki, želeo bih posebno izdvojiti ruskog glumca Jurija Borisova čiji lik Igor predstavlja sjajno ogledalo lika Anore. Njih dvoje su zapravo dve strane jednog novčića. Oboje izgubljeni u životu i siromaštvu, emotivno slomljeni, korišćeni od bogate elite koja misli da je iznad njih. Empatija koju Igor sve vreme oseća prema Anori nije za iznenađenje jer on u njoj vidi nekadašnjeg sebe. Samo što je on, pošto je stariji, dosta ranije osetio na svojoj koži životnu nepravdu koju je ona sada prvi put osetila.

Da se razumemo, ovo ostvarenje nije možda remek-delo niti spada u najveće filmove ikada niti će verovatno postati klasik. Ali u današnje doba blokbastera, rimejkova i nastavaka, ovaj film je definitivno kvalitet koji vredi svake preporuke.
~MandyRose~
Rank 13
Rank 13
8
O meni: (za sada jedini) Centralni Europljanin na forumu i veliki obožavatelj ženskog hrvanja

https://www.last.fm/user/iAvrilFan1

.

Post Postao/la ~MandyRose~ »

Ovo je KLASIK
Karmen Petrović | Jade Cargill | Wendy Choo | Tiffany Stratton
CHELSEA GREEN
Naomi | Bianca Belair | Piper Niven | Nikkita Lyons

slika

Austin Theory|LA Knight|CM Punk|Hook|Logan Paul
Dynamite 7
Rank 13
Rank 13
4
O meni: Ruben mi AMORim.

Post Postao/la Dynamite 7 »

~MandyRose~ je napisao/la: 03 sij 2025, 17:43

Ovo je KLASIK
Volim taj film.
"Mene ovdje nitko ne pita
što ja krijem ispod osmijeha
oko mene svi me vole
jer sam uvijek dobre volje
za drugo me nitko ne pita"
~MandyRose~
Rank 13
Rank 13
8
O meni: (za sada jedini) Centralni Europljanin na forumu i veliki obožavatelj ženskog hrvanja

.

CHELSEA GREEN

slika

~MandyRose~
Rank 13
Rank 13
8

.

CHELSEA GREEN

slika

Odgovori