Film

"No good movie is too long and no bad movie is short enough”, Roger Ebert

Filmoljupci navalite
~MandyRose~
Rank 13
Rank 13
8
O meni: (za sada jedini) Centralni Europljanin na forumu i veliki obožavatelj ženskog hrvanja

https://www.last.fm/user/iAvrilFan1

.
Status: Offline

Re: Film

Post Postao/la ~MandyRose~ »

J.Lo dolazi po svoj prvi Oscar!!!
Karmen Petrović | Jade Cargill | Wendy Choo | Tiffany Stratton
CHELSEA GREEN
Naomi | Bianca Belair | Piper Niven | Nikkita Lyons

slika

Austin Theory|LA Knight|CM Punk|Hook|Logan Paul
The A-Lister (B.L.)
Rank 13
Rank 13
4

Post Postao/la The A-Lister (B.L.) »

čemu čuđenje? bilo je očito da će bit sranje od filma

https://www.index.hr/mobile/magazin/cla ... 11714.aspx
~MandyRose~
Rank 13
Rank 13
8
O meni: (za sada jedini) Centralni Europljanin na forumu i veliki obožavatelj ženskog hrvanja

.

Svaki film koji želim pogledati ispada da je panned mess sranje
CHELSEA GREEN

slika

Dynamite 7
Rank 13
Rank 13
4
O meni: Ruben mi AMORim.

Post Postao/la Dynamite 7 »

The A-Lister (B.L.) je napisao/la: 01 stu 2024, 08:06 čemu čuđenje? bilo je očito da će bit sranje od filma

Planiram pogledati, nadam se da griješiš.
"Mene ovdje nitko ne pita
što ja krijem ispod osmijeha
oko mene svi me vole
jer sam uvijek dobre volje
za drugo me nitko ne pita"
The A-Lister (B.L.)
Rank 13
Rank 13
4

~MandyRose~ je napisao/la: 01 stu 2024, 11:29 Svaki film koji želim pogledati ispada da je panned mess sranje
prestani željeti gledati filmove
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Toni, Kamile, Britt i Naomi tumace uloge u filmu "Queen of the ring", biografski film o Mildred Brurke, hrvacici koja je tokom 40-ih postala prva milionerka u ovoj branši.

Moglo bi se reci da je Toni svoja na svom' :lol: obzirom na godinu desavanja radnje.

slika
https://m.imdb.com/title/tt28070202/?ref_=ext_shr
slika
Sherpa
Administrator
Administrator
8
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:

Post Postao/la Sherpa »

The A-Lister (B.L.) je napisao/la: 01 stu 2024, 08:06 čemu čuđenje? bilo je očito da će bit sranje od filma

Na žalost si u pravu, a koliko toga nisu ispričali... I taj dio da se od dražena stvara svetac...

Mogao se napraviti zaista kvalitetan film samo da imamo filmaše, al to je pak druga priča jer se na akademiju ne upada po sposobnosti nego po vezama, a oni koji bi možda probali samostalno neće dobiti pare, dok sami nemaju para da financiraju takav projekt
slika
Elite
Rank 9
Rank 9
2

Post Postao/la Elite »

Čitam dosta negativnih kritika i pljuvanja po ovom filmu po društvenim mrežama. Ljudi su zaista fascinantna bića. Stalno se žale da su im svi novi filmovi po istom šablonu i neoriginalni i kada se pojavi originalan i inovativan film poput ovoga, napljuju ga da je smeće. Ko će nama udovoljiti.

Što se mene tiče, nakon raznoraznih Joker i Furiosa gluposti, napokon smo ove godine dobili jedno kvalitetno kinematografsko ostvarenje koje provocira publiku, a istovremeno je film koji šalje snažnu poruku i kritiku društva.

Ovo je film koji se na alegoričan način bavi temom površnosti u našem društvu. Oslikava naš svet u kome žene svodimo samo kao seksualan objekt koja vredi samo dok je mlada i sveža, a posle je odbacimo kao da je bezvredna krpa, ne mareći za njene osećaje. Ovo je prava slika i prilika kako svet danas, a posebno Holivud, funkcioniše. Zato je ljigavi producent u izvedbi uvek odličnog (u ovoj ulozi ciljano iskarikiranog) Denis Kvejda pravi realističan primer današnjeg društva. On je zapravo, hteli to da priznamo ili ne, prototip većine nas, jer i sami radije biramo da gledamo ono što je mlađe i zgodnije, dok starije odbacimo.

Još jedna tema koje se ovaj film dotiče, a koju mislim malo ko spominje, je tema majčinstva. Odnos između dve glavne junakinje nije zapravo odnos između dve strane njene ličnosti kako se na prvu loptu čini, nego odnos majke i njenog deteta koje ju je razočaralo, ali koju istovremeno voli i prezire. Reč je o jednom vrlo kompleksnom odnosu punom toksičnosti koji bi se dao dosta analizirati, što je još jedna lepota ovog filma.

Što se tiče glavnih glumica, Demi Mur je apsolutno rasturila ovu ulogu! Skroz savršena kao starija žena odbačena od savremenog društva koje idealizuje isključivo fizički izgled. Sama Demi je doživela sličnu sudbinu, pa je stoga još idealnija kao izbor za ovu ulogu. Usudiću se reći, možda i najbolja uloga njene karijere do sada.
Margaret Kvoli sam otkrio malo ranije ove godine u filmu maestralnog Jorgosa Lantimosa Sva lica dobrote gde me je impresionirala, a ovde je na još većem vrhuncu. Iako glumački ostaje u Deminoj senci, senzualna energija kojom njen lik zrači je čini savršenim odabirom za ulogu fatalne Sju. Definitivno glumica o kojoj ćemo još ćuti u budućnosti.

Sve pohvale za režiserku filma koja je napravila jednu izuzetnu vizuelnu poslasticu. Iako se film poređuje sa Kronebergom zbog podžanra tela horora i telesne grotesknosti kojom film odlazi u zadnjoj trećini, ja bih ipak pre uporedio sa Kjubrikom čiji uticaj je osetan u mnogim kadrovima, a čak mu je dat omaž u jednoj sceni. Pohvalio bih što je izbegavala siđijaj koliko je mogla i koristila se praktičnim efektima, što jako cenim. Ali najviše pohvale definitivno zaslužuje Pjer-Olivije Persin za kojeg se nadam da dobija Oskar za šminku. :clap:

Zbog fizički groteksnih i gadnih scena u zadnjoj trećini, ovaj film neće leći baš svakome, ali zbog tema kojima se bavi, poruka koje šalje i originalnom pristupu apsolutno je vredan gledanja. U današnjem neinspirativnom Holivudu, ovo je tip filma kakav nam je potreban.
Elite
Rank 9
Rank 9
2

Post Postao/la Elite »

Još jedan od "velikih" ovogodišnjih filmova koji su ispali razočarenje. Iako ne mogu za film reći baš da je loš ili gubljenje vremena. Vizuelno je prava bomba. Kadrovi oduzimaju dah. Ako ništa, zaslužuje nominaciju za režiju i vizuelne efekte. I ima dobru poruku o današnjem svetu. Ali kako ga je Kopola najavljivao kao svoj najveći životni projekat, očekivao sam možda neku novu Odiseju u svemiru. Nažalost, u najboljem slučaju, ovo je jedan osrednji sajfaj film. Sama ta ideja da svet i ličnosti iz rimskog carstva premesti u skoru budućnost je jako zanimljiva, ali realizacija i nije tako dobra.
Poštujem Kopolinu viziju. I cenim što je uspeo da izbori da snimi film koji je tako dugo godina želeo da napravi, ali za mene lično je ovo zaboravan film. Najveći problem leži u scenariju koji je pun narativne nekoherentnosti i konfuznih scena kojima ne možeš uhvatiti ni glavu ni rep. Tačno se vidi da je Kopolin cilj bio da napravi umetničko remek-delo poput 8½ ili Persone koje će buduće generacije analizirati i tumačiti. Međutim ti filmovi imaju ono što ovaj nema, odlično napisane likove sa harizmom i pečatom koji ostaju zapamćeni za sva vremena. Likovi u ovom filmu izgledaju kao bledi nacrt. Nije ti stalo ni do jednog od njih, niti možeš razumeti motive koje ih pokreću. Jedina koja je meni uspela da ostavi upečatljiv utisak je lik koji igra Obri Plaza a koja je briljirala u svakoj sceni koja se pojavila. To je možda više ipak do Obrine harizme i talenta, nego do samog njenog lika.

Da zaključim sa jednim komentarom sa sajta Letterboxd; ovo nije Kopola koji je režirao Kuma 1 i 2, Apokalipsu i Prisluškivanje. Ovo je Kopola koji je režirao Kuma 3, Jacka i Twixt.
Dynamite 7
Rank 13
Rank 13
4
O meni: Ruben mi AMORim.

Post Postao/la Dynamite 7 »

Pogledao sam juče Dražena. Zamjerke su mi što smo vidjeli premalo stvari sa terena (OK shvatam ja da su ga htjeli pokazati privatno kakav je bio ali mogli su ubaciti više detalja iz reprezentacije, Reala, početak kako igra u Šibenki...)
I glumac koji glumi odraslog Dražena mi nije nešto briljirao, mali mi je simpatičan I bio mi je bolji. Ipak film mi se svidio zato što je izvukao emocije iz mene i suze i smijeh ali bez puno patetike. Romantizovanje lika sam očekivao pa ne zamjeram. A najviše mi se svidio kraj to mi je prelijepo odrađeno. Dakle moglo je bolje ima svojih mana ali meni je pogodio emocije i bio zabavan . Ne žalim vrijeme i novac.
"Mene ovdje nitko ne pita
što ja krijem ispod osmijeha
oko mene svi me vole
jer sam uvijek dobre volje
za drugo me nitko ne pita"
The A-Lister (B.L.)
Rank 13
Rank 13
4

kakav je bio kraj?
~MandyRose~
Rank 13
Rank 13
8

.

Majka dolazi majkovati
CHELSEA GREEN

slika

Elite
Rank 9
Rank 9
2

Post Postao/la Elite »

E ovo bi bila žena mojih snova :mrgreen:
~MandyRose~
Rank 13
Rank 13
8

.

CHELSEA GREEN

slika

Sherpa
Administrator