Recenzije

Recenzije nasumicnih matcheva/showova

Za sve druge wrestling stvari
Avatar
AleksaVP
Administrator
Administrator
Postovi: 13788
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:42
7
Lokacija: Niš, Srbija
Kontakt:
Status: Online

Re: Recenzije

Post Postao/la AleksaVP »

Mogao bi nešto iz Impacta, mislim da vredi da baciš oko.
ante
Rank 11
Rank 11
Postovi: 5316
Pridružen/a: 06 ožu 2017, 15:23
7
Lokacija: Odžak, BiH
O meni: Spiritualni lider JAS-a
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la ante »

Maki je napisao/la: 13 ožu 2023, 21:17 Hoćemo li dobiti neke main event mečeve iz WCWa?
Main event scena WCW-a je i razlog zašto recenziram CW diviziju. :lol: :lol: :mrgreen:
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24605
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: Recenzije

Post Postao/la Maki »

Zašto ne pogledati Hollywood Hogan klasike?
Avatar
Hangman98
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 17890
Pridružen/a: 25 ruj 2021, 16:11
2
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la Hangman98 »

Pusti me da ti kazem nesto, brate! Sta ces uraditi kad Hulkamania podivlja, jer ga ignorises u ovim recenzijama!?
slika
Avatar
crocop97
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6968
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la crocop97 »

Kasne osamdesete tj prijelazna faza iz NWA-a u WCW i rane devedesete su još imale dobrih stvari u main eventu, nadalje užas
slika
ante
Rank 11
Rank 11
Postovi: 5316
Pridružen/a: 06 ožu 2017, 15:23
7
Lokacija: Odžak, BiH
O meni: Spiritualni lider JAS-a
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la ante »

https://www.bilibili.com/video/BV1xs411 ... .all.click

Chris Benoit vs Dean Malenko: WCW Hog Wild 1996

Dungeon of Doom i Jimmy Hart su obećali nagradu onome koji porazi Benoita. Malenko je, komentatori kažu, tu nagradu već to jutro unovčio s mečem protiv Reya za CW titulu koji je izgubio. Benoit kao pravi pimp izlazi s dvije žene, Miss Elizabeth i Nancy, tad još uvijek Sullivan kojoj je WCW ime bilo...Woman.

Prvih desetak minuta napravo nijedan nema neku konkretnu prednost nego se dosta izmjenjuju, niti ima nekih flashy poteza, nego je zapravo igra šaha. Benoit ipak uspjeva preuzeti kontrol sa suplexom i diving headbuttom no Malenko se vrlo brzo vraća sa tombstoneom. Nakon kratko brawlanja vani, Benoit gađa superplex no i sam se nezgodno dočeka pri padu nakon čega Malenko pogađa high angle german suplex. Obojica izmjenjuju clothesline i suplexe a onda Benoit pogađa german suplex za 2. Benoit s liontamerom, Dean hvata užad, malo borbe vani ponovno i par rollupova no meč je još uvijek izjednačen. Monotoniju prekida Benoit s powerbombom no Malenko uzvraća sa superplexom. Malenko pogađa powerbomb i dobija 2 count s istekom limita od 20 minuta. Sudac daje dodatnih 5 minuta koje Benoit koristi za back suplex, backbreaker, texas cloverleaf i heel hook. Pred kraj prvog prožetka Malenka ponovno dobija 2 count s istekom vremena. Drugi produžetak je odobren, ovaj put su obojica izjednačeni, Dean pokušava izvući pobjedu s par poluga no Nancy se odluči umiješati u meč i Benoit dobiva 3 count s rollupom.

Sažetci/timestamps:

6:25
6:55
7:25
11:40
12:25
15:50
18:10
21:30

Što se dogodilo kasnije?
Benoit je dobio Jericha na Fall Brawlu, Malenko osvojio CW titulu na Halloween Havocu.

Zadnji utisci - ovo je 50-50 meč. Ili će netko svršavati na tehničko umijeće ili će zaspati u sred meča. Ja osobno naginjem na ovo drugo. Nije bilo jasne strukture meča, za skoro pola sata meča nisam uspio skopčati tko je heel a tko face, kao da su hrvali dug meč samo da se može reći da su imali dug meč, nije se nazirala neka priča unutar meča. Ajde da je Malenko išao sistematski da prebije Benoita zbog nagrade ali nismo dobili ni to, nego skoro polusatno razvlačenje i valjanje po ringu bez konkretnog smjera. Tu i tamo je bio neki bljesak, neki potez koji bi digao publiku, no u mojem pogledu kao da su zapeli u drugoj, max. trećoj brzini. Meč uopće nije imao taj završni stretch koji je toliko falio. Vrućina je morala imati veze jer je PPV održan u 8. mjesecu na otvorenom ali to ne opravdava činjenicu da je ovo moglo biti 10 minuta kraće i uopće se ne bi osjetilo. Čak bi bilo i bolje.
slika
ante
Rank 11
Rank 11
Postovi: 5316
Pridružen/a: 06 ožu 2017, 15:23
7
Lokacija: Odžak, BiH
O meni: Spiritualni lider JAS-a
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la ante »

https://www.bilibili.com/video/BV1hi4y1 ... .all.click (prvi meč)

Ultimo Dragon vs Rey Mysterio - J-Crown title: WCW World War 3 1996

J-Crown je bila zanimljiva ideja, titula koja je zamišljena kao ujedinjenje 8 cruiserweight titula iz raznih promocija, između ostalih WWF, IWGP, NWA i CMLL. Dragon je bio drugi po redu od sveukupno 5 prvaka nakon kojeg je titula ukinuta. Rey je tad bio CW prvak te je obranio titulu protiv Dragona na Hog Wildu.

Dragon je vrlo rano uspostavio svoj tempo sa german suplexom i par backbreakera. Rey zapravo kroz cijeli ovaj meč nije imao maltene ništa od napada van par rollup pokušaja i par high flying poteza. Dragon uglavnom pogađao snažne poteze, između ostalog 2 tombstonea i 2 powerbomba. Karakterno, meč je išao Reyu u korist, borbeni underdog koji često iščupa pobjedu no ovaj put Dragon je bio prevelik zalogaj i uzima pobjedu nakon rebound powerbomba. Zapravo ne mogu vjerovati koliko je Dragon ubio Reya ovdje, za mene granični squash meč, iako vrlo kvalitetan.

Sažetci/timestamps:

13:50
15:45
16:00
16:45
18:10
18:30
19:05

Što se dogodilo kasnije?

Rey je izgubio titulu protiv Malenka na Halloween Havocu, Dragon je osvojio na Starrcadeu.
slika
ante
Rank 11
Rank 11
Postovi: 5316
Pridružen/a: 06 ožu 2017, 15:23
7
Lokacija: Odžak, BiH
O meni: Spiritualni lider JAS-a
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la ante »

https://www.bilibili.com/video/BV1Yb411 ... .all.click

Chris Jericho vs Dean Malenko - WCW Cruiserweight title: WCW Uncensored 1998

Nakon što je porazio Reya početkom godine i osvojio titulu, Jericho je postao heel. Ubrzo započinje feud s Malenkom tokom tokom kojeg sebi daje nadimak man of 1004 holds. Malenko u zadnje vrijeme ima losing streak što je nešto što će Mean Gene spomenuti u post-meč intervjuu.

Dean nadhrvava Jericha u početku. Jericho je promašio springboard dropkick, popizdio i povlači se prema backstageu. Malenko prekida count i Jericho se vraća u ring. Jericha se vraća u kontrolu sa spinebusterom, suplexima i lionsaultom. Nakon još par napada od strane Jericha Malenko se vraća s back suplexom no Jericho ga prekida sa sentonom. Nakon kratke razmjene Jericho gađa reverse suplex i pokušava liontamer no Dean ga uspješno izbjegava. Malenko se uspjeva djelomično vratiti u meč ali Jericho ga opet hvala u liontamer. Malenko se ponovno izvlači pogaša top rope gutbuster. Jericho kontrira leg lariat, hvala Malenka i treći put radi liontamer, ovaj put za pobjedu. Nakon meča, Mean Gene dolazi do frustriranog Malenka, kritizira ga za losing streak. Jedino što Malenko ima za reći je da ide kući.

Sažetci/timestamps:

16:25
16:55

Što se dogodilo kasnije?
Nakon 2 mjeseca vrijeđanja od strane Jericha, Malenko se vratio na Slamboree pod maskom, osvojio battle royal, skinuo masku, uvjerljivo najveći pop njegove karijere, porazio Jericha odmah nakon toga i osvojio titulu.

Zadnji utisci - dosta solidno. Recimo, mislio sam recenzirati Jerichov meč s Eddiejem za titulu s Fall Brawla 97 no to mi je bio prilično nezanimljiv meč. Ovdje je Jericho bio heel te se već tad vidio character work po kojem je Jericho i dan danas poznat. Jericho je imao dobar control segment, Malenko je bio standardno dobar, Mean Gene ga je dobro oprao poslije meča te smo sve skupa dobili jedan dobar meč.
slika
ante
Rank 11
Rank 11
Postovi: 5316
Pridružen/a: 06 ožu 2017, 15:23
7
Lokacija: Odžak, BiH
O meni: Spiritualni lider JAS-a
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la ante »



Chris Jericho vs Juventud Guerrera - Title vs Mask: WCW Superbrawl 8

Juvi je po prvi put osvojio CW titulu na Thunderu protiv Ultimo Dragona no izgubio ju je idući tjedan protiv Reya. Nedugo zatim, Jericho po treći put osvaja titulu. Nakon što je natjerao Reya na predaju, radi heel turn i razbija Reyevo koljeno s kutijom za alate.

S heel turnom Jericho je postao daleko zanimljiviji nego u početcima njegove WCW karijere. Njegov rad s karakterom i mogućnost pričanja priče u meču što kroz ovaj meč i općenito u budućnosti je dosta dobar. Tokom meča, komentatori spominju da je Juvijev otac hrvao pod maskom tako da su ulozi za njega veći. S druge strane, ne bi ovo bio cruiserweight meč da pola istog komentatori nisu smarali s nWo. Jericho je nedavno počeo hrvati s pojasom oko struka i ovdje ga je to ugrizlo za dupe u samom početko nakon što ga je dobio udarac u trbuh. Nakon par high flying poteza, Jericho završava vani. Jericho leži na podu i pokušava izvući countout no Juvi ga vraća nazad u ring. Jericho sa springboard dropkickom šalje Juvija van,zalijeće se sa stepenica no Juvi ga hvata u zraku i baca u ogradu. Nazad u ringu, Juvi leti s top ropea ravno u Jerichove ruke koji ga baca glavom u mat s michinoku driverom. Nakon par poteza, Jericho pokušava natjerati Juvija na predaju sa backbreaker polugom no Juvi se nastavlja boriti. Nakon kratke izmjene, Juvi pogađa Air Juvi. Unutra, Jericho prima Juvi driver i jedan od ljepših 450 splashova koje sam vidio dosad. 1-2-3, imamo pobjednika...ili ne. Sudac je primjetio da je Jericho primio užad i meč se nastavlja. Idućih par minuta meč se uglavnom svodi na potez za potezom, kontra za kontrom. Juvi pokušava pogoditi hurricanranu ali Jericho kontrira s Liontamerom i ostvaruje pobjedu. Nakon meča, Juvi odugovlači sa skidanjem maske dok Jerichu ne dopizdi i sam je svuče s njegove glave.

Timestamps:

7:25
11:45
12:20
12:30
15:20

Što se dogodilo kasnije?
Sve što se dogodilo u prošloj recenziji.

Dosta dobro, priča je bila dobro postavljena, Jerichov character work je dosta pomogao, Juvi je bio ok u post meč segmentu, lažni finish je bio dobro iskorišten, sam meč je bio solidan.
slika
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12244
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la Rio146 »

ROH Supercard of Honor 2022 01.04.2022.
FTR vs Briscoe Brothers

Jako spor početak meča. Nakon kraće interakcije s publikom Wheeler i Mark započinju dosta izjednačeno, a Dax i Jay nastavljaju u tom tonu. Nakon par primljenih Uppercutova Jay radi Hurricanranu i Lariatom izbacuje Daxa iz ringa. Cash dobiva tag no Jay ostaje u prednosti te i on daje tag za brata Marka. Mark i Cash su razmijenili chopove, a pobjedu je odnio Wheeler nakon Uppercata te dao tag Daxu. U nastavku Dem Boysi stvaraju prednost nad Cashom stiff udarcima, a onda izbacuju FTR iz ringa, te Jay skače Cannonballom na njih preko gornjeg užeta, dok s aprona Mark skače Elbow Dropom na Harwooda. FTR je u blagoj prednosti pokraj ringa te Cash i Dax odrađuju dosta dobre timske poteze i tu stvaraju prednost, a po povratku u ring Dax raskrvavljuje Jay Briscoea. Dax radi Superplex nad Jayom, a onda Mark dobiva hot tag i čisti ring Chopovima i Big Bootovima. Wheeler uspijeva kickoutati na Redneck Boogie, a onda FTR okreće stvari u svoju korist gdje Dax radi Powerbomb nad Jayom, a Cash radi Diving Splash, no Jay se ne predaje tako lako i uspijeva kickoutati. Dem Boysi okreću u sekundi prednost na svoju stranu i pogađaju Shatter Machine nad Harwoodom, koji uspijeva nekako kickoutati. Borba se ponovno nastavlja pokraj ringa, gdje Jay prebacuje preko ramena Wheelera, a zatim se penje na apron i radi Suplex na ringside sa Daxom koji se nalazio u ringu. Kada su se vratili u ring, sva četvorica su počeli udarati forearmove nakon čega je Mark izbacio Casha iz ringa a zatim na njega skočio Corkscrewom. U ringu ostaju Dax i Jay koji razmjenjuju forearmove. Jay ruši Daxa, a Mark radi Diving Splash no kada su htjeli pogoditi finisher Wheeler ih spriječava u tome, te omogućuje Harwoodu da FTR pogode Shatter Machine, nakon čega Dax pinuje Jaya za pobjedu.

ROH Death Before Dishonor 2022 23.07.2022.
FTR vs Briscoe Brothers

Meč je 2 out of 3 falls. Započinje opasnim staredownom ova dva tima, a onda Dax i Mark i službeno započinju meč. Dosta chain i mat wrestlinga na početku, a onda Dax taga Wheelera koji nastavlja s tehničkim hrvanjem. Nakon jednog dobrog Armdraga Marka, obojica daju tagove tako da su sad u ringu Jay i Dax. Napokon slijedi malo brže hrvanje uz jako puno kontri i izmicanja, a na kraju Jay pogađa Back Drop Suplex nad Daxom, te FTR izlaze iz ringa. Nakon povratka u ring Cash i Jay izmjenjuju stiff udarce a onda Cash radi Spear i Back Drop Suplex nad Jeyom, pa ovaj puta Briscoe Brothersi izlaze iz ringa. Sredina meča dosta izjednačena uz puno tagova, uz dosta bržih ali kraćih poteza. Dem Boysi izoliraju Wheelera, pa Shoulder Tackleovima ostvaruju prednost, te sigurnim potezima grade to vodstvo. Cash pravi razmak Scoop Slamom te daje hot tag za Harwooda koji čisti ring. Na apronu Wheeler pogađa Lariatom Marka, dok u ringu Jay udara Superkick Daxu, ali prima DDT. Nakon toga Briscoesi pogađaju Doomsday Device, i tu Mark uzima prvi fall. Jay izbacuje Daxa iz ringa a onda ga Mark ubija brutalnim stiff chopovima. Borba se nastavlja pokraj ringa, a tu Dem Boysi izgledaju superiornije. Povratkom u ring Harwoodova prsa su krvava, a Mark i Jay nastavljaju udarati stiff chopove. Dax napokon veže nekoliko German Suplexa, no i dalje ne uspijeva tagati Casha jer je Jay intervenirao i maknuo ga s kuta odličnim Big Bootom. Dax i Mark se penju na kut te Dax uspijeva plasirati Back Drop Suplex s kuta, te obojica ostaju ležati. Harwood je jako blizu taga, no opet nije uspio te Briscoesi i dalje dominiraju. Momci čak pogađaju i Redneck Boogie, no Dax kickouta. Uslijedila je još jedna razmjena chopova, u kojoj Mark izgleda bolje ali Cash napokon dobiva hot tag i čisti ring. Razni Suplexi, Lariati, chopovi, Uppercati i Brainbusteri dovode Wheelera u veliku prednost nad Dem Boysima. Dem Boysi zamalo pogađaju Redneck Boogie, ali Dax je zadržao Jaya, dok je Cash napravio Glory Special nad Markom, no na kraju ništa od toga. U ringu su Mark i Cash, a Jay koji je stajao pokraj ringa uspijeva pogoditi sa zvonom Casha koji kickouta na to, i dok su Briscoesi napravili još koji potez Dax skida Jaya s Wheelera, te tako spriječava pobjedu Dem Boysa. Niotkud FTR radi Shatter Machine, te Dax uspijeva uzeti fall nad Markom. Sada je 1-1. Mark i Cash nastavljaju, i to ni manje ni više nego Headbuttovima sve dok Cash nije tagao Daxa. Mark i Dax prenose borbu na apron gdje se udaraju stiff chopovima, a zatim Mark pogađa Neckbreaker. Jay dobiva tag te odmah udara Superkick, no Dax odmah vraća Piledriverom. Dem Boysi neuspješno pokušavaju pogoditi Doomsday Device, no igrom slučaja Dax nokautira sudca. Jay Briscoe uzvraća Piledriver, ali prima Shatter Machine. Sada pak Briscoesi rade Doomsday Device, ali Cash spašava Daxa. Jay i Dax ostaju u ringu dok su Cash i Mark pokraj ringa. Jay udara Big Boot, Dax uzvraća Lariatom, a nakon izmjene pinova Jay stavlja Harwooda u Camel Clutch no Dax hvata uže. Mark se penje na kut ringa, Cash ga prati i baca na ringside na stol Back Drop Suplexom. Jay radi Piledriver, no Dax ponovno kickouta. Jay i Dax se na kraju meča penju na kut ringa s kojeg Harwood pogađa Piledriver i tako privodi meč kraju.

ROH Final Battle 2022 10.12.2022.
FTR vs Briscoe Brothers

Ovo je bio Dog Collar meč, te odmah na početku momci izlaze van ringa. Jay i Dax te Mark i Cash. Wheeler odmah raskrvavljuje Marka, a Jay i Dax prenose borbu u publiku. Mark i Cash se nalaze na rampi, odakle Mark pogađa Running Senton, a za to vrijeme Dax i Jay se vraćaju u ring gdje Dax pogađa Backdrop i German Suplex. Iza toga Mark ulazi u ring te zajedno s bratom stvara prednost nad Daxom. Dem Boysi postavljaju stolicu u kutu ringa, ali ipak Jay završava u njoj, a to daje prednost FTRu da lancima napadnu Marka. Sada već i Mark krvari, a FTR radi Doomsday Device no Mark ipak kickouta na to. Wheeler je dosta kreativan sa submissionima koristeći lance. Dem Boyzi ponovno su u prednosti, a Mark s kuta skače Elbow Drop s lancima na Casha, no Cash kickouta. Sad već svi krvare, a dok Harwood i Jay udaraju jedan drugog forearmovima, Mark ispod ringa vadi stolice i jedan stol kojeg postavlja tik uz ring. Dax se penje na kut, omotava glavu lancima, pa skače Headbuttom na Jaya. Nakon toga Dax udara lancima Jaya, no u jednom trenutku i sudac dobiva udarac pa se i on raskrvavljuje. Mark i Cash se napokon pridižu dolaze na apron odakle Cash pogađa Back Drop Suplex, a onda ga veže za lance i baca na hrpu stolica koje su bile pokraj ringa. Natrag u ringu Jay pogađa odličan Piledriver nad Harwoodom, no Harwood kickouta. Dax prima nekoliko chair shotova, a zatim low blowa Jaya i baca ga Piledriverom na stolicu. Wheeler ubacuje sve one stolice u ring, a Jay kontrira napade Daxa te radi Superplex s kuta na te iste stolice. Na kraju Dax uspijeva kickoutati, no Jay ga stavlja u Crossface, te Dax biva prisiljen na predaju.

Sveukupno: Prvi meč je bio iznad prosječan. Jako spor početak meča mi je nekako ubio tu početnu magiju, ali što je meč odmicao bio je sve bolji i bolji. Drugi meč je bio puno bolji, iako su mi Dem Boysi ostavili bolji utisak smatram da su oni trebali pobijediti ovdje. Bolje su bili organizirani, i nekako su više bili ujednačeni pogotovo što je Dax dosta dugo nosio meč na svojim ramenima te nije bio u mogućnosti dat tag za Casha. Treći meč je još i najbolji. Smisleno su koristili lance, i dosta dobra interakcija među timovima. Mogli su iskoristiti onaj table spot, ali i ovako je bilo odlično.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AEW Dynamite #181 23.03.2023.
El Hijo del Vikingo vs Kenny Omega

Prilikom ulaska Omege Vikingo pogađa Suicide Dive pa odmah iza toga i Planhcu. Ulaskom u ring meč započinje, a onda odmah Vikingo pogađa Hurricanranu i veže Double Knee Strike. Kenny ispada iz ringa a Vikingo radi Shooting Star Press s aprona. Povratkom u ring Omega smiruje strasti lijepim chopovima, a onda stvara blagu prednost Backbreakerom i Suplexom. Kenny zatim postavlja stol pokraj ringa, a nakon kratke interakcije na apronu gdje Kenny radi Monkey Flip, a Vikingo uzvraća Hurricanranom, vraćaju se u ring gdje Vikingo s kuta nabija Hurricanom Omeginu glavu od mat, te s pogađa Phoenix Splash s drugog užeta. Vikingo nakon toga skače s užeta, ali ga Kenny hvata mid air, te radi dva Powerbomba i udara V-Trigger. Kenny ga postavlja u poziciju za One Winged Angel, no Vikingo mu bježi, penje se na kut i radi Reverseranu. Vikingo zatim postavlja Kenny na stol koji je bio pokraj ringa, a onda radi iz zaleta Spingboard 630 Splash. Holy shit! Kada su se vratili u ring Omega kickouta, a zatim iznenada udara V-Trigger, no isto tako iznenada Vikingo radi Manami Roll iz kojeg Kenny kickouta. Vikingo se malo previše opušta pa se penje na kut da bi pogodio 630 Senton, no Kenny se izmiče, a onda privodi meč kraju s još jednim V-Triggerom i One Winged Angelom.

Sveukupno: Jedan jako dobar mix highflyinga i klasičnog brawl stila. Vikingo se jako lijepo prilagodio AEW stilu, a i publika ga je jako dobro prihvatila. Super spotovi, a opet nije nikada preraslo u spotfest. Nemam zamjerke, stvarno odličan meč.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AAA Triplemanía XXVI 25.08.2018.
LA Park vs Pentagon Jr. vs Psycho Clown vs El Hijo del Fantasma

Ah taj prekrasni šesterokutni ring. Inače ovo je Steel Cage Fatal 4 way meč, u kojem prva dva izlaze i čuvaju masku, a onda se cage diže te gubitnik gubi masku. Prvi veći spot se dogodio skoro odmah na početku gdje El Hijo del Fantasma uspijeva se popeti na vrh cagea i skočiti na protivnike Crossbodyem. Nakon toga Fantasma kida Pentagonovu masku i raskrvavljuje ga. E da, zaboravi sam napomenuti da je ring pun oružja. LA Park koristi ta oružja pogotovo stolice te napada Psyho Clowna. Pentagon Jr. i Psyho Clown na brzinu dolaze u prednost i preuređuju ring sa stolom i stolicama. Tako da Pentagon Jr. pogađa Package Piledriver na stolice Fantasmi, a Psyho Clown radi Superplex na stol LA Parki. Sada već i El Hijo del Fantasma krvari. Pentagon i Psyho se penju na vrh cagea gdje Pentagon baca baklju Psyho Clownu u lice, te prvi napušta ring. Psyho Clown pada natrag i ring. Ubrzo nakon Pentagonovog izlaska, Psycho Clown ostvaruje dominaciju te i on uspješno izlazi. Ostaju El Hijo del Fantasma i LA Park. Dok se Steel Cage diže sudac miče nepotrebne stvari i oružja iz ringa. One fall za masku LA Parke ili El Hijo del Fantasme. Kako bi predahnuo LA Park izlazi iz ringa, ali Fantasma mu ne dozvoljava pa odmah radi Suicide Dive. Natrag u ringu Fantasma skida LA Parku masku, ali sudac mu je oduzima i vraća je LA Parku kako bi je ovaj mogao ponovno navući. Fantasma ga izbacuje iz ringa, te ga baca na stolice u publici, a zatim ga stavlja na komentatorski stol, te iz ringa skače Frog Splash. Teška dominacija El Hijo del Fantasme, no onda prima Big Boot koji ga izbacuje iz ringa. LA Park to sve fino završava odličnim Suicide Diveom. LA Park ulazi u beast mode, te prvo trga Fantasmovu masku, napada sudca, te udara Fantasmu monitorom. LA Park ga baca u publiku te udara stolicom, a po povratku u ring izmijenili su jako dobre chopove i Big Bootove. Napokon smo došli do pravog hrvanja s pravim wrestling potezima. Fantasma slučajno udara sudca iako mu je sudac dosta pomogao tokom meča, no obojica završavaju van ringa, te primaju Suicide Dive. Fantasma se vraća u ring i skida masku bacajući je prema LA Parki kako bi sudac pomislio da ju je LA Park skinuo i izazvao diskvalifikaciju. LA Park čini istu stvar, a kada je sudac to vidio vratio je svakom po njegovu masku i meč se nastavio. Sudac je i dalje na strani Fantasme, no prilikom pina presporo je brojao, tako da ga je Fantasma udario. LA Park pogađa Spear a sudac mu brzim countom daje pobjedu. El Hijo del Fantasma gubi masku.

Sveukupno: Iako se znalo da El Hijo del Fantasma ide u WWE, bilo je jasno tko će masku izgubiti. Iako su Pentagon i Psyho Clown ovdje bili i ponajbolji hrvači, meč su prerano napustili te meč nije ispunio puni potencijal. Spotovi sa stolom i stolicama su odrađeni također prerano. Jedna glupa stvar, je bila ta što je El Hijo del Fantasma mogao prvi izaći iz ringa, no nije jer se bacio Crossbodyem na protivnike. Druga glupa stvar je što u ovako važnom meču imaš pristranog sudca. Bolje bi bilo da je sve bilo regularno. Par dobrih poteza, no manje više se sve svodilo na krv i trganje maske. U suštini dobar meč, no da je moglo bolje moglo je.
Yes Sir!
slika
Avatar
Dynamite 7
Rank 13
Rank 13
Postovi: 17455
Pridružen/a: 05 kol 2020, 19:12
3
Lokacija: Island of relevancy
O meni: 😒😒😒
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la Dynamite 7 »

Neko je vrijedan bio :D . Čestitke Rio na trudu.
WRECK EVEYONE& LEAVE.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12244
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la Rio146 »

Danke Dyni :)
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24605
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: Recenzije

Post Postao/la Maki »

Svaka čast.
ante
Rank 11
Rank 11
Postovi: 5316
Pridružen/a: 06 ožu 2017, 15:23
7
Lokacija: Odžak, BiH
O meni: Spiritualni lider JAS-a
Status: Offline

Re: Recenzije

Post Postao/la ante »

WCW Monday Nitro 26.03.2001. (Night of Champions)

"Even to the end, they couldn't be honest to their own employees."

Prije 23 godine, po meni i dalje najgora stvar koja se dogodila pro hrvanju. U čast nekad najvećoj kompaniji na svijetu.

Svi većinom znamo pozadinu propasti WCWa pa se neću zadržavati previše na tome zasad. Fusient dogovor s Bischoffom je propao, Jamie Kellner je otkantao hrvanje s TBSa, sve nade o kratkoj pauzi i povratničkom Big Bang PPVu su gotove te imamo zadnji Nitro na kojem su sve glavne WCW titule na liniji.

Show otvara svima dobro poznat promo Vincea u kojem govori kako je samo bilo pitanje vremena kad će kupiti svoju konkurenciju i kako su WCW superzvijezde (hmm) u njegovim rukama

Inače, smiješan mali detalj ali već sam dvaput čuo kako Schiavone govori sports entartainment :lol:

Ric Flair otvara show sa sjajnim i emocionalnom pričom o povijesti WCWa, usput spomenuvši kako je Vince Sr. glasao da Flair osvoji world titulu 1981. Ovo mi je jako zanimljiv detalj, nisam imao pojma o tome. Flair završava promo izazvavši Stinga na meč

Steiner vs Booker T za WCW i US titulu je prvi meč. Ovo je solidan tv meč, pogotovo uzimajući u obzir da je Steiner tad hrvao s dosta gadnom ozljedom leđa. Steinerov i Bookerov uspon u main event scenu je unijelo dašak svježine u world title scenu i to je bila jedna od rijetkih dobrih stvari u vezi Russovog vremena kao glavni booker. Booker kontrira powerbomb i izvodi Book End za svoju četvrtu i povijesnu važnu world title pobjedu. Vjerujem da bi Booker nastavio nizati uspjehe u Bischoffovom WCW, imao je 36 godina, kvalitetan u svakom pogledu, bez sumnje bi osvojio još koju titulu. Kopajući kroz arhive Meltzerovog WOR arhiva, saznao sam da Steiner ipak nije bio toliko otvoren ideji da izgubi kako se činilo (tekst u spoileru)
Spoiler
Turns out Scott Steiner wasn't thrilled about losing the WCW title on the final Nitro. Two days prior to the show, this was posted on Steiner's personal website, spoiling the title change and threatening to shoot on Booker T during the match: "In protest of World Championship Wrestling's decision to have Scott Steiner lose to Booker T on the final WCW Monday Nitro, BigPoppaPump.com is temporarily closing its doors. Booker T has already signed a contract with WWF. Big Poppa Pump has not. WCW and the WWF cannot have the world heavyweight championship belt in the hands of someone who may or may not work for the new company. In other words, Big Poppa Pump will be handing over the belt to Booker T. Better Booker T than Hollywood Hogan! The best part of this whole situation is the fact that nobody controls Scott Steiner. Nobody. You know...maybe Big Poppa Pump will "forget" how the match is supposed to end. Fans of The Big Bad Booty Daddy should always remember who the true final World heavyweight champion of WCW is."
U idućem segmentu Vince sere po odabiru lokacije Nitra. To je to

Idući meč je 3 way #1 contenders za cruiserweight tag team titule. Kidman i Rey vs Jung Dragons vs 3 Count. Ovo je zabavan spotfest. Dug je samo 3 i pol minute ali meč je uzbudljiv, publika je živa i većina stvari u meču je prilično revolucionarna za svoje vrijeme. Ovaj meč definitivno dobro stoji čak i po današnjim atletskim standardima. Dosta je ludo kad shvatiš da se ovakva akcija gledala u 2001. S obzirom da su malo prije ovog uveli cruiserweight tag team titulu, izgledalo je da je WCW htio vratiti prestiž diviziji

Još jedan segment s Vinceom, Trish i on se ljube, maze, diraju i sve te ostale gadosti. Wtf

Chavo protiv Helmsa za CW titulu je sljedeći meč. Još jedan zabavan cw meč gdje Helms nosi pobjedi s vertebreakerom. Komentari obojice na meč u spoileru
Spoiler
Chavo Guerrero: There was a lot of good wrestling on the show. But even when I was getting ready for my match, I knew the show wasn’t based on that. It was based on WWE taking over.

Helms: I didn’t have a preference to WCW or WWE. I was a pro wrestling guy. But things were changing. There’d been two superpowers in the industry, and one was being eliminated. I knew it would be impossible for WWE to hire everybody. I was the WCW Cruiserweight Champion. So my mindset was, “If I can finish the night with the championship, they’d have to bring me up.”

Helms: The two of us thought if we’d make each other look good, WWE would take both of us. We had to keep the attitude we had every night, putting on the best match possible.

Guerrero: Shane and I always improvised. We were supposed to do a different finish. But WCW rushed the match. They needed the time for something else, so they were telling us, “Go home. Go home.” I wanted Shane to give me his vertebreaker. He said, “Are you sure?” That move can kill you if you’re not ready. I said, “Let’s do it.” So he beat me with the vertebreaker. We were both on the same page. We knew how to communicate in the ring. And we gave the fans something they wanted to see.
Kratak backstage promo s Bookerom, ništa vrijedno spomena

Lance Storm i Mike Awesome dolaze za idući meč. Storm želi biti ozbiljan na trenutak i naređuje da se pušta kanadska himna

Dok to svira, još jedan segment s Vinceom i Trish. Michael Cole ulazi unutra za intervju, govori Vinceu da su WCW fanovi zabrinuti da će njihov brand sports entertainmenta nestati (wow, tko bi rekao) te da su WCW hrvači zabrinuti da nikad više neće hrvati. Vince se naljuti i istjera ga van. Trish kaže da joj se sviđa kad je Vince silovit (WTF) i u čast tome nazdravljaju

Storm & Awesome vs O'Haire & Palumbo - tag team titule. Još jedan kratak meč, ništa osobito vrijedno pomena. O'Haire kupi pobjedu sa swanton bombom. Ovaj potez je izgledao zbilja impresivno kad ga toliki lik izvede. O'Haire i Palumbo ulaze u povijest kao zadnji WCW tag team prvaci

Bam Bam Bigelow vs Shawn Stasiak - Bigelow može tetovirati Stasiaka ako pobijedi. Naravno, Bigelow je izgubio nakon 90 sekundi. Ne mogu vjerovati da je ovo završilo na zadnjem Nitru

Još jedan Vince segment, još jedno pokopavanje WCWa. Regal ulazi kod Vincea i pita se da li je zbilja mudra ideja da Vince kupi WCW pošto je Regal bio tamo i zna kakve se sve bedastoće odvijaju. Uglavnom, Vince je siguran u kupnju

Snimano ranije danas - DDP. Page daje kratak, inspirativan govor o svojoj WCW karijeri. U jednom trenutku kaže da nije promotor taj koji odlučuje jel hrvač popularan, nego fanovi. Ne znam zašto je kayfabe ovdje narušen ali dobro. Uglavnom, ono što mogu izvući iz ovog je da je jebeno žalosno da čovjek od kojeg je Randy Savage napravio zvijezdu (uz ostala veća imena koja su tad bila u kompaniji) nije dobio par minuta da se obrati publici uživo zadnji put nego mu emitirali ovako sklepan promo

Kid Romeo & Elix Skipper vs Rey & Kidman - Kidman uzima pobjedu te on i Rey postaju drugi i zadnji cw tag team prvaci. Rey je zapravo uzeo jednu titulu nakon ovog ali nisam siguran jel je ima i dan danas. Ne znam jel Kidman uzeo drugu

Kratki Sting promo i vrijeme za main event između Flaira i Stinga. Srce i duša WCWa još jednom za dobra stara vremena (bar do 2011), zadnji vapaj nekad velike kompanije

O Vince/Shane dijelu neću ni pričati, to je ionako izdrkavanje Vincea i drama sa Shaneom

Inače, moram istaknuti da mi je uvijek neobično koliko TNA iz Spike TV dana liči na 1999-2001 WCW po pitanju izgleda i prezentacije

Još jedna zanimljiva stvar, do prije par dana mislio sam da je WCW Worldwide 31.3.2001. zadnji WCW show koji je bio emitiran ali bio sam u krivu! U mjesecima nakon propasti WCW, kanal Turner South je emitirao program WCW Classics (stari WCW/NWA mečevi, host je bio Dusty, i valjda Flair). Navodno zadnja epizoda je emitirana na jutro Invasion PPVa

slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24605
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: Recenzije

Post Postao/la Maki »

Pogledao sam Misawa vs Kawada od 3. juna 1994. koji je dobio 6* od Davea. Pošto smo zajednički gledali na Discordu neće biti klasična recenzija jer se nisam trudio da pamtim za play by play mogu reći da je to 6/10 meč po današnjim standardima. Jednostavno je to dosta sporo i tek pri samom kraju meča imamo neke pamtljivije spotove poput Misawinih Tiger Drivera. Prva polovina meča je bila prilično meh. Vidjeli smo ponešto tipa lijep Spin Kick od Kawade na početku i Misawin Frog Splash ali bilo je i dijelova gdje su se samo hvatali u submissione. Sveukupno ništa posebno za današnji wrestling.
Odgovori