5 Star GP 2022

World Wonder Ring Stardom
Odgovori
Avatar
azo
Rank 11
Rank 11
Postovi: 7305
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:03
7
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la azo »

Slično kao NJPW G1 finale ako smijem primijetiti
slika

“Be like a diamond, precious and rare, not like a stone, found everywhere.”
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12173
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Rio146 »

Ja sam zadovoljan izborom pobjednice, samo nisam zadovoljan načinom kako su došli do finala.
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23742
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

Ne gleda mi se više Syuri vs Giulia. Propustili su tu priliku. Onog trenutka kad je raspad Donne del Mondo i formiranje God's Eyea predstavljeno kao obični a ne blood feud moje interesovanje je opalo.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12173
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Rio146 »

Tad su trebali povući okidač, no Giulia je sve što jedan red belt champion treba biti. Zapravo sviđa mi se kako su završili taj Tam/Giulia feud. Giulijin redemption story kako je izgubila kosu, pa sad pobijedila i time stavila točku na i njhovog feuda. Dobro je to ispalo, samo nisu morali ponovno Hazuki bacit pod autobus.
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23742
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

STARDOM FIVE STAR GRAND PRIX 2022 FINALE - 1.10.2022.

MIRAI vs Saya Iida - plavi blok
Solidno. Izmjene na početku a onda Iida hvata čvrsti Side Headlock, ide Elbow Strike pa Elbow Drop. MIRAI se vraća Bodyslamom i zakucava Iidu Lariatom u corneru no Iida se konopaca ruši MIRAI na ringside gdje dobijamo izmjenu Lariata. Izjednačene su i nastavljaju u ringu gdje je Iida uspješnija te uvezuje i Spinebuster ali MIRAI je hvata u Anaconda Vice a onda u Rolling Cradle i na kraju je prisiljava na predaju.
6,5/10

Goddess of Stardom Champion Natsupoi vs Mina Shirakawa - plavi blok
Poi stiče prednost Dropkickovima ali Mina uzvraća Dropkickom u koljeno i kreće rad na nozi te zaključava Figure Four i pogađa Uraken. Pokušava svoj novi finisher ali Poi se izvlači i uzvraća Running Powerbombom. Poi pogađa German a Mina odgovara Enzuigiriem pa Poi ponovo pogađa German. Slijedi koškanje na konopcima i Mina ruši Poi Dragon Screwom i prisiljava je na predaju Figure Fourom.
6.5/10

Hazuki vs Artist of Stardom Champion Momo Watanabe - plavi blok
Momo napada Hazuki pri ulasku. Pokušava je udariti bejzbol palicom ali promašuje no ipak Hazuki biva bačena od ringpost. U ringu imamo izmjenu Kickova te Momo pogađa Half and Half Suplex ali Hazuki uzvraća Bodyslamom te pogađa Swinging DDT, na konopcima zakucava Momo Double Foot Stompom pa Backstabberom i Codebreakerom. Momo pogađa High Kick ali Hazuki uzvraća Big Bootom. Hazuki onda ima jaku seriju. Diving Senton, dva Michinoku Drivera, Brainbuster. Ali Tora izvlači sudiju iz ringa što daje Momo prostor da se vrate što i čini B Driverom na apronu. Onda slijedi jedan i u ringu te Penalty Kick. Rina ometa sudiju a Momo odrađuje Tombstone na stolicu. Hazuki preživljava Tiger Suplex ali ne i Peach Sunrise. Jak meč. Hazukin booking u ovom turniru je možda i najgori ove godine. Miu Watanabe je makar ušla u finale.
9/10

Wonder of Stardom Champion Saya Kamitani vs Ami Sohrei - plavi blok
Nije ovo bilo pretjerano zanimljivo. Saya stiče prednost Dropkickovima, Ami vraća Shoulder Tackleovima, Saya pogađa Spinning High Kick ali Ami uzvraća sa AA. Saya Wheel Kickom izbacuje Sohrei van ringa a onda skače Springboard Crossbodyem. Sohrei pokušava Lariatati Kamitani ali pogađa ringpost i Saya je Bodyslamma od apron i pogađa Double Foot Stomp. No nakon toga Sohrei do kraja meča lupa samo Lariate. Lariat za Lariat za Lariatom. Kamitani je odradila jednu botchanu Hurricanranu ali Sohrei nakon toga opet kreće Lariatima. Završavaju van ringa gdje Saya pogađa Suplex a Sohrei gle čuda opet Lariat. Sohrei pokušava Powerbomb ali Saya kontrira Hurricanranom da bi je na kraju Sohrei digla u Fireman's Carry i otišla sa njom skroz do vrha rampe i tamo odradila Fireman's Carry Slam. Naravno nisu stigle prije 20. Problem sa krajem je taj što mi nema smisla zašto je Ami otišla skroz do vrha rampe i tako i samu sebe koštala meča.
6/10

SWA World Champion Mayu Iwatani vs Artist of Stardom Champion Starlight Kid - plavi blok
Mečina. Kid odmah napada Dropkickom te kreću izmjene izbjegavanja. Kid pogađa nekoliko puta u corneru ali Mayu je ruši i Kickuje je u leđa. Kid se vraća Dropkickom u koljeno ali Mayu odrađuje svoju klasičnu Roll Up u Dropkick kombinaciju. Dobijamo izmjenu Chopova koju Kid dobija a zatim pogađa Standing Moonsault. Mayu se vraća Dragon Sleeperom te Superkicka Kid međutim promašuje Moonsault. Kid pogađa Thrust Kick te hvata Stretch Muffler a zatim pogađa Twisted Splash i dva sjajna Moonsaulta. Mayu se vraća Germanom ali Kid Dragon Screwa nogu i hvata Stretch Muffler sa Headscissorsima. Mayu jedva preživljava a onda prima i Running Knee Strike u leđa. Kid pokušava Avalanche Spanish Fly ali Mayu je ruši Hurricanranom. Mayu dočekuje Kid Piledriver a SLK onda prima Superkick - Dragon Suplex kombinaciju. Hvata Iwatani u roll up ali Mayu kickouta i High Kicka Kid te dovršava posao Moonsaultom i Dragon Suplexom.
10/10

Giulia vs Suzu Suzuki - plavi blok
Vrlo dobar meč. Bile su emotivne na početku ali ne znam baš njihovu istoriji pa nisam svjestan značaja. Suzu prva stiče prednost Knee Strikeom u corneru ali Giulia se vraća kontrom High Kicka u Suplex. Onda forsira mat wrestling u vidu Sleepera i Trianglea. Suzu se vraća Headbuttom i Germanima ali Giulia se revanšira Headbuttom i pogađa Backdrop. U nastavku vidimo Sliding German Suplex od Suzu i Avalanche Glorious Buster od Giulie. Giulia hvata Anaconda Vice te pogađa i Falcon Arrow, Suzu je srolava u pinfall ali Giulia pogađa Claymore i Glorious Driver. Suzu se vraća German Suplexom te odrađuje nešto kao Code Red i opet forsira Germane ali tu ističe vrijeme. Uglavnom popunile su vrijeme.
8,5/10

Unagi Sayaka vs Momo Kohgo - crveni blok
Zapravo jako dobro. Neočekivano. Unagi prva pogađa Facebusterom ali Kohgo se vraća serijom pinfalla. Unagi uvezuje Codebreeaker i Legdrop ali Kohgo odgovara 619om i Missile Dropkickom. Unagi se vraća Flapjackom ali promašuje Diving Splash i prima Superkick te Swinging DDT. Unagi odgovara Arm Trap DDTem i jako brutalnim Brainbusterom presuđuje.
8/10

High Speed Champion AZM vs Artist of Stardom Champion Saki Kashima - crveni blok
Presmiješno. Prvo su ukrale jedna drugoj Azumi Sushi i Kishikaisei i na kraju je Saki Kishikaiseiem pinala AZM nakon možda pola minute.
N/A

Utami Hayashishita vs Koguma - crveni blok
Dosta dobro. Utami koristi Koguminu medo pozu protiv nje i pogađa Torture Rack Slam. No Koguma je ruši sa konopaca na ringside i kreće skočiti. Utami blokira ali prima Dropkick na apronu i Koguma ipak skače Diving Crossbodyem. Pogađa i Missile Dropkick ali Utami odgovara Sideslamom. Koguma hvata pinfall ali Utami je baca Bucklebombom. Ipak Koguma u stilu odgovara lijepim Avalanche Jumping Cutterom. Ide izmjena Germana gdje je Utami jača te pogađa Air Raid Crash i Lariat. Diže Kogumu za Crucifix Bomb ali Koguma to okreće u Sunset Flip i dobija meč. Nakon meča maskirana figura se suočava sa Utami. Otkrivamo da je to Natsuko Tora koja AAom pogađa Utami čime signalizira da je spremna za povratak u ring.
8/10

Goddess of Stardom Champion Tam Nakano vs SAKI - crveni blok
Dobar meč. Tam pogađa Running Neckbreaker ali promašaj skoka otvara SAKI prostor koji Tam ipak zatvara Backdropom i Running Knee Strikeom. SAKI uzvraća Superplexom ali Tam to no-sella i pogađa Superkick. SAKI dočekuje Tam Bodyslamom i nakon pozicioniranja pogađa Knee Strike i Backdrop. No promašuje Diving Kneedrop i tu joj je kraj. Tam je ubija prejakom serijom Running Knee Strikeova, High Kickova i na kraju Violet Screwdriverom.
7/10

Maika vs Himeka - crveni blok
Zabavno. Odmah su krenule izmjenama Lariata u corneru i Shoulder Tackleova. Maika hvata Sleeper a zatim se izmjene nastavljaju van ringa gdje izmjenjuju Suplex i Backdrop. U ringu Himeka stiče prednost nakon izmjene Lariata Sliding Lariatom te pogađa Torture Rack Facebuster. Maika uzvraća Headbuttom i Superplexom. Opet izmjene Lariata i Maika dočekuje Himeku Scoop Slamom i pogađa Powerslam. Himeka ne ostaje dužna i kupi Maiku sa konopaca Powerbombom ali Maika odgovara Michinoku Driverom. Na kraju nokautiraju jedna drugu. Priča meča je bila ta da su izjednačene u potpunosti.
8,5/10

World of Stardom Champion Syuri vs Risa Sera - crveni blok
Vrlo dobar meč. Nakon početnih izmjena Risa pogađa Air Raid Crash a zatim i Knee Strike u corneru. No promašuje Diving Kneedrop što otvara prostor za Syurin Double Underhook Suplex. Risa se vraća visokim Crabom i pogađa Diving Kneedrop. U nastavku kreću šutirati jedna drugu po podu, Syuri pogađa seriju Kickova u prsa, Risa pogađa Powerbomb ali Syuri odgovara Germanom. Risa se revanšira Air Raid Crashom ali Syuri pogađa High Kick. Dakle izjednačene su. Risa opet stiče prednost Fireman's Carry Slamom i pogađa Diving Kneedrop ali onda Syuri otvara submission igru u vidu Kimure, Trianglea i Armbara. Na kraju hvata Risu u Headscissorse ali to je greška jer Risa pada na nju i iznenada je pina. Providan rezultat da Syuri ne uđe u finale ali tako je i prošle godine npr. Unagi dobila Kamitani.
9/10

Goddess of Stardom Champion Tam Nakano vs Giulia - finale
Očekivano odličan meč. Odmah na početku su izmjenile Backdrop i Spinning High Kick. Giulia hvata Toehold Wristlock i pogađa Arm Trap Suplex ali Tam odgovara Superkickom i Running Knee Strikeom. Pogađa i Diving Crossbody a zatim ruši Giuliu sa konopaca Avalanche Tiger Suplexom. Giulia vraća uslugu Avalanche Double Underhook Suplexom ali Tam odgovara Double Underhook Powerbombom. Kreće šutirati Giuliu ali ova je hvata u Kneebar. Onda dobijamo sekvencu na ringsideu gdje Tam pogađa Roll Up u Dropkick, Giulia pokušava Glorious Driver na rampi ali prima Reverse DDT, Tam se zalijeće niz rampu za Running Knee Strike ali Giulia na kraju udara zadnja DDTem. U ringu idu šamari, Giulia ubija Tam Backdrop Driverom na glavu ali Tam ustaje iz mrtvih Tiger Suplexom, kradu jedna drugoj Glorious Driver i Violet Screwdriver ali ipak Giulia pravi odsutnu prednost Knee Strikeom te završava Glorious Driverom i Northern Lights Bombom.
10/10

Solidan finalni show.
8/10

Što se tiče turnira Hangman najbolje opisao: nezahvalno. Najduži GP, toliko mečeva za pogledati, potenciraš neka nova lica i na kraju izabereš najočekivaniju pobjednicu.
Odgovori