STARDOM Golden Week Fight Tour

World Wonder Ring Stardom
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12195
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: STARDOM Golden Week Fight Tour

Post Postao/la Rio146 »

Spoiler
Mayu uzela SWA :D
Spoiler
Momo i Starlight Kid izgubile titule. Koliko god volim FWC, mislim da je ovo pogrešna odluka. :doh:
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23788
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: STARDOM Golden Week Fight Tour

Post Postao/la Maki »

Spoiler
Hometown jbg.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23788
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Re: STARDOM Golden Week Fight Tour

Post Postao/la Maki »

slika
STARDOM GOLDEN WEEK FIGHT TOUR - 5.5.2022.

slika
Hina vs Waka Tsukiyama
Generični Stardom rookie meč. Hina stiče prva prednost Bodyslamom i Boston Crabom. Waka se vraća tako što je zakucava Lariatom od konopce i vuče Facebusterom. Onda se penje Hini na leđa i zaključava joj ruke. Hina se izvlači i vraća lijepim Backbreakerom no ne uspjeva sačuvati prednost te Waka pogađa Missile Dropkick i Straight Jacket Drop. Hina se vraća Judo Throwom no Tsukiyama je srola u pin za 2,9 ali na kraju Hina ipak dobija nakon Exploder Sideslama i poteza kojem sad ne znam ime. Poznat mi je ali ne sjećam se kako se zove.
3,75/10

slika
STARS (Saya Iida/Momo Kohgo/Future of Stardom Champion Hanan) vs Oedo Tai (Ruaka/Rina/Saki Kashima)
Neuvredljiv meč. Krenulo se tako što su se Hanan i Momo popela na Iidina leđa pa su tako sve tri pale na Rinu no i Oedo Tai izdvaja Kohgo za 3 na 1 sve dok Kohgo ne pogodi Ruaku Crossbodyem i ubaci Iidu. Saya Chopovima izdominira sve tri protivnice ali Ruaka uveže Facebuster i Running Senton te okreće stvari. Iida se vraća i ubacuje Hanan koja Dropkickuje Saki u corner ali ova ubacuje Rinu i sestre imaju okršaj. Na početku je Rina uspješnija te hvata Hanan u Stretch ali intervencija Iide i Kohgo omogućava Hanan da pogodi Famouser. Ipak sada se i Saki i Ruaka upliću te Rina pogađa Diving Kneedrop. U nastavku Hanan preživljava pinfall nakon Suplexa i na kraju srolava sestru za pinfall i pobjedu.
4/10

slika
Cosmic Angels (Tam Nakano/Unagi Sayaka/Mina Shirakawa) vs Queen's Quest (Utami Hayashishita/High Speed Champion AZM/Lady C)
Dosta dobar meč. Na početku su Kozueni potrošili previše vremena na poziranje i pozicioniranje za Romero Special te su QQ izdvojile Shirakawu posebno. No Shirakawa pogađa Utami Russian Legsweepom a Tam je ruši Diving Crossbodyem. Lady se upliće ali Tam ih obe ruši Dropkickom no Utami kontrira Tamin pokušaj Cuttera u Sideslam te pogađa Sliding Lariat. Ipak se ispostavlja da su Tam i Utami izjednačene te se meč nastavlja između Mine i AZM. AZM brzinom pogađa Claymore ali Mina je hvata u Romero Special što zahtjeva Utaminu intervenciju u vidu Torture Rack Dropa i AZM pogađa lijep Diving Double Foot Stomp. Shirakawa pogađa Thesz Press ali HS šampionka pogađa High Kick. Nastavak između Lady i Unagi nije bio tako jak ali opet je bio solidnih stvari. Unagi je promašila Legdrop što ju je koštalo i Lady C odgovara Brain Chopom, uplitanje QQa opet i Lady C pogađa Chokeslam. Kozueni se takođe upliću te Mina i Unagi lansiraju Tam Diving Crossbodyem na ringside a Unagi pogađa Lady C Diving Splashom ali nije dovoljno. Ipak na kraju Unagi presuđuje meč sa Sister Abigail. Kozueni kupe pobjede u zadnje vrijeme.
7/10

slika
Thekla (c) vs Mayu Iwatani - SWA World Championship
Mečina. Mečina. Thekla je imala dominaciju na početku te je uspjela izbaciti Iwatani iz ringa te je trznuti da će skočiti za njom. Nije skočila ali je igrala mindgames sa spiderwalkom. Nazad u ringu Asphyoxilia i Spider Lock Thekle. Mayu se vraća Slingbladeom, Roll Upom u Claymore, Diving Double Foot Stompom, Superkickom i Dropkickom kojim izbacuje Theklu iz ringa. Mayu je ušla u seriju tako da je Thekla morala varati da se spasi te je dočekala Mayin Suicide Dive pojasom u glavu. Onda Thekla zaključava Figure Four te Superplexuje Mayu koja bježi na ringside ali Thekla skače Diving Crossbodyem a zatim nazad u ringu puca Iwatani brutalnim Kickovima u lice. Iwatani se vraća šamarčinom i Superkickom ali Thekla pogađa Double Underhook Bodyslam. Ipak meč se okreće u Iwataninu korist te ona ima i furioznu sekvencu na ringsideu gdje pogađa Theklu Superkickom a zatim i Tombstoneom prije nego je ubija Suicide Dive. Mayu nastavlja dominaciju preciznim Missile Dropkickom i Frog Splashom ali promašaj Moonsaulta pruža šampionki priliku te hvata Mayu u bridge pinfall ali Mayu se izvlači i zakucava Theklu u mjestu Superkickom te slijedi još jedan Tombstone i Moonsault za kraj. Konačno Mayu Iwatani uzima neku bitnu pobjedu. Nakon toliko dugo vremena. GRAND SLAM MAYU!!!!!!
11/10

Vjerujem da ćemo Mayu vidjeti sa ovom titulom na AEW showovima. Kako će to izgledati ostaje nam da sačekamo i vidimo.

slika
God's Eye (World of Stardom Champion Syuri/Konami/MIRAI/Ami Sohrei) vs Donna del Mondo (Giulia/Artist of Stardom Champions Himeka/Natsupoi/Mai Sakurai) - eliminacijski meč
Zabavno. Prvi pamtljiviji dio je bio kad su Giulia i Koanmi koristila Never End peškir kao oružje. Konami se našla 1 protiv 4 i zaključali su je u Armbare i Kneebare. Sohrei i Himeka su odmjerile snage Shoulder Tackleovima i Lariatima i bile su izjednačene. God's Eye su se onda fokusirale na Sakurai koja je primila Bodyslamove od MIRAI, Kickove od Syuri te Chopove i AA od Sohrei. Na kraju su Sohrei i Sakurai završile preko top ropea na apronu, Sakurai se spasila tako što je visila nogama od bottom rope a zatim je proklizala ispod bottom rope i povukla Sohrei vani.

Eliminacija je donijela samopozudanje Sakurai koja pogađa Konami Cutterom i Dropkickom. Poi ulazi Diving Crossbodyima te Armdragon privremeno sklanja MIRAI iz meča. No Konami kreće sa submission potezima na ruci. Himeka spašava Sliding Lariatom a Natsupoi pogađa German Suplex no Konami je uporna sa submisisonima. MIRAI pogađa Poi Powerbombom i to otvara Konami prostor za finalni Armbreaker i Poi predaje. Syuri i Himeka su imale kratku ali lijepu izmjenu. Himeka zakucava Syuri Driverom ali akai beruto šampionka hvata Himeku u Sharpshooter. Himeka se vraća tako što diže Syuri u Fireman's Carry te je izbacuje van ringa preko top ropea ali Sohrei i MIRAI hvtaju Syuri koja zatim povlači Himeku takođe na apron. Kreće pozicioniranje a Giulia i Konami dolaze pomoći no u jednom trenutku se zabijaju u Syuri i Himeku koje ispadaju obe iz meča.

Onda je uslijedio vrhunac a to je okršaj Giulie i Konami. Giulia je prvo uz pomoć nevoljnog sudije razvalila Konami brutalnim Claymoreom. Konami je odgovorila Sleeper Suplexom ali Giulia brutalno pogađa Backdrop Driver i kratki Knee Strike u lice. Kreće izmjena udaraca i Konami završava preko top ropea na apronu ali opet uzima Never End peškir te sa njim guši Giuliu i povlači je takođe na apron. Tu se Konami posklizne od taj peškir i Giulia se krene smijati ali taj trenutak nepažnje ju je je koštao jer je Konami povlači i obe ispadaju.

Ostaju Sakurai i MIRAI. Realno tad nije bilo nikakve rezultatske neizvjesnosti ali je Sakurai pokazala dosta inicijative. U početku Big Bootovi i Dropkickovi od Sakurai, MIRAI je blokira na konopcima te je povlači nazad u ringu ali Mai hvata STF. MIRAI naravno preživljava te pogađa seriju Lariata i Miramare za kraj. Komentatori su nekako undersellali kraj meča. Nisam osjetio to uzbuđenje. Vjv jer su glavne igračice već ispale. Sve su dobile priliku da nešto pokažu a pogotovo su to učinile Konami i Giulia. Konami dobro izgleda i nadam se da je puni povratak blizu.
9/10

slika
Black Desire (Momo Watanabe/Starlight Kid) (c) vs FWC (Hazuki/Koguma) - Goddess of Stardom Championship
Odličan meč. FWC na početku stiču prednost i Hazuki ima seriju Bodyslamova nad Momo no meč se prebacuje na ringside gdje Black Desire okreću stvari. Tu je Kid udarala Kogumu timekeeperovim čekićem ali je to izgledalo tako loše da ne znam zašto su to ubacivali. Uglavnom nazad u ringu Momo se revanšira Hazuki svojom serijom Bodyslamova a Kid kasnije na ringsideu Suplexuje Kogumu na Hazuki. Momo slučajno pogađa Kid na apronu što Koguma koristi da skoči na protivnice Crossbodyem a Hazuki leti Suicide Diveom. Hazuki pokazuje high flying Springboard Missile Dropkickom nad Momo i Running Sentonom. Koguma ulazi te reda obe protivnice jednu na drugu i kreće ih gaziti no Momo zatvara prostor Uranageom nakon kojeg Kid pogađa Hurricanranu i Diving Crossbody. Krasna kontra Kogume u vidu Cuttera kroz konopce ali Kid povlači Kogumu sa konopaca Armdragon no Koguma uzvraća DDTom. Hazuki ulazi i pogađa Kid Codebreakerom koji okreće u Crossface. Momo se upliće i Black Desire imaju 619 - Kick kombinaciju nakon koje Kid radi divan Standing Moonsault.

Hazuki se vraća ali Momo radi blind tag i raspaljuje zvučnu seriju Kickova nad Hazuki. Hazuki pogađa DDT ali SLK se vraća u priču i Black Desire gnječe Hazuki Double Knees kombinaciju a Watanabe skače i Diving Meteorom. Koguma spašava stvar Cutterom i Hazuki ima lijep Diving Senton. Hazuki onda pogađa Momo Codebreakerom te sapliće Kid i Koguma onda skače na obe Diving Splashom. Watanabe konačno vraća B Desire u meč Release Tiger Suplexom ali i FWC ne ostaju dužne te vidimo njihov Assisted Neckbreaker a Hazuki onda pogađa Momo i Verical Suplexom no Kid spašava. Kid vraća šampionke u meč lijepim Springboard Moonsaultom na ringside a Momo onda u ringu pogađa Hazuki B Driverom i ima seriju Tiger Suplexa. Krasna izmjena između Kid i Kogume u vidu German Suplexa i Kicka. Na kraju izgleda da Black Desire imaju dobijen meč nakon što Kid opali chairshot Hazuki pravo u glavu ali Hazuki srolava Momo za pobjedu.

Pa ja sam se protivio FWCovom gubljenju titula svakako ali isto tako ne volim reignove kod kojih šampion i osvoji i izgubi pojas od iste osobe jer mi se čine praznim. No svakako jak meč.
10/10

Mayu dolazi nakon meča i STARSi poziraju sa svojim pojasevima. Stable koji je konačno u usponu.

slika
Saya Kamitani (c) vs Maika - Wonder of Stardom Championship
Takođe dosta dobro. Nakon prvih izmjena Maika zakucava Sayu Corner Lariatom i ima seriju Bodyslamova. Meč se prebacuje na ringside gdje Maika pravi grešku ejr se zalijeće na Lariat a Saya izmiče i Maika pogađa rukom od ringpost. Saya to koristi i kreće fokus na ruku. Inače ti dijelovi ne budu zanimljivi ali ovdje makar nisu bili dosadni. Meč se dinamizuje Maikinom kontrom Springboarda u Dropkick i dočekivanjem Kamitani iz trka Powerslamom. No Kamitani odmah uzvraća Hurricanranom kojom izbacuje Maiku iz ringa a zatim skače Springboard Crossbodyem na ringside te tamo pogađa i Fisherman Suplex. Kamitani je previše pohlepna te skače za Hurricanranu ali Maika je slaže Powerbombom na apronu a zatim puca i Suplex na apron. U ringu Maika pogađa i Back Drop, ide izmjena pucnehva koju Saya prividno dobija ali Maika je ipak jednim preciznim udarcem ruši.

Saya se vraća Dropkickom te blokira pokušaj Superplexa no opet je previše ambiciozna te se samoinicijativno vraća na konopce sa Maikom koja je samo povlači dole i Saya pogađa glavom od turnbuckle. Maika kompletira Superplex te raspaljuje seriju Lariata, Kamitani pogađa Wheel Kick ali ipak Maika izvlači još jedan Lariat. Saya se vraća Schoolboy Suplexom i radi dva Fishermana ali Maika joj kontrira pokušaj Phoenix Splasha te je Slammuje sa konopaca i pogađa Arm Trap Powerbomb. Kamitani se pravi mrtva i navlači Maiku te pogađa Spinning High Kick i Reverse Hurricanranu. Obe ustaju prije ten counta i Kamitani puca Headbutt u prsa što nije njen tradicionalni potez ali Maika uzvraća Lariatom te ruši Sayu. No tu smo već ušli u završnicu meča gdje Saya pogađa Star Crusher te 450 Splash i Phoenix Splash za retain. Jako zabavno. Jedna ne baš beznačajna zamjerka zbog koje moram sniziti ocjenu jeste to što Sayin rad na ruci na početku meča koji je zauzeo nekoliko minuta nije igrao nikakvu ulogu kasnije. Čak je Maika radila i silne Lariate a povrijeđena bi joj trebala biti ruka.
9,5/10

MIRAI nakon meča dolazi i suočava se sa Kamitani kao najava za njihov meč za bijeli pojas.

Jako dobar PPV.
9/10
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12195
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Stardom Golden Week 2022 – Dan 2

Post Postao/la Rio146 »

Napokon su izbacili drugi dan GW-a. Solidan show, ali vidi se da je filler i uvertira za četvrti dan.

http://prohrvanje.com/stardom-golden-week-2022-dan-2/
Yes Sir!
slika
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12195
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Stardom Golden Week 2022 – Dan 3

Post Postao/la Rio146 »

Yes Sir!
slika
Avatar
azo
Rank 11
Rank 11
Postovi: 7305
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:03
7
Status: Offline

Re: STARDOM Golden Week Fight Tour

Post Postao/la azo »

Stardom - Golden Week Fight Tour Day 1

Momo vs. Thekla - Okej ovo je bilo fakat dobro. Dobar opener. Thekla mi raste svakim mečom koji pogledam, dok mi je Momo idalje misterija. Baš dobar opene, ovo je 5ti show koji gledam i vjerovatno najbolje odrađen opener do sada iz prostog razloga što su obje cure dobile na kredibilitetu.

AZM & Hina/Ruaka & Kid - Opet dobar meč, ne kao prvi ali opet dobar. Kid mi je iskreno previše dopada i ima odličan moonsaulut. Također onaj overbooking sa početka je bio dosta smislen što je još jedan plus.

STARS (Hanan, Hazuki, Koguma, Mayu Iwatani & Saya Iida)/Donna del Mondo (Giulia, Himeka, Maika, Mai Sakurai & Natsupoi) - Jedan iznimno solidan meč. Saya Iida ima odlične chopove, a da i Mai je bila super. Ova Koguma je meni meh pričajte vi šta hoćete, jedino što je poprilčno okretna za svoju građu. Također zajednički spotovi u ovom meču su bili jako dobri. Svidjelo mi se što je Mayu u dva navrata spašavala Hanan i što je Giulia baš išla na nju (na Hanan)

Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita)/Oedo Tai (Momo Watanabe, Rina & Saki Kashima) - Nadam se da će se meč između Saye i Momo ubrzo desiti jer ono na kratko što smo dobili je fakat cool bilo. Također imam osjećaj da bi Utami namlatila većinu cura da je riječ o pravoj tuči.

Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano, Unagi Sayaka & Waka Tsukiyama) vs. God's Eye (Ami Sourei, MIRAI & Syuri) & Konami - Vjerovatno su mi Anđeli najdraži stable, zbog Tam, ali majke mi ova Waka je fakin legenda. Što se meča tiče imali smo dvije brutale sekvence izmeđi Mine i Mirai te Tam i Syuri. Što se Konami tiče mnogo dobar look ima, eh sad kakva je u ringu to ćemo tek da vidimo. Završne sekvenca meča i Waka su bile gotovo savršene (tu računam i one izmjene poteza).

Ocjena: 7/10 Sasvim solidan show, najveći plus bi dobile Waka i vjerovatno Mirai, dosta dobar show koji sam odgledao sa lakoćom
slika

“Be like a diamond, precious and rare, not like a stone, found everywhere.”
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12195
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Stardom Golden Week 2022 – Dan 4

Post Postao/la Rio146 »

Yes Sir!
slika
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12195
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Stardom Golden Week 2022 – Dan 5

Post Postao/la Rio146 »

Ako se ne varam ovo je 50 recenzirani Stardomov show...

http://prohrvanje.com/stardom-golden-week-2022-dan-5/
Yes Sir!
slika
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23268
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Re: Stardom Golden Week 2022 – Dan 5

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

Ovim tempom WWE-a će bit najmanje na stranici :lol:
slika
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12195
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: Stardom Golden Week 2022 – Dan 5

Post Postao/la Rio146 »

Šta nije već? :D
Yes Sir!
slika
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57157
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Re: Stardom Golden Week 2022 – Dan 5

Post Postao/la Sherpa »

a fakat bi trbealo malo wwea :D
slika
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23268
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Re: Stardom Golden Week 2022 – Dan 5

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

Sherpa je napisao/la: 20 svi 2022, 11:42 a fakat bi trbealo malo wwea :D
Eno ti ga, gledaj, piši :mrgreen:
slika
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12195
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Stardom Golden Week 2022 – Dan 6

Post Postao/la Rio146 »

Evo zavšio je Golden Week i za mene :D

http://prohrvanje.com/stardom-golden-week-2022-dan-6/
Yes Sir!
slika
Odgovori