Dominion 2017

Arhiva prethodnih događaja
Avatar
Sake
Rank 12
Rank 12
Postovi: 8655
Pridružen/a: 03 sij 2017, 16:45
7
Lokacija: Kalesija, BiH
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la Sake »

Wulf7X je napisao/la:QR_BBPOST Jeste, draw ili kako se već računa. Okada ostao champ :)
eh onda stvarno nemam nikakvog razloga za gledati.

Šta ćemo sad imati tricu u LA?
slika
Wulf7X
Rank 12
Rank 12
Postovi: 8776
Pridružen/a: 26 stu 2016, 22:09
7
Lokacija: Niš/Srbija
Kontakt:
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la Wulf7X »

Ili lepo ubaciti novog izazivača za Okadu :D
slika
Avatar
crocop97
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6879
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la crocop97 »

Bit će vjerojatno Naito-Okada za titulu na WK-u ili možda Omega-Okada III u no time limit stipulaciji (New Japan main eventi postaju sve duži i duži, ne bi iznenadilo kad bi potrajalo i oko 70 minuta)
slika
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57695
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Dominion 2017

Post Postao/la Sherpa »

Ja sam odgledao samo dva meča, ostalo ću sutra

Naito Tana je bio odličan

Omega Okada je bio bolji. Ništa slabije od njihova prvog meča, sjajan priča, ne smeta mi što je bio draw. Štoviše, sve je postavljeno za njihov treći meč i ja ga već sada jedva čekam. Perfektno su ga odradili, ispričali su sjajnu priču, imali su vrlo lude sekvence.

Pogledajte meč pod obavezno. Ovo je wrestling.
Sake je napisao/la:QR_BBPOST eh onda stvarno nemam nikakvog razloga za gledati.
sake po obicaju voli lupati samo kako bi lupao.
slika
Avatar
Melloo
Rank 12
Rank 12
Postovi: 9181
Pridružen/a: 14 ožu 2017, 20:59
7
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la Melloo »

Ja sam uzivo gledao i ovo mi je proslo kao za 10 min
sake trola po obicaju :mrgreen:
Avatar
ejdzejp1
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4737
Pridružen/a: 11 vel 2017, 00:06
7
Lokacija: Gradačac, BiH
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la ejdzejp1 »

NJPW DOMINION

David Finlay, Tomoyuki Oka & Syota Umino vs Tetsuhiro Yagi, Hirai Kawato & Katsuya Kitamura - **1/4
Meč mi je bio prosječne kvalitete, ali to je ok za preshow meč. Akcija nije bila ništa posebno, ali u nekim trenutcima je bilo zabavno. Finlay je pinovao Yagija za pobjedu svog tima.

Jushin Thunder Liger, Manabu Nakanishi, Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan vs Tiger Mask IV, TIger Mask W, Togi Makabe & Yuji Nagata - **3/4
Ovaj tag team meč mi je bio dosta solidan i jako jako zabavan. Akcija u ringu je bila jako dobra. Svidjelo mi se što su svi dobili dovoljno vremena da pokažu šta znaju. Liger i njegova ekipa su uzeli pobjedu. Dobar način da se otvori show.

LIJ (BUSHI, EVIL, & SANADA) vs. Taguchi Japan (Ricochet, Juice Robinson, & Ryusuke Taguchi) vs. Suzuki-gun (Taichi, Yoshinobu Kanemaru, & Zack Sabre Jr) vs. CHAOS (YOSHI-HASHI, Toru Yano, & Tomohiro Ishii) vs. Bullet Club (Bad Luck Fale, Yujiro Takahashi & Hangman Page) - ***1/2
Ovaj meč mi je takođe bio jako zabavan i dosta dobar. Nisam očekivao ništa puno ali dobio sam jedan sasvim dobar meč. Iako je meč bio dosta dug, uspjeli su zadržati publiku uključenom. Taguchi Japan i Los Ingobernablesi su kreirali dobru face-heel dinamiku u zadnjem dijelu meča. Dobri near-fallovi. Ingobernablesi su zadržali titule, iako sam očekivao promjenu prvaka. Drago mi je što to nisu uradili jer su oni skoro osvojili titule i odlični su kao prvaci.

Young Bucks (Nick & Matt Jackson) vs Roppongi Vice (Baretta & Rocky Romero) - ***3/4
Vrlo dobar meč, po meni blizu odličnog. Akcija u ringu je bila jako jako zabavna. Bucksi su bili standardno odlični, dok su i Baretta i Romero bili jako dobri. Nekoliko dobrih hope spotova za Barettu, te nekoliko jako dobrih near-fallova. Svidjeli su mi se callback spotovi na njihov meč sa Wrestlekingdoma. Kraj je takođe bio jako dobar i uklopio se u priču. Bucksi su čitavo vrijeme napadali leđa Romera, koji je zbog toga bio primoran da tap-outa na Sharpshooter. Young Bucksi su opet prvaci, što je ok odluka.

War Machine (Hanson & Raymond Rowe) vs Guerrillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) - ***1/2
Još jedan jako dobar meč, dosta bolji nego što sam očekivao. Nije bilo dosadnih dijelova, čak mi niti dominacija Guerrilla nije bila dosadna. Hanson i Rowe su me ponovo iznenadili jednim sjajnim performansom. Kraj mi je bio ok, War Machine su zaštićeni, ali možda su to mogli malo drugačije uraditi. U svakom slučaju, Tonga i Loa su novi šampioni. Ne slažem se sa odlukom, mislim da su Hanson i Rowe trebali ostati prvaci još malo, ali ok.

Cody vs Michael Elgin - ***
I ovaj meč mi je bio dobar, po meni najbolji singles meč kojeg je Cody imao otkad je došao u NJPW, iako to ne govori puno. Dobra akcija, Elgin je bio dobar, kao i Cody. Nisu im dali previše vremena da bi postalo dosadno. Na kraju je očekivano pobijedio Cody, što je po meni sasvim ispravna odluka.

Hiromu Takahashi vs KUSHIDA - ****1/4
Po meni prvi odličan meč na ovom showu. Stvarno mi se jako svidio, bio mi je za nijansu bolji od njihovog WK meča. Početak mi je bio odličan, kada su se odmah nakon zvona krenuli mlatiti. Dobio sam dojam da se stvarno mrze, što je dobro. Nekoliko ludih spotova, dosta odličnih near-fallova koji su podigli napetost te sjajne izmjene chopova i forearma. Storytelling mi je takođe bio odličan. KUSHIDA je morao ići puno dalje nego do sada u pokušaju da uzme titulu i konačno pobijedi Hiromua, što je na kraju i uspio sa Hoverboard lockom. Po meni je pobjeda KUSHIDE ispravna odluka jer se jako dobro uklapa u njegovu comeback priču. Izgleda da će BUSHI biti sljedeći izazivač, što je po meni dobro, njih dvojica mogu imati odličan meč.

Minoru Suzuki vs Hirooki Goto - ***1/4
Još jedan sasvim dobar meč, bio je upravo onakav kako sam i očekivao. Meč je bio overbookiran sa upadanjima članova Suzuki-guna i Chaosa. Dobro su iskoristili stipulaciju. Dosta stiff udaraca. Ref bump i upadanje Taichija na kraju mi se nije svidilo, to se viđa u bukvalno svakom Suzuki-gun meču. Suzuki je odbranio titulu, što je dobra odluka. Čini mi se kako će YOSHI-HASHI sljedeći na titulu.

Tetsuya Naito vs Hiroshi Tanahashi - ****1/2
Ovaj meč mi je bio stvarno sjajan, po meni malo bolji od WK meča. Bio je sjajno strukturiran od početka do kraja. Izvanredna akcija sa dobrim mat wrestlingom, te dosta odličnih kontri i near-fallova. Tanahashi je ponovo dostavio u velikom meču, a i Naito je takođe bio odličan. Tanahashi je pobijedio sa Cloverleafom, što je po meni ispravna odluka. Uklapa se u priču, Tanahashi je dokazao da je on i dalje as, te je sada Naito jedan od glavnih favorita za osvajanje Climaxa. Navijam za njega.

Kazuchika Okada vs Kenny Omega - *****
Šta reći. Stvarno fenomenalan meč. Nisam vjerovao da će Okada i Omega uspjeti dostići kvalitet meča sa Wrestlekingdoma, ali oni su uradili upravo to, a možda su čak i nadmašili sami sebe. Trenutno ne znam koji mi je meč bio bolji. U svakom slučaju, opet su nam pružili fantastičan meč. Stvarno, i jedan i drugi su odradili izvanredan posao. Sjajan mat wrestling na početku, mnoštvo sjajnih kontri i odličnih near-fallova. Kada je Omega uspio udariti One Winged Angel mislio sam da je gotovo, ali se Okada ipak uspio izvući. Nekoliko odličnih spotova kao što su Asai Moonsault Omege ili Elbow Drop Okade sa top ropea kroz stol. Sjajno su ispričali priču u meču. Omega je sjajno prodavao umor. Upad Codya sa peškirom mi se svidio, Cody želi title shot protiv Okade pa je zato to uradio. Kako se meč bližio kraju postajalo je sve napetije. Po meni bi bilo bolje da je Omega uradio One Winged Angel u zadnjoj minuti i da je onda isteklo vrijeme, ali i ovako je bilo ok. Time limit kraj je odlično postavio njihov treći meč za kojeg nisam siguran kada će se desiti, sada imaju nekoliko direkcija kojim mogu krenuti. U svakom slučaju, ovo je bio klasik. Očekujem da Big Dave ponovo izvuče 6-icu iz rukava.

Jedan odličan show, veliki mečevi su itekako dostavili a i undercard su činili jako zabavni mečevi. Show je bio na razini, ako ne i bolji od Wrestlekingdoma. 9.25/10
slika
Avatar
AlenB
Administrator
Administrator
Postovi: 15658
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Lokacija: Nova Gradiška
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la AlenB »

Opening meč - **1/2
Six Man Tag Team titule - ***1/4
Bucks/Roppongi - ***1/4
War Machine/GoD - ***1/2
Elgin/Cody - **1/2
Takahashi/KUSHIDA - ****
Suzuki/Goto - ***1/4
Tanahashi/Naito - ****1/4

I evo recenzije za Omega/Okada ostalo ćete dobiti u recenziji

Zadnji meč koji sam pogledao da je trajao sat vremena i imao neodlučen rezultat bio je onaj u ROH-u između Stronga i Lethala prije koju godinu. Taj meč mi baš i nije sjeo, nisam osjetio da su na dobar način popunili vrijeme. Mnogi su od ovog meča očekivali opet nešto fantastično, nešto vanzemaljsko s obzirom na to kakav je prvi njihov meč bio. I dok ovdje neću ići s punih pet zvjezdica kao što sam išao u njihovom prvom meču, ne mogu poreći da je ovo bio fantastičan meč. Pazire, 60 minuta je ogromno puno vremena i ako nisi dovoljno dobar, teško ćeš to dobro popuniti odličnom akcijom i zadržati publiku tijekom cijelog meča. Neću dati ovom meču sve bodove jer mi nije bio savršen, malo sam osjetio prazninu u sredini, tamo u nekoj 20. minuti meča kada je Omega odjednom prestao s leg workom kojeg je izvanredno radio u prvom dijelu meča. Malo mi je tu nedostajalo nekog konkretnog pravca i nisam u tom trenutku meč osjetio. No, dobrih poteza je bilo na pregršt. Predivno teasanje onog callback spota sa stolom kada je Omega umalo opet proletio kroz njega, no na kraju smo vidjeli nešto drugačije, a to je bio Elbow Drop Okade. Kontra Omege u Powerbomb iz Okadinog dropkickica je možda bilo nešto najjače ikad. Okada je udario sto dropkickova, no svaki sljedeći je bio još jači i mislio sam da će onaj sljedeći nokautirati Omegu zato što je intezivnost u udarcima bila na samome vrhuncu skoro, slično je bilo i u prvom meču. Sjajno su zaštitili One Winged Angel opet, Okada i dalje nije napravio kickout na njega, nego se jednostavno njegova noga našla na užadima. Omegina koljena su bili apsolutni highlighti meča. No možda najbolji spot u meču je bio onaj kada je Okada išao po Rainmaker, ali je profulao, ne zato što se Omega izmaknuo, nego zato što je Omega pao na pod od iznemoglosti prije nego je ovaj uspio udariti potez. Zadnja minuta je bila također izvrsna, shvatili su da moraju dati apsolutno sve od sebe, no na kraju nisu uspjeli srušiti jedan drugoga. Nije nitko pobijedio, ali su zapravo obojica pobijedili. Izvanredna borba do zadnje kapi krvi i neodlučen rezultat koji će vjerojatno stvoriti treći njihov meč. Jer treći se meč apsolutno treba dogoditi na ovome. Zaista su odlično popunili ovih 60 minuta, opet, neću reći da mi je meč bio apsolutno savršen, no da je bio izvanredan, je, a da sam ostao razočaran, nisam. ****3/4
slika
Avatar
TheViper
Globalni moderator
Globalni moderator
Postovi: 11457
Pridružen/a: 25 stu 2016, 19:35
7
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la TheViper »

Sad sam pogledao Okada-Omega, jednom recju classic. Mada, za moj ukus njihov prvi match mi je nesto bolji, ali ovaj mi je bolji nego svi WWE matchevi ove godine. Ono sto mi smeta kod Okade je to sto previse spama Dropkick, mislim da ga je upotrebio najmanje 8 puta. Omega mi je bolji performer i nadam se da ce imati jos jedan rematch gde ce konacno uzeti titulu.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57695
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Dominion 2017

Post Postao/la Sherpa »

Jebiga, čovjek ima jedan od najboljih dropkickova u industriji, a opet, osam puta u sat vremena i nije tako puno. pogledaj koliko puta imaš chinlock na rawu, a puno je dosadniji potez :D
slika
Avatar
AlenB
Administrator
Administrator
Postovi: 15658
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Lokacija: Nova Gradiška
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la AlenB »

TheViper je napisao/la:QR_BBPOST Ono sto mi smeta kod Okade je to sto previse spama Dropkick
U ovakvim mečevima i inače radi, to mu je jedan od 2-3 signature poteza. No bili su predivni za gledati barem meni, pogotovo kada je ono jednom Missile Dropkickom pogodio Omegu ravno u tijelo toliko da je ovaj napravio kolut unatrag, čak ne toliko od odličnog sellanja nego baš zbog impacta. Nešto predivno.
slika
Avatar
AlenB
Administrator
Administrator
Postovi: 15658
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Lokacija: Nova Gradiška
Status: Offline

NJPW Dominion 2017 recenzija

Post Postao/la AlenB »

slika
Avatar
TheViper
Globalni moderator
Globalni moderator
Postovi: 11457
Pridružen/a: 25 stu 2016, 19:35
7
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la TheViper »

Meltzer je za Okada-Omega II dao ******1/4.
Avatar
ejdzejp1
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4737
Pridružen/a: 11 vel 2017, 00:06
7
Lokacija: Gradačac, BiH
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la ejdzejp1 »

Big Dave:

David Finlay, Shota Umino and Tomoyuki Oka beat Hirai Kawato, Katsuya Kitamura and Tetsuhiro Yagi 2.75
Tiger Mask, Tiger Mask W, Togi Makabe and Yuji Nagata beat Hiroyoshi Tenzan, Jushin Thunder Liger, Manabu Nakanishi and Satoshi Kojima 2.75
LIJ (c) beat Bullet Club , Chaos , Suzuki-gun & Taguchi Japan(Chaos/Bullet Club 1.5 , Suzuki Gun/Chaos - No Rating , Taguchi Japan/Suzuki Gun 1.5 & LIJ(c)/Taguchi Japan 2.5 )
The Young Bucks beat Roppongi Vice 4
Guerrillas of Destiny beat War Machine 3.5
Cody beat Michael Elgin 3.5
Kushida beat Hiromu Takahashi 4.75
Minoru Suzuki (c) beat Hirooki Goto 3.5
Hiroshi Tanahashi beat Tetsuya Naito 4.5
Kazuchika Okada & Kenny Omega wrestled to a 60 minute time limit draw 6.25
slika
Avatar
AleksaVP
Administrator
Administrator
Postovi: 13718
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:42
7
Lokacija: Niš, Srbija
Kontakt:
Status: Offline

Dominion 2017

Post Postao/la AleksaVP »

Meni se Tanahashi vs Naito nije toliko svideo :roll:
slika
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57695
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Dominion 2017

Post Postao/la Sherpa »

Nije ni meni, iako daleko od toga da je bio loš. možda nisam očekivao kraj kakav je bio. Recimo početak mi je bio super di Tana nije čekao nego je odmah krenuo u napad.

Osobno bih nakon tog meča predstavio novi pojas, iskoristio bih to što je pukao kao dio priče.
slika
Odgovori