Stardom

World Wonder Ring Stardom
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24574
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Stardom

Post Postao/la Maki »

slika
STARDOM CINDERELLA SUMMER IN NAGOYA 24. 07. 2020.

slika
Konami vs Saya Iida
Na početku je bilo kul kad je Konami Headscissorsima rokala Iidu od pod. Kasnije smo vidjeli i lijepu kontru iz Armbara u Sleeper od Konami no ostatak meča je bio generičan uz lijepe Iidine Bridging Pinove i posljednji Konamin Kick u glavu je bio prilično loš tj. nije bio ni blizu.
5/10

slika
Saki Kashima vs Starlight Kid vs Death Yama san
Ono, bilo mi je kul kad su Kid i Death Yama napale Saki koja je chillala u corneru ali to je trajalo bukvalno sekundu jer im je Saki odmah vratila Double Running Bulldogom. Starlight Kid je pokazala atleticizam Double Standing Moonsaultom, Death Yama je bila iritantna kao i inače i na kraju Sunset Flip od Kid za kraj. Otprilike na nivou prvog meča, ali je bilo kraće i kompaktnije.
6/10

slika
Riho/Tam Nakano vs Natsuko Tora/Natsu Sumire
Na početku je Oedo Tai imao inicijativu nad Tam i Tora se bacala Sentonima ali ovdje su sudije tristo puta gore nego u WWEu. Znači Natsu je uspjela unijeti stolicu, staviti Tam na stolicu, udariti je i skloniti stolicu bez da sudija to shvati. Riho se uključila u meč lijepim Splashom sa top ropea no Natsu joj je eventualno vratila Bronco Busterom što je razbjesnilo prvu AEW šampionku i dobili smo lijep Suplex sa bridgeom i sjajnim, ali sjajnim 2,99 pinom. Tam je ispala prilično jadno nekako. Čim se vratila u ring Natsu ju je zalijepila Lariatom, onda je Natsuko bacila Samoan Dropom pa je primila Backbreaker - Legdrop kombinaciju. Istina, kad joj je Riho pomogla očajnim 619om koji nije bio ni blizu vratila je prednost i imala je kul Running Knee Kick ali s obzirom da ima White Belt meč očekivao sam da će jače biti predstavljena. Kraj je bio overbookani mess. Prvo je Tora stavila lanac preko Tam a onda skočila sa top ropea što nema nikakvog smisla jer se i ona nabila na lanac. Sudija je to nekim čudom vidio i onda su Oedo Tai unijeli stolicu, napale i protivnice pa i sudiju i bio je DQ. Bezveze kraj, no meč je ono nešto pružio pamtljivo i uživao sam.
7/10

slika
Donna del Mondo vs Queen's Quest
Okej, ovo je bio 30 minute draw što je imalo i prednosti i mana. Prednosti što se moglo dosta vidjeti, mana što se vuklo u par trenutaka. Počelo je 1 vs 1 obračunima što nije bilo pretjerano interesantno osim kad se Momo namjerno bacila da je Syuri rokne u leđa. Onda su se sve sem Giulie postavile u Suplex i QQ su prevagnule. No nakon toga smo došli do tropea koji mrzim: dominacija heelova u tag meču. DDM su izdvojile Kamitani i meč je usporio na nulu i to nije kratko ni trajalo. Kad su se QQ opet vratile dobile su lijepu sekvencu kad su Flapjackale DDM članice i Kamitani je to ovjerila Double Foot Stompom no nakon toga opet je Kamitani bila dominirana jer ju je Maika baca judo throwovima. Sreća pa to ovaj put nije dugo trajalo i vidjeli smo fenomenalnu Flapjack - Jumping Cutter kombinaciju QQa. Onda smo se nekako opet vratili 1 vs 1. Utami i Himeka su se udarale shoulder tackleovima i Lariatima i naravno jedna drugu su nokautirale na kraju. I onda do kraja meča Momo vs Syuri uz povremene upade ostalih. Nemam riječi. Predivno. Otvorile su se Kickovima u prsa, pa je Syuri odradila Release German, Momo vratila Rock Bottom, pa je Syuri popila poteze od cijelog QQa, pa su se onda opet udarale right handovima, pa izmjene Suplexa uz pinove. Kasnije smo vidjeli i submissione, Syuri Kickala Momo u glavu iako i to nije baš sjelo i to se vidjelo. Na kraju eto draw. Bilo je stvarno super stvari, ali ono mogli su i lagati i staviti da je 27 minuta 30 da bude kompaktnije.
9/10

slika
Mayu Iwatani vs Jungle Kyona
Vrlo dobar meč. Na početku je Kyona imala inicijativu. Bacila ja Mayu od konopce i roknula je Dropkickom. Mayu se probala vratiti Guillotine Chokeom no Kyona je spremno odgovorila Suplexom. Mayu se ipak vratila Diving Dropkickom no opet je napravila pogrešku jer je otišla na top rope i promašila što je omogućilo Kyoni da je sruši Lariatom a onda čak i baci sa top ropea no onda je Kyona napravila istu grešku kao Mayu jer je skočila a Mayu je dočekala koljenima. I tu je Iwatani baš preuzela inicijativu. Prvo je dugo držala Kyonu u Armbaru pa je lupila Dragon Suplexom no ponovo ista greška: išla je na top rope i promašila. Kyona je to iskoristila te se bacila sa dva Splasha i lupila Mayu Powerbombom. Čak je pogodila i Standing Jungle Buster no nije bilo dovoljno. No onda je bila prejaka sekvenca kad je Mayu krenula pinati Kyonu a Kyona kickoutala na 2,99999. Obožavam ove nearfallove jer su zapravo NEARfallovi. Mayu se onda i bacila na ringside no to nema baš efekat kad se baciš na grupu od 5-6 ljudi koji lagano padnu. Na kraju je Mayu završila Dragon Suplexom. Vrlo dobro, stvarno vrlo dobro, no kao da je falilo to nešto da baš bude fenomenalno. No opet su pokazale puno.
9/10

Dva zadnja meča su očekivano izvukla show i stvarno su bila dobra i preporučujem ih.
8/10
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24574
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Stardom

Post Postao/la Maki »

Pogledao Vice dokumentarac o Stardomu. Bilo je fascinantno vidjeti kako to izgleda iza scene i sve te priče, ali mi je bilo tužno vidjeti sa kakvim se creepy likovima moraju nositi. Iritantan mi je i taj Ogawa, lik je hladno pokopao AZM.
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23282
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Stardom

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

Ako se tocno sicam bila je neka prica da su namjerno prikazali Rossya sta su gore mogli, i s obzirom da je Vice mogu povjerovat u to, al maravno nema dokaza neg je rekla-kazala.
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24574
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Stardom

Post Postao/la Maki »

slika
STARDOM CINDERELLA SUMMER IN TOKYO - 26.07.2020.

slika
Saki Kashima vs Hina
Pa meč je trajao 4 minute, ali je opet Saki stigla napraviti lijep Double Underhook Slam i Killswitch za kraj.
4/10

slika
Natsuko Tora/Natsu Sumire vs Rina/Death Yama san
Oedo Tai je na početku imao prednost jer je Death Yama san bila toliko pametna da im okrene leđa. Onda je to bilo tipično: Tora sa Sentonom, Natsu sa Broncobusterom Rini u corneru itd. Najbolji dio meča mi je bio kad je Natsu šutnula Death Yamu u facu prije nego što je ova odradila onaj svoj užasni taunt i naravno kad ju je Natsuko pukla onom kantom u glavu. Rina je pokazala i lijep Octopus Stretch, no Oedo Tai su prilično očekivano dobili. Onako ništa pretjerano pamtljivo.
5/10

slika
Momo Watanabe vs Maika
Solidan meč, ali sa jednim velikim problemom. Naime u početku meča se Maika krenula fokusirati na nogu od Momo pa je napadala Ankle Lockovima, nabila je koljenom od patos, uvrtala je od konopce. Šta je problem? Momo to uopšte to nije sellala. Bukvalno je 90% njene ofanzive bilo leg-based: Dropkickovi, Kickovi tom nogom, Meteore, čak je i dobila meč Diving Meteorom. To je baš bilo upečatljivo i nisam mogao preko toga preći što se kaže. Maika je imala lijep Rock Bottom što se njene strane tiče. No eto to no sellanje mi je malo pokvarilo utisak.
6,5/10

slika
Mayu Iwatani/Saya Iida vs Syuri/Himeka
Konačno nešto bolje. Na početku je DDM imao prednost, prvo nad Sayom pa i nad Mayu. Kasnije kad je postalo izjednačenije bilo je i bolje naravno. Kul sekvenca kad ih je Mayu obje oborila Low Dropkickom. Bio je onaj botch kad je Himeka probala obje podići u Torture Rack u corneru no sve tri su se samo srušile. Mayu je onda primila Lariat koji ju je preokrenuo i potpuno nepotrebno se bacila na vrat. Vrhunac meča obračun Mayu i Syuri, kad su no sellale Germane i nokautirale se kickovima u glavu. Onda je Iida ponovo ušla i dosta je primila ofanzive, Samoan Drop, Syurin Fireman's Carry Gutbuster gdje je Mayu u zadnji čas spasila i na kraju je Syuri samo roknula Iidu kickovima u glavu i dobila meč. Zabavno.
8/10

Očekivao sam da će Syuri izazvati Mayu, mada je ovo očita filler odbrana.

slika
Riho vs AZM vs Starlight Kid
High Speed pojas je opravdao ime. Ovaj meč je bio neprestana akcija od početka do kraja. Izmjene pinova, diveovi. Izdvojiću ću par nekih dijelova koji su meni ostali upečatljivi: kad je AZM postavila nogu Kid a ova to iskoristila da Dropkicka Riho, kad je AZM zaustavila 619 od Riho a Kid ih onda pogodila obje svojim 619 što je followala Standing Moonsaultom, Jumping Knee Strikeovi od Riho, izmjene pinova AZM i Kid na kraju. AZM je na kraju i uzela pojas. Meč je trajao svega 7 minuta, al nije ni mogao duže jer tu nije bilo pauze, nije bilo trenutka da se meč smiri već je bilo 100 na sat svo vrijeme. Sjajno.
9/10

slika
Jungle Kyona/Konami vs Utami Hayashishita/Saya Kamitani
Utami je carryala do pojaseva. Meč je imao potencijala, ali nikako nije dostigao svoj vrhunac. Problem je što smo odmah na početku imali duži period dominacije TCSa nad Sayinom rukom, ali to je bilo bazično, uvrtanje ruke, Double Axe Handleovi, bazični submissioni. Tako da je to usporilo flow meča. Kad je Utami ušla konačno je QQ preuzeo imao inicijativu i kao što sam rekao Utami je nosila taj tim. Kamitani je do kraja meča msm imala jedan lijep Jumping Kick kojim je oborila obe protivnice i Standing SSP na kraju. Eventualno je pomagali Utami recimo prilikom Vertical Suplexa na Kyoni koji je Kyona no sellala i oborila ih duplim Lariatom. Najveći holy shit trenutak je bila Dropkick - Powerbomb kombinacija TCSa. Stretch nije bio loš, Kyona je imala lijep save nakon Utaminog prvog Torture Rack Bomba. Na kraju je ipak Utami završila German Suplexom i uzele su pojaseve. Msm ima smisla, one od marta ganjaju te titule. Sad je opet problematično to što u ovom trenutku TCS nema nikakvih pojaseva. Sve u svemu, pomalo razočaravajuće, ali ništa sad grozno, jednostavno je bilo osrednje.
6,5/10

slika
Giulia vs Tam Nakano
Fantastično. Prvo, atmosfera. Ulazak njih obe, big fight feel. Počelo je laganim odmjeravanjem snaga, a onda je Tam niotkud skočila sa prelijepim Jumping Neckbreakerom. Onda se fokusirala na Giulinu nogu sa Reverse Figure Four. Čak smo dobili i malo borbe na ringsideu, Tam sa German Suplexom, a Giulia sa Piledriverom. Lol Piledriver na ringside nije uopšte bio tretiran kao velika stvar no istini za volju nije to ni bio pretjerano dobar Piledriver. Kad su se vratile u ring nastavilo je dobrim tokom. Zasmetalo mi je kad je Tam no sellala Superplex, ali Giulia ju je odmah sasjekla i vratila prednost. Tam se vraćala na tu nogu stalno, šutirala je Giuliu, zaključavala Kneebar pa poen za konzistentnost, a Giulia je to daleko bolje sellala od Momo. Dobili smo i lijep dio kad je Tam roknula Giuliu koljenima na middle rope, a Giulia je primila i brutalan German Suplex sa konopaca. Naravno više puta smo dobili dijelove gdje su obje nokautirane, mada realno nisu ustale na 10 count, ali dobro neće se završiti ovakav meč tako. Bio je i jedan prilično opasan spot, Tam je bacila Giulu German Suplex, a ova se dočekala na noge ali je malo falilo da završi vratom od ring. Kasnije je Giulia Soccer Kickala Tam, a ova joj je vratila serijom Knee Kickovima i Roundhouseva u facu. Kraj mi je bio prejak. Giulia je zaključala obje ruke i krenula gušiti Tam i sudija je morao prekinuti. Super meč od početka do kraja. Bilo je pokojih trenutaka kad mi je pažnja popustila, ali sveukupno je ovo bilo fenomenalno.
10/10

Realno čak i ispod prosjeka, no izvlače 2 stvarno jaka meča.
6,5/10
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57829
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Stardom

Post Postao/la Sherpa »

slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24574
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Stardom

Post Postao/la Maki »

Realno čudne odluke. Zašto Giulia - Tam opet? Tam je fer izgubila. Ako TCS izgubi raspadaju se?
Avatar
Maridius98
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 2978
Pridružen/a: 27 svi 2019, 22:40
4
Lokacija: Niš
O meni: Vaš najomiljeniji Authority.
Status: Offline

Stardom

Post Postao/la Maridius98 »

Drugovi moji. Planiram da krenem da gledam Stardom pošto vidim da poprilično hvalite promociju. Samo mi pomognite oko toga gde da krenem. Pretpostavljam da počnem od povratka nakon korone? Imate još nešto da mi kažete što bih trebao da znam pre nego što krenem da gledam?
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24574
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Stardom

Post Postao/la Maki »

Maridius98 je napisao/la:QR_BBPOST Drugovi moji. Planiram da krenem da gledam Stardom pošto vidim da poprilično hvalite promociju. Samo mi pomognite oko toga gde da krenem. Pretpostavljam da počnem od povratka nakon korone? Imate još nešto da mi kažete što bih trebao da znam pre nego što krenem da gledam?
Eumaus je napisao dobar uvod na prvoj stranici. Što se tiče početka, pa ja mislim da je najbolje gledati ovo što se sad događa kako bi se upoznao sa trenutnim rosterom, a kasnije možeš gledati klasike. Da, korona im je bila soft reset jer su izgubili Arisu Hoshiki (koja je bila nosilac druge najvažnije titule u kompaniji te je titula bila vacatirana) i Hanu Kimuru (tragično samoubistvo buduće zvijezde). Prvi post korona event je bio 21. juna i zvao se Stardom is Again, a najvažniji showovi od korone su im bili 24 i 26. jula kad su imali meč za World of Stardom (glavnu titulu, zvanu crveni pojas) i meč za upražnjenu Wonder of Stardom titulu (već spomenutu drugu najvažniji, zvanu bijeli pojas). Inače mečevi nemaju komentatora što može biti čudno na prvu.
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23282
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Stardom

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

Da šta Maki kaže, najbolje gledat šta sad stavljaju pa se lako vratiš.
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24574
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Stardom

Post Postao/la Maki »

Unpopular opinion: nisam fan ovih dugih turnira ala G1.

That being said:
slika
SUTADOMU NO AJKON vs Giulia
Jak meč, ali bez neke emocije. Otvorilo se ispitivanjem snaga nakon kojeg je Mayu lupila Giulia prejak šamar i onda je pogodila Dropkickom od konopce. Giulia je brzo vratila prednost submissionima što je Mayu konačno presjekla jednim traljavim Slingbladeom no vrlo brzo je Giulia vratila submissione. Imale su lijepe izmjene Superkickova iz kojih je Mayu izašla kao pobjednik a imali smo i lijep dio kad je Mayu kontrirala Giulin Piledriver svojim Piledriverom. Malo su se rokale Headbuttovima na middle ropeu, Mayu je imala lijep Crucifix Bomb iz cornera. Stretch je bio dobar takođe. Mayu je pogodila Diving Splash, ali je promašila Moonsault i Giulia ju je roknula Soccer Kickom. Na kraju je završila Piledriverom i Falcon Arrowom. Zadovoljan sam prikazanim.
9/10
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23282
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Stardom

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

Maki je napisao/la:QR_BBPOST Unpopular opinion: nisam fan ovih dugih turnira ala G1.
Buuuuuu
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24574
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Stardom

Post Postao/la Maki »

Eumaus The Swineherd je napisao/la:QR_BBPOST
Maki je napisao/la:QR_BBPOST Unpopular opinion: nisam fan ovih dugih turnira ala G1.
Buuuuuu
A ono, pruže dosta dobrih mečeva, ali generalno više volim ili kraće turnire ili mečeve sa nekom pričom a ne "evo nas u turniru".
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23282
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Stardom

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

Maki je napisao/la:QR_BBPOST
Eumaus The Swineherd je napisao/la:QR_BBPOST
Maki je napisao/la:QR_BBPOST Unpopular opinion: nisam fan ovih dugih turnira ala G1.
Buuuuuu
A ono, pruže dosta dobrih mečeva, ali generalno više volim ili kraće turnire ili mečeve sa nekom pričom a ne "evo nas u turniru".
Buuuuuuuuuuuuuuuu
slika
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57829
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Stardom

Post Postao/la Sherpa »

Potpisujem buuuuuu
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24574
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Online

Stardom

Post Postao/la Maki »

Giulia vs Himeka
Na početku smo imali lijep dio kad je Himeka digla Giuliu u Torture Rack ali je ova uhvatila u Sleeper. Onda je Himeka imala Single Leg Crab pa je bacala Giuliu i onda smo imali 19 count na ringsideu. Kasnije se meč razvio sa dosta interesantnih dijelova tipa Giulina 2 STFa, Himekin Samoan Drop, Giulin Falcon Arrow. Imali smo i sekvencu gdje su se samo krenule makljati, no ono što mi se nije svidjelo jeste da smo opet dobili dio gdje ustaju sekundu prije counta. Nije bilo potrebe opet. Stretch je bio sjajan, Giulia je prvo bacila Himeku na glavu, ali je onda primila Torture Rack Facebuster pa dva Lariata i Running Powerbomb i tek to ju je dokrajčilo. Iznenađujuć rezultat.
8/10

Imam još Utami - Kyona sa prvog dana i Mayu - Kid sa drugog i msm da je to to što me interesuje sa prva dva dana.
Odgovori