Gastro kutak

Iće i piće

Nasumični razgovori
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57594
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Gastro kutak

Post Postao/la Sherpa »

Evo tema koja će biti posvećena hrani i piću. U njoj možete nabrajati što volite, a što ne volite jesi i(li) piti. Ili o tome kako nešto napraviti, od pripreme jaja za doručak, bolonjeza pa sve do ekstravagantnih gozbi koje radite kada dođe društvo. Ne ustručavajte se pisati, ne ustručavajte se pitati ako vas zanima savjet oko kuhanja, a bogme, možete staviti i pokoju sliku.

Kako nam dolaze hladni dani, ajmo malo pričati o kuhanom vinu. Volite li ga? Ako da, kako ga pripremate, ili ste jedan od onih koji će radije ispijati isto u nekom kafiću?
slika
Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4830
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la Mary »

Najbolje kuhano vino sam popila prosle godine na Bozicnom marketu u Bratislavi, s visnjama. Predobro je bilo. :romance-heartspink:
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57594
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Gastro kutak

Post Postao/la Sherpa »

Ajmo još malo o kuhanom vinu. Tko od vas ga pravi doma i tko ga voli piti?

Ako ga nikada niste pravili, zaista nije teško i ne treba skoro nikakvo znanje. Pa evo potrebne informacije za one koji se žele okušati.

Kada kuhate vino uzmite neku pristojnu količinu, nemojte kuhati za jednu šalicu. Boca vina je neki minimum, što više to bolje.

Stavite vino u zdjelu i stavite ga na laganu vatru. Dodajte šečer (doslovno po želji, neki vole malo pa da ima kiselosti vina, neki više da pa bude slatko), dodajte štapić cimeta (ako je veća količina čak i dva), klinčić (ovisno o željama, on je vrlo jak i neki ne vole njegov intenzitet). Ja osobno stavljam još narezane ploškice limuna ili naranče (obožavam to, neki stavljaju samo naribanu koricu), možete dodati još zvijezdati anis ili štapić vanilije.

I nakon toga sve što morate raditi je čekkati. Čekate dok ne dođe do vrenja i tu gasite. Gotovo. Sva mudrost svijeta.

Servirajte u keramičke šalice. Osobno nemam problema ako u šalici bude koji komad klinčića :)
Zadnja izmjena: Sherpa, dana/u 01 pro 2016, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Avatar
Igor
Rank 8
Rank 8
Postovi: 1311
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Lokacija: Bjelovar
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la Igor »

Volim kuhano vino, ali samo crno, bijelo kuhano ne priznajem.
GENERALNI MENAĐER
Avatar
SenkaKojaLuta
Rank 6
Rank 6
Postovi: 496
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
7
Lokacija: Wrong Side of Heaven
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la SenkaKojaLuta »

slika

Nije se bilo lijeno. :D A i obicno cim krene zima dobijem neku zelju za kuvanjem.
Zadnja izmjena: SenkaKojaLuta, dana/u 01 pro 2016, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57594
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Gastro kutak

Post Postao/la Sherpa »

Još kada bi nam @senkakojaluta kazala što je kuhala :)
slika
Avatar
Igor
Rank 8
Rank 8
Postovi: 1311
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Lokacija: Bjelovar
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la Igor »

Izgleda kao musaka
GENERALNI MENAĐER
Avatar
SenkaKojaLuta
Rank 6
Rank 6
Postovi: 496
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
7
Lokacija: Wrong Side of Heaven
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la SenkaKojaLuta »

Da tako nekako kao musaka, sjetio sam se da sam to nekad spremao ali nisam se moga sjetiti kompletnog recepta pa sam malo improvizovao, u sustini, red krompira (krompiru se prethodno dodaju zacini po volji, ja sam isao sa malo crvene paprike , vegete i origana), red trapista ,sunke i sampinjona pa zatim red paradajza i isjecenog na kolutove i tako do vrha, sve preliveno sa izmucenim jajetom i pavlakom(kiselim vrhnjem) i naribanim parmezanom.
Zadnja izmjena: SenkaKojaLuta, dana/u 01 pro 2016, 23:10, ukupno mijenjano 2 puta.
Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4830
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la Mary »

Dobro zvuci, sad sam i ogladnila. :mrgreen:
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57594
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Gastro kutak

Post Postao/la Sherpa »

Takvi složenci su najbolji :)

Što kažu ostali? :D
slika
Avatar
Cenation Leader
Rank 10
Rank 10
Postovi: 2535
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:32
7
O meni: Ljubitelj ProWrestlinga, veliki filmofil, Madridista u duši.
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la Cenation Leader »

Izgleda dobro :D
slika
Wulf7X
Rank 12
Rank 12
Postovi: 8776
Pridružen/a: 26 stu 2016, 22:09
7
Lokacija: Niš/Srbija
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la Wulf7X »

Jel može nekako da se proba? :lol: :lol:
slika
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57594
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Gastro kutak

Post Postao/la Sherpa »

Može, imaš recept, složiš, napraviš i probaš :P
slika
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57594
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Online

Gastro kutak

Post Postao/la Sherpa »

Luk, mrkva, šampinjoni, kukuruz i piletina s puno currya :) uz vrhnje za kuhanje i još ću ubaciti šaku peršina kad špagete budu gotove


slika
slika
Avatar
SenkaKojaLuta
Rank 6
Rank 6
Postovi: 496
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
7
Lokacija: Wrong Side of Heaven
Status: Offline

Gastro kutak

Post Postao/la SenkaKojaLuta »

Nice, ja nemam obicaj da koristim kukuruz generalno u pripremanju bilo cega sto je steta, jer je vrlo korisna namirnica i svemu dodaje tu interesantnu sarenu notu.
Odgovori