Tenis

Prebacivanje loptice preko mreže

Za ljubitelje sportova, s loptom ili bez nje
Avatar
KOMANIA
Rank 12
Rank 12
Postovi: 9041
Pridružen/a: 07 srp 2018, 08:21
5
Lokacija: Niška Banja, topla voda, za Nišlije živa zgoda!
O meni: „Za druge se navija, Partizan se voli!“ – Duško Radović
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la KOMANIA »

Ali pazi niko ne može da sruši jedan rekord.
R-Truth :lol:
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la HunterDX »

Sad kada su se malo slegli utisci, hteo bih o čoveku koji mi je omiljeni sportista i koji me najviše nervira.
Nije mi uvek bio omiljeni sportista, kada je igrao prvi meč protiv Federa, nisam navijao za njega, tražio sam povod, a brzo sam ga i dobio. Bio je to klinac, svega 6 god stariji od mene, za koga sam čuo par godina ranije, onda kada je tražio finansijsku pomoć, a njegov otac potpuno uveren da će ovaj postati veliki šampion, javno govorio kako će istu pomoć vratiti sa kamatom.

Te 2006 se pričalo kako je talentovan, ali da mnogo kasni sa radom, da će mu trebati dosta vremena da nadoknadi propušteno, jer zbog uslova nije imao dovoljno kvalitetne treninge, on je te godine krenuo da osvaja titule, onda godinu dana kasnije masterse, godinu kasnije prvi GS, tada je još dokazao da može da uradi neočekivano.

Onda je krenuo heat, ko je on? On nije na nivou Federera i Nadala, kako ih uopšte pobedjuje, kako je napredovao, tako je imao manju podršku na tribinama. Tu publiku nikada nije zanimalo što je rodjen sa neverovatnim riternom i dvoručnim bekhendom, koji su danas najbolji u istoriji, mrzeli su ga jer nije bio dovoljno atraktivan, nije bio Rafa ili Roger.
A nekako sam siguran da od 70% onih koji aplaudiraju njegovim greškama, ustvari misle da je on najveći, bar ukoliko bi ih stavili na detektor laži, jer upravo ta mržnja govori da ga se boje, da ne žele da osvaja, da ne žele da predje njihove miljenika, a svesni su da to može.

On više ne može da drži formu kao 2015 tokom čitave sezone, ali je opet napredovao. Uvek sam verovao u njega, osim u GS finalima kada dodje i ne udara lopticu čisto, uglavnom je takve mečeve gubio.

A napredak je pokazao u poslednja dva finala, ne u igri, već mentalno, svi oni porazi iz prošlosti su ga naučili da ostane u velikim mečevima i ne izgubi se, u finalu protiv Federera nisam video način da ga dobije, ali je pobedio, protiv Tima takodje, nije mi jasno kako, kako može da ostane miran u takvim momenrima i menja taktiku, to još nisam video, čak ni od njega.
Toliko me iznervira, da mu jebem sve po spisku tokom takvih mečeva, toliko deluje loše, da se na kraju zapitam šta ima u glavi, jer ako se meni kao fanu znoje dlanovi, njemu mora biti mnogo teže, a odake mu inspiracija i snaga, nisam baš siguran, ali mislim da je iskoristio svoje poraze da bi ojačao, shvato je da nema predaje, pa je tako i neporažen u finalima od trenutka kada se vratio. Opet tera teniski svet da priča o njemu, opet se ljudi pitaju kako ga pobediti kada je na 100%, ako ga ne dobiješ kada mu nije dan.
Nadam se da me neće nervirati u finalima toliko više, jer izgubim želju da se radujem na kraju, a njegov mozak bih uporedio sa mozgom robota, jer ona hladnokrvnost je iznad ljudskih mogućnosti.
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la HunterDX »

ATP dokazao da su pare bitnije od sporta. Vidim da se gomila tenisera buni zbog odlaganja IW, a imaju i svako pravo, grad jeste zabranio okupljanja, ali ne i turnir, čelnici ATP-a nisu ni hteli da razmatraju igranje bez publike. Kasno su i doneli odluku, mnogi su već stigli ili krenuli tamo kada su javila, za gomilu njih je to bio velik trošak, a neće ništa zaraditi, jer ima velik broj tenisera koji su jedva u nekom finansijskom plusu.
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la HunterDX »

Kako će da useru ovu sezonu, pa to je strašno, planiraju da RG bude nedelju dana nakon US Opena, a teniserima je potreban duži period da bi se adaptirali na drugu podlogu, pa se ne bih iznenadio da dodje do gomile povreda i pored toga što sezona neće biti duga.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57689
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la Sherpa »

slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la HunterDX »

Vidim da se u poslednje vreme baš razmatra ko je najbolji teniser u istoriji, izgleda da je ova pauza naterala mnoge na taj korak. Ja ću izneti svoje mišljenje i argumente zašto bi svaki član velike trojke mogao da se nazove najvećim.


Federer: Ako pričamo o talentu, načinu na koji udara lopticu, lepoti tenisa, onda mu definitivno nema ravnog. Najviše nedelja na prvom mestu,najviše GS titula. Takodje ga izdvaja i popularnost, on je jedini teniser koji redovno puni tribine, očigledno je da publika najviše voli da gleda njega.
Zaobišao bih priče da on nije na nivou iz 2004/5/6, jer taj Federer ne bi najbolje prošao protiv sjajnih defanzivaca koje danas imamo u tenisu, čak mislim da je evoluirao od 2014, što pokazuju njegovi medjusobni dueli sa Rafom,Novakom i Murray-em. Kako ostali igrači napreduju i nalaze nsčin da igraju protiv njega, tako i on menja svoj stil, što mnogo govori o njemu, gde sa skoro 40 godina drži visok nivo.

Nadal: Dešnjak koji igra levom rukom, mislim da je za početak dovoljno. Ubedljivo najbolji tinejdzer koji se pojavio u tenisu, najmladji teniser koji je kompletirao sva 4 GS-a, rekorder po broju masters titula. Ako gledamo dominaciju na jednom turniru, tu mu nema ravnih, jer čovek ima samo dva poraza na RG, a realno u ta dva poraza ja nisam video Rafu na 100%, ni protiv Soderlinga, ni protiv Novaka. Takodje je zanimljivo da je Rafa najbolji u istoriji i kada gledamo tridesete godine, završio je čak dve sezone kao broj jedan, osvojio 5 GS titula i demantovao sve nas koji smo bili sigurni da mu karijera neće dugo trajati, a treba napomenuti i da je već prevazišao Federera u tridesetim, jer je u tim godinama napravio više, a mladji je 5 godina od njega.

Djoković: Čovek sa najboljim kretanjem, čovek sa najboljim riternom, čovek sa najboljim dvoručnim, tu leži njegov najveći talenat, pa je pored toga što je manje talentovan od Federera uspeo da pokrije svoje nedostatke. Vodi protiv Federera i Nadala u pobedama, niko nije više puta dobio Rafu na šljaci, i niko više Federera na travi, ima sve masters titule, ima vezana 4 GS-a i prvi je kome je to uspelo, bar kako se turniri igraju na 3 različite podloge. Kod njega mi je fascinantno što stalno uči iz svojih poraza i uvek se vraća jači, a takodje je i on dobar u tridesetim, jedna sezona na broju jedan i 5 GS titula.

Federer jeste rekorder, ali ako gledamo rivalstvo velike trojke, mislim da su ga Novak i Rafa pojeli, od 2008 kada ga je Rafa prvi put skinuo sa prvog mesta, Federer je samo 2009 završio kao prvi, dok su sve ostale sezone osim 2016 pripale Nadalu i Novaku, takodje su ga u tom periodu mnogo više pobedjivali, nisu u pitanju ni godina, ni Federerova loša igra, već je stvar u tome što oni znaju da igraju protiv njega, uspevaju da odole njegovim napadima i da ga pritisnu. Njegova jedina prednost su GS titule, broj nedelja na prvom mestu i talenat, mada prva dva možemo prepisati tome što je stariji od njih i imao je lufta da igra u lakšoj konkurenciji, pa će tako Federer verovatno ostati upamćen kao čovek koji je igrao najlepši tenis, dok niko neće moći da kaže da je bio bolji od Rafe i Novaka, jer su statistički bolji od njega. Ali mislim da je sve stvar ukusa, pa da nije greška da se kaže kako je svako od njih najbolji, jer svako od njih će po nečemu biti smatran najvećim.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57689
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la Sherpa »

^treba li gledati federeru to što je (po meni) digao tenis na jedan viši nivo popularnosti? Prvo kad se pojavio, onda u dvoboju s nadalom.

Mislim da dvoboji s Đokovićem koliko god bili sjajni i sve, nisu podigli letvicu statusa tenisa u svijetu

Bio je superstar kada je tenisu trebao jedan, nakon ere samprasa. Koji nije bio ni upola tolika zvijezda. Zbog njega su došli silni sponzori koji danas plaćaju milijune
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la HunterDX »

Jeste on podigao tenis na najviši nivo, ali isto to bi uradili Novak i Rafa da su se prvi pojavili, jer bi publici svakako bilo fascinantno da jedan teniser dominira tokom cele sezone, na baš svim podlogama, možda ga ne bi podigli toliko, ali bi bili jako blizu.

Što se tiče rivalstava, možemo uvek da uporedimo finali Wimbldona 2008 i 2014, mnogi će reći da je 2008 bilo bolje, ali samo treba pogledati nivo igre i svima će biti jasno da je 2014 bio duel izmedju dvojice najvećih majstora na fravi.
Federera i Badala je izdvojilo rivalstvo na RG i Wimbldonu, jer su nekoliko sezone igrali mečeve na tim turnirima, pa je to svima ušlo u glavu.

Federer ima to nešto što će ga uvek izdvajati, sve i da ga Rafa i Novak predju po broju GS titula, Federer ostaje prestižan. Jedino što je meni bitno je, da sam srećan što živim u eri 3 najveća tenisera, za koje nekad pomislim i da su roboti, a za svakog od njih se argumentovano može reći da je po nečemo najveći.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57689
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la Sherpa »

Slažem se da se netko morao pojaviti prvi. I zapravo tu novak ima najslabije argumente, pošto je došao zadnji od njih tri i nije bio toliko dominantan u startu, kao recimo čudo od djeteta nadal. Za njega se najviše može reći da je hodao utabanim putevima, što ne umanjuje njegovu kvalitetu.
slika
Avatar
AleksaVP
Administrator
Administrator
Postovi: 13718
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:42
7
Lokacija: Niš, Srbija
Kontakt:
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la AleksaVP »

Novak ako obori Rogerov rekord po broju nedelja na prvom mestu i broju grendslemova biće GOAT ovako za sada je Roger na vrhu ..
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la HunterDX »

Publika se uvek vezuje za odredjene igrače, tako da mi je jasno zašto im Novak nije bio simpatičan. On i Rafa su danas jednaki po mnogo čemu, pune tribine u istom broju, dok Federer ide dosta ispred njih.

Slažem se što se tiče Rafe, on je od starta pokazivao zrelost i još kao dete postao konkurentan, ali je imao i najbolje uslove od svih njih, jer je još kao dete imao jaču klupu od mnogih profesionalaca.

A što se Novaka tiče, koliko on bio iza njih jer je došao kasnije i imao uspone i padove do svoje 23 god, toliko ga ja cenim jer je uspeo da stvori rivalstvo sa njima i vremenom zaradi njihovo poštovanje. Jedini koji je to mogao pored Novaka je Murray, koji se nažalost povredio, što govori koliko je teško skinutu Federera i Nadala, da stvarno teniser mora biti poseban da bi tako nešto uradio.
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la HunterDX »

AleksaVP je napisao/la:QR_BBPOST Novak ako obori Rogerov rekord po broju nedelja na prvom mestu i broju grendslemova biće GOAT ovako za sada je Roger na vrhu ..
Statistički da, ali neće biti za svakog.
Ali mislim da će publika početi da navija za Novaka tek ako to uradi i ostane jedini aktivan od velike trojke.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57689
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la Sherpa »

Murrey je pak priča za sebe. Jebote, dva uzastopna olimpijska zlata su prilično velika stvar. Koliko god svi pričali,ovo je jednom svake 4 godine.

Meni je on uvijek izgledao kao da je korak do ove trojke, al da je skoro uvijek bio pod kočnicom zbog ozlijeda.
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la HunterDX »

Sherpa je napisao/la:QR_BBPOST Murrey je pak priča za sebe. Jebote, dva uzastopna olimpijska zlata su prilično velika stvar. Koliko god svi pričali,ovo je jednom svake 4 godine.

Meni je on uvijek izgledao kao da je korak do ove trojke, al da je skoro uvijek bio pod kočnicom zbog ozlijeda.
Što se same igre tiče, mislim da niko u istoriji sem velike trojke nije igrao bolji tenis od njegovog. Mada ni trojka nije ništa kvalitetnije od njega, imali su samo jaču glavu u bitnim momentima.
Avatar
AleksaVP
Administrator
Administrator
Postovi: 13718
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:42
7
Lokacija: Niš, Srbija
Kontakt:
Status: Offline

Tenis

Post Postao/la AleksaVP »

HunterDX je napisao/la:QR_BBPOST
AleksaVP je napisao/la:QR_BBPOST Novak ako obori Rogerov rekord po broju nedelja na prvom mestu i broju grendslemova biće GOAT ovako za sada je Roger na vrhu ..
Statistički da, ali neće biti za svakog.
Ali mislim da će publika početi da navija za Novaka tek ako to uradi i ostane jedini aktivan od velike trojke.
Stoji to da se ne treba mešati ere i to ali ako ih ti počistiš u medjusobnim i ova dva malopre nabrojana rekorda, nema tu šta sve je je jasno ko je najbolji. Možda se neko neće slagati ali Roger do pojavljivanja Rafe i Novaka se naosvajao slemova i imao je slabu konkurenciju a posle kada su oni stasali jedva je po neki osvajao..

A što se tiče Endija, rodio se u pogrešno vreme. :D
slika
Odgovori