Chris Benoit

Komentari o najpopularnijoj wrestling organizaciji današnjice
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23268
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

HunterDX je napisao/la:QR_BBPOST postoji gomila bivših vojnika koji su otišli u kurac pa nisu uradili tako nešto
A ima ih i puno šta puknu i naprave isto šta i Benoit, samo šta se takve označi ko bolesnike i manijake i brzo zaboravi, a niko se ne zapita zašto su ti bolesnici i manijaci slobodni da šeću ulicama bez da se iko brine za njih.

Po meni tražit razlog nije pravdanje nikoga, dapače ako postoji neko znanstveno (ako se tako može nazvat) objašnjenje zašto se ovo dogodilo rado ću ga prihvatit jer to onda daje i mogućnost da se barem minimizira šansa da se isto ponovi. Ako je alternativa tome da ga se označi ko manijaka i da tu stane priča, tim više se triba okrenit logici jer iz takvog razmišljanja samo se perpetuira status quo. Barem bi mi s balkana tribali bit svjesni toga. Pa evo i nedavno onaj momak u Splitu šta je puka i ubija dilere, šta da je usput i ubija petero slučajnih prolaznika? Bi li i onda bia žrtva sustava koji ne mari za takve ili bi bia samo luđak kojeg bi se nastojalo zaboravit?

Nisam neko ko ima posebno visoko mišljenje o našoj vrsti, al isto tako nisam neko ko misli da je osoba, koju svi koji su mu bili bliski (pa i jebeni sin i sestra ubijene Nancy) opisuju ko brižnu i "dobru", u stanju se samo probudit jednog dana i ubit i sebe i ženu i dite bez da ima nekakav ozbiljni mentalni poremećaj. Dojam koji sam steka je taj da je on neko ko je bia perfekcionist, ko je operira pod velikom razinom stresa 24/7 i ko je patia od depresije. Nadodat na to steroide (i ko zna koje još supstance), s redovitim potresima mozga (i ko zna kakvim još ozlijedama), nije mi nikakav problem povirovat u to da je ima mozak 85-godišnjaka s Alzheimerom. I da naglasim da njegov slučaj nije jedinstven tako da "x hrvač je isto radia yz pa nije napravia šta i Benoit" argumenti padaju u vodu, koliko znam ima nekoliko igrača američkog nogometa koji su imali putanju ko i on tj. udarci u glavu + droga + depresija pa su razvili demenciju i postali agresivni. Jel ovo pravda Benoita? Nikako, šta je napravia je za svaku osudu i po meni je neosporivo i da je bez tih vanjskih faktora nešto krivo funkcioniralo u njegovoj glavi. Al te vanjske faktore se ne smi odbacit, čak i ako nisu doveli do tog svega, sigurno nisu ni pomogli i pričat o njemu ko da je čudovište, a ne osoba kojoj se moglo i moralo pomoć je kontraproduktivno jer ćemo samo dobit više tih istih monstruma.
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la HunterDX »

@Eumaus The Swineherd Razumem te, ali jedna stvar, ako vidiš da postaješ agresivan, traži pomoć.
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23268
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

HunterDX je napisao/la:QR_BBPOST @Eumaus The Swineherd Razumem te, ali jedna stvar, ako vidiš da postaješ agresivan, traži pomoć.
Naravno to se podrazumjeva, al isto tako me ne čudi šta neko ko Benoit nije zatražia pomoć (ako je on uopće i bia svjestan toga šta mu se događa). Negdje u dokumentarcu Jericho kaže da sve šta je Benoit ima i sve šta je radija je hrvanje tako da ne mogu zamislit da je on neko ko bi se svojevoljno udaljia iz tog svijeta neovisno o zdravlju (i opet ne bi bia prvi, Kurt Angle koji je radije otiša u TNA da bi moga nastavit hrvat i gutat tablete umisto da ode na odvikavanje i operacije koje bi mu platia WWE). A i triba pogledat okružje u kojem se nalazia, di su svi oko njega stalno bili na ko zna čemu (i vjerojato hrvali ozlijeđeni i sa svojim demonima u psihi, Eddie je nažalost savršen primjer toga) i di push (a i karijeru) moš izgubit u tren oka, vjerojatno ti nije svejedno doć i reć nekome poput Vincea da ti triba par tjedana/mjeseci da odeš doma i probaš sredit glavu, pogotovo kad si neko ko nije neophodna mega zvijezda ala Hogan/Austin/Taker. Meni se čini da je Benoit bia u nekom začaranom krugu, mentalni problemi koji su hranili probleme koje mu je izazivala okolina koji su onda opet hranili mentalne probleme i da je tako išlo dok se nažalost nije dogodilo šta se doogdilo. Siguran sam da je ovakva situacija bila neizbježna (naravno ne nužno s Chrisom, niti nužno s hrvačem, niti nužno da bude mrtvih), al sam tia naglasit da ako je jedina lekcija koju bi izvukli iz ovog svega ta da je Benoit bia čudovište onda samo postavljamo uvjete da se isto ovo ponovi.
slika
Avatar
DVW
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4862
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
5
Lokacija: Bosnia and Herzegovina
O meni: Spending time by learning geography and history!

Other hobbies: movies, traveling, talking about politics...
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la DVW »

Ja sam prve svoje WWE showove gledao 2009, drugoj godini PG Ere tako da mogu reći da sam je ispratio skoro čitavu, a može se reći i čitavu jer sam nadoknadio taj period na internetu. Bilo je stvarno dobrih matcheva. Ako nešto cenzurišu neka to bude ta krv jer je svakako nepotrebno. Šta čini JBL-ove matcheve sa Eddie Guerrerom i Cenom na Judgment Dayu 2004 i 2005 boljim od ostalih? To što je ring i oko ringa izgledalo kao da zakoljete janje? Ne čini ih boljim od matcheva Shawn Michaels vs Undertaker na WM 25 i 26. Ne čini ih boljim od I Quit matcha Cene i Ortona, Cene i Batiste, MITB Ladder matcheva. Od matcheva Cena vs Punk ili od Bryanovih matcheva, sad Rollinsovih, Stylesovih, čak i Romanovih, itd. Ne može ih ni činiti. Krv ne čini match. Brutalne matcheve svako voli, ali šta fali gimmick matchu bez udarca stolicom u glavu? Bez krvi? Ne fali mu ništa. Povremeno se malo krvi pojavi i to je ok i u singles matchevima, ali one lokve krvi mogu zaboraviti. Steroidi se manje koriste. Naravno i dalje su prisutni. Roman je igrao i američki fudbal i bio kečer. Leukemija može biti uzrokovana tim. Drugi karcinomi ne, ali ona baš da. Nije rijetkost da je narkomani dobiju. Hoću reći da opasnost uvijek postoji kako za fizičko tako i za mentalno zdravlje. Isto tako oni su uradili šta su mogli, uvedena je masa restrikcija i sl. Međutim isto kao što WWE nije mogao spasiti Romana od leukemije ako on nema jak organizam pa se izbori tako ni neuračunljivi Benoit nije mogao biti spašen jer je imao slabo mentalno zdravlje ionako. Mogu steroidi biti uzrok, ne negiram, ali smatram da ih Vince na to ne tjera. Sjećate se Batiste svojevremeno? Očito je gutao svakakve vitamine što kod Ortona opet nije očito. Normalno je građen, ništa pretjerano.
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la HunterDX »

Sterioidi te ne mogu oretvoriti u nešto što nisi, samo ti mogu pojačati neke osobine. Ako si psihopata, verovatno ćeš postati gori, ako si nervozan, postaćeš nervozniji.
Cena,Trips,Rock, Goldberg i svi slični ih koriste, tačno se vidi kada imaju čišćenje, čim im se vidi više masti, manje vidljivih mišića, znači da su na pauzi. Ili uporedite Ortona do 2005 i onog kasnije, očigledno je da je nekada bio na steroidima, danas ih možda koristi, verovatno u manjim količinama, a možda i ne, možda samo ima dobru genetiku. Koriste ih mnogi, ali opet, to nije okidač da od dobrice postaneš zlikovac.
Avatar
DVW
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4862
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
5
Lokacija: Bosnia and Herzegovina
O meni: Spending time by learning geography and history!

Other hobbies: movies, traveling, talking about politics...
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la DVW »

Upravo to i govorim. Svi koriste. Neki više neki manje, ali svi koriste. Prednost PG Ere je što se manje koriste generalno i zato bi se usudio reći da program na PG TV-u štiti wrestlere da ne naruše imunitet, da im se ne zamrači od silnih udaraca iako ponavljam predispozicije za nešto loše moraš imati u sebi bilo to mogućnost da razviješ oboljenje krvi ili da odeš na živcima. Steroidi mogu biti okidač, ne i uzrok za to što je učinio Benoit.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57689
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la Sherpa »

A ja ću kazati baš suprotno. Steroidi mogu biti uzrok, ne okidač. Okidač će niti određena stresna situacija. Žena ti kaže da te ostavlja, primjerice.

I tu je onaj važni dio. Da ja sad uzmem steroide, drogu, alkohol, to će napraviti nešto, no neće imati trajne posljedice ako ne nastavim. Kontinuiranost će imati. I to velike
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10613
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la HunterDX »

Poznajem gomilu ljudi koji su u kontinuitetu na svemu i svačemo, oni koji su prirodno degenerici, jesu mnogo problematični, a ko nije, jednostavno nije. Čovek je bio full demonizovan i jbg, ali ko sam ja da mu sudim, samo ću reći da bih radije ubio samo sebe, nego ženu i dete.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24459
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la Maki »

Kao što sam već rekao, Benoit je imao problema sa agresijom i prije te 2007. Regal je rekao da kad su čuli šta je bilo, odmah je dosta njih pomislilo da je Chris kriv za to. Pogledajte Regalov intervju na onom Benoit memorial Rawu i vidjećete da je cijelo vrijeme pod pritiskom i da samo hvali Benoita kao kečera i da na kraju bukvalno kaže da u ovom trenutku ništa više neće reći. Istina je da je Benoit bio na svakakvim opijatima, ali imao je u sebi to nešto agresivno što je jednostavno eskaliralo.
Avatar
KOMANIA
Rank 12
Rank 12
Postovi: 9041
Pridružen/a: 07 srp 2018, 08:21
5
Lokacija: Niška Banja, topla voda, za Nišlije živa zgoda!
O meni: „Za druge se navija, Partizan se voli!“ – Duško Radović
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la KOMANIA »

Taj Benoit memorijal RAW, predpostavljam da ga nema na networku?
Jel to kad je bila prazna arena, i nije bilo mečeva, nego su samo pričali o njemu?
slika
Avatar
Master of darkness
Rank 12
Rank 12
Postovi: 7569
Pridružen/a: 08 vel 2019, 14:43
5
Lokacija: Negde u beskraju
O meni: Istraživač filozofije egzistencijalizma
4x Član meseca
Budući pisac
Status: Offline

Chris Benoit

Post Postao/la Master of darkness »

Chris Benoit, jedan jako kontroverzna ličnost u svetu wrestlinga. Prvi put sam ga video na onoj igrici WWE RAW, tad sam ga opazio i najviše koristio zapravo. Posle sam gledao neke njegove mečeve u WWE i stvarno mi je bio fantastičan, obožavam da gledam njegov meč sa Stone Coldom. Da nije uradio to što je uradio, ušao bi u HOF i bio više cenjen od strane javnog mnenja. Problem nastaje kad je njegov mozak jednostavno bio previše oštećen od steroida koji su jednostavno još više izbacili tu njegovu izopačenost i nasilničko ponašanje. Za njegovo mentalno zdravlje bih i okrivio WWE, jer kad vidiš da tvoj zaposleni radi nešto kontroverzno i nešto sto ne radi svaki dan, moraš da pomisliš da je u pitanju promena. Veliki problem predstavlja ono što je Rekao @Eumaus The Swineherd Benoit se našao u jednom limbu gde je morao da izabere izmedju wrestlinga i zdravlja, gde je on nažalost izabrao ovo prvo i tako uništio sebe i svoju porodicu. Jako mi je žao njega, videlo se koliko mu je značio Eddie Guerrero pokojni gde na ceremonial nije mogao da zadrži suze. Užas...
You leave when you think it's time
Odgovori