NXT

Rasprava o TV epizodama NXT-a

Razvojni program 2.0
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10610
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la HunterDX »

Tu se slažem, ali toga neće biti u velikoj meri dok ne postanu treći vodeći. Ne treba izostaviti da glavna scena od njih zahteva da šalju wrestlere koji su se pokazali u mečevima i beležili uspehe, i sve to zbog gledalaca, onda ih tamo drže kao drva tokom letnjeg perioda. Al jbg, imaju poznata lica.
Tako da mi deluje kao da neće previše ići na te promoe, što je žalosno.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24400
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Tommaso Ciampa vs Angel Garza
Ništa posebno, bilo je kul kad je Ciampa lupio Running Knee Kick pantalonama lol.
5/10

Lijepo su napravili ovo sa O'Reillyjevim videom, ovako štite i Dreama da ne mora opet izgubiti sljedeće sedmice.

Imperium vs Lorcan/Burch
Lorcan i Burch su dobri, ali ja ih nažalost jedino povezujem sa ovim NXT filler tagovima. Ajde bilo je dobrih stvari. Obožavam onu Barthel-Aichner kombinaciju u corneru, Aichner je imao kul Moonsault, a Lorcan i Burch opet ispali jaki brawleri i dobili su velike chantove od publike. Imperium ima kul finisher takođe.
7/10

Lijepo je što su refencirali Gargano-Ciampa, ali se nadam da neće vraćati na to rivalstvo u skorije vrijeme.

Io Shirai vs Kayden Carter
Meni je ovo bilo prilično loše. Bila je ona jedna sekvenca kad je Carter izbila Shirai nogu i tako je oborila i onda je krenula lupiti Kickom šta već i tako je sloppy izgledalo. Ajde Shirai je imala kul German i Moonsault za kraj, ali generalno sloppy dijelovi su bili loši. No, ovo je ipak squash tako da uzeću u obzir da zadatak ovog meča nije bio da bude dobar već da prikaže Shirai.
N/A

Okej je sve to Ripley-Belair-Shirai, ali mislim da je jasno da Kai skida pojas sa Shayne.

Kao što sam i mislio, štite Dreama. Regal je sjajan kao GM.

Keith Lee vs Dominik Dijakovic
Solidan meč, no imali su boljih. Obojica naravno prikazani kao super snagatori, prelijepo fokusiranje Leeja na Dijakovu ruku, pogotovo onaj Frog Splash sa top ropea. Dijakovic se pokazao onim Choke Bombom nakon kojeg smo vidjeli kul near fall. Inače near fallovi su bili odlični u ovom meču. Sviđa mi se uvijek ono kad se njih dvojica sudare i nijedan ne obori onog drugog već se samo odbiju. Isto tako volim Dijakove Knee Kickove. Istaknuo bih još Leejev Spirit Bomb. Dakle, generalno dobar meč sa prilično očekivanim krajem. Bilo je jasno šta će biti i da ćemo imati triple threat. Kul meč, ali ipak su njihovi prošli meni bili bolji.
8/10

Bijesni Regal je bio prekul.

Belair imala kul package, mada bih volio da je imala promo. NXTu toliko fale in ring promoi.

Tegan Nox vs Taynara
Kul. Taynara je imala kul Judo Throwove i kul Double Knee Kick u corneru, a Nox je pokazala šta zna Diving Crossbodyem i onim Running Knee Kickom na kraju. Meč je bio veoma kratak, ali je bio zabavan.
7/10

Kao što sam i mislio, postavlja se temelj za Shayna-Kai.

Matt Riddle vs Bronson Reed
Još jedan zabavan kratki meč. Prejako mi je bilo kad je Reed preokrenuo onaj Riddleov top rope Flip u Powerbomb. Riddle prejak sa Sleeperom. Zabavno, a to je najvažnije.
7/10

JEBOTE KOJI PROMO BALORA!!! Njegov najbolji promo ikad. Kako su lijepo uklopili sve. Čak su fino uzdigli i Fienda, no MR će to sjebati.

Ostao mi je ME, za sada solidna epizoda, no ništa vau. Dynamite se čini boljim.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24400
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Killian Dain vs Boa
A ono, squash.
N/A

Prejak segment između Dunnea i Daina.

Pete Dunne vs Damian Priest
Vrlo dobar meč. Obojica su ispali dosta jako, Dunne je meni ipak ispao dosta bolji tho. Nekako je najviše kul momenata on imao sa onim lomljenjem prstiju, Avalanche Suplexom sa top ropea, Step Up Enzuigirima, sa onim Moonsaultom na ringside pa i sa onom prejakom tranzicijom u Armbar. I Priest je imao svojih trenutaka svakako, prije svega onaj Sommersault Senton na ringside, pa onaj top rope Frankensteiner. Najbolja sekvenca u meču je bila pred sam kraj kad su se krenuli rokati udarac za udarac. Prejako je bilo, a pogotovo kad je Priest obrnuo Dunnea onim Clotheslineom. Kraj OK, ali nekako mislim da je moglo i bez low blowa.
9/10

Epizoda je bila solidna, ali je nekako bila puna fillera. Realno tona mečeva su bili ili squashevi ili dosta kratki. Bilo je tu dosta zabavnog u tim mečevima, ali svima je jasno da ti mečevi ne znače puno. Mogli su ipak vrijeme popuniti nečim malo korisnijim. Dynamite je ovaj put bio bolji, no razlika nije bila velika.
8/10
Wulf7X
Rank 12
Rank 12
Postovi: 8776
Pridružen/a: 26 stu 2016, 22:09
7
Lokacija: Niš/Srbija
Kontakt:
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Wulf7X »

huh zanimljivo :)
slika
Avatar
ejdzejp1
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4737
Pridružen/a: 11 vel 2017, 00:06
7
Lokacija: Gradačac, BiH
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la ejdzejp1 »

Wulf7X je napisao/la:QR_BBPOST huh zanimljivo :)
his future is his past
slika
Avatar
AlenB
Administrator
Administrator
Postovi: 15658
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Lokacija: Nova Gradiška
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la AlenB »

ejdzejp1 je napisao/la:QR_BBPOST his future is his past
ovo se zapravo dalo tako skuziti, al ne znam jel iko uspio

super heel turn
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24400
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Rhea Ripley vs Bianca Belair
Vrlo dobar opener, odmah na početku smo vidjeli odmjeravanje snaga koje je izgledalo okej. Meč je lijepo tekao i imao je dobrih stvari, tipa kad je Ripley Big Bootala Belair iz zraka ili kad je Belair povukla Rheu sa top ropea. Isto tako je i Rhein Cannonball sa aprona izgledao kul, no uplitanje Shirai i LeRae je bilo potpuno nepotrebno. Belair i Ripley su taman ušle u tu neku veću brzinu kad ono uplitanje i kraj meča. Ajde opet je bilo dobro.
8/10

Matt Riddle vs Cameron Grimes
Sviđa mi se kako su povezali Riddlea i Grimesa sa onim brzim pobjedama i baš su obojica odmah na početku išli po pobjedu. Meč je bio veoma dobar, a naravno vrhunac je bio kad je Riddle napravio Jackhammer i dobio RIDDLE RIDDLE chantove. Prejako. No, onda se dogodilo preglupa stvar, Grimes je promašio Riddlea kickom i Riddle se sagnuo i ostao tako sagnut punih 4-5 sekundi da bi Grimes stigao napraviti Back Flip i pogoditi ga. Preočito je izgledalo i lomi kayfabe. Grimes je odlično ispao osim te situacije. Imao je i onaj kul Spinning Slam, ne znam iskreno kako se potez zove. Naravno da je Riddle dobio. Vrlo dobar meč sa glupom situacijom.
8/10

Kul segment sa Bateom nakon meča.

Forgotten Sons vs Swerve/Breezango
Mislio sam da će biti tipični NXT tag, no bilo je sjajno. Odmah na početku je bilo kul kako niko nije mogao srušiti Rykera, pa onda kad je Ryker složio Breeza na apron, pa 3 na 1 kombinacija Forgotten Sonsa. Prejako je bilo. Meč je lijepo tekao, Scott je uspio pokazati svoje umijeće kad se odbio od Rykerova prsa i napravio Moonsault Sonsima na ringside. Cutler je sa druge strane imao kul Double Underhook Backbreaker. Drago mi je što je baš Scott uzeo pin na kraju. Kul meč.
8/10

Angel Garza vs Jack Gallagher
Zabavan kratki meč. Prejako je bilo kad je Gallagher skinuo Garzi hlače i onda ga ovaj spucao. Gallagher stvarno ima lijep Headbutt, od kako ne gledam 205 zaboravio sam na to lol. Očekivana pobjeda Garze.
7/10

Nox/Kai vs Duke/Shafir
Koji kurac je sa retardiranim kayfabe-breakingom na ovoj epizodi? Znači Kai je bukvalno kao debil gledala u ništa samo da bi je ova stigla puknuti Kickom na početku meča. Ali ajde, osim toga meč je bio OK. Nox je ispala kul sa Chokeslamima, Enzuigiriem, Cannonballom i Diving Crossbodyem. Naravno ima i lijep Shining Wizard. Okej, zabavno osim te jedne situacije. Pazite na to.
7/10

Asuka i Kairi su dobile nikakav pop. Čudno.

Osim toga, Ciampa je imao lijep video package i Dain je imao prejak segment kad je motao prste.

Ostatak u toku dana ili sutra.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24400
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Roderick Strong vs Keith Lee vs Dominik Dijakovic
Kako sjajan meč. Odmah na početku Strong predstavljen kao slimy šampion. Tona dobrih stvari, kao onaj Leejev Tower of Doom kad se ring zatresao ili kad su se Lee i Dijak udružili da uklone Stronga. Ima smisla, žele završiti i svoju priču. Taj Lee vs Dijak dio je isto bio prejak, pogotovo onaj Dijakov Avalanche Choke Bomb. Onda i Leejev Powerbomb sa Top Ropea, pa silni Strongovi Backbreakeri i Olympic Slam. Kraj je međutim ono što je cementiralo ovaj meč tj. Strongova clean pobjeda. Od svih TUE šampiona, on je realno najmanje legitiman i percepcija je da je uzeo NA pojas samo da bi kompletirao set. Ali, davanjem clean pobjede u jednom ovakvom meču Strong se cementira kao legitiman šampion. Fantastično.
10/10

HEEL BALOR. Nisam ovo očekivao.

Sjajna epizoda.
9/10
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10610
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la HunterDX »

Strong je odličan, moram da dodam da je sve bolji iz sedmice u sedmicu, ovo je primer kako wrestler može da se izgradi kao MC. Dobar meč, odličan, skroz po mom ukusu.
Heel turn Balora sam i očekivao, ali ne u ovoj epizodi, mada mi je drago što je heel, sada još da dodju na ideju da nekako bude specifičan u demon formi i biće super.

Da dodam koliko mi je Riddle fascinantan, mogao bih satima da gledam njegove mečeve, predobar mi je.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57594
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Sherpa »

Već znate moje mišljenje o baloru u nxtu, a ovo mi je bio među beskorisnijim turnovima. Ni razloga, ni build upa bi pretjerano smisla za to. Potpuno nasumičan, samo za shock value.

Dobro odrađeno, ali u krivom trenutku
slika
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10610
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la HunterDX »

Kod Balora je napravljena greška, jer nisu iskoristili što mu je Fiend slomio vrat, trebalo je sve da bude posledica toga.
Zato sam u ovoj situaciji mislio da će dobiti razlog za turn, ali uradili su šta su uradili, jbg.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24400
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Sherpa je napisao/la:QR_BBPOST Već znate moje mišljenje o baloru u nxtu, a ovo mi je bio među beskorisnijim turnovima. Ni razloga, ni build upa bi pretjerano smisla za to. Potpuno nasumičan, samo za shock value.

Dobro odrađeno, ali u krivom trenutku
Zašto je pogrešan trenutak? Ja bih rekao suprotno. Novi show, novi Balor. Prikladno.
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10610
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la HunterDX »

Ma ne treba brinuti za njega kada je na NXT-u, Trips ga gotivi, tako da će svakako biti dobar.
Avatar
Markovic619
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10301
Pridružen/a: 20 lip 2019, 23:14
4
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Markovic619 »

Jos ako bude na War Gamesu meč Balor vs. Gargano, to će biti fantastično.
HunterDX
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10610
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
6
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la HunterDX »

Nema potrebe da strahujemo za NXT, bar što se kvaliteta tiče.
Cole je champ, tu su Balor,Ciampa,Gargano,Strong,Dijak,Lee,Riddle,Dunne,Dream će biti tu.... Da ne nabrajam dalje, svako od njih može izvući dobar meč i svi su prepuni momentuma i legitimni.
Odgovori