Be the Booker - rasprava

Osmislite svoje storylineove...

Kockarnica, be the booker...
Avatar
DVW
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4862
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
5
Lokacija: Bosnia and Herzegovina
O meni: Spending time by learning geography and history!

Other hobbies: movies, traveling, talking about politics...
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la DVW »

Sad ću nabrojati rezultate sa SummerSlama, početak je Raw nakon, a do Survivor Seriesa imamo devet sedmica. Ne sumnjate u kvalitet mog kontenta. Ovo je posljednji uvodni post da vas ne smaram sa detaljima. Dakle. Miz je branio svoj Universal šampionat kojeg nosi od WrestleManije dva mjeseca ranije protiv Johnny Gargana. Dogodio se stravičan screwjob. Naime, nakon sjajno tehnical shita u kojem je Gargano dobio nakon 20 minuta i sjeo u sred ringa sa svojim pojasom plačući pojavio se Vince McMahon i bez ikakvog razloga uz monumentalne zvuke booanja sa tribina poništio rezultat, match je išao dalje da bi istrošeni Gargano primio iznenadni Skull Cruishing Finale uz još neke Mizove malverzacije i "odbranio" svoju titulu. Zadržao je tj. Garganov mentor Triple H je ogorčen dijelima oca svoje žene dok su Garganovi prijatelji i saučesnici pasivne pobune zadnjih mjeseci Ciampa, Black i Ricochet najavili retaliaciju za show koji slijedi uz određenu pomoć lidera njihovog stablea koji je do sad slabo učinio od najavljenog. Saznaćemo više i nemojmo nipošto sumnjati u kvalitet onog što ćemo vidjeti. U brawling okršaju nešto kraćem, ovog puta za američku titulu borili su se Champ Roman Reigns i Rusev, clean gubitnik po njegovu žalost. Rusev je nakon matcha rastavio Romana na proste faktore. Odgovor ćemo vidjeti na prvom Rawu jako brzo. Becky Lynch je izdominiravši nad Sarahom Logan i Lanom postala Bayleyin izazivač za dalje dočim je ovaj PPV Bayley bila pošteđena defencea zbog osvajanja nekog matcha po dogovoru, nebitno, sve ne mora biti objašnjeno jer ni ovako nije, odgovara storyu, nije glupo i to je to. Randy Orton vs Drew McIntyre je završio sa Double DQ zbog brawlanja koje je prešlo van arene i završilo u rijeci. U segmentu je New Day stravično pretukao Braun Strowmana i Rey Mysterija. Sasha Banks je dobila jednu od Tag Team šampionki Zelinu Vegu i tako odbranila titulu dočim je njenu partnerku Carmellu squashovala Nia Jax u zanimljivom storytelling momentu. Preview ovdje staje. Nadam se da vam se bar dijelom dopada, a uživaćete i u prvom showu jako brzo.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23788
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Maki »

Sins of Our Past - 1. dio: od SmackDowna do SummerSlama

SD
Charlotte Flair se vraća na SmackDown u sklopu ShakeUpa poslije WM 36. Ima povratnički face promo, ali je prekida Bayley, takođe nova članica SD rostera. Bayley ulazi u ring i govori da je došla da napravi SD svojim showom i da joj je Charlotte na putu. Charlotte govori da joj je drago što je Bayley došla na SD jer će dobiti priliku da se revanšira za TLC prošle godine. Bayley se unosi Charlotte u facu, kreće staredown i objavljuje se da ćemo imati meč Bayley vs. Charlotte Flair. U ovom meču Flair dobija Spearom.

SD
Bayley ima meč protiv jobberke koji dobija. Uzima mic i proziva Charlotte Flair, govoreći da je ono što se desilo prošle sedmice bio samo fluke i da ne znači ništa. Charlotte Flair dolazi na rampu, zalijeće se u ring, ali je Bayley odmah napada. Charlotte se uspijeva odbraniti i obara Bayley right handom. Bayley ustaje, a Charlotte je lupa Spearom te je izbacuje iz ringa. Flairova uzima mic i govori da joj se Bayley gadi. Gadi joj se jer je pogazila sve za što se nekada borila. Bayley je nekada bila uzor djevojčicama širom svijeta, a sada je sve to uništila. Charlotte se pita kakvu to poruku Bayley šalje svojim fanovima: igrajte prljavo i varajte kada vam ne ide. Charlotte govori da je Bayleyina tragedija u tome što je dozvolila da bude zavedena na tamnu stranu, da je dozvolila svojim demonima da je preuzmu.

SD
Bayley ima backstage intervju u kojem je pitaju šta misli o onome što je Charlotte rekla prošle sedmice. Bayley govori da Charlotte priča gluposti i da ne zaboravi ko je dobio u 4HW feudu. Flairova se sada pojavljuje i govori Bayley da je to sve u prošlosti i da je dvije uzastopne sedmice nadjačala Bayley i da to govori dovoljno. Bayley se unosi Charlotte u facu, ali bivaju rastavljene.

SD
Bayley hoda backstageom i sreće se sa Kairi Sane i Io Shirai, WWE Women's Tag šampionkama. Imamo staredown, a onda se obe strane udaljavaju. Bayley onda mijenja izraz lica, mršti se i odlazi. Na showu Bayley učestvuje u 6 Women tagu gdje je u timu sa Naomi i Carmellom (heelovi) protiv Candice LeRae, Charlotte Flair i SD ženskom šampionkom Ember Moon. U meču imamo nekoliko susreta Charlotte i Bayley, a na kraju Naomi uzima pin nad Moon.

SD
Imamo MITB kvalifikacioni meč između Bayley i Candice LeRae u kojem LeRae dobija. LeRae slavi svoju pobjedu, ali je Bayley napada sa leđa te je baca u ringpost. Izbacuje je iz ringa te je baca i u stepenice, a zatim je kreće stompati. Dolaze sudije i odvajaju Bayley od Candice. Cathy Kelley pokušava imati intervju sa Bayley, ali joj ova samo izbacuje mikrofon iz ruke i odlazi.

SD
Bayley ima promo u kojem govori da shvata zbog čega joj ne ide na SmackDownu. Dozvolila je da joj Charlotte Flair uđe u glavu i da je napuni glupostima o staroj Bayley. Pušta se klip Extreme Rulesa 2017 i infamoznog Kendo Stick meča protiv Alexe Bliss. Bayley govori da je to bila stara Bayley, slabić koji je stalno gubio. Govori da je Charlotte Flair neće smesti i izaziva je na meč sljedeće sedmice. Kasnije imamo segment u kojem Charlotte pristaje na meč i govori da Bayley potiskuje istinu. Govori da se Bayley fokusirala na Extreme Rules 2017, a zaboravila je Battleground 2016 kada ju je cijela arena cheerala i bila uz nju. Charlotte govori da je ona bila tu, da je osjetila energiju publike koja je bila uz Bayley i da je tužno što je Bayley to zaboravila. Na kraju govori da će sljedeće sedmice njen meč protiv Bayley biti No Holds Barred i da će tu Charlotte konačno zatvoriti cijelo to poglavlje sa 4HW.

SD
Bayley vs Charlotte Flair je ME SmackDowna. Bude tu svega, brutalnosti, čak i krvi, ali na kraju Charlotte prisiljava Bayley da tapka nakon Figure 8.

Nakon showa na wwe.com imamo segment u kojem Bayley potišteno ide iz arene, ali se sreće sa Ms. MITB Biancom Belair koja ismijava Bayley zbog poraza i govori joj da je jadna i slaba. Bayley se unosi Belair u facu, ali ova samo odlazi.

SD
Bianca Belair ima promo u ringu, ali je Bayley prekida i ulazi u ring. Bayley govori Bianci da ako ona ima problem sa njom, da joj to direktno kaže pa da to završe. Bianca joj govori da Bayley jedino ima problem sa samom sobom i da je tužno gledati je kako se pati i muči. Bayley joj odgovara da se Bianca ni u snovima ne može porediti sa njom koja je bila NXT, Raw i ženska tag šampionka. Bianca joj govori da je to prošlost, a da je Bianca Belair budućnost. Izbija tuča u kojoj Bayley nadvladava. Kasnije Bayley ide backstageom, ali je Bianca napada stolicom sa leđa te ubija boga u njoj. Najavljuje se da ćemo imati Bianca Belair vs Bayley na Extreme Rulesu.

SD
Bayley ima meč protiv Natalye koji dobija, a onda proziva Biancu da smije napasti samo sa leđa jer se ne usudi sprijeda. Belair se pojavljuje na rampi i govori da joj je smiješno da Bayley nekome drži predavanja o napadanju sa leđa kada je sama Bayley jedno trilion puta nekog napala sa leđa. Bayley se mršti i dere se na Biancu da uđe u ring i da ne moraju čekati Extreme Rules, ali Bianca odgovara da je ona ipak Ms. MITB te da nije primjereno da ona hrva na običnom showu, već da će ona svoje sposobnosti zadržati za PPV. Bayley kasnije ima backstage intervju u kojem je pitaju šta misli o onome što je Bianca rekla vezano za napadanje sa leđa. Bayley kreće nešto da kaže, ali se zaustavlja i samo odlazi.

SD
Bianca Belair dobija jobberku i ima promo protiv Bayley.

Extreme Rules
Bayley vs Belair je na preshowu i Bianca dobija.

Na wwe.com imamo segment u kojem se Bayley sreće sa LeRae koja traži meč protiv Bayley da se revanšira za onaj Bayleyin napad. LeRae onda govori Bayley da se nekad ugledala na nju, na šta Bayley samo saginje glavu.

SD
Bayley vs LeRae se završava double countoutom. Nakon meča Bayley i LeRae imaju staredown, Candice odlazi u backstage, a Bayley u prvom redu publike vidi malo dijete sa Hugger majicom. Gleda u pod i odlazi u backstage.

SD
Bayley dolazi u ring te uzima mic. Govori da od kako je došla na SmackDown, nešto nije kliknulo. Ne zna šta se sa njom dešava, a onda je prekida Carmella. Mella govori Bayley da prekine plakati nad svojom sudbinom i da se trgne, inače će je pojesti. Carmella govori da ona brine za Bayley jer su one dobre prijateljice i izaziva je na prijateljski meč. Bayley pristaje i imamo meč u kojem Bayley pobjeđuje. Nekoliko puta tokom meča Bayley nehotice radi neke svoje face manerizme (popravljanje repa, signaliziranje publici itd). Bayley slavi pobjedu, a Carmella je napada sa leđa. Sada dolaze i Bianca i Naomi te i one napadaju Bayley. No, niz rampu trče Charlotte Flair i šampionka Ember Moon. Napadaju ove druge tri i istjeruju ih iz ringa. Bayley dolazi sebi, ustaje te zaprepašteno gleda u Charlotte i Ember. Charlotte hladno gleda prema Bayley te ona i Ember odlaze iz ringa.

SD
Charlotte Flair je u svom lockeru, a Bayley ulazi unutra. Charlotte odmah ustaje, ali joj Bayley govori da nije došla da se bori, već da je pita zašto ju je Charlotte spasila prošle sedmice. Charlotte govori da ju je spasila jer je bilo 3 na 1 i da Charlotte smatra da niko, pa čak ni Bayley ne zaslužuje da se nađe u takvoj situaciji. Bayley onda pita Charlotte da li je stvarno mislila ono što je rekla o staroj Bayley i o tome da je publika bila uz nju. Charlotte joj govori da je ona rekla istinu, ali da je na Bayley da odluči na koju će stranu. Charlotte odlazi jer ima zakazan meč, a Bayley ostaje stajati zamišljeno.

SD
Bayley je u svom lockeru i kamera uspjeva uhvatiti kako gleda svoj debut na Rawu poslije SummerSlama 2016. Bayley shvata da je kamera tu te odmah tjera kamermana napolje.

SD
Bayley ima intervju i pitaju je kako sada oni stoji što se tiče Charlotte Flair i svega. Bayley govori da je dosta razmišljala o svemu, da je sagledala situaciju iz svih uglova i da zna kako dalje.

SummerSlam
Imamo meč Belair vs Charlotte. Meč se završava diskvalifikacijom jer Naomi i Carmella napadaju Charlotte. One ubijaju boga u Charlotte, ali Bayley slijeće niz rampu i ulijeće u ring te odbija ove tri. Dolazi i Ember Moon te se Belair, Mella i Naomi povlače. Bayley ide do Charlotte, pomaže joj da ustane, Charlotte se odmah odmiče i upitno gleda u Bayley. Bayley klima glavom te pada na koljena pred Charlotte i saginje glavu. Charlotte šokirano gleda u Bayley, a onda je podiže na noge i potvrdno klima glavom.

TO BE CONTINUED
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23788
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Maki »

Sins of Our Past - 2. dio - od SD poslije SummerSlama do Survivor Seriesa

SD poslije SummerSlama
U ringu stoje Bayley i Charlotte Flair. Bayley uzima mikrofon i govori da su joj se oči otvorile i da je Charlotte bila potpuno u pravu. Bayley je bila zaluđena mržnjom i bijesom i izgubila je sebe. Zahvaljuje se Charlotte što joj se pomogla iako je imala potpuno pravo da to ne učini. Charlotte govori Bayley da je oduvijek znala da u Bayley još ima dobrote i da nije potpuno izgubljena. Bayley se izvinjava Charlotte za sve i govori da će se potruditi popraviti sve što je pokvarila. Charlotte klima glavom, a sada se pojavljuje trio Biance Belair, Naomi i Carmelle. One okružuju Bayley i Charlotte i penju se na apron, ali onda ulijeće i Ember Moon. Izbija tuča koja se pretvara u 6 woman tag u kojem faceovi dobijaju nakon što Bayley pina Biancu. Nakon meča, tri face žene slave. Charlotte Flair kasnije ima intervju u kojem govori da joj je drago što se prava Bayley vratila. Pitaju je da li možda sumnja u Bayleyinu iskrenost, na što Charlotte govori da će vrijeme pokazati.

Raw
U ringu se nalazi Raw ženska šampionka Becky Lynch koja ima svoj promo, no odjednom se na rampi pojavljuje Bayley. Bayley ide niz rampu, Becky zauzima gard, Bayley ulazi u ring i traži mic. Započinje promo time što se izvinjava Becky za sve što se desilo. Govori da je odlučila da ovo napravi kako treba i baca mic te širi ruke signalizirajući Becky da je udari. Becky se odmiče i govori Bayley da ne vrijedi sada govoriti "izvini" nakon svega što je napravila. Neke stvari se ne mogu zaboraviti i preko nekih stvari se ne može preći. Bayley saginje glavu i govori da joj je žao zbog svega i da je spremna uraditi bilo šta da ispravi svoje pogreške. No, prekidaju ih Iiconics, Billie Kay i Peyton Royce. One ismijavaju Bayley i Becky te govore da je patetično kako se one ponašaju. Naravno, ovo rezultira mečom. U tom meču Becky se svako malo osvrće ka Bayley, ali njih dvije uspješno sarađuju i nadjačavaju Kay i Royce te ove bježe iz ringa. Nakon toga Bayley i Becky ostaju u ringu te Bayley govori Becky da razumije zašto joj ova ne želi oprostiti i da je to njeno pravo. Lynch uzima svoj pojas i govori Bayley da je i ona sama uradila dosta loših stvari u karijeri i da svako zaslužuje novu priliku. Becky sada govori da ona nema pravo da oprosti Bayley za sve, ali da ono što ona može oprostiti, oprašta. Bayley grli Lynch koja izgleda malo šokirana, ali onda uzvraća zagrljaj.

SD
Imamo cash-in Biance Belair koja postaje nova SD ženska šampionka. Bayley i Charlotte su to pokušale spriječiti, ali su ih Naomi i Carmella zaustavile.

SD
Najavljen je 6 Women NO DQ tag meč za Hell in a Cell: Bianca Belair, Naomi and Carmella vs Ember Moon, Charlotte Flair and Bayley. Tokom showa imamo video package za ovaj meč.

SD
Bayley u tag meču sa Ember Moon pobjeđuje Natalyu i Danu Brooke, no nakon meča ih Belair, Naomi i Carmella kreću napasti, no ovaj pokušaj ostaje bez uspjeha nakon što se uključi i Charlotte Flair. Kasnije Bayley ide do lockera Candice LeRae, kuca, a Candice otvara vrata. Bayley kreće nešto da kaže, ali LeRae joj govori da zna šta će reći i da je ne zanima te se vraća nazad i zatvara vrata. Bayley potišteno klima glavom, dolazi interviewerka i pita Bayley šta to znači, a ona joj govori da je shvatila da u životu jednostavno osobe ne mogu dobiti oprost od svih. Bayley govori da ona može pokazati da se promijenila kroz svoje postupke, a ne samo kroz riječi. Isto tako govori da postoje još dvije osobe sa kojima Bayley mora pričati.

Hell in a Cell
U 6 woman tagu Bayley pina Biancu i tako donosi pobjedu svom timu.
Objavljeno je da će WWE održati veliki event u Šangaju pod imenom WWE Crimson Dragon.

SD
Pošto je pinala Biancu Belair, na WWE Crimson Dragonu Bayley će dobiti priliku za SD žensku priliku protiv Biance Belair. Kairi Sane i Io Shirai su u ringu i imaju promo kako će vratiti ženske tag titule (koje su izgubile od tima Tegan Nox i Toni Storm na HIAC-u), ali ih prekida Bayley koja ulazi u ring i radi dogezu (kowtow). Kairi i Io zabezeknuto gledaju, a Bayley moli za oprost na japanskom. Kairi i Io stavljaju ruke na Bayleyina leđa i govore da je prošlost prošlost i da se treba okrenuti budućnosti. Bayley ima suze u očima i još par puta kowtowa pred Kairi i Io. Nakon toga uzima mic i izvinjava se publici za sve što je prije napravila, no Bianca Belair se pojavljuje na rampi. Ulazi u ring i govori Bayley da prekida cmizdriti i glumiti pokajnicu jer Bianca zna da Bayley glumi. Glumi da bi sebi privukla druge jer zna da protiv Biance Belair ne može jedan na jedan. Bayley govori Bianci da u njoj vidi samu sebe, da je i ona imala takvo razmišljanje, ali da se izdigla iznad toga i nudi Bianci priliku da i ona to učini. Bianca se smije i govori da je jedini razlog za Bayleyino pokajanje to što joj nije išlo te da bi Bayley idalje bila ono što je bila da je na SmackDownu od početka pobjeđivala. Bayley govori Bianci da je to tačno, ali da ti njeni porazi nisu bili slučajni i da su došli zato jer je Bayley trebalo buđenje. Bianca sarkastično plješće i govori da će joj biti zadovoljno zgaziti ovu novu Bayley na Crimson Dragonu.

SD
Bayley pobjeđuje Naomi u meču, a Bianca komentariše. Nakon meča, Bianca se penje na apron i ima staredown sa Bayley te podiže svoju titulu u vazduh. Bayley kasnije ima backstage intervju, ali je Belair, Naomi i Carmella napadaju. Charlotte i Ember ulijeću i tjeraju ove tri te onda zbrinjavaju Bayley.

SD
Bayley ulazi u ring i poziva Ember Moon da uđe. Ember dolazi, a Bayley joj govori da je Ember ipak bivša šampionka koja nije dobila priliku da vrati svoju titulu i da je fer da Bayley svoje pravo da izazove Belair stavi na liniju protiv Ember. Ember govori da je malo šokirana ovim Bayleyinim prijedlogom, ali ipak pristaje i imamo meč u kojem Bayley dobija i potvrđuje svoj status no.1 contendera. Bianca Belair se pojavljuje na rampi okružena sa Naomi i Carmellom i diže pojas u zrak.

SD
Bianca pobjeđuje neku jobberku, a onda uzima mic i proziva Bayley govoreći da je budala što se izmarala dvije sedmice prije PPV-a i da to nije potez prave šampionke koja drži do sebe. Bayley se pojavljuje na rampi i ulazi u ring sa micom te govori Bianci da je prošle sedmice napravila ono što je bilo fer da se napravi. Bianca se na to smije, a Bayley joj ponovo govori da svako ima priliku da se promijeni te nudi Bianci da razmisli. Bianca samo odmahuje rukom i imamo staredown pred Crimson Dragon.

WWE Crimson Dragon
Meč između Bayley i Biance je brutalan, bude svega. Naomi i Carmella upadnu u meč, krenu napadati Bayley (sudija biva nokautiran), Flair i Moon pomažu Bayley. Bayley u jednom trenutku završava sa steel chairom u rukama te kreće ka Bianci. Bianca se povlači u korner te moli Bayley da to ne čini. Bayley se zamišlja, podiže stolicu u zrak ali je onda baca u stranu. Bianca ne vjeruje da je Bayley to uradila, pita je zašto, a Bayley joj samo govori da ona više nije takva osoba. Bianca se smješka i klima glavom i ostatak meča nema nikakvog varanja i prljave igre te Bayley osvaja SD žensku titulu. Nakon meča Bayley pomaže Bianci da ustane, a Bianca uzima mic i govori Bayley da je bila u pravu te joj pruža ruku. Bayley se rukuje sa Biancom, a Bianca govori Bayley hvala. Bayley onda slavi i diže svoj pojas u vazduh, ali nekako ima kiseo osmjeh, a ne osmjeh nekoga ko je upravo osvojio titulu.

SD
Bayley je u ringu sa titulom, ima face promo u kojem se zahvaljuje publici da podršci, Moon i Flair na pomoći, a na kraju i Bianci koja se pokazala kao prava šampionka. No, Bayley sada biva prekinuta od debitantkinje Mie Yim koja je došla iz NXT-a. Yim govori da je došla na SD da se bori protiv najboljih, a da nema bolje od šampionke. Izaziva Bayley na jedan prijateljski meč. Bayley rado pristaje i nakon kompetitivnog meča dobija Miu te se nakon meča njih dvije rukuju. Objavljuje se da će sljedeće sedmice na SD-u biti F4W meč između Charlotte, Ember, Ruby i Liv, a pobjednica će postati izazivač za Bayley.

SD
Liv Morgan pobjeđuje F4W meču i postaje izazivač. Bayley ulazi u ring i čestita Liv te govori da zna da će Morgan biti velika protivnica. Liv se smješka i govori Bayley da je tokom svoje turneje oprosta zaboravila na Riott Squad čiji je Liv nekadašnji član (Riotti su se u međuvremenu raspali). Bayley govori da je to tačno i zato se sada izvinjava Liv. Liv se smije i govori da je Bayley pokazala novo lice te prihvata izvinjenje no onda govori Bayley da idalje planira da uzme njenu titulu.

SD
Sljedeći PPV je Survivor Series gdje će se SD ženska šampionka (Bayley ili Liv) suočiti sa Raw ženskom šampionkom Lacey Evans. Bayley ima intervju u kojem govori da se raduje susretu sa Evans. Nakon toga Bayley sreće Jinder Mahala koji joj nudi da se priključi njegovoj seansi meditacije. Bayley pristaje i meditira zajedno sa Jinderom a Jinder joj govori:
"lesser demon lays beaten, the greater demon remains.
Bayley ostaje zatečena ovim.

SD
Bayley uspješno brani titulu protiv Liv Morgan. Lacey Evans se pojavljuje na rampi i ulazi u ring te ima staredown sa Bayley. Bayley joj pruža ruku, ali Lacey govori da se jedna dama neće rukovati sa prljavim osobama. Bayley se smješka i govori Evans da će ukrasti show na Survivor Seriesu. Kasnije Bayley traži Jindera te ga pronalazi i pita ga šta je mislio prošle sedmice kada je ono rekao. Mahal joj govori da to znači da je jedan dio njenog puta pređen, ali da se još nije suočila sa svim svojim demonima. No onda je upozorava da će Bayleyini preostali demoni uskoro doći po nju ako se ne pripazi.

SD
Pred Survivor Series predstavnici SmackDowna stoje u ringu i hypaju se. Bayley govori da će sa Evans imati MOTN, ali da će na kraju izaći kao pobjednica. Isto tako govori da će se suočiti sa svim svojim preostalim demonima.

Survivor Series
Bayley dobija Lacey Evans te slavi na rampi ALI SASHA BANKS JE LUPA STOLICOM PO LEĐIMA!!! Banks ubija Bayley stolicom, podiže je te je baca u titantron, a zatim je tamo nastavlja stompati. Bayley puže po podu, a Banks joj staje nogom na šaku te se dere "IZDAJNICE", a onda je ponovo diže i još jednom baca u titantron te odlazi.

TO BE CONTINUED
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23788
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Maki »

Sins of Our Past - 3. dio: od SD poslije Survivor Seriesa do Royal Rumblea

SD poslije Survivor Seriesa
Bayley potišteno ulazi u ring i uzima mikrofon. Govori kako sada shvata šta je Mahal mislio. Sasha Banks je njen najveći demon kojeg se ne nije uspjela riješiti. Govori da je sve krenulo od Sashe, da je Sasha ta koja ju je odvela na pogrešan put i da se nadala da će se možda i sama Banks promijeniti, no to se nije desilo. Bayley stišće svoj pojas i zove autoritete u ring. Dolazi Triple H i ulazi u ring. Bayley ga moli da prebaci Sashu na SmackDown jer želi riješiti ovu stvar. HHH joj govori da će vidjeti šta se može uraditi. Bayley kasnije ide backstageom i nailazi na Charlotte. Charlotte joj govori da će se naći pred velikim iskušenjem, ali da mora izdržati. Bayley klima glavom.

SD
Bayley ima meč protiv Ruby Riott koji dobija, a na rampi se pojavljuje Sasha Banks. Bayley se mršti i gleda u Banks, a ova joj govori da je prešla na SD i da će reći Bayley u lice sve što ima. Sasha govori da je Bayley ponovo postala ona stara, slaba jadnica koja nije bila nizašta. Govori da je ona probudila vatru u Bayley, da je na površinu izvukla sve Bayleyine frustracije i od njih napravila oklop za Bayley, neprobojni oklop koji je donio Bayley i njoj samoj toliko pobjeda. Banks na titantronu prikazuje trijumf na TLC-u, a onda pokazuje sliku kada je Bayley kleknula pred Charlotte, a zatim je upitala Bayley na kojoj slici Bayley izgleda moćno i ponosno, a na kojoj jadno i poniženo. Banks onda govori da je napala Bayley na Seriesu jer nije mogla vjerovati da je Bayley tako brzo zaboravila sve to. Bayley onda odgovara Sashi govoreći kako je shvatila da je pogriješila i kako Sashin put nije ispravan jer ubija čovjeka iznutra. Sasha se smije i govori Bayley da su to sve njeni izgovori i da je ona uživala dok je bila uz Sashu i radila sve što je radila. Bayley šuti, ne može ništa reći, a Sasha joj onda govori da ona nije Charlotte Flair i da neće voditi Bayley za rukicu dok Bayley ne uradi ono što ona želi, već da će uništiti Bayley i sa njom uništiti sve te gluposti o vezama sa publikom i o pravednoj borbi. Sasha izlazi iz ringa, a Bayley ostaje zamišljeno unutra.

SD
Banks dobija povratnički meč protiv Natalye, a onda je nakon meča dodatno napada. Bayley ulijeće da spasi Natalyu i izbija tuča između nje i Sashe. Na kraju Banks odlazi u backstage gdje se sreće sa Charlotte. Imamo staredown.

SD
Sasha Banks ima revanš protiv Natalye u kojem opet pobjeđuje. No, sada se pojavljuje Bianca Belair i ulazi u ring te govori Sashi da ni ona nije vjerovala u tu novu Bayley i sve to, ali da se prevarila. Bayley joj je otvorila oči i da se puno bolje osjeća otkako se promijenila. Sasha Banks se mršti na to i zalijeće se na Biancu i kreće je bijesno udarati vrišteći "HOĆE LI TI SADA DOBROTA POMOĆI". Banks veže Belairinu kosu za konopce a onda je nastavlja udarati. Bayley ulijeće sa steel chairom, zamahuje, promašuje Sashu, ali pogađa Biancu. Bayley šokirano gleda, a Sasha je obara sa leđa te ubija boga u njoj i govori da je došla na SD zbog dvije stvari: da završi stvar sa Bayley i da postane SD ženski šampion, a da se eto tako složilo da to može odjednom.

SD
Banks objavljuje da će ući u ženski Rumble i da će onda dobiti Bayley na WM. Banks onda ima meč protiv Liv Morgan koji dobija. Bayley ima intervju u kojem govori da ni ona nije mogla vjerovati koliko je Sasha puna mržnje, ali da neće dozvoliti da ta mržnja ponovo pređe i na nju.

SD
Ember Moon pobjeđuje u triple threatu protiv Charlotte i Ruby i postaje no.1 contender za Bayley na Rumbleu. Bayley dolazi i čestita Moon pobjedu i govori da se nada da će ukrasti show na Rumbleu. Ember i Bayley se grle.

SD
Bayley i Ember Moon imaju prijateljski tag meč protiv Kairi i Io u kojem gube nakon što se sudare, ali onda imaju intervju u kojem govore da je to bilo slučajno i da će se fokusirati na Royal Rumble. Bayley odlazi, no onda se pojavljuje Sasha Banks koja govori Ember da li ona stvarno misli da Bayley govori istinu i da je to bilo slučajno. Ember odgovara Sashi da zna šta ona pokušava napraviti, ali da neće proći.

SD
Bayley i Ember sjede u backstageu i Bayley govori Ember da ne vjeruje u Sashine priče. Sasha se samo trudi napraviti razdor. Ember klima glavom i grli se sa Bayley. Sasha Banks ima intervju u kojem govori da Bayley nije svetica kojom se prikazuje i da to ona najbolje zna. Bayley se pojavljuje i zalijeće se na Sashu. Izbija kratka tuča nakon koje Sasha bježi.

SD
Bayley i Ember ponovo imaju tag meč, ovaj put protiv Naomi i Carmelle. Ponovo gube nakon što Bayley slučajno superkicka Ember. Bayley se nakon meča izvinjava Ember, Ember prihvata izvinjenje, ali pomalo sa rezervom.

Royal Rumble
Tokom Ember-Bayley meča sudija biva nokautiran, a Ember lupa Bayley Eclipseom. Kreće probuditi sudiji, no ulijeću dvije maskirane osobe i kreću udarati Ember te onda prebacuju Bayleyinu ruku preko Ember i bude sudiju. Sudija broji 1,2,3 i Bayley brani SD žensku titulu. Dolazi sebi, sudija joj daje titulu, a Bayley ne shvata šta se desilo, ide ka Ember, pokušava je podići, ali onda dolazi Charlotte Flair i samo govori Bayley da izađe iz ringa. Bayley pita šta se desilo, a Charlotte samo odmahuje glavom i govori Bayley da ode. Bayley uzima pojas i začuđena odlazi u backstage. Sasha Banks u main eventu osvaja ženski Royal Rumble i odmah izaziva Bayley na meč na WrestleManiji i usput dodaje da su svi vidjeli Bayleyino pravo lice večeras i da je ona bila u pravu, ali da, za razliku od drugih, neće osuđivati Bayley već će je potapšati po ramenu i čestitati što se prava Bayley konačno vratila.

TO BE CONTINUED
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23788
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Maki »

Sins of Our Past - 4. dio: od SD-a poslije Royal Rumblea do WrestleManije

SD poslije Royal Rumblea
Sasha Banks dolazi u ring i hvali se svojom pobjedom u Rumbleu. Govori da joj je drago da će se na WM sukobiti sa pravom Bayley, a ne sa jadnicom koja se pravi da je dobra i koja igra po pravilima. Čestita Bayley na odbrani titule na Rumbleu i poziva je da dođe u ring. Bayley zaista i dolazi te govori da ona sa onim na Rumbleu nije imala nikakve veze i da joj je to očito podmetnuto. Sasha joj odgovara da nema više svrhe da se pretvara i da slobodno može pokazati svoju pravu stranu. Bayley se mršti, a onda obara Sashu i kreće je udarati. Bayley diže Sashu i izbacuje je iz ringa, a onda uzima kendo stick i ide za njom te ubija boga u Sashi kendo stickom i odlazi. Moon ima intervju u kojem govori da ne zna da li je Bayley organizovala napad na nju ili nije, ali da zna da je njena prilika upropaštena i da to neće tako lako proći.

SD
Bayley ima intervju u kojem govori da će rado ponovo braniti titulu protiv Ember. Dodaje da joj je smješteno na Rumbleu i da je to urađeno sa ciljem da ukalja njenu ličnost i da to neće dozvoliti. Bayley onda ide do Emberinog lockera, kuca na vrata, a Ember ih otvara. Bayley kreće nešto reći, ali Ember se mršti i samo govori Bayley da će se sve vidjeti. Objavljeno je da će na Elimination Chamberu Bayley braniti SD žensku titulu protiv Ember Moon.

SD
Sasha Banks i Ember Moon imaju meč u kojem Sasha dobija, a onda diže Ember i govori joj da se pazi Bayley jer da Sasha zna kakva je Bayley ustvari. Moon se udaljava od Sashe, a Bayley se pojavljuje na rampi i zatrčava se u ring, ali Banks bježi. Bayley se okreće ka Ember koja izlazi iz ringa ne skidajući pogled sa Bayley.

SD
Sasha Banks ima intervju u kojem je pitaju za koga navija na Chamberu: Bayley ili Ember. Banks govori da navija za Bayley jer želi sa svojom prijateljicom imati meč na WM. Postavljaju joj pitanje kako može Bayley nazivati prijateljicom kada ju je prije nekoliko sedmica napala kendo stickom na šta Sasha govori da je Bayley samo zbunjena, ali da će na Chamberu pasti maske.

Elimination Chamber
Bayley i Ember imaju meč, Ember pogađa Bayley Eclipseom, ali opet ulijeću dvije maskirane osobe i spriječavaju pin. Sudija zove DQ, a maskirane ubijaju boga u Ember. Bayley dolazi sebi, shvata šta se dešava i napada maskirane. Bayley skida jednoj masku i vidimo da je to Naomi. Bayley se mršti i nadjača Naomi i drugu maskiranu, ali niz rampu trči Sasha Banks i ulijeće u ring i napada Bayley te joj se priključuju Naomi i Carmella koja je skinula masku. Njih tri udaraju Bayley, a onda Naomi i Carmella hvataju Bayley za kosu i dižu joj glavu, a Banks je pljuje pravo u lice, a onda je puca nogom u glavu te podiže SD ženski pojas.

SD
Sasha Banks je u ringu okružena sa Naomi i Carmellom. Govori kako je napravila malu smicalicu sa Bayley na Rumbleu i onda dodaje da je pokazala jednu veoma važnu stvar: ma koliko se Bayley trudila da ispravi grijehove svoje prošlosti, nikada u tome neće uspjeti. Najmanji kiks i svi će posumnjati što se pokazalo tačnim na Rumbleu. Zato se Sasha okrenula od toga i odlučila da iskrči svoj put bez obzira na to šta drugi mislili. Sada se Banks okreće ka WrestleManiji i meču za SmackDown žensku titulu. Govori da će WM biti konačna potvrda ispravnosti njenog puta. Bayley i Ember Moon se pojavljuju na rampi i Bayley govori Sashi da joj je dobro smjestila na Rumbleu, ali da je bila previše pohlepna. Htjela je to ponoviti i na Chamberu i samo je razotkrila svoje laži. Ember govori da je i njoj dosta da bude žrtva Sashinih igrica i izaziva ove 3 u ringu na tag meč. Sasha joj govori da će rado pristati, ali da je čudi što je Ember toliko glupa jer će biti 3 na 2. Ember se smješka i govori da nije baš tako. Čuje se theme song Charlotte Flair i ona staje uz Bayley i Ember. Zalijeću se ka ringu, ali ove 3 izlaze.

SD
Na Fastlaneu ćemo imati 6 Woman tag meč između Bayley, Charlotte i Ember i Sashe, Naomi i Carmelle. Bayley ulazi u ring i nudi Ember Moon još jednu priliku za titulu pošto još nisu imale čist title meč. Ember pristaje i imamo ovaj meč. Charlotte Flair je na ringsideu i pazi da se ko ne umiješa. Bayley uspješno brani titulu i nakon meča se rukuje sa Ember. Bayley uzima mikrofon i govori da će na Fastlaneu njih tri završiti posao i da Naomi i Carmella nisu ništa postigle ni kad su bile sa Biancom, pa neće ni sad. Onda govori da je otkako je došla na main roster 2016. iznad nje visila aura Sashe Banks i da će na WrestleManiji to prestati i da će Bayley poraziti i svog najvećeg demona.

SD
Sasha, Naomi i Carmella imaju intervju u kojem Sasha govori da je WrestleMania blizu, a Fastlane još bliže i da će oba puta ona dobiti Bayley. Naomi i Carmella govore da je Bianca Belair bila jadna i da zato nisu sa njom ništa uspjele, ali da sada imaju veliku Sashu Banks uz sebe, ženu koja je odvela ženski wrestling na viši nivo. No, sada se pojavljuje drugi tim sa Fastlanea i imamo staredown.

Fastlane
Heelovi pobjeđuju u meču nakon što Sasha pina Charlotte Flair. Nakon meča Sasha i Bayley imaju staredown i Bayley podiže svoj pojas u zrak.

SD
Imamo contract signing između Banks i Bayley. Banks uzima mikrofon i govori Bayley da se pozdravi sa titulom jer je neće imati još dugo vremena. Bayley se smješka, ali onda se mršti i govori Triple Hu koji prati potpisivanje da se želi osigurati i da želi Banks 1 na 1, bez Banksinih sidekickova i traži od Huntera da se ubaci klauzula da ako se Naomi ili Carmella... Bayley staje i gleda u Sashu, a onda govori da se ubaci klauzula da ako se BILO KO uključi u meč na WM, Sasha odmah diskvalifikuje. Sasha govori Bayley da je to sve u redu, ali kako će se Banks zaštiti od upada Bayleyinih prijateljica te govori Hunteru da ubaci dodatak Bayleyinoj klauzuli da ako se bilo ko umiješa u meč, Bayley biva oduzeta titula. Hunter pristaje na sve ovo, ali onda govori da zna kako je u WWE-u i da bi neko mogao iskoristiti priliku i ući u meč samo zato da Bayley bude oduzeta titula i da tako sebi napravi priliku pa govori da ako se iko uključi u SD ženski title meč na WM, ta osoba odmah dobija otkaz iz kompanije. Bayley i Sasha imaju staredown, a onda potpisuju ugovor.
Zvanično je: Bayley (c) vs. Sasha Banks - singles match for the SmackDown Women's Championship na WrestleManiji 37

SD
Bayley, Charlotte i Ember stoje u backstageu, ali im prilazi Sasha Banks. Ove tri odmah kreću ka Banks, ali ona im govori da nije došla zbog sve tri, već samo zbog Charlotte Flair. Banks izaziva Flair na meč jer želi prije WM dobiti sve Bayleyine "drage prijatelje". Već je riješila Ember, pinala je Charlotte na Fastlaneu ali želi to napraviti u 1 na 1 meču. Bayley se unosi Sashi u facu, ali je Ember i Flair vraćaju nazad. Flair pristaje na meč u kojem na kraju Banks i ostvaruje pobjedu. Bayley izlazi na rampu, ali je Naomi i Carmella napadaju sa leđa. Bacaju Bayley u titantron te je kreću nastavljati udarati. Dolazi Ember Moon i tjera Naomi i Carmellu. Sasha sve to mirno posmatra iz ringa i smješka se.

SD
Sasha Banks ima intervju u kojem govori da je ispunila svoj cilj i dobila Bayleyine prijatelje, a da tek slijedi vrhunac. WrestleMania 37. Sashin veliki momenat. Bayley je u backstageu i zahvaljuje se Ember na pomoći prošle sedmice. Onda se okreće ka kameri i govori da je do WM ostalo još veoma malo i da će ona Sashin veliki momenat pretvoriti u najveću noćnu moru. Govori da se svako u životu mora suočiti sa grijehovima svoje prošlosti i da je taj momenat za Bayley na WrestleManiji.

SD
Bayley stoji ispred ogledala i govori da je za 5 dana WrestleMania, dan iskušenja, dan istjerivanja, dan kraja. Gleda u svoj pojas i govori da je ovaj pojas simbol, simbol oproštaja, simbol obnove, simbol druge prilike. Bayley kaže da je zahvalna što je dobila drugu priliku i da je neće protraćiti, ali da još uvijek osjeti privlačnost tamne strane, još uvijek osjeti demone kako kruže oko nje. Kaže da su ti demoni Sasha Banks i da Bayley nikad neće imati mira dok ih se ne riješi. Uzima fotografiju nje i Sashe kad su bile tag team šampionke. Gleda u fotografiju, a onda je zgužvava i baca. Gleda u ogledalo i govori da nikada neće dozvoliti Sashi da uzme njenu drugu priliku, da nikada neće dozvoliti Sashi da je ponovo povuča u ambis, da nikada neće dozvoliti Sashi da povrijedi više ijednu osobu do koje je Bayley stalo. Bayley se mršti te se dere na ogledalo, a onda ga razbija šakom. Sasha Banks kasnije ima intervju u kojem ismijava Bayleyin "filozofski" govor, ali govori da joj je drago što je Bayley smatra svojim demonom jer ona želi da Bayley svaki sekund misli o Sashi Banks i da shvati koliko je pogriješila, da shvati da je Sasha bila u pravu i da shvati da će je njen put dovesti samo do poraza na Maniji i do pada, beskonačnog pada u provaliju beznačajnosti iz koje nikada neće izaći.

WrestleMania 37
Bayley i Sasha imaju brutalan meč (najduži na cardu). Bayley se uspijeva izvući iz dva Bank Statementa te kickoutati iz Sashinog Frog Splasha. Sasha uspjeva kickoutati iz 3 Bayley to Bellya, ali na kraju meč biva odlučen nakon što Bayley pogodi Sashu za 3 uzastopna Elbow Dropa nakon čega uzme pinfall pobjedu. Bayley pada na koljena nakon pobjede, gleda u svoj pojas, baca ga u stranu i ide ka Sashi. Podiže Sashu na noge i govori joj da još ima priliku promijeniti se. Sasha gleda u pod, a onda diže glavu i gleda u publiku. Bayley joj pruža ruku, Sasha se nećka, ali ipak prihvata i rukuje se sa Bayley. Bayley se smije, klima zadovoljno glavom i diže Sashinu ruku u zrak. Bayley onda okreće leđa Sashi i diže svoj pojas u zrak. Sasha se zlobno smije i zalijeće se na Bayley Lariatom, ali Bayley samo saginje glavu i izbjegava to. Sasha šokirano gleda, a Bayley je hvata i lupa joj Bayley to Belly. Bayley sliježe ramenima i govori da je znala da će Sasha to napraviti, a onda se penje na top rope i slavi dižući svoju titulu u zrak.

THE END
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23788
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Maki »

Eto malo sam se raspisao, ali volim ove BTB-ove. Ranije sam vodio i jedan Golden Era BTB. Volio bih nastaviti, ali nažalost taj BTB je izgubljen, a ispisao sam dosta showova.
Avatar
Markovic619
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10193
Pridružen/a: 20 lip 2019, 23:14
4
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Markovic619 »

Evo jedna tema za Be the Booker, ako neko zeli da opise.
Tema je Johnny Gargano i njegov dolazak na Main roster.
Posto je izgubio NXT titulu i nije se pojavljivao od Takeovera mislim da će preci na Raw ili Smackdown.
Mozete opisati neki feud za titulu ili tako nesto slično.
Avatar
Lujaa
Rank 7
Rank 7
Postovi: 809
Pridružen/a: 07 svi 2018, 22:40
5
Lokacija: Nis, Srbija
O meni: I love puroresu
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Lujaa »

Ako te ne mrzi ti pisi :D
Avatar
Markovic619
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10193
Pridružen/a: 20 lip 2019, 23:14
4
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Markovic619 »

Nisam ja dobar u pisanju...
Avatar
Lujaa
Rank 7
Rank 7
Postovi: 809
Pridružen/a: 07 svi 2018, 22:40
5
Lokacija: Nis, Srbija
O meni: I love puroresu
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Lujaa »

Ne treba nam neki novinarski stil pisanja :D
Avatar
Markovic619
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10193
Pridružen/a: 20 lip 2019, 23:14
4
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Markovic619 »

Evo kako bih ja bookirao Extreme Rules. Ovo mi je prvi put da nesto bookiram.

Drew Gulak vs. Tony Nese (CW titula)
Na Kick-Offu naravno meč za Cruiserweight titulu. Meč je dobar kao uvjek sto budu za Cruiserweight titulu.
Gulak brani titulu.

Braun Strowman vs. Bobby Lashley
Show je otvoren Last Man Standing mečom, brutalnim brawlom. Lashley-ov spear kroz barikade, pa Braunovi Powerslamovi na stolove, svašta je tu bilo. Braun pobjedu je odnio nakon što je odradio Running Powerslam Lashleyu kroz komentatorski stol, a prije toga je vezao noge i ruke Lashleyu te se ovaj nikako nije mogao vratiti u ring.

Daniel Bryan & Rowan (c) vs. The New Day vs. Heavy Machinery (SD Tag Team Title's)
Na ovaj mec cu stavit Tables Elimination stipulaciju. Bryan i Rowan su dobili veliki booo od publike tokom izlaska. Krenuo je meč, DB i Rowan su se odmah povukli iz ringa. Big E i Otis su razmjenjivali udarce. Otis je zabavljao publiku. Mec je bio solidan, u jednom trenutku Bryan pogadja Running Knee na Otisu ali Tucker radi Moonsault na Bryanu. Posle, Big E radi Big Ending na Rowanu kroz stol i šampioni su eliminisani. Sledi velika borba ova dva tima ali na kraju Big E je izbačen iz ringa, Otis radi Caterpillar na Woodsu. I Tucker dolazi i rade Compactor Woodsu kroz stol, i Heavy Machinery su novi SD tag team šampioni.

Bayley (c) vs. Alexa Bliss & Nikki Cross (SD Live Women's Title)
Najgori meč na cardu je ovaj. Cross je otvorila meč protiv Bayley. Odradila je dobar posao, ali se umorila i Alexa ulazi u meč, i ide po pin ali samo nearfall. Alexa odmah taguje Nikki u meč, ona ulazi i ubrzo slučajno izbacuje sudiju iz ringa, ulazi Alexa i njih dvije napaduju Bayley. Ali, čuje se Sashina muzika i Alexa i Nikki gledaju ali nema nikog, ali dolazi SASHA BANKS iz publike i stolicom napada Alexu i Cross. Sasha izbacuje Alexu iz ringa i idu u publiku i tu je napada. Sudija se vraća u ring Bayley radi Bayley-to-Belly i brani titulu. Bayley se zahvaljuje Sashi, ova dolazi i grli se sa Bayley.

Aleister Black vs. Cesaro
Prvi singles match Blacka na WWE ppv-u. I Black i Cesaro su dobri u ringu, i njihov mec je jedan od najboljih na showu. Dobili su nekih 10-12 minuta i Black pobjedjuje sa Black Mass-om.

The Revival vs. The Usos (Raw Tag Team Title)
2 najbolja tima trenutno u WWE. Meč je otvoren brzim tempom. Dosta Superkickova Usosa ali dovoljno sam za nearfall. Jos dobrih nearfall situacija u toku meča i dosta borbe. Jimmy Uso je isao po Frog Splash na Wildera ali Dawson je uspio da udje u ring i da uhvati Jimmya u letu, pritom je Dash ustao i hvata Usa u Shatter Machine i Revival brani titule.

Ricochet (c) vs. AJ Styles (US Title)
Dream match. Stylesa prati Club, Ricochet je sam sa svojom titulom. Brz tempo, Ricochet dominira svojim high-fly potezima. Mec traje nekih 15 minuta. Naravno The Club se mjesa u mec, taman kad je Ricochet imao svoje momente AJ izbacuje sudiju iz ringa, ulazi Club i rade svoj finisher ali dovoljno samo za nearfall. Mec je bio odlican, Ricochet je uradio 630, ali The Club izvlaci sudiju iz ringa, Ricochet radi Suicide Dive na Andersona, ali ga Gallows napada, tu je i Styles ali čuje se muzika Street Profitsa koji izlaze i napadaju na rampi The Club, AJ ostaje sam u ringu Ricochet ga napada i radi jos jedan 630 i pinuje ga za pobjedu. Street Profitsi se samo smjeskaju.

Kofi Kingston(c) vs. Samoa Joe (WWE title)
Dobar mec. Joe stavlja Kofija u Coquinu Clutch ali Kofi stize do konopaca. Posle pogadja Trouble in Paradise i brani titulu. Ali iz publike dolazi RANDY ORTON i radi RKO na Kofi Kingstonu i odlazi.

The Undertaker & Roman Reigns vs. Drew McIntyre & Shane McMahon
Spor pocetak meca, Elias dolazi i pomaze Shaneu a Miz dolazi i napada Eliasa i oni odlaze u publiku. Undertaker radi Chokeslam Shaneu kroz komentstorski stol. Reigns radi spear na Drewu. Taker ubacuje Shane u ring i radi Tombstone i pinuje ga.

Rollins & Lynch vs. Corbin & Evans
Solidan mec, Corbin i Rollins su se poubijali Lynch je razbila Evans koja se tagovala i Corbin je usao Rollins nije mogao, Corbin je izmoren, Becky napada Corbina, i radi Disarmher i Corbin tapka. Becky slavi i pomaze Sethu, ali dolazi Lesnar sa MITB contractom ali Becky staje ispred Rollinsa. The Beast uzima Becky i radi F5 na njoj a onda Seth uzima Kendo Stick i napada Rollinsa, on odlazi. Seth pomaze sada Becky ali gase se svjetla i onda se pale i tu ispred Setha je covjek sa creepy maskom. Uzima Rollinsa i radi Sister Abigail. I SKIDA MASKU I TO JE BRAY WYATT.

Tu se sve zavrsava. Nadam se da vam se svidja ovaj moj booking. Ne pratim bas dugo WWE da bih znao kako se zove svaki potez, i ovo mi je prvi put da ovako nesto radim, pa se nadam da vam se bar malo svidja. Postavicu ovo i na BTB i na Extreme Rules temu.
Avatar
DVW
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4862
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
5
Lokacija: Bosnia and Herzegovina
O meni: Spending time by learning geography and history!

Other hobbies: movies, traveling, talking about politics...
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la DVW »

Vince McMahon je sazvao hitnu press konferenciju. Novinari su stigli u njegovu kancelariju u Stamfordu u Connecticutu. Navodno su u pitanju nekakve breaking news po pitanju kompanije koja je nikad lošija pogotovo od kad se pojavio suparnički AEW. Vince im se napokon obraća.

Vince McMahon: Polako ljudi, bez vike i nametanja, svi ćete doći na red. Kao što znate WWE je moje porodično nasljedstvo. Decenijama se već bavimo profesionalnim hrvanjem, ali u zadnje vrijeme ostvarujemo znatno lošije rezultate. Ratingsi padaju, sponzori nam otkazuju. Došlo je vrijeme za restart sa novim vodstvom. Ne odmah. Prvo je potrebna duža pauza. Tek od sljedeće godine sve ovlasti će biti u rukama mog zeta Triple Ha kad se vratimo na scenu jači nego ikad.

Novinar: Gospodine McMahon, da li će Triple H biti sposoban za potpuno preuzimanje nečeg ovako velikog i kakve mjere misli uvesti da se produkt poboljša i da fanovi dobiju gledljive showove?

Vince McMahon: To ćete morati pitati njega jer on će sazvati istu ovakvu konferenciju kad za to dođe vrijeme. Ja sam u mirovini i nema se šta nadodati. Ugodan dan vam želim.

Kasnije tog dana WWE.com objavljuje novosti, a potom prestaje sa radom. Dok traje odmor ni društvene mreže ni WWE-ov YouTube kanal neće biti dostupni. Tako je i bilo do jula sljedeće godine, a tad se dogodila identična stvar. Hunter je okupio ljude da im saopšti određene novosti i da im odgovori na pitanja koja ih zanimaju.

Triple H: Upućeni ste u novonastale okolnosti. Stephanie i Shane su se složili sa odlukom njihovog oca da od sad ja predstavljam WWE, njegov booking i konačne odluke u vezi njega uopšte. Novosti ću vam saopštiti kroz vaša pitanja jer ne sumnjam da znate svoj posao i da ste kreativni te da tačno znate šta trebate pitati.

Novinar 1: Koji će biti prvi PPV kad se vratite sa programom?

Triple H: Donio sam odluku da kako je kalendarski sedmi mjesec nastavimo dalje kako bi i inače u to doba godine. Dakle SummerSlam koji će doživjeti dostojan build-up.

Novinar 2: Brand split postoji pretpostavljam?

Triple H: Postoji i to sa vrlo striktnim pravilima. Nikakav Wildcard, jedino nešto u vezi tag team divizije, a roster će biti objavljen na našoj web stranici koju ćemo pustiti na internet još noćas.

Novinar 2: Šta u vezi tag team divizije?

Triple H: Shvatio sam da je premalo timova za dvije Tag Team titule, ostaje jedna, smeđi beltovi pa ćemo za timove biti tolerantni da budu dual-branded. Baš kao i ženske Tag Team titule.

Novinar 2: World titule, mid-card titule, koji će one biti brandovi?

Triple H: Posljednje pitanje za tebe jer imaš još kolega, ali odgovoriću. Universal titula je ukinuta. Nju zamjenjuje returner WHC kojeg stavljam na SmackDown kao i US titulu. WWE titula i IC će biti na glavnom showu ponedjeljkom.

Novinar 3: Da li će Raw imati general managera?

Triple H: Raw će imati najboljeg mogućeg GM-a - John Cenu dok drugi brand preuzima moj najbolji prijatelj HBK Shawn Michaels.

Novinar 1: Jel Brock Lesnar na popisu zaposlenih?

Triple H: Ne, i premda se moj punac bunio da ga otpustim nisam mogao izdržati. Dosta je i njega i svih part-timera. Mogu se pojaviti samo kao gosti kao i ja. Ni ja ne wrestlam više.

Novinar 4: Kad je prvi show?

Triple H: Sljedeće sedmice. Ovime konferencija za medije završava. Vidjećemo se na Rawu i pratite društvene mreže svakako.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23788
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Maki »

Recenziraj moj BTB do kraja. :mrgreen:

Ajd pratiću. Volim BTBove.
Avatar
DVW
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4862
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
5
Lokacija: Bosnia and Herzegovina
O meni: Spending time by learning geography and history!

Other hobbies: movies, traveling, talking about politics...
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la DVW »

Hoću odmah :mrgreen:
Avatar
Markovic619
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10193
Pridružen/a: 20 lip 2019, 23:14
4
Status: Offline

Be the Booker - rasprava

Post Postao/la Markovic619 »

Ovo izgleda odlično!
Odgovori