NXT

Rasprava o TV epizodama NXT-a

Razvojni program 2.0
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23782
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Fightful: "Percy Watson Leaving WWE For Outside Projects"

Šteta, Percy je bio dobar face komentator.
Avatar
Melloo
Rank 12
Rank 12
Postovi: 9181
Pridružen/a: 14 ožu 2017, 20:59
7
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Melloo »

Hoce da bude glumac valjda
Avatar
Eumaus The Swineherd
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 23268
Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
6
Lokacija: Split
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Eumaus The Swineherd »

Percy je možda najgori komentator u WWE-u trenutno, lik dodaje manje mečevima od Byrona a to nije lako.
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23782
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Početni segment između Raidersa i Profitsa vrlo dobar. Drago mi je što je Dawkins spomenuo tu promjenu imena Raidersa. Ne bi me čudilo da je to namjerno ubačeno da se malo ismije main roster creative. Drago mi je isto i što nisu išli sa tim da Raidersi predaju titule, to bi bilo veoma loše jer bi onda svaki sljedeći šampion imao nekakvu sjenu iznad svog reigna u smislu: a šta da Raidersi nisu predali? Otprilike se to desilo Ember Moon kad je uzela NXT žensku titulu, a nije dobila Asuku.

Nadam se da je ovaj Strongov napad na Riddlea isceniran. Zainteresovan sam za Cole-Strong feud, mislim da Strong može biti dobar face.

Keith Lee vs Cezar Bononi
Tipični squash, ništa posebno.

Ima smisla Shayna-Io, ali ne bih volio da Shayna opet izgubi titulu od high flying Japanke. Već jednom viđeno.

Kushida vs Kona Reeves
A i ovo je bilo skoro kao squash. Kushidin Sommersault Plancha jedino vrijedno spomena što se tiče samog meča. Gulak-Kushida će sigurno biti dobro, ali pošto sam ja Gulakov fan volio bih vidjeti neke njegove pobjede, a Kushidu sigurno neće dobiti.

Yim-Belair očekivano nastavak.

Opet Gargano-Cole? Da nije malo prerano? Ne znam, nekako mi se ne sviđa ova odluka. Cole nije ničim zaslužio novu priliku za titulu, čak je i izgubio od Riddlea prošle sedmice, a sumnjam da će ovaj meč biti na nivou onog iz NY-a pošto je ono ipak bio 2 out of 3 falls i vjv najbolji NXT meč ikad. Više bih volio da su više buildali do revanša, ali hajde. NXT je zaslužio povjerenje.

Vanessa Borne vs Jessie
Ovo je noć squasheva izgleda.

Viking Raiders vs Street Profits
Meč je trajao nekih par minuta, ali je bilo zabavno. Odlično su napravili callback na prošli meč. Tada su Profitsi probali na iznenađenje, a sad i Raidersi. Bilo je dosta brze akcije, oni nearfallovi su stvarno bili to, NEARfallovi, bukvalno je bilo 2 i 8 devetina. Bilo je zabavno i gledati onaj duel cartwheelova iliti zvijezda kako se kod nas kaže.

Tag team brawl tipičan, na kraju su Profitsi "pinali" šampione.

Na kraju, Raidersi skinuli titule i poklonili se publici. NE, NE, valjda to ne znači da stvarno predaju titule.

Iskreno, epizoda nije bila nešto, 4 meča, od toga 2 squasha, 1 polu-squash, a jedini ne-squash trajao koji minut. Show su izvukli opening segment i to malo što smo vidjeli u main event meču. Par upitnih booking odluka, ali vidjećemo.
6/10
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23782
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »


NEEEEEEEEEE
Avatar
~MandyRose~
Rank 13
Rank 13
Postovi: 10162
Pridružen/a: 25 stu 2016, 15:27
7
Lokacija: Zagreb
O meni: (za sada jedini) Centralni Europljanin na forumu i veliki obožavatelj ženskog hrvanja

https://www.last.fm/user/iAvrilFan1

.
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la ~MandyRose~ »

Beth je bila okej! Vanessa konacno pobjedila
WENDY CHOO GANG!

slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23782
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Zašto su išli na ovu opciju da Raidersi predaju titule? NXT se svakako ne računa na main rosteru u većini slučajeva, nije kao da bi Raidersi bili nešto oštećeni da su izgubili titule na TakeOveru. Mogli su napraviti upravo ladder meč pa ne bi morali biti ni pinovani. Bezveze ovako. Ladder meč će biti dobar, sve su to dobri timovi, ali će uvijek ostati pitanje: šta da Raidersi nisu predali?

Opening segment odličan. Garganovo objašnjavanje matematike je bilo prejako. Ništa tu nije bilo specijalno, tipični brawl, ali star power učesnika je od običnog segmenta napravio nešto više. Dobar početak showa.

Mansoor vs Sean Maluta
Ništa posebno, lijep Mansoorov Slingshot Neckbreaker i još par high flying poteza. Još ne govore da je iz Saudije lol. Vjv će ga nekad poslati na 205.

Dream i Breeze su imali odličnu konfrontaciju u najboljem segmentu večeri. Dream je bacio par shotova na Breezovu main roster karijeru, ali se i Tyler dobro držao optužujući Dreama da ga kopira. Kul konfrontacija i dobar kraj, Breeze je dobro navukao Dreama. Nadam se da će se Breezova karijera oporaviti, ali ne bih mu odmah dao NA titulu. Neka je još malo kod Dreama.

Candice LeRae vs Reina Gonzalez
Kratak meč čisto da LeRae dobija malo momentuma, ali post-meč je bilo odlično. Io Shirai sa Kendo Stickom. Po prvi put sam pomislio da ne bi bilo loše da Shirai i dobije titulu, ali ako neće biti čisti face kao Sane, već više kao neki tweener. No, idalje navijam za Shaynu.

Najava za sljedeću sedmicu okej.

Johnny Champion i Matt Riddle vs. Fish i O'Reilly
Odličan meč. Na početku smo imali fin mat wrestling, O'Reilly je među najboljima što se toga tiče na NXT-u. Riddle je ispao jak sa onim Gutwrench Suplexima, a Gargano je imao par lijepih kombinacija tipa onaj Enzuigiri i DDT te Clothesline i Bulldog. O'Reilly i Fish su odlično predstavljeni kao tag team specijalisti, pogotovo jer su se fokusirali na Riddleovu povredu. Svidjela mi se i ona izmjena Suplexa i kickova O'Reillyja i Riddlea na kraju meča. Dakle, baš je bilo akcije i dobrih izmjena. I na kraju mi se sviđa što su reDRagoni dobili pobjedu. Nije bilo čisto, ali je pobjeda. Buildaju se za ladder meč na TakeOveru, a i uvijek je bolje kad pobijedi izgrađeni tag team, a ne sklepane singles zvijezde.

Onda tipični napad Undisputed Ere. Još uvijek su najbolji stable u WWE-u.

Odlična epizoda
9/10
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23782
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Bianca Belair vs Mia Yim
Veoma dobar opener. Bianca je ispala prilično jako jer je dominirala tokom cijelog meča, a Mia je predstavljena kao jak underdog. U jednom momentu sam mislio da će završiti meč na countout, ali srećom nisu jer bi bilo bezveze. Kul je bilo kad je Bianca odvalila Yim od apron i kraj je bio odličan jer su napravili callback na njihov prošli meč. Tad je Biancu spasila njena kosa, a ovaj put ju je koštala i Mia je uhvatila Belair za kosu i lupila joj finisher. Eto, prvi pinfall poraz za Belair i siguran sam da ćemo imati još jedan meč jer je sad 1:1.

Kako glup Shaynin intervju, ali ne njenom krivicom. Kao pitanje je: Jesi li spremna ako Io iskoristi kendo stick u meču na TakeOveru? O bokte, Shayna je dobro rekla da Io nema pravo koristiti oružja u tom meču. Užasno pitanje, glup intervju.

Kushida vs Drew Gulak
Holy shit, kakva predstava tehničkog wrestlinga. Fenomenalne izmjene holdova i mat wrestling. I Kushida i Gulak su odlično ispali, baš sam uživao. Kraj je bio neočekivan, ali su dobro to napravili da je Kushida uhvatio Gulaka u pinfall dok se ovaj fokusirao samo na submissione. Odlično je bilo i veoma dobar meč. Ništa predugo, ali zabavno.

Io i Candice, hm. Sad bih radije da Io ne uzme Shayni titulu, već da sa LeRae ima tim koji će ići na ženske tag titule, mada je sad upitno da li će se te titule ikad braniti u NXT-u pošto se to nije spominjalo od onda kad su Banks i Bayley bile na NXT-u.

Forgotten Sons vs Oney Lorcan/Danny Burch
Ovo i nije bio pravi meč, već čisto uvod u onu tuču. Malo sam više nahypan na taj tag meč na TakeOveru i odličan kraj epizode sa dominantnom Undisputed Erom i Coleom na vrhu ljestvi. Nekako ne vidim da će iko od njih dobiti svoj meč na TakeOveru, ali ko zna.

Veoma zabavna epizoda sa dva veoma dobra meča (pogotovo Gulak vs Kushida), zadovoljan sam.
8/10
Avatar
ejdzejp1
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4736
Pridružen/a: 11 vel 2017, 00:06
7
Lokacija: Gradačac, BiH
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la ejdzejp1 »

produkcijski tim je stvarno odličan što se tiče promo packagea, pa samo Gargano/Cole promo (meč za koji baš i nisam bio zainteresovan) me nahypao za show
slika
Avatar
HBK
Rank 10
Rank 10
Postovi: 2883
Pridružen/a: 23 pro 2016, 21:29
7
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la HBK »

Jako dobar show. Belair/Yim su imale zanimljiv meč i dobro nas uveli u show.

Kushida/Gulak. Jbt kako dobar meč. Koliko tehničkih poteza. Nisam trepnuo uopšte. Na kraju zaslužena pobeda za Kushidu. Mislim da bi njih dvojica mogli da budu buduće zvezde nxt- a.

Zadnji meč onako, ali zato segment sa tučom i merdevinama sjajan.
Avatar
TheBesir
Rank 10
Rank 10
Postovi: 3876
Pridružen/a: 21 vel 2018, 21:20
6
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la TheBesir »

Solidni mečevi,promoi odlični,svaki ali baš svaki.Brawl je takodjer bio dobar.Mozda bi bolje bilol da je Fish isao na Riddlea a ne Strong al okej.
I drago mi je vidjeti da koriste Tyler Breeza,jer lik ima potencijala.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23782
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

TheBesir je napisao/la:QR_BBPOST Solidni mečevi,promoi odlični,svaki ali baš svaki.Brawl je takodjer bio dobar.Mozda bi bolje bilol da je Fish isao na Riddlea a ne Strong al okej.
I drago mi je vidjeti da koriste Tyler Breeza,jer lik ima potencijala.
Pa Fish je bolji partner za Kylea od Roddyja.
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 57151
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
7
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Sherpa »

The following WWE NXT contracted talents have received new official ring names:

Adrian Jaoude is now Arturo Ruas.

Former Impact star Trevor Lee has been rechristened Cameron Grimes.

Jessie Elaban will be known as Jessi Kamea going forward.

Luke Menzies has been named Ridge Holland.

Eric Bugenhagen will be known going forward as Rik Bugez.
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23782
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Pošto je ovo bila post TakeOver epizoda, većina showa je otišla na highlightse TakeOvera.

Keith Lee vs Kona Reeves
Okej meč, očekivao sam squash, ali ipak to nije bilo. Reeves je dobio dosta offencea, pogotovo onaj Uranage. Lee je predstavljen kao prava mrcina jer u dva navrata nije htio pustiti Reevesa iz wrist locka iako ga je ovaj udarao svim i svačem te je čak preskočio i konopce i izašao iz ringa. Naravno, Lee je pobijedio na kraju. Ništa posebno.
6/10

Mia Yim vs Bianca Belair
Veoma dobar meč, bolji od Shayna-Io na TakeOveru. Bianca je opet ispala veoma jako jer je većinu meča dominirala. Svidjelo mi se kad se Yim prevrnula iz onog Biancinog Backbreaker submissiona u pin. Odlično je ispalo. Bilo je sjajno i kad se Bianca fokusirala na Yimin abdomen onim Stretchom i onim uz ringpost te onim Gutbusterom. Svidjelo mi se i to što su ponovo napravili priču oko Biancine kose. Ovaj put ju je Belair svezala da bi spriječila da je Mia ponovo iskoristi. Kraj je bio odličan. Prošli put je Yim dobila svojim običnim finisherom, ali pošto je ovo odlučujući meč ima smisla da sada dobije finisherom sa top ropea i dobije rivalstvo. Očekivana pobjeda Yim, vjerujem da će ući u priču oko titule nakon što se ova Shayna-Io priča završi.
9/10

Kushida-Gulak submission će biti odličan, ali znate šta...dajte Gulaku pobjedu. Kushida može pretrpiti poraz ako ispadne ultra jak u njemu, a Gulaku pod hitno treba neka veća pobjeda da bi održao kakav takav kredibilitet.

Eh...ne mogu ocijeniti ovu epizodu pošto nije tipična NXT epizoda. Eto preporučujem Belair-Yim meč.
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 23782
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

NXT TV

Post Postao/la Maki »

Interesting note in the new Observer that NXT is now forcing new signees to five year contracts instead of the traditional three in order to lock them up for much longer and to prevent them testing the waters as a free agent.
Odgovori