Zajedničko gledanje u subotu u 20 sati NWA The Great American Bash 1989 - Stream na Twitchu, chat na Discordu.

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

Komentari o najpopularnijoj wrestling organizaciji današnjice
Avatar
DVW
Rank 9
Rank 9
Postovi: 1857
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
Reputation: 329
Lokacija: BiH
O meni: Loyal follower of WWE from past and present, but now also a little bit of AAA :)

Huge fan of BRM (Becky, Randy, Miz) <3
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la DVW » 09 tra 2020, 14:18

Juče kad sam pročitao Cenin tweet da to bi bilo to što se tiče njegove wrestling karijere mi je pala na pamet jedna stvar. Budući da je on od 2005 do 2017 bio glavna faca u kompaniji, osvajao titule, bio draw, merch seller, slikavao se po raznim eventima i sl vidno se osjeti njegovo izbivanje. Fali ta jedna centralna figura koja je uvijek tu. Koja je involvirana u najbitnije priče, ali ne ponekad nego stalno, aktivno, svake sedmice. Neko bi rekao i bolje da ga nema. Ja se ne slažem. Bez tog jednog lica kompanije WWE očito ne zna funkcionisati na način da može zainteresovati fanove. I dok je sam Cena bio tu pokušavala sa napraviti adekvatna zamjena za njega jer je Vince i tad bio svjestan da će doći ovaj trenutak. Ti pokušaji su neslavno propali. Želim proći kroz par njih, zapravo četvoricu za koje se mislilo da su u stanju preuzeti njegovu zahtijevnu ulogu, a ispostavilo se da to nije tako nebitno jel on još bio full-timer ili sad u ovoj post-Cena eri. Ovako:

CM Punk - Od 2011 do 2014 main eventer, sjajan u wrestling skillsima, dobro prihvaćen od publike, imao jedan veliki title reign, ali sa njim je postojao jedan ogroman problem. Vince i managment su jako dobro znali da ono izrečeno u shoot promou je zapravo ono što sam taj CM Punk fakat misli. Džaba bitne priče, džaba onakvi matchevi i feudi sa Cenom, džaba title defence protiv Jericha na WM 28, džaba match sa Undertakerom dogodine. Nije bio spreman da da sebe onoliko koliko je Cena. Imao je problema sa autoritetom i nadređenima. Nije bio zadovoljan svojom pozicijom iako je imao sav potencijal da postane istinski draw, istinska zamjena za Cenu i sve njegove poslove kad ode. Merch seller je svakako već postao. Ja imam njegovu majicu Best in the World. Njegovo razmišljanje bi bilo opravdano znate kad? Da je wrestler njegovog kalibra jobber. Što nije. Nijedan jobber nije šampion 14 mjeseci. Po meni CM Punk se nije imao čime žaliti i premda ga je WWE bio spreman prihvatiti malo po malo, on je htio hljeba preko pogače što bi se reklo. Nije mogao zaživi jer ga je Vince uzeo na zub, svejedno bio spreman da napravi top stara kompanije od njega, a on je kenjao po backstageu i dalje i više. Cena nije. I tu se njih dvojica razilaze

Daniel Bryan - Daniel Bryana je Vince McMahon volio. Vidio je u njemu ono što i treba vidjeti u jednom od najboljih tehničara svijeta. Nije mala stvar da su pred njim Authority i Randy Orton ispali loši. Da je imao jedno od najboljih osvajanja World titule na WM. Znate zašto je on main eventao WM bez ozbira na Cenu, a CM Punk nije? Daniel Bryan nije glumio nekog pravednika sa dugim jezikom već se borio, trudio, radio matcheve bez pogovora. Jel njemu smetalo kad je izgubio WWE titulu od Ortona na SummerSlamu 2013 tj. u istoj noći kad je dobio John Cenu za tu titulu? Nije nego je osvojio još dva puta. Jednom odmah sljedeći mjesec i pazite šta. Opet mu je oduzeta. Propao mu je match na HIAC-u zbog Big Showa, a na Rawu zbog mentora mu HBK-a. Dočekao je svojih 5 minuta na WM. Taj reign je trebao potrajati. Očito je da su imali povjerenje u njega i to jako. Ne bi bili voljni rizikovati tako. Slično se desilo i sa Becky Lynch. Razlika je ta što se Daniel nesretno povrijedio i morao oprostiti od karijere i titule. Zamislite taj psihološki pad. Mogao je zamjeniti Cenu. Mogao ga je čak i prestići isto kao što je Becky bitnija od Flairove danas. Tako je kako je. Imao je ovaj zadnji reign kad se vratio mimo svih očekivanja. Heel turn i eko freak gimmick su nam ipak jasno dali do znanja da je Yes movement mrtav. On je žrtva okolnosti, ne samog sebe kao Punkster.

Roman Reigns - Već na Royal Rumbleu 2014 je bilo jasno šta pokušavaju sa Romanom, mladim SHIELD liderom koji je Dwayneov rođak. Kad je u toj noći srušio Kaneov rekord eliminacija fanovi koji su ga smatrali najslabijom in-ring karikom stablea su počeli boati Reignsa jer je nadolazeći push bio i više nego očit. To je samo stvorilo kontra efekat jer je Vince baš to tražio. Sjajna zamjena za Cenu je čovjek koji je građen onako kako Vince to želi, koji je iz Anoa'i familije i koji btw dobija iste hateful reakcije kao taj Cena. Tek da je nešto ozbiljnije postigao je Rumble dogodine kad osvaja, odlazi na WM da se bori sa Lesnarom, ali ništa od toga ne bude zahvaljujući Sethovom cash-inu. Naravno dobro je izgledao, bio dominantan, ali njegovo osvajanje WWE titule se strašno rasteglo, do te mjere da se u taj push i sumnjalo. Tek na WM 32 protiv Triple Ha osvaja prvu WWE titulu (treća je, ali prva kako treba). I on je kao Bryan do nje prolazio razne prepreke uključujući Sheamusa i odbranu u Royal Rumbleu. Prekasno, ali ljudi su kontali da se zakašnjeli push ipak dogodio. Ko bi drugi osvojio WWE titulu protiv Tripsa i to baš na Manii? Kome drugom bi bilo dozvoljeno da zbog njega Hunter i Stephanie ispadnu glupi? I svejedno fanovi nisu bili sretni. Ne radi se o Punku ili DB-u iz indy promocija sa preciznim Roundhouse Kickovima. Ni to nije bilo dugog vijeka jer je lik suspendovan za ni tri mjeseca poslije i gubi titulu protiv Rollinsa. Kad se vratio borio se sa Rusevom za US titulu. Srozan je jbg, ali Reigns je to. Ispunjava Vinceov kriterij. Dobija Takera na sljedećoj WM. No big deal kad je streak već pao. Dobija Lesnara na SummerSlamu 2018. Dobija leukemiju i povlači se. 2020 na WM treba vrstiti Universal titulu i korona ga natjera da odustane matcha. Kao i Bryan pratio ga je bad luck kad je titula u pitanju. Zdravlje na prvom mjestu, ali što @
Avatar
Maki
kaže uvijek mu je nešto na putu. Bio je blizu, ali ispada da on ta zamjena za Cenu nije. Nikad nije zaživio kao on.

Brock Lesnar - Cena? Da, ali Cena koji se nikad ne pojavljuje, a forever Champ je. Pravi Cena je isto bio forever Champ (moj term, ali svima je jasno šta znači). Jedna sićušna razlika tho. Koliku god zvijezdu Vince pravio od Lesnara, štitio ga clean poraza, štitio ga dugih matcheva i nepojavljivanja na eventima kad god može da se ne pojavi on nije tu. Cena je bio. Cena je ginuo za kompaniju i odrađivao silne DUGOTRAJNE matcheve, ne squashove tri puta godišnje. Baš zbog toga što je sve na Lesnaru potreban je Cena 2.0. To taj Lesnar nije. Bez ozbira na dominaciju, izgled, booking, titule i lovu. Lesnar ne prolazi pod drawa. Tek ne pod merch sellera. Ogadio se ljudima jer ne radi ništa, a uvijek dolazi na gotovo da ukrade spotlight i zakači pojas oko struka. Samo skine MITB. Šepuri se Rumbleom kao da je to njegov lični match. Uradi F5 Takeru i sruši streak star 25 godina na svu tu neaktivnost i nerad mada je tad reći ćemo bio bolji jer nije došao do titule ponovo. Samo se ceri, skakuće i šuti. Ljudima je dosadio vrhunski manager poput Paul Heymana upravo zbog propagiranja Lesnara koji ima tolike protekcije. Jednostavno nema to nešto. Ili mu je ego prevelik, ili mu se ne radi ovo, ili ne zna da radi ovo. Istini na volju. Bilo je Cena prije Cene i to mnogo. Cena poslije Cene nema i kako stvari stoje neće ih ni biti.

Avatar
Maki
Član mjeseca
Član mjeseca
Postovi: 6755
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
Reputation: 2087
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la Maki » 09 tra 2020, 14:23

Odgovor je NE. Ali postavlja se pitanje: da li iko MORA da zamjeni Cenu? WWE ima toliko odličnih wrestlera da apsolutno ne moraju izabrati jednog i vinuti ga u nebesa kao lice kompanije. Ranije se to moglo opravdati time što su lica kompanije bili megadrawovi, ali danas niko nije megadraw tako da apsolutno smatram da WWE ne treba da ima samo jednog "Face of the Company".

I opaska na Bryana: njegov reign bi trajao samo do SummerSlama. Onaj Brockov squash Cene je trebao biti squash Bryana da bi se Lesnar izgradio kao megaheel kog će Roman savladati na WM 31 uz ogroman pop.

Avatar
DVW
Rank 9
Rank 9
Postovi: 1857
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
Reputation: 329
Lokacija: BiH
O meni: Loyal follower of WWE from past and present, but now also a little bit of AAA :)

Huge fan of BRM (Becky, Randy, Miz) <3
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la DVW » 09 tra 2020, 15:22

Maki je napisao/la:Source of the post Odgovor je NE. Ali postavlja se pitanje: da li iko MORA da zamjeni Cenu? WWE ima toliko odličnih wrestlera da apsolutno ne moraju izabrati jednog i vinuti ga u nebesa kao lice kompanije. Ranije se to moglo opravdati time što su lica kompanije bili megadrawovi, ali danas niko nije megadraw tako da apsolutno smatram da WWE ne treba da ima samo jednog "Face of the Company".

I opaska na Bryana: njegov reign bi trajao samo do SummerSlama. Onaj Brockov squash Cene je trebao biti squash Bryana da bi se Lesnar izgradio kao megaheel kog će Roman savladati na WM 31 uz ogroman pop.


A gledaj. Lijepo je imati centralnu figuru. Nekoga ko drži konce u svojim rukama. Zanimljivo je uvijek očekivati njega u nekoj priči, nebitno kakvoj. Šta i ako main eventa i osvaja titule ako je aktivan. Ako je neaktivan to je problem. Ako nema mic skills to je problem. Cena je imao dobar mic skills i trudio se pa ništa od toga nije bio problem.

To za Bryana je šta bi bilo kad bi bilo. Niti je Lesnar squashovao njega nego Cenu nit je Roman dobio pop nego Rollins. Vjerujem ja da bi Lesnar dobio Bryana, ali zar reign od WM do SSlama nije dosta? Pogotovo ako bi se ponovio. O Bryanu pričamo. Bryanu iz 2013-14. Gdje bi mu bio kraj da ne bi te povrede? Garantujem ti ja da kako pamtimo Cenu ne bi bilo nista kako pamtimo njega da nije završilo onako bezveze.

Avatar
Maki
Član mjeseca
Član mjeseca
Postovi: 6755
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
Reputation: 2087
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la Maki » 09 tra 2020, 15:33

Ali je nepotrebno i štetno za program. WWE je toliko štete nanio samom sebi fokusiranjem na samo jednu osobu. Triple Hov Reign of Terror je zauvijek uklonio wrestling iz mainstreama, Super Cena cementirao pad, a Romanov push je samo nastavak.

Što se tiče Bryana, on nikad nije bio izabran. Stotinu puta je rekao da je originalni plan za WM 30 bio da on ide protiv Sheamusa i da je WWE bio primoran da promjeni planove kad su vidjeli podršku a vjerovatno je veliku ulogu odigrao i Punkov odlazak. Bryanov prvi feud je bio protiv fakin Kanea. Nikad ne bi Vince otišao all in sa njim jer je već izabrao Romana kao no. 1 guya i ka tome je išao.

Avatar
~MandyRose~
Rank 11
Rank 11
Postovi: 7399
Pridružen/a: 25 stu 2016, 15:27
Reputation: 1660
Lokacija: Zagreb
O meni: (za sada jedini) Centralni Europljanin na forumu i veliki obožavatelj ženskog hrvanja
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la ~MandyRose~ » 09 tra 2020, 15:36

Austin Theory
slika slika slika

Avatar
AleksaVP
Globalni moderator
Globalni moderator
Postovi: 3449
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:42
Reputation: 1336
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Online

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la AleksaVP » 09 tra 2020, 15:41

Ako nemaš šta da napišeš pametno, molim te nemoj ništa ni pisati.
slika

Avatar
DVW
Rank 9
Rank 9
Postovi: 1857
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
Reputation: 329
Lokacija: BiH
O meni: Loyal follower of WWE from past and present, but now also a little bit of AAA :)

Huge fan of BRM (Becky, Randy, Miz) <3
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la DVW » 09 tra 2020, 15:51

Maki je napisao/la:Source of the post Ali je nepotrebno i štetno za program. WWE je toliko štete nanio samom sebi fokusiranjem na samo jednu osobu. Triple Hov Reign of Terror je zauvijek uklonio wrestling iz mainstreama, Super Cena cementirao pad, a Romanov push je samo nastavak.

Što se tiče Bryana, on nikad nije bio izabran. Stotinu puta je rekao da je originalni plan za WM 30 bio da on ide protiv Sheamusa i da je WWE bio primoran da promjeni planove kad su vidjeli podršku a vjerovatno je veliku ulogu odigrao i Punkov odlazak. Bryanov prvi feud je bio protiv fakin Kanea. Nikad ne bi Vince otišao all in sa njim jer je već izabrao Romana kao no. 1 guya i ka tome je išao.


Bryan je kao Becky o tome smo već diskutovali i danas i ranije. Sam ih je naveo na promjenu planova. Da je Bryan prošao bez te povrede ne znači da Roman ne bi bio suspendovan, ne bi se razbolio, itd.

Avatar
Maki
Član mjeseca
Član mjeseca
Postovi: 6755
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
Reputation: 2087
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la Maki » 09 tra 2020, 15:53

DVW je napisao/la:Source of the post
Maki je napisao/la:Source of the post Ali je nepotrebno i štetno za program. WWE je toliko štete nanio samom sebi fokusiranjem na samo jednu osobu. Triple Hov Reign of Terror je zauvijek uklonio wrestling iz mainstreama, Super Cena cementirao pad, a Romanov push je samo nastavak.

Što se tiče Bryana, on nikad nije bio izabran. Stotinu puta je rekao da je originalni plan za WM 30 bio da on ide protiv Sheamusa i da je WWE bio primoran da promjeni planove kad su vidjeli podršku a vjerovatno je veliku ulogu odigrao i Punkov odlazak. Bryanov prvi feud je bio protiv fakin Kanea. Nikad ne bi Vince otišao all in sa njim jer je već izabrao Romana kao no. 1 guya i ka tome je išao.


Bryan je kao Becky o tome smo već diskutovali i danas i ranije. Sam ih je naveo na promjenu planova. Da je Bryan prošao bez te povrede ne znači da Roman ne bi bio suspendovan, ne bi se razbolio, itd.

Ali ne znači ni da bi ga Bryan zamijenio. Između Becky sa jedne i Punka i DBa s druge strane ima razlika: Vince je očito prihvtio Becky kao odabranu, ovu dvojicu nikad nije.

Avatar
DVW
Rank 9
Rank 9
Postovi: 1857
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
Reputation: 329
Lokacija: BiH
O meni: Loyal follower of WWE from past and present, but now also a little bit of AAA :)

Huge fan of BRM (Becky, Randy, Miz) <3
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la DVW » 09 tra 2020, 15:56

Punka ne. Slažem se. Mislio je, ali sam Punk ga je naveo u suprotnom smjeru. Zbog njegovog bitchanja mi je drago da je Miz main eventao WM, a on ne. Bryan s druge strane bi bio prihvaćen. Uvjeren sam u to. Nismo imali prilike vidjeti, ali ono što smo vidjeli da mu je dozvoljeno Punku nije bilo. Dobiti Tripsa i Ortona.

Avatar
Maki
Član mjeseca
Član mjeseca
Postovi: 6755
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
Reputation: 2087
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la Maki » 09 tra 2020, 15:58

Kako je mislio? Punk je bio Champion 434 dana, a Cena je stalno maineventao. Cena vs Big Show je maineventalo PPV preko Punka. Punk je uvijek bio u sjeni Cene.

Avatar
DVW
Rank 9
Rank 9
Postovi: 1857
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
Reputation: 329
Lokacija: BiH
O meni: Loyal follower of WWE from past and present, but now also a little bit of AAA :)

Huge fan of BRM (Becky, Randy, Miz) <3
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la DVW » 09 tra 2020, 16:00

Mislim da je to zato što je imao loš odnos sa Vinceom. Shoot promo 2011 dovoljno govori šta Punk istinski misli, a njegovo napuštanje kompanije nakon title reigna sa 434 dana to potvrđuje. Bryan nije prkosio i zato je main eventao nevezano za Cenu. Dobio Tripsa na WM. Istu noć i Ortona i Batistu.

Avatar
Maki
Član mjeseca
Član mjeseca
Postovi: 6755
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
Reputation: 2087
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la Maki » 09 tra 2020, 16:06

Taj shoot promo je bio work promo. Nema šanse da bi Vince sad dozvolio Punku da ga krene pljuvati na live TVu.

Nema veze to što Bryan nije prkosio. On nije bio plan za WM 34. Trebalo je biti Orton vs Batista. U suštini mnogi wrestleri su rekli da Vince voli kad mu se prkosi, mada naravno to važi samo za određene.

Avatar
HunterDX
Rank 11
Rank 11
Postovi: 7070
Pridružen/a: 05 vel 2018, 09:45
Reputation: 3744
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la HunterDX » 09 tra 2020, 16:11

Ne može, niti treba. Msm može da ga zameni, ali bi morao da bude overpushan, što bi momentalno postalo dosadno. Više bih voleo da u kontinuitetu imaju više top card likove.
slika

Avatar
DVW
Rank 9
Rank 9
Postovi: 1857
Pridružen/a: 09 stu 2018, 21:09
Reputation: 329
Lokacija: BiH
O meni: Loyal follower of WWE from past and present, but now also a little bit of AAA :)

Huge fan of BRM (Becky, Randy, Miz) <3
Status: Offline

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la DVW » 09 tra 2020, 16:12

@
Avatar
Maki

Ne bi ga pustio kad bi on to uradio sam od sebe, proračunato i isplanirano. Ovaj ga nije otpustio baš kako bi napravio senzaciju sa Cenom i cijelom tom pričom na MITB 2011.

Ne voli Vince da mu se prkosi kao nijedan šef. Navodno je dobar sa R-Truthom i da je on jedini koji ga bez pogovora i prkosa sluša. Bićeš izazivač Ceni i izgubiti? Može. Bićeš heel sa Little Jimmy mantrom koja je fenomenalna stvar, ali nećeš biti WWE Champ ni dana? Može. Bićeš u timu sa Morrisonom, Mizom, Kingstonom, you name it? Može. Bićeš comic relief koji zaboravlja na kojem se eventu nalazi? Može i to i ofiranja sa Carmellom i 24/7 pojasom. Zato je konstantan. Zato ga uvijek ima. Godinama prima platu, malo wrestla, bude mid-card Champ jer ga Vince ne smatra većim za više. Radi kako mu se kaže, svjestan da je talentovan, ali šef je šef. Nije WWE moj, a plaćaju me. Ne bi se čudio da Truth kao i Kofi bude nagrađen jednim World title reignom nekad.

Avatar
Wulf7X
Rank 11
Rank 11
Postovi: 7088
Pridružen/a: 26 stu 2016, 22:09
Reputation: 2677
Lokacija: Niš/Srbija
Kontakt:
Status: Online

Da li će iko moći da zamjeni John Cenu?

PostPostao/la Wulf7X » 09 tra 2020, 16:15

Ovo što je Maki napisao...mega push jedne zvezde više nije moguć ili barem nije potreban pa čak i štetan....evo čovek bi pomislio Seth Rollins može biti taj lik turnovali su ga face bio je mega over dobio je HHH zatim osvojio IC titulu pa Universal pobedio clean Lesnara na Maniji i Slamu i onda....publika se okrenula protiv njega. Istu stvar doživljava i Becky, istu stvar će doživeti svako :)
slika


Natrag na “WWE”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.