dan 16
Ishii vs Juice - jako, jako dobro. Odličan intenzitet, uključena publika i jako dobra akcija. Super sprint. ***3/4
ZSJ vs Goto - dobar meč, ali ništa pretjerano posebno. ZSJ je zaradio shot za još jednu titulu tako da će biti jako zanimljivo. ***
Ibushi vs Tonga - da nije bilo klasičnih OG BC sranja, vjerovatno bi meč bio jako dobar. Ovako je bio jedva solidan. **1/2
Kenny vs Yano - jedan od najboljih comedy mečeva koje sam ikad pogledao. Umro sam na onaj Suplex na buckle pad spot, a i ono natezanje sa sudijom je bilo sjajno. Kraj mi se naravno nije svidio, ali aj razumijem zašto su to napravili ovdje. ***
Naito vs SANADA - vrlo dobro, ali falilo je napetosti oko pobjednika da bi bilo odlično. Post match segment i fist bump sa Hiromuovom jaknom su bili jako emotivni. ***3/4
dan 17
Makabe vs Elgin - dobar hossfight. ***1/4
Page vs HASHI - još jedan dosta dobar meč, HASHI-jev Canadian Destroyer je izgledao sjajno. ***1/4
BLF vs MiSu - prolazno zbog Suzukijevih laktova i poluga. **
EVIL vs White - dobar meč, ali nekako sam razočaran. Moglo je biti puno bolje da nije bilo stolica, ref bumpa i ostalog. ***
Tana vs Okada - daleko najbolji meč A bloka. Sve je bilo sjajno, leg work je bio fantastičan zbog odličnog sellanja i Tana je imao neke sjajne kombinacije poteza, napetost u stretchu je bila nadrealna i draw je bio dobar izbor za kraj iako bih ja više preferirao pobjedu Tanahashija jer bi to bolje prikazalo koliko je zapravo Okada slomljen zbog gubitka titule. ****3/4
dan 18
Yano vs Tonga - valjda najgori meč na turniru. DUD
Juice vs Goto - dosta dobar meč, Juice konačno uzima pobjedu. ***1/4
Ishii vs SANADA - odlično iako nije imalo nekog značaja. Obojica su pokidali i svaka im čast. ****
Naito vs ZSJ - ne znam, i dalje se dvoumim između vrlo dobre i odlične ocjene. Kao da mi je nešto falilo, a s druge strane su imali dobro popunjeno vrijeme, napetost i sjajnu priču oko Zack Drivera kojeg je ZSJ pokušavao udariti u svim mečevima i nikako mu nije uspijevalo. ***3/4-****
Ibushi vs Kenny - iako je očito da su čuvali najveće stvari za neku drugu priliku, meni je ovo bio apsolutno izvanredan meč i najbolji na turniru do sada. Svidjelo mi se sve od brutalnih poteza i spotova pa do callback spotova na prethodne mečeve i na Tiger Mask W-a sa onim Tiger Driverom. ****3/4
dan 19
GBH & Elgin vs Yoshida, Umino & Nagata - **1/4
BLF vs Henare - NR
Taichi & Iizuka vs Goto & HASHI - **
Cody & Page vs Robinson & Finlay - ***
Scurll & YB (c) vs Tonga, Loa & Ishimori - dobar meč, title change je po meni bio potreban jer su Bucksi i Marty part-timeri. ***1/4
LIJ vs Suzuki-gun - prilično dobro. **3/4
Ishii, White & Yano vs Kenny, Chase & Yujiro - jedino bitno je da Ishii ide na heavyweight titulu. **3/4
Okada, SHO & YOH vs Mysterio, KUSHIDA & Sengoku Enbu - dobar showcase meč za Mysteria. Okada u šupačkom izdanju mi se isto jako svidio. ***
Tana vs Ibushi (finale) - možda najbolji meč turnira, ali sasvim sigurno jedan od najboljih. Izvanredna priča i sjajna akcija. Jedini razlog zbog kojeg neću ići sa čistom peticom je to što su imali super leg work kojeg je Ibushi zanemario u stretchu. Svejedno, jedan od najboljih mečeva godine. Tanahashijeva pobjeda mi je dobra odluka, a i jednostavno nisam mogao navijati protiv njega kada sam vidio Shibatu u njegovom uglu. ****3/4
I eto ga, turnir je gotov. Meni lično nije bio na razini prošlog zbog A bloka koji je većim dijelom bio prosječan uz par iznimki. B blok je dostavio i pokazao je zbog čega vrijedi gledati G1.
5 najboljih mečeva turnira po meni:
1. Tanahashi vs Ibushi - ****3/4
1. Kenny vs Ibushi - ****3/4
3. Kenny vs Ishii - ****3/4
4. Ibushi vs Ishii - ****3/4
5. Tanahashi vs Okada - ****3/4