Stranica: 1/228.

Politika

Postano: 13 pro 2016, 16:49
Postao/la AlenB
Ne bih sad htio započinjat teme o politici, ali ovaj video je genijalan. :lol: :lol: :lol: :lol:


Kafana

Postano: 13 pro 2016, 16:51
Postao/la Sherpa
Debilni klaun koji treba što prije nestati s političke scene.

Stanković je bio potpuno profesionalan kada ga je ugostio, ovaj je odlučio ispasti klaun i to je i napravio.

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 19:02
Postao/la Rio146
Pa i ja bi izašao da me je svako malo prekidao

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 19:04
Postao/la Sherpa
Nije ga prekidao ništa više ili manje od drugih. Standardni stil kakav Stanković ima već godinama. On je tamo došao s idejom napraviti cirkus i napustiti emisiju, samo je trebao 'povod'. Ponašao se ko klinac koji vrišti na podu dućana

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 20:00
Postao/la Rio146
Stanković je takav tip voditelja, kojem je cilj isprovocirati gosta. Pernar se nije dao isprovocirati, i napustio je emisiju. Podržavam odluku!

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 20:20
Postao/la Sherpa
Pernar je tipičan pokazatelj problema države - čovjek bez dana konkretnog radnog staža (govorimo o nekome tko je napunio 30) koji se je dokopao pozicije na državnoj sisi i koji ništa ne radi u životu, a dobiva masnu plaću za to. Probao je HDZ, nije išlo, to jest predugo bi čekao, pa je prešao u Živi Zid gdje je vidio svoju priliku.

Stanković je takav tip voditelja, slažem se, ali tada nije napravio ništa van granica pristojnosti (kao recimo što je radio CroCopu). Pernar je ponašao kao da je u vlastitoj prčiji i pokazao kako mu fali kulture na gotovo svim aspektima.

Svaki njegov govor je propaganda, stalno tepe o monetarnoj politici, a ideje koje zagovara tamo bi uništile državu. Neke stvari govori dobro, no on nema soluciju za njih, on samo laje kako bi ispao popularan (ok treba prigovoriti na neke stvari koje prigovara), ne bi on ništa napravio da je na vlasti, zato što ne zna kako. A kada u to dodaš priču o masonima, sve pametno što govori krene padati u vodu.

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 20:35
Postao/la Rio146
Možda si i u pravu, ali on i Sinčić su bili za malog čovijeka, kada nitko nije. Spašavali su domove, ilegalno uključivali struju, javno podržavali udrugu franak. Sinčić ili Pernar (ne sjećam se koji), se odrekao naknade za odvojeni život, na sjednice idu busom, ne hrane se u saborskoj menzi... Kad su bili predjednički izbori, Stanković je zvao, Kolindu, Josipovića i Kujundžića, a nije htio zvat Sinčića. Poslije na sučeljavanju, je Sinčić spomenuo inu, Kolindino članstvo u natu, na što nitko nije imao odgovor. Tako da kakav god bio i jedan, i drugi, meni su bolji duplo od svih u saboru. Samo Živi Zid!

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 20:42
Postao/la Sherpa
Jesu li bolji od drugih? Lako moguće. Al nemoj gledati to 'za malog čovjeka' samo tako. Vidiš da i kod njih ima muljaže. Zašto se osnivala nova stranka, jesu li dobivali donatorkse koverte koje nisu prijavili. To je politika, malo tko je tu čist.

Po pitanju deložacija - znam dva slučaja, jedan od bivšeg gazde kod kojeg je bratić radio. Čovjek je bio smeće, radnike je plaćao ak mu se sprdnulo, samo je sebi trpao u džep. Imao je kredit na firmu koja je propala, a dio razloga je kocka. Sam se je doveo do toga, mogao je redoviti plaćati, odlučio je da neće.

Franak je pak druga priča. Zanimljivo je kako su se neki eminentni članovi udruge na fb hvalili kako su kupili stan i auto kreditom koji je bio samo za stan. Kako su 'zajebali' banku kada su uzeli kredit u švicarcima. Al kada su se uvjeti promijenili, onda su prvi koji kukaju. Takav ke bio ugovor. Znali su u što ulaze, nitko nije očekivao takav rast švicarca. Moj problem je tu što ne vidim zašto u državi gdje je kuna platežno sredstvo mi dajemo kredite u drugim valutama. To je problem. Nitko njih nije terao da uzmu u švicarcu, uzeli su zato što je bio povoljniji nego euro ili kuna.

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 20:48
Postao/la Rio146
Ne kažem da su svetci, samo da mi djeluju bolje od drugih. Naravno da i u Živom zidu ima problema, kao ta nova stranka, ili lažna diploma Sinčićeve žene, ali hoću reći da mi je drago što su došli neki novi ljudi, s nekim novim idejama, i nadom za bolje sutra.

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 20:54
Postao/la Sherpa
Taj dio se slažem. Samo ja bih radije da je to čovjek koji je do sada nešto stvorio, a ne netko tko je živio na maminom budžetu, a sada živi na državnom i prodaje mi kako se on bori za nas, a istovremeno puno svoj džep. i kada smo kod toga Vilibor nije baš rado viđen gost sabora.

Ja samo kažem da mi moramo promjeniti kulturu gdje se cijeni rad, a ne rodbinske veze. Gdje se svaka prevara kažnjava, a ako to znaci da ce cijeli markov trg u remetinec, neka.

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 21:01
Postao/la Rio146
Sherpa je napisao/la:Source of the post Samo ja bih radije da je to čovjek koji je do sada nešto stvorio, a ne netko tko je živio na maminom budžetu, a sada živi na državnom


Još je mlad, a bolje da je živio na maminom budžetu, nego kao Šuker, Šeks i ostala ekipa 20 godina, na državnom :)

Sherpa je napisao/la:Source of the post gdje se cijeni rad, a ne rodbinske veze


Pa evo sad prije par dana, je bila ona afera s HEP-om

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 21:14
Postao/la Sherpa
Problem je što nije mlad - ima 31 godinu i ništa radnog staža osim tog 'aktivizma' koji mu je bio ulazna karta u politiku. Za 20 godina bit će uhljeb ko Vesna Pusić. Rekao bih i šeks, al o je bar stvorio naš ustav. I to je valjda zadnje što je napravio.

Kafana

Postano: 13 pro 2016, 21:23
Postao/la emirates
Gledao sam Pernara kad ga je Senad Hadzifejzovic intervjuisao. Senad isto ima tendenciju da upada u rijec ljudima, ali ovom nije bas smetalo ovog puta (barem nije napustio studio). Zvuci kao inteligentan momak koji se razumi u svom polju, mada po mome ima krivu percepciju postavki moci svjetskih sila, tacnije mislim da mu je prica suplja ILI on to vise govori kako bi prikupio podrsku ljudi koji ne zele EU putem kako bi se postavio kao jasna alternativa u odnosu na vladajucu strukturu. Nekako vise naginjem ka ovom drugom.

Kafana

Postano: 14 pro 2016, 07:46
Postao/la ninomrki
Meni je fascinantno da svima smeta Pernar koji je mlad, bez radnog staža i koji dobiva veliku plaću na teret države i onda dođe u sabor i priča gluposti, a nikome ne smetaju ovi debili koji 25 godina pljačkaju državu, dobivaju veliku plaću na teret države, a čak se ne udostoje pojaviti na svom radnom mjestu (tj. u saboru). Ako je Pernar klaun kojeg se treba riješiti, što su onda oni? Zašto se ne priča o njima i njihovim praznim klupama u saboru? Pernar je mlad i nema staža, ali se barem pojavi na svom radnom mjestu. Di je Milanović? I on dobiva istu plaću kao Pernar, a nije još bio ni na jednoj sjednici. Zašto o tome ne pričate? Nije li to veći problem nego Pernarove nebuloze o masonima?

Kafana

Postano: 14 pro 2016, 09:50
Postao/la Sherpa
Bez imalo problema ću ti kazati kako su oni problem o kojem sam govorio stotinu puta. I ne samo to - nego još desetak stvari oko toga.

Odavno govorim kako dolasci na sjednice moraju biti obavezni, kako treba smanjiti broj zastupnika za barem trećinu. Smanjiti im plaću i vezati je na prosječnu. Definirati to kao radno mjesto u Zagrebu (što i je), a samim time ih natjerati da si sami nađu smještaj, oduzeti im dnevnice, naknade za odvojen život i ne plaćati im putovanja doma i natrag. Ak želiš u sabor, preseli se u Zagreb, ili putuj svaki dan o svom trošku (hž je državni, dam vam besplatnu kartu za njega).

Zašto smeta? Zato što je samo pitanje vremena kada će i on postati kao i oni. Gdje je Vilibor kad su sjednice? On je u Oreškovićevom sazivu prigovarao o praznoj sabornici dok nije pokazan njegov tadašnji postotak dolazaka koji je iznosio 47 posto.

Nije stvar u ljudima nego u sistemu koji im to dozvoljava