Gastro kutak
Iće i piće
- Eumaus The Swineherd
- ProHrvanje Urednik
- Postovi: 23285
- Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
- 6
- Lokacija: Split
- Status: Offline
Gastro kutak
nije iz vrećice domaća je,mada nisam fan toga puno su mi draze one iz kesice...Eumaus The Swineherd je napisao/la:QR_BBPOSTSve juhe iz vrecice koje sam dosad proba me tiraju na riganje, strasno nesto.
- Sherpa
- Administrator
- Postovi: 58272
- Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
- 7
- Lokacija: Zagreb
- O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
- Kontakt:
- Status: Offline
Gastro kutak
Kako je ljeto stiglo, vrijeme je da shakshuka zauzme centralnu poziciju na jelovniku. Mislim da sam ga već nekoliko puta opisivao u temi, i mislim da ću to raditi svake godine kada dođe ljeto. Ovo je nešto što ja jako jako volim, što je turbo lagano za napraviti
Prije nego krenem na recept, ovo postoji u RAZNIM varijantama, pogotovo po sredozemlju Afrike. I mnoge su drugačije, ja sam probao nekoliko inačica, no ovo je ona koju ja najviše volim
Uzmite veliku tavu, zagrijte ulje, ubacite luk kojeg ste narezali na polumjesece i dinstajte na laganoj vatri dok ne postanu mekani i dobiju boju. Dodajte nasjeckane feferone (može i sušene ako nemate svježe). Dodajte nasjeckane paradajize - nemam količine pošto radim od oka, al ajmo kazati duplo u odnosu na količinu luka. Dinstajte dok nešto vode ne ispari (voda koju će povrće pustiti, nema potrebe dodavati dodatno).
U međuvremenu začinite. moja preporuka je da ovo jelo napravite ljutim. To mu daje sjajan ukus, ali ima i konkretnu svrhu. ljutina vas tjera na znojenje, a znojenje hladi tijelo po ovim ljetnim danima. Da, prvo ćete se preznojiti no nakon toga će vam biti super.
Kada smjesa zgusne napravite male prostore u smjesi te u njih ubacite jaja (preporuka je da ih razbijete u šalicu pa iz nje tresete u posudu). Stavite ih nekoliko i pazite da vam se ne razbiju. Probajte to napraviti vrlo vrlo brzo. Dodajte malo soli na svako jaje. Ako imate poklopac, poklopite, ako nemate, promješajte bjelanjak oko žutanjka kako bi se bolje skuhao. Probajte da vam žutanjak ostane tekuć (praktički poširate jaje).
Ugasio sam vatru, dodao bosiljak i to je to.
No možete improvizirati. volite crvenu papriku? dodajte je. Volite suhomeso? dodajte njega dok se shakshuka kuha (ja ga nekada dodam nekada ne, no u svakom slučaju ga izvadim prije dodavanja jaja).
Prije nego krenem na recept, ovo postoji u RAZNIM varijantama, pogotovo po sredozemlju Afrike. I mnoge su drugačije, ja sam probao nekoliko inačica, no ovo je ona koju ja najviše volim
Uzmite veliku tavu, zagrijte ulje, ubacite luk kojeg ste narezali na polumjesece i dinstajte na laganoj vatri dok ne postanu mekani i dobiju boju. Dodajte nasjeckane feferone (može i sušene ako nemate svježe). Dodajte nasjeckane paradajize - nemam količine pošto radim od oka, al ajmo kazati duplo u odnosu na količinu luka. Dinstajte dok nešto vode ne ispari (voda koju će povrće pustiti, nema potrebe dodavati dodatno).
U međuvremenu začinite. moja preporuka je da ovo jelo napravite ljutim. To mu daje sjajan ukus, ali ima i konkretnu svrhu. ljutina vas tjera na znojenje, a znojenje hladi tijelo po ovim ljetnim danima. Da, prvo ćete se preznojiti no nakon toga će vam biti super.
Kada smjesa zgusne napravite male prostore u smjesi te u njih ubacite jaja (preporuka je da ih razbijete u šalicu pa iz nje tresete u posudu). Stavite ih nekoliko i pazite da vam se ne razbiju. Probajte to napraviti vrlo vrlo brzo. Dodajte malo soli na svako jaje. Ako imate poklopac, poklopite, ako nemate, promješajte bjelanjak oko žutanjka kako bi se bolje skuhao. Probajte da vam žutanjak ostane tekuć (praktički poširate jaje).
Ugasio sam vatru, dodao bosiljak i to je to.
No možete improvizirati. volite crvenu papriku? dodajte je. Volite suhomeso? dodajte njega dok se shakshuka kuha (ja ga nekada dodam nekada ne, no u svakom slučaju ga izvadim prije dodavanja jaja).
- donniedemonD
- Rank 8
- Postovi: 1385
- Pridružen/a: 29 ožu 2017, 20:34
- 7
- Status: Offline
Gastro kutak
skuhao i jaja doduše iz treceg puta,napredujem,napredujem,budem slikao kad dodjem do nekog ozbiljnijeg jela
- Eumaus The Swineherd
- ProHrvanje Urednik
- Postovi: 23285
- Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
- 6
- Lokacija: Split
- Status: Offline
- Sherpa
- Administrator
- Postovi: 58272
- Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
- 7
- Lokacija: Zagreb
- O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
- Kontakt:
- Status: Offline
Gastro kutak
frend mi je složio ovo, kompenzirao sam što sam njemu i kolegama mu složio lonac graha. nahranio sam 20 ljudi, neki su jeli po par puta, neki nosili doma te im je još ostalo za drugi dan. I svi su nahvalili grah (i da, kuhao sam ga na tom)
Gastro kutak
eh sutra prvi pravi izazov,pravim picu,jedino sto nisam napravio je tjesto to je mama sredila...
- Eumaus The Swineherd
- ProHrvanje Urednik
- Postovi: 23285
- Pridružen/a: 22 sij 2018, 18:02
- 6
- Lokacija: Split
- Status: Offline
Gastro kutak
Sretno, meni je prva zagorila jer sam se zabuljia u TV i onda kad sam je vadia sam ispeka prst tako da još imam ožiljak
- donniedemonD
- Rank 8
- Postovi: 1385
- Pridružen/a: 29 ožu 2017, 20:34
- 7
- Status: Offline
Gastro kutak
Replicirao mi Sherpa nesto na tviteru pa me podsetio da ovde ima tema za kuvanje...
Elem, Meni je Gordon genije. Dosta stvari sam pripremio po njegovim uputstvima. Sve je preukusno. Posetite kanal kad imate vremena, nadjite nesto za sebe da pripremite, necete se pokajati.
Bon apetit
https://www.youtube.com/user/gordonramsay
Elem, Meni je Gordon genije. Dosta stvari sam pripremio po njegovim uputstvima. Sve je preukusno. Posetite kanal kad imate vremena, nadjite nesto za sebe da pripremite, necete se pokajati.
Bon apetit
https://www.youtube.com/user/gordonramsay
- Sherpa
- Administrator
- Postovi: 58272
- Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
- 7
- Lokacija: Zagreb
- O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
- Kontakt:
- Status: Offline
Gastro kutak
inace, ako te zanima kuhanje, nemoj gledat striktno recepte, radije slušaj i gledaj što ide jedno s drugim i što funkcionira. tako ćeš naučit puno više nego ako samo radiš ko stroj po receptima. Plus, tada možeš modificirati recept i prilagoditi ga sebi
Ima on dobre recepte, al kada si stavljao hamburgere (pljeskavice)...
Men je on ok, al rekao da mi nije ni u top 5. pogotovo kada sam gledao us masterchef, di mi je on zapravo najgori član žirija. toliko su druga dva dobra.
Ima on dobre recepte, al kada si stavljao hamburgere (pljeskavice)...
Men je on ok, al rekao da mi nije ni u top 5. pogotovo kada sam gledao us masterchef, di mi je on zapravo najgori član žirija. toliko su druga dva dobra.
- donniedemonD
- Rank 8
- Postovi: 1385
- Pridružen/a: 29 ožu 2017, 20:34
- 7
- Status: Offline
Gastro kutak
Ma ja sam ti mainstream tip... ja ne znam nijednog kuvara sem njega poznatog Ali sam gledao neku emisiju, posle otkrio jutub kanal... pripremio par stvari koje je pokazao, mnogo mi se svidele. A da volim da kuvam, nikako- Volim samo da jedem Ovo je sticaj okolnosti bio
Edit: pljeka je bila fora jer stvarno lose izgleda na oko
Edit: pljeka je bila fora jer stvarno lose izgleda na oko
- Sherpa
- Administrator
- Postovi: 58272
- Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
- 7
- Lokacija: Zagreb
- O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
- Kontakt:
- Status: Offline
Gastro kutak
A onda otkrij mainstream ljude, ja sam ti linkao Jamie olivera, imaš nedavno preminulog anthony bourdaina,