Gastro kutak

Iće i piće

Nasumični razgovori
Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 26006
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 6199
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Sherpa » 29 stu 2016, 10:08

Evo tema koja će biti posvećena hrani i piću. U njoj možete nabrajati što volite, a što ne volite jesi i(li) piti. Ili o tome kako nešto napraviti, od pripreme jaja za doručak, bolonjeza pa sve do ekstravagantnih gozbi koje radite kada dođe društvo. Ne ustručavajte se pisati, ne ustručavajte se pitati ako vas zanima savjet oko kuhanja, a bogme, možete staviti i pokoju sliku.

Kako nam dolaze hladni dani, ajmo malo pričati o kuhanom vinu. Volite li ga? Ako da, kako ga pripremate, ili ste jedan od onih koji će radije ispijati isto u nekom kafiću?
slika

Avatar
Mary
Globalni moderator
Globalni moderator
Postovi: 3982
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2071
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Mary » 29 stu 2016, 11:54

Najbolje kuhano vino sam popila prosle godine na Bozicnom marketu u Bratislavi, s visnjama. Predobro je bilo. :romance-heartspink:

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 26006
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 6199
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Sherpa » 01 pro 2016, 14:01

Ajmo još malo o kuhanom vinu. Tko od vas ga pravi doma i tko ga voli piti?

Ako ga nikada niste pravili, zaista nije teško i ne treba skoro nikakvo znanje. Pa evo potrebne informacije za one koji se žele okušati.

Kada kuhate vino uzmite neku pristojnu količinu, nemojte kuhati za jednu šalicu. Boca vina je neki minimum, što više to bolje.

Stavite vino u zdjelu i stavite ga na laganu vatru. Dodajte šečer (doslovno po želji, neki vole malo pa da ima kiselosti vina, neki više da pa bude slatko), dodajte štapić cimeta (ako je veća količina čak i dva), klinčić (ovisno o željama, on je vrlo jak i neki ne vole njegov intenzitet). Ja osobno stavljam još narezane ploškice limuna ili naranče (obožavam to, neki stavljaju samo naribanu koricu), možete dodati još zvijezdati anis ili štapić vanilije.

I nakon toga sve što morate raditi je čekkati. Čekate dok ne dođe do vrenja i tu gasite. Gotovo. Sva mudrost svijeta.

Servirajte u keramičke šalice. Osobno nemam problema ako u šalici bude koji komad klinčića :)
Zadnja izmjena: Sherpa, dana/u 01 pro 2016, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Avatar
Igor
Rank 8
Rank 8
Postovi: 1232
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 347
Lokacija: Bjelovar
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Igor » 01 pro 2016, 15:28

Volim kuhano vino, ali samo crno, bijelo kuhano ne priznajem.
GENERALNI MENAĐER

Avatar
SenkaKojaLuta
Rank 6
Rank 6
Postovi: 493
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
Reputation: 626
Lokacija: Wrong Side of Heaven
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la SenkaKojaLuta » 01 pro 2016, 22:38

slika

Nije se bilo lijeno. :D A i obicno cim krene zima dobijem neku zelju za kuvanjem.
Zadnja izmjena: SenkaKojaLuta, dana/u 01 pro 2016, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 26006
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 6199
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Sherpa » 01 pro 2016, 22:40

Još kada bi nam @
Avatar
SenkaKojaLuta
kazala što je kuhala :)
slika

Avatar
Igor
Rank 8
Rank 8
Postovi: 1232
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 347
Lokacija: Bjelovar
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Igor » 01 pro 2016, 22:48

Izgleda kao musaka
GENERALNI MENAĐER

Avatar
SenkaKojaLuta
Rank 6
Rank 6
Postovi: 493
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
Reputation: 626
Lokacija: Wrong Side of Heaven
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la SenkaKojaLuta » 01 pro 2016, 23:07

Da tako nekako kao musaka, sjetio sam se da sam to nekad spremao ali nisam se moga sjetiti kompletnog recepta pa sam malo improvizovao, u sustini, red krompira (krompiru se prethodno dodaju zacini po volji, ja sam isao sa malo crvene paprike , vegete i origana), red trapista ,sunke i sampinjona pa zatim red paradajza i isjecenog na kolutove i tako do vrha, sve preliveno sa izmucenim jajetom i pavlakom(kiselim vrhnjem) i naribanim parmezanom.
Zadnja izmjena: SenkaKojaLuta, dana/u 01 pro 2016, 23:10, ukupno mijenjano 2 puta.

Avatar
Mary
Globalni moderator
Globalni moderator
Postovi: 3982
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2071
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Mary » 01 pro 2016, 23:09

Dobro zvuci, sad sam i ogladnila. :mrgreen:

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 26006
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 6199
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Sherpa » 01 pro 2016, 23:12

Takvi složenci su najbolji :)

Što kažu ostali? :D
slika

Avatar
Cenation Leader
Rank 9
Rank 9
Postovi: 2395
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:32
Reputation: 466
O meni: Ljubitelj ProWrestlinga, veliki filmofil, Madridista u duši.
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Cenation Leader » 01 pro 2016, 23:18

Izgleda dobro :D
slika

Avatar
Wulf7X
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6023
Pridružen/a: 26 stu 2016, 22:09
Reputation: 1932
Lokacija: Niš/Srbija
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Wulf7X » 01 pro 2016, 23:53

Jel može nekako da se proba? :lol: :lol:
slika

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 26006
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 6199
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Sherpa » 01 pro 2016, 23:59

Može, imaš recept, složiš, napraviš i probaš :P
slika

Avatar
Sherpa
Administrator
Administrator
Postovi: 26006
Pridružen/a: 21 stu 2016, 13:00
Reputation: 6199
Lokacija: Zagreb
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la Sherpa » 02 pro 2016, 15:36

Luk, mrkva, šampinjoni, kukuruz i piletina s puno currya :) uz vrhnje za kuhanje i još ću ubaciti šaku peršina kad špagete budu gotove


slika
slika

Avatar
SenkaKojaLuta
Rank 6
Rank 6
Postovi: 493
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:11
Reputation: 626
Lokacija: Wrong Side of Heaven
Status: Offline

Gastro kutak

PostPostao/la SenkaKojaLuta » 02 pro 2016, 20:17

Nice, ja nemam obicaj da koristim kukuruz generalno u pripremanju bilo cega sto je steta, jer je vrlo korisna namirnica i svemu dodaje tu interesantnu sarenu notu.


Natrag na “Svlačionica”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.