Citati

No brain, no pain!

Interaktivna zabava
Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4681
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2739
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Mary » 16 lis 2017, 21:08

Zapoceti cu sa svojim najdrazim citatima.

“You never know what worse luck your bad luck has saved you from.” Cormac McCarthy, No Country for Old Men

“The old dreams were good dreams; they didn't work out but I'm glad I had them.” Robert James Waller, The Bridges of Madison County


“Let your boat of life be light, packed with only what you need - a homely home and simple pleasures, one or two friends, worth the name, someone to love and someone to love you, a cat, a dog, and a pipe or two, enough to eat and enough to wear, and a little more than enough to drink; for thirst is a dangerous thing. ” Jerome K. Jerome, Three Men in a Boat

Avatar
Melloo
Rank 12
Rank 12
Postovi: 9148
Pridružen/a: 14 ožu 2017, 20:59
Reputation: 2309
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Melloo » 16 lis 2017, 21:31

Vrijeme sve briše, htjeli mi to ili ne. Vrijeme sve briše, vrijeme sve odnosi, i na kraju ostaje samo mrak. Ponekad u tom mraku nalazimo druge ljude, a ponekad ih i opet izgubimo.
Stephen King

Da nisam našao tebe, bio bih ljut na život, pa ne bih imao ništa, kao ni sada, ali ne bih znao šta je sreća… Ne bi ti bilo lakše, ali bi meni bilo teže, i to je pravo. Nikad te više necu ostaviti samu, sve što se desi, desice nam se zajedno.
Meša Selimović


"Od svoje muke nisam uspijevao da stvorim ni veliki bol ni veliku misao. Rođen sam, izgleda, za sitne stvari, kao i većina ljudi, i nije mi žao što je tako.
Pošten sam koliko mogu, nikome ne želim suviše zla, htio bih da ljude više volim nego što ih žalim, molim se da mimo mene prođe ono što me se ne tiče."

Meša Selimović

Avatar
Rio146
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6871
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
Reputation: 2665
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Rio146 » 16 lis 2017, 21:54

Life's simple. You make choices and you don't look back.
Yes Sir!

slika

Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4681
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2739
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Mary » 17 lis 2017, 10:47

"Da li znaš zašto sam otišla?"- Prvo njeno pitanje poslije mnogo vremena...
".. Ali volio sam te". - Rekoh. Misleći da je sasvim dovoljno voljeti nekog da bi ga zadržao kraj sebe.
Nasmijala se ...i spustila slušalicu.
Opet sam ostao tu između, ni na nebu, nit na zemlji.
Volio sam te... ponovih u sebi.
Prošlo je već par dana. Telefon isključen... nit poruke nit poziva.
Nisam mogao pronaći ni razlog zašto je otišla.
Dođavola volio sam te, a otišla si!.
A onda je uslijedio poziv u gluvo doba noći.
- "Ja sam" ... tiho je rekla.
Zahtjevala je da šutim, da je saslušam i da je ne prekidam.
Rekla je da me je voljela i još uvijek voli. Ne kao prije, ne cijelim srcem. Bila je iskrena i rekla da je zbunjena da sam možda samo i navika postao.
Da tu više LJ od ljubavi možda nema. Rekla je i da ljudi ne odmaraju od veze u kojoj su sretni...
Upitala je da li ja znam šta je ljubav?
- Znam, dođavola. Osjećam... Rekoh. Volim te ... ponovio sam.
"Još si isti...."- dodala je.
Znaš najgore je to što je djevojčici dovoljna ljubav, dovoljno da je voliš. Najgore je to što djevojčica čeka. Moli, plače i nada se da će biti bolje, da će se nešto promjeniti da će krenuti na bolje.
A onda odraste.
Žena u meni je problem, žena koja već čuje dječije glasove. Žena koja više ne može da tebe zamisli kao oca svoje djece... Koja ne može da se zamisli uz tebe. Navikao si da sam jača, da mogu sve. Bezobzira koliko jesam, ti trebaš biti jači. Ti trebaš ići ispred mene... Ne ja.
Ti još ne znaš da kažeš izvini i kad nisi kriv. Ne znaš da kažeš prave riječi za sve što se dogodi. Ti još uvijek misliš da je svako kriv, da zapravo ja sam kriva. Kriviš i cijeli svijet. A sebe?
Samo ne reci "Volio sam te i Volim te" Nije dovoljno...
Rekla je da nikad i nisam puno griješio.
Bile su to sitnice, kojih se ja ne sjećam, a da njoj život znače. Da zapravio nikad i nisam bio tu kad je trebalo samo da je zagrlim. Rekla je da je nikad nisam razumio, da nisam bio strpljiv. Rekla je i da je falilo poštovanja...
Te sitnice su bile kao lavina, jedna greška i krene da gazi sve pred sobom...pregazile su nas. I nas i ljubav...
Rekla je i da između nas postoji mnogo toga što se treba oprostit, ali se oprostit ne može. Preko ponosa može, preko svega. Preko svog karaktera nikad, ne može da pljune sebi u lice i dozvoli još jednom da bude rob moje nepažnje nemara moga nerazumjevanja
Rekla je i da ne može da dozvoli više da glumim Boga njenog života i da sluša moje bijedne izgovore kad ne uradim kako treba.
Rekla je i da je bilo uzalud to što je štitim od cijelog svijeta. Sve što je trebalo jeste da je zaštitim od sebe, svog ega koji mora biti u pravu uvijek. Od svoje nesvijesti u kojoj je uvijek ono drugo krivo. Za sve, pogrešan korak, loše vrijeme, za loš dan.
Rekla je i da sam takav rođen i da ne želi da sluša kako sam takav zbog nje...jer to je samo još jedan izgovor.
Tamo gdje pukne srce niko ne može da zašije. Možda ću biti bolji drugačiji nekoj drugoj... s njom to ne mogu. Previše je toga što će uvijek ubijati ljubav gušit nas. Ona me više ne osjeća kao nekog svog, kao oslonac, podršku. Da zapravo nikad nisam znao kad se sprema vrijeme za ne vrijeme i raširio ruke da se skloni od oluje.
Ljubav nije kad na sav glas dereš se pred drugima i govoriš volim te. Ljubav je kad u tišini grliš, šutiš sve dok ne prođe i to ništa. Ljubav je kad zagrliš i slomiš sve strahove... Ljubav je kad osjetiš da trebaš, ne kad te ja pozovem.
Ljubav je strpljenje poštivanje razumjevanje povjerenje.
Lako je bilo voljeti mene, moj izgled tijelo i osmijeh. Moje mane? Vrline? Moj pogled na svijet ...
Rekla je i da ću odrasti i da ću biti čovjek. Sve će biti u redu.
Rekla je i da kreće naprijed... da se vraća nema viđe ona te godine, život i snagu.
Da je kao nekad, da je djevojčica kune se da bi ostala.
Ovako... ženi kao ona nikad i nije bio dovoljan dječak kao ja... koji više nema s čim da je zadrži.................M M...

Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4681
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2739
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Mary » 30 lis 2017, 22:03

slika

Avatar
HBK
Rank 10
Rank 10
Postovi: 2883
Pridružen/a: 23 pro 2016, 21:29
Reputation: 541
Status: Offline

Citati

PostPostao/la HBK » 01 stu 2017, 17:28

"Kad bi matematicki bilo dokazano da je istina izvan Hrista i kad bi istina zaista iskljucivala Hrista, radije bih odabrao Hrista nego istinu."
F. M. Dostojevski

Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4681
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2739
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Mary » 01 pro 2017, 11:01

slika

Avatar
~MandyRose~
Rank 12
Rank 12
Postovi: 7697
Pridružen/a: 25 stu 2016, 15:27
Reputation: 1716
Lokacija: Zagreb
O meni: (za sada jedini) Centralni Europljanin na forumu i veliki obožavatelj ženskog hrvanja

https://www.last.fm/user/iAvrilFan1

.
Status: Offline

Citati

PostPostao/la ~MandyRose~ » 01 pro 2017, 19:02

slika
slika

Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4681
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2739
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Mary » 14 pro 2017, 15:08

"Rekli su mi da nemam osjećaje, jer ih nisam htjela pokazati.... Rekli su mi da sam ljubomorna, jer sam iskrena i ne znam lagati....
Pričali su da sam uobražena, jer sam bježala od pogleda zlih....
Rekli su da ne znam voljeti, jer nisam voljela njih.....
Svatko ima svoj život ispod ovog neba, nitko od njih me nije upoznao...
Mislim da ni ne treba."

Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4681
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2739
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Mary » 07 vel 2018, 22:27

Naisla sam sada opet na ovaj text, koji je napisala neka djevojka prije dvije-tri godine na Facebooku. Pa da ga opet ne izgubim iz misli, neka stoji ovdje. :)

"Šta ako su vas slagali da se od ljubavi ne živi? Meni je mater jednom rekla da se od ljubavi živi, a od para preživljava. Ja njoj verujem. Zato što nigde toliko ljubavi nisam videla kao u stanovima od 30 kvadrata i bolesničkim posteljama.

Šta ako su vas slagali da prestane vremenom, da ćeš joj se "smejati jednog dana i zaboraviti je? Nijedna naša mlada ruka ne drži čvrsto onu drugu kao što se drže dve staračke. Šta ako su vas slagali da bi trebalo da nađete sebi ravnog? Meni nisu uspeli slagati tako nešto, jer nikad nisam videla toliko prkosa i borbe, kao u ljubavima koje su komšije i strine osuđivali sa prozora.

Kao da su one merilo vaših života. Što ako su vas slagali da ljubav mora nositi vašu naciju i veru? U novinama i pričama su propali, a ja sam na svoje oči viđala one najveće ljubavi, najlepšu decu, najviše odricanja i žrtve baš kod takvih. I da, oni su sretni. Daleko od svih koji su ih se zbog njihove ljubavi odrekli. I onih kojima je njihova mešana ljubav propala, baš kako bi propala i da nije bila mešana.

Što ako su vas slagali da morate do 25-te? Do 35-te? Do 40-te, jer je krajnje vreme? Mene nisu uspeli, jer niko mi nije tako stvarno i realno pričao o ljubavi kao ona koja je svoju pronašla sa 50. I sada mu trči u zagrljaj kao devojčica od 15 godina. Šta ako vam sve vreme lažu? Šta ako vas sve vreme pokušavaju da uvere da je ljubav ono što su oni nekad imali, i sad više nemaju jer prestane 'kada sirotinja uđe na vrata', 'kada dođu deca', 'kad treba vratiti kredit', 'kada ga izobliči bolest', 'kad više ne može da spava s tobom tri puta dnevno'.

Nemojte verovati ni meni. Verujte samo sebi. Držite svoju ljubav čvrsto; rukama, nogama, noktima. Jer ona neće prestati, nego će ojačati, baš kad dođu deca. Baš kad sirotinja uđe na vrata. Baš kad bude trebalo vratiti kredit. Baš kada on bude bolestan. Baš kada ne bude mogao spavati s tobom tri puta dnevno.

I možda niste svi napravljeni u ljubavi, ali pravite novu decu u ljubavi. Ili ih nemojte praviti. Nekim ljubavima ona nisu ni potrebna. Samo nemojte dozvoliti da vam lažu. Drugi nam se mešaju u plate, školovanje, posao, zdravlje, oblačenje, prehranu, utiču na polovinu našeg života jer je svet takav. Ali svoju ljubav nikome ne dajte. Jer je to najviše što ćete postići u životu.

Je*eš ti platu od deset hiljada ako ćeš na kraju dana ući u prazan stan s kesama najnovije odeće koju nema ko da skine. I sve pare ovog sveta, ako ih nemaš s kime podeliti. Jer, od ljubavi se živi. Od para se preživljava, i s parama se iživljava."

Avatar
azo234
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4616
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:03
Reputation: 786
Status: Offline

Citati

PostPostao/la azo234 » 07 vel 2018, 22:34

Neki dobar ljubavni citat?Hitno je :)
slika

Behind this smile, behind this loving heart lies a black hole that expands the more you are near.

Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4681
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2739
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Mary » 07 vel 2018, 22:42

azo234 je napisao/la:Source of the post Neki dobar ljubavni citat?Hitno je :)

Ovisi sto zelis reci.
Meni je ovaj najbolji:
"Ukoliko želiš da živiš stotinu godina, ja želim da živim stotinu godina minus jedan dan, te da tako nikada ne živim bez tebe."

Avatar
~MandyRose~
Rank 12
Rank 12
Postovi: 7697
Pridružen/a: 25 stu 2016, 15:27
Reputation: 1716
Lokacija: Zagreb
O meni: (za sada jedini) Centralni Europljanin na forumu i veliki obožavatelj ženskog hrvanja

https://www.last.fm/user/iAvrilFan1

.
Status: Offline

Citati

PostPostao/la ~MandyRose~ » 08 vel 2018, 22:32

slika

slika
slika

Avatar
Mary
Rank 11
Rank 11
Postovi: 4681
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
Reputation: 2739
Status: Offline

Citati

PostPostao/la Mary » 20 ožu 2018, 17:35

"I zar zaista nakon svega misliš da ćeš imati vremena koliko želiš? I da ćeš ikad biti spreman na odlazak?
Ostat će nešto nedovršeno.
Neispijena šalica kave, kruh u tosteru, popis namirnica na stolu.
Ostat će nedorečeni.
Odnosi, prekidi, telefonski razgovori.
Ostat će duša.
Gladna ljubavi i žedna ljepote.
Ostat će onih par ‘volim te’.
Zaglavljenih u grlu i zatočenih u srcu.
Ostat će snovi.
Neostvareni i davno zaboravljeni.

I ne misliš li da je baš sada pravi trenutak?
Da još jednom pogledaš one koje voliš. Da im pružiš osmijeh, poljubac, zagrljaj. Da ih nikad ne uzimaš zdravo za gotovo. Da im nikad ne zaboraviš dati svu ljubav ovog svijeta. Da im vikneš to toliko glasno da im odzvanja u srcima. Da pamte to i onda kada te više ne bude. Da pamtiš to i onda kad ih više ne bude…"

Magdalena Marđetko

Avatar
raptor1989
Rank 8
Rank 8
Postovi: 1193
Pridružen/a: 29 ožu 2018, 22:15
Reputation: 1326
Lokacija: Somewhere in space.
O meni: Gamer, fan stripova & pro wrestlinga.
Status: Offline

Citati

PostPostao/la raptor1989 » 03 tra 2018, 16:28

Truth is everybody is going to hurt you: you just gotta find the ones worth suffering for.
Bob Marley
slika


Natrag na “Knjige / Video igre / Glazba”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.