Fastlane 2016 recenzija

Fastlane je iza nas. Dobili smo novog izazivača za WWE World Heavyweight titulu, AJ Styles i Chris Jericho su se sukobili u svome trećem međusobnom meču, Kevin Owens branio je Intercontinental titulu protiv Dolph Zigglera i još mnogo toga. A što mi mislimo o tome? Saznajte u nastavku članka.

 

030_FAST_02212016rf_0097--42afa9e6bd13f908d9248bcb7ced8e25

Kalisto (c) vs Alberto Del Rio – 2 out of 3 Falls Kickoff Match

Alen Butumović: Ovo je bilo jako dobro, ali ništa manje nisam niti očekivao. Njih dvojica su već imali dosta dobrih mečeva, a ovaj meč, s 2/3 Falls stipulacijom je zvučao odlično. Prvi fall je bio prilično zabavan s nekoliko odličnih poteza Kalista. No završio je na prilično unikatan, ali dobro bookirani način, a to je da je Del Rio udario stolicom i diskvalificirao samoga sebe i dao Kalistu prvi fall. No, ovo uopće nije bilo loše sa strateške strane, uspio je time razbiti Kalista i vrlo lako osvojiti drugi fall, a onda i olakšati treći. Ipak, u vrlo zabavnoj završnici, Kalisto je sa Roll Upom uspio pobijediti i zadržati titulu te nadam se okončati ovo rivalstvo. Baš me zanima koga će Kalisto dobiti za WrestleManiju, nadam se da je netko dobar.

Emir Ahmethodžić: Dobar preshow. Kalisto je jako dobro odradio underdog ulogu ovdje, dok je Del Rio pokrio svoju ulogu negativca isto na jako dobar način, prouzrokujući diskvalifikaciju kako bi uzeo lagan pin poslije. Kalisto je retainao očekivano i na WM vjerovatno ide sa titulom. Ako će biti ladder match za titulu kako se priča, Kalisto je sjajan izbor za učesnika.

Vedran Karlić: Jedino razmišljanje koje sam imao o tome zašto je ovo dio preshowa je zbog toga da imaju dovoljno vremena za dva od tri stipulaciju. Uz sve što će Fastlane kasnije pružio, ne mogu braniti to razmišljanje. Bilo je i trebalo je biti vremena za ovo na PPVu. Bilo je sjajne psihologije, pogotovo kada je prvi pad došao DQom nakon što je Del Rio stolicom udario Kalista. Na kraju ga je to i koštalo pošto je Kalisto izašao iz dvorane s naslovom. U pravilu ne gledam preshow, ali ovo me zanimalo i drago mi je što sam odvojio svoje vrijeme.

Koju ocjenu biste dali ovome meču?

View Results

Loading ... Loading ...

 

061_FAST_02212016rf_0442--765f0a77998be1e731d6737ae275f066

Sasha Banks & Becky Lynch vs Naomi & Tamina

Alen Butumović: Ovdje smo dobili nešto što se vrlo rijetko viđa u WWEu, a to je da su cure otvorile PPV. Nemam aposlutno ništa protiv toga. Publika je bila zainteresirana za meč, a prilično sam siguran da ne bi bila da su ovaj meč stavili daleko u showu prije samoga Main Eventa. Ovako je ispalo puno bolje, akcija je bila dobra, Sasha i Becky su odlično radile zajedno i meč je ispunio moja očekivanja. Becky i Sasha su očekivano dobile. Sada će obje vjerojatno ići na Divas titulu što mi se sviđa.

Emir Ahmethodžić: Neočekivano djevojke počinju PPV. Na početku je izgledalo prilično tromavo, i potezi su izgledali prilično lažni i telegrafirani. Poslije se malo zakuhalo, i čak je i bio prilično ok match. Kraj mi se dosta svidio kada su i Naomi i Tamina tapkale. Sasha i Becky su pokupile momentum potreban za Wrestlemaniju. Sve je na mjestu.

Vedran Karlić: Možda ću zvučati kao cjepidlaka, ali očekivao sam još veće reakcije kada je Sasha Banks bila prva koja je ušla u dvoranu. Mislim kako je ona bila sjajan izbor za početak PPVa. Becky i ona su odradile dobar posao protiv Tamine i Naomi, bilo je sve što se može očekivati od tag tim meča. Solidno za početak, očekivane pobjednice. Sada ih treba staviti u priču za pojas za WM.

Koju ocjenu biste dali ovome meču?

View Results

Loading ... Loading ...

097_FAST_02212016rf_0992--f53c0dcfd3b829eedf6907c893a54489

Kevin Owens vs Dolph Ziggler – Intercontinental Championship Match

Alen Butumović: Nisam očekivao da ću dobiti ovakav meč od ove dvojice, mislio sam da će ovo biti još jedan spotfest s potez-pin strukturom i mnoštvom Near Fallova kao dosad, ali ovdje su značajno usporili tempo te su krenuli dosta sporo s rest holdovima. Sredinom je Owens većinom dominirao s par Zigglerovih poteza i onda smo dobili nešto bržu završnicu s nekoliko dobrih potez i near fallova kojih nije bilo previše za razliku od prijašnjih mečeva. Ovdje su se više koncentrirali na psihologiju i bilo je prisutno bolje sellanje te je ovaj meč bio treći najbolji na ovom showu. Owens je očekivano zadržao titulu i to mi je drago.

Emir Ahmethodžić: Ovo im je stoti match u zadnja dva mjeseca, ali je sigurno bio najbolji. Dosta dobar storytelling. Owensova dominacija je bila jako zabavna ma početku i stvarala je simpatije prema faceu Ziggleru. Owensov trash talk je to sve kvadriralo. Zaista jako dobar heel. Dosta near fall spotova, i više nego sam uopće mogao očekivati, ali Owens retaina na kraju. Ostao sam zadovoljan.

Vedran Karlić: Ako se pitate zašto je Kevin Owens najbolji negativac kojeg kompanija ima pogledajte ovaj meč. Ja sam umro od smjeha kada je Ziggleru kazao da ni u njegovom gradu publika ne navija za njega. Sam meč je bio kulminacija svih njihovih dosadašnjih mečeva, premda mu je i to bila mana – izgledao je kao njihov zbroj s duljim trajanjem. Zadovoljan sam sa svime viđenim, uključujući i činjenicu kako Owens ostaje prvak.

Koju ocjenu biste dali ovome meču?

View Results

Loading ... Loading ...

125_FAST_02212016rf_1564--87d44e3de44cfb16578c6c85046fb699

The Wyatt Family vs Big Show, Kane & Ryback – Six Man Tag Team Match

Alen Butumović: Nisam mnogo očekivao od ovoga, nisam mnogo niti dobio. Standardan meč, ništa zaista posebno, par dobrih poteza tokom meča i donekle solidna akcija u završnici, ali ono što me razljutilo je rezultat. Mislio sam kako će ovo biti najpredvidljiviji meč večeri, a ispalo je da sam bio potpuno u krivu. Wyatt obitelj je izgubila. Od koga? Rybacka, Showa i Kanea! Dajte WWE molim vas, pa kako ste ovo mogli bookirati? Nije mi jasno kako su ovdje dopustili poraz Wyatt obitelji. Ne znam, stvarno ne znam i ne želim niti znati. Ako nastave ovako, Wyatt obitelj će za koji mjesec biti na rangu Zack Rydera. I sada molim vas nemojte slati niti Braya niti bilo koga iz obitelji na Lesnara. To nije dobra ideja više.

Emir Ahmethodžić: Prilično nezanimljivo. Akcija nije bila privlačna uopće, osim Rybackovih kul running kneea u corneru (nakon kojeg je umalo ispao iz ringa) i to je to. Kraj je vidio Rybacka kako je povrijedio Harpera za stvarno jer mu nije dobro sačuvao glavu kod Shell Shocka. Harpera su momentalno nakon matcha ispratili u backstage. Nadam se da će biti uredu. Ovo nije trebalo Rybackovoj karijeri. Eh sada da se dotaknem rezultata matcha. Komično. Uistinu tragikomedija. Wyatti su dovoljno loše bookirani i da ne gube ovakve matcheve. Ovako, kako im je ovo pomoglo? Da li ih ovakve treba slati pred Lesnara? Ili ikoga drugog iole ozbiljnijeg protivnika? Zašto su Kane i Big Show morali dobiti ovu pobjedu kada im je karijera na zalasku već nekoliko godina? Grozna odluka WWE.

Vedran Karlić: Nije mi jasno zašto se Wyatt obitelj ovako loše tretira, baš kao što mi nije jasno zašto smo imali meč koji bi bio osrednji čak i za RAW standarde. Ryback je izgledao jako (i to jedini od svih šest ljudi), premda mu je Shell Shock ispao grozno, što nikako nije dobro. Kane i Big Show su bili nepostojeći – njihova karijera je pri kraju, odavno nisu relevantni (ili barem ne bi trebali biti) te čak niti ovakve mečeve ne bi trebali dobivati. Loše, ali ne najlošije na showu.

Koju ocjenu biste dali ovome meču?

View Results

Loading ... Loading ...

148_FAST_02212016mm_1054--a1bd29e2984eb5ca04747a70600ba3e0

Charlotte (c) vs Brie Bella – Divas Championship Match

Alen Butumović: Ovo je bio prilično solidan meč, na rangu Divas Tag Team meča koji se dogodio ranije iste večeri. Akcija nikada nije prešla u neki veći nivo, ali bilo je dovoljno interesantna. Bilo je malo problema sa sellanjem i psihologijom i Brie Bella je uobičajeno imala par pogrešaka, ali u globalu ovo je bilo kako sam i očekivao. Charlotte je očekivano zadržala titulu, drugačijem rezultatu nisam se nadao, a nisam ga niti priželjkivao.

Emir Ahmethodžić: Iznenađen sam, ali je ovo stvarno bio solidan match. Brie i nije bila toliko loša koliko sam očekivao, mada stvarno mora poraditi na facijalnim ekspresijama prilikom sellanja. Bilo je nekoliko kul momenata, Charlotte je dobro sellala udarce nogom u prsa, Briein tribute Bryanu je bio očekivan i ok, ali je Charlotte na kraju pobijedila clean, natjeravši Brie da tapka. Ja sam zadovoljan.

Vedran Karlić: Solidan meč uz nekoliko pogrešaka. Drago mi je što Brie nije dobila titulu na temelju toga tko joj je muž, a ne na temelju svoje kvalitete. Charlotte je grozan seller, nakon što ju je Brie držala nogu u poluzi skoro pola minute Charlotte je izvela svoj Figure Eight-Leg Lock u kojem itekako mora koristiti svoje noge. I to nije prvi puta da se to dogodilo, pomalo zabrinjavajuće.

Koju ocjenu biste dali ovome meču?

View Results

Loading ... Loading ...

173_FAST_02212016rf_2161--e7e01ffa14b3c001fe6bdf3c57e4ec9f

AJ Styles vs Chris Jericho – Singles Match

Alen Butumović: Ovo je za mene bio meč večeri! Sjajan meč ove dvojice, puno bolje od prva dva njihova međusobna meča. Jako lijepo su izgradili meč, tempo je bio spor, ali bez obzira na to akcija je bila vrlo zanimljiva. Dobro su ispričali priču s poznavanjem jedan drugoga pošto su se već susreli dva puta u ringu i otprilike znaju što će napraviti. Zbog toga smo dobili mnogo odličnih kontri. Bilo je nekoliko dobrih izmjena udaraca također. Psihologija i sellanje je isto odlično odrađeno, nisu samo nabacivali poteze nego su pazili na neke detalje i još više uljepšali meč. Ne smeta mi što je Jericho napravio kickout na Styles Clash jer je par sekundi kasnije tapkao na Calf Crusher što je njegovo prvo tapkanje u zadnje četiri godine pa je to bio poseban trenutak. Odličan završetak još boljeg rivalstva ove dvojice. Veselim se vidjeti što će dalje sa Stylesom. Odličnih prvih mjesec dana za njega.

Emir Ahmethodžić: Najbolji match večeri definitivno. Styles je instantno pokazao kvalitetu, a Jericho je pokazao da je i dalje na vrhuncu svoje igre sa 45 godina. Priča oko toga kako su obojica proučili stil jedan drugog, i nema ništa čime se mogu iznenaditi je bila jako dobro ispričana i u ringu i na komentatorskom stolu. Jerichova agresivnost i očaj za pobjedom su isto odlično predstavljeni sa Jerichove strane. Dobili smo naznake 2008-12 heel Jericha, za čim sam naprosto ludio. Smeta mi malo kick out iz finishera, jer smatram da nije bilo potrebno ovdje, ali kraj je to nadoknadio. Jericho je bio u Calf Crusheru i fantastično je sellao tu bol i tapkanje na kraju. Sjajno rivalstvo, i drago mi je da obojica iz ovoga izlaze izgledajući bolje nego kada su ušli.

Vedran Karlić: Od Royal Rumble kraja pa sve do ovog PPVa ovo je bio najbolji program kojeg smo gledali, a danas je to bio i najbolji meč večeri. Bilo je sjajno gledati vremešnog Jericha koji je pokazao kako u njemu ima više vatre nego u nekim puno mlađim hrvačima, a AJ Styles je pokazao zašto je jedan od najboljih današnjice. Psihologija je bila dobra, potezi su bili dobri, u nekoliko trenutaka je izgledalo kako Styles udara k’o kamion. Dobili su dovoljno vremena, a jedina zamjerka mi je bila Styles Clash kickout kada je već sekundu kasnije napravio Calf Crusher i dovršio meč. Jasno mi je kako je psihologija drugačija, ali nije bilo potrebe tako rano uništiti Styles Clash i napraviti ga još jednim spam završnim potezom. Segment nakon meča bio je sjajan, bilo je lijepo vidjeti kako sve završi rukovanjem, ali uz naglasak kako tenzije postoje.

Koju ocjenu biste dali ovome meču?

View Results

Loading ... Loading ...

20160221_Fastlane_newday--31990e4205cfdbb8b9587cc4bc4a71bc

Cutting Edge Peep Show with New Day

Alen Butumović: Ovo nažalost nije bilo ono što sam očekivao nego je bio samo segment koji je eto bio tu da popuni vrijeme i sada mi je zaista žao što su prebacili Del Rio/Kalisto na Kickoff samo da bi stavili ovo na glavni show. Bilo je dobrih trenutaka i sve to, ali čemu je ovaj segment služio? Da se promovira E&C show na WWE Networku? To se moglo i na Kickoffu odraditi. Nikoga nije briga za Ligu nacija i ovdje su bili nepotrebni. Jedina moguća direkcija koja proizlazi iz ovoga je face turn New Daya. To bi možda bilo i dobro jer su sada Dudleyzi negativci.

Emir Ahmethodžić: Spominjao sam da mi je Edge jedan od dvojice najdražih ikada. Ali stvarno je segment bio bezveze. Bio je sjajan način da se uvede novi tim u roster, čak niti nisu morali biti Enzo i Cass, ali je cijeli segment potrošen na promociju novog E&C showa na networku, malo komedije i previše Lige Nacija. U sred segmenta sam se izgubio i nisam shvatio da li su New Day face turnali, ili Liga Nacija? Ili nije niko? Ostao sam zbunjen. Na Rawu bi bio ok segment, ali na PPVu je samo bio trošak 15 minuta koji se mogao dati Kalistu i Del Riu.

Vedran Karlić: Cijeli segment je imao jako puno potencijala. Edge i Christian su bili zabavni, New Day je bio zabavan, očekivao sam nešto od toga. A onda je došla Liga nacija i ubila svu zavbavu, pogotovo Sheamus kojem daju najviše vremena na mikrofonu, a dosadan je. Na kraju se sve svelo na promocije emisije koja je nakon PPVa na Networku. Sjetite se sada kako sam rekao da su Kalisto i Del Rio mogli imati vremena na PPVu.

230_FAST_02212016rf_3186--b48deaddf5e24a82a6f3a6065133d9f6

Curtis Axel vs R-Truth – Singles Match

Alen Butumović: Ovo je bilo ubijanje vremena i još jedan dokaz da je ADR/Kalisto trebao biti na glavnom showu. Čemu je ovo služilo? Aposlutno ničemu. Publika nije marila, nitko tko je gledao pred malim ekranima nije mario i još je loše odrađeno. Bezveze je ovo bilo, potpuno nepotrebno, mogli su jednostavno ovo vrijeme dati Main Eventu ili Styles/Jericho meču.

Emir Ahmethodžić: Šteta vremena. Ove dvije minute su se mogle iskoristiti na mnogo pametnije načine.

Vedran Karlić: Užasno, žao mi je svih uključenih što su morali biti dio ovoga. Ne krivim njih, nego onu budalu koja je mislila kako će ovo biti dobra ideja.

Koju ocjenu biste dali ovome meču?

View Results

Loading ... Loading ...

20160221_1920x1080_Fastlane_main_results_spear--5047165f71fb837af3ebdb5e0a1909d3

Brock Lesnar vs Dean Ambrose vs Roman Reigns – Triple Threat WWE Championship #1 Contender Match 

Alen Butumović: Kao što sam i očekivao, ovo je bio mnogo zabavan meč. Početak je bio odličan s dominacijom Lesnara i raznim brutalnim Suplexima. No, onda su se Ambrose i Reigns udružili i bacili Lesnara ne kroz jedan nego kroz dva komentatorskog stola. To je bio odličan način da se riješe Lesnara. Zatim smo vidjeli dosta dobre interakcije Ambrosea i Reignsa te su imali dobar mini meč. Lesnar se opet na kraju umiješao, stavio Reignsa u Kimuru, ali ga je onda Ambrose isprebijao stolicama, no onda je Reigns dao Spear za pobjedu. Čak sam i na trenutke pomislio da će Ambrose ovo dobiti jer je u zadnjim trenucima bio pokraj ringa pa sam mislio da će niotkud uletjeti i pobijediti, ali ipak ne, WWE se odlučio napraviti najgluplji, najlošiji, najdosadniji i najpredvidljviji potez i dao Reignsu pobjedu. Stvarno glupost, pomislio sam da će se opametiti pa dati Ambroseu pobjedu, ali ipak imat ćemo okršaj Reignsa i HHHa gdje će publika navijati za Triple Ha, a Reigns će opet dobivati negativne reakcije, osim ako WWE ne shvati kako je ovo loša odluka pa ubace nekoga i to postane Triple Threat. A moglo je biti dobro. Odličan meč, kako god.

Emir Ahmethodžić: Match je bio jako dobar, kao što sam očekivao. Lesnarova dominacija na početku je bila zabavna, ali je za mene ubrzo prestala biti zabavna kada je no sellao Ambroseov pokušaj ofanzive (pogotovo pokušaj German Suplexa). Vidim šta se želi postići time, Lesnar treba izgledati jako, ali da li je to potrebno kada ionako dominira 50% matcha? To je neka sitnica koja stvarno ima ogroman uticaj na gledatelja, i za mene je Ambrose tu izgledao kao ultra slabić koji je zalutao u main event, ili kao komični jobber koji misli da može postići nešto protiv očito veće zvijezde. Ambrose bi trebao biti jedna od većih zvijezda u WWEu, i treba ga se i prikazivati takvim. Osim toga, više nisam imao primjedbe. Surađivanje Reignsa i Ambrosea tokom matcha je bilo jako zabavno i način na koji su tukli Lesnara, dok bi se ovaj samo vraćao je bio fenomenalan. Ambroseovo nepoštovanje prema Lesnaru i njegovo ludilo i agresivnost u matchu su dosta dobro izgledali, i popravili su mu ugled time. Kraj je vidio Reignsovu clean pobjedu nad Ambroseom. Možda bih bio razočaran, ali sam očekivao ishod.

Uredu je WWE. Želite Reignsa, onda ok, želim ga i ja, jer momak ima ogroman potencijal, ali molim vas bookirajte ga drugačije! Ne želimo drugu verziju Cene, već deset godina vam publika to govori, a vi nam uporno to dajete u vidu Reignsa. Vaše viđenje glavne zvijezde i glavnog pozitivca je pogrešno, zastarjelo i nema mjesta u modernom hrvanju. Želimo gledati ljutu zvijer koja je na TLCu rušila sve pred sobom i na Rawu poslije gazila do WWE titule. Tog Romana mi želimo. Sve drugo što nam pokušate servirati će biti odbačeno i izbooano, pogotovo ovog nasmijanog, uvijek pozitivnog, šaljivog Romana. Da napomenem samo kako je WWE na svom Networku svjesno stišavao zvukove publike kada bi Reigns bio booan, što je bolesno zapravo. To je klasični primjer šizofrenije. Misle da će booovi nestati ako ih budu ignorirali. Varaju se. S takvim razmišljanjem ih čeka debakl u Dallasu.

Vedran Karlić: Tri udraca stolicom nisu jak kao Reignsov Spear. To je ono što sam ja naučio u ovom meču. I bio sam potpuno razočaran. Do tog trenutka imao sam neke zamjerke, kao primjerice da je Ambrose izgledao prokleto preslabo kraj Lesnara, imao sam osjećaj kao da je jedan od Social Outcasta ostao u ringu, a ne momak koji želi priliku za naslov, i to s razlogom. Imali smo i dobre psihologije, kako su Reigns i Ambrose surađivali protiv Lesnara, dovraga, bacili su ga kroz dva stola. Ali imali smo i ono na što svi upozoravaju, negativne reakcije na Reignsa, pogotovo kada je razmjenjivao udarce s Ambrosom. Ne smeta meni tko je dobio, nego način na koji je dobio i bookiranje koje je dovelo do toga.

Koju ocjenu biste dali ovome meču?

View Results

Loading ... Loading ...

Generalno mišljenje: 

Alen Butumović: Veoma dvoličan PPV. Bilo je dosta dobroga (Owens/Ziggler, Styles/Jericho, sam Triple Threat meč), ali bilo je i loših odluka (Reigns pobjeđuje, Wyatt obitelj biva poražena, stavlja E&C segmenta na glavni show, filler meč R-Trutha i Axela). Bilo je solidno, ali je moglo biti puno bolje što se tiče bookinga.

Emir Ahmethodžić: PPV je bio solidan… pretpostavljam. Ono što je bilo dobro, je stvarno bilo dobro, ali bilo jei toliko loših stvari koje ne mogu da ne ignorišem. Bolje je od prošle godine, ali i dalje nije to to.

Vedran Karlić: Mrzim kada mi PPV završi s gorkim okusom u ustima, a ovaj je tako završio. Samo jedan meč mi je bio zbilja dobar i smatram ga nadprosječnim, bilo je nekoliko sjajnih i dobrih trenutaka, dosta prosječnog, a sve ono loše je bilo dno dna. Za zadnju stanicu pred WM očekujem više, puno više nego inače. A dobio sam manje – solidno što naginje prema lošem.

Kojom ocjenom biste ocijenili Fastlane PPV?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Fastlane 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*