Extreme Rules 2016 recenzija

Extreme Rules je iza nas, noć kada pravila postaju ekstremna je sada povijest, a mi vam donosimo naša razmiljšljanja o mečevima koji su se dogodilo na sinoćnjem PPVu.

 

20160522_ER_1920x1080_Tornado_Usos--3070a24a577f90538774f3c6b7c20491

The Usos vs Karl Anderson & Luke Gallows – Tornado Match

Alen Butumović: Zabavan meč koji je donekle ispunio moja očekivanja, ali da je moglo bolje, je. Akcija nije bila loša, sviđa mi se što se se borili dosta vremena i van ringa. Napeta završnica s dosta kontri i near fallova. Korištenje zvona je bila ispravna odluka, a i Splash na njih je izgledao prilično brutalno i to je odlično poslužilo kao završetak meča. Anderson i Gallows su očekivano dobili.

Emir Ahmethodžić: Solidno je bilo. Mišljenja sam da je imalo tu prostora da bude bolje, ali za ono što je bilo, zadovoljan sam. Dobra odluka da Anderson i Gallows uzmu. Sve drugo bi bila epska greška.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

071_RULES_05222016MM_0323--4758878993fa90d1839f0ffe1b3d4664

Kalisto (c) vs Rusev – United States Championship Match

Alen Butumović: Upravo onako kako sam i zamišljao da će biti. Rusev je svojom snagom i veličinom probao pobijediti Kalista koji je pokušavao ujednačiti meč svojom brzinom. Dobra akcija kroz cijeli meč, nekoliko fora poteza od strane Kalista. No kraj je bio apsolutno brutalan i izvrsno odrađen. Odlično su predstavili Ruseva tu, bump koji je Kalisto primio na Apron je izgledao bolno, no poslužio je odlično kao završetak meča. I svidjelo mi se to što Rusev nije poslušao naredbe sudca, ovo ja meč za titulu i on ima pravo dovršiti posao. Kao što sam i predvidio, Rusev je osvojio US titulu. Drago mi je za njega, ali nadam se da ga Super Cena neće zgaziti za osam dana na Rawu kada se vrati. Volio bih da nam vrate starog, nezaustavljivog Ruseva, a ovo je bio dobar početak i korak u pravom smjeru.

Emir Ahmethodžić: Još jedan dobar sukob brzine i snage. Rusev je odličan za tu ulogu. Kalisto je isto dobro primao batine i prikupio je empatiju gledališta. Rusevov Accolade na kraju je bio fantastičan i našao sam se kako navijam za to da Kalisto tapka samo kako bi se spasio od zahvata. Uključio me je, i iako nije bio baš sjajan match, isto je bio dobar za ono što je trebao da bude.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

101_RULES_05222016MM_0575--cb62f341d985f7a5dc8e42e92ae01df6--216d296cdd81f539bcd962b75332d86b

New Day (c) vs The Vaudevillains – WWE Tag Team Championship Match

Alen Butumović: Nisam mnogo očekivao, tako da nisam niti ostao razočaran. Meč je bio solidan, ali nije dugo trajao, većinu meča su dominirali Vaudevillainsi što nije bilo ništa posebno. Akcija u završnim minutama je bila nešto bolja i zabavnija. Vrlo dobar near fall s Whirling Dervishom, iako možda i nije bio potreban kickout na finisher. New Day očekivano dobio. Baš me zanima tko su sljedeći izazivači, nekako mislim da Anderson i Gallows neće još, a Enzo i Cass valjda se prvo moraju osvetiti Vaudevillainsima, pa tek onda na titule.

Emir Ahmethodžić: Solidan match. Drago mi je da je Woods za promjenu ušao da brani titule. Vaudevilliansi su izgledali kao prava prijetnja. Sve mi je bilo ok osim Woodsovo kick outanje na Whirling Dervish. Bespotrebno. Ako su već htjeli false finish, mogao je Big E uletiti ili nešto, ali ovo je bilo glupo. New Day na kraju uzimaju. Dobro je. Treba sada prirpemati Gallowsa i Andersona da ih izazovu.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

20160522_ER_1920x1080_Fatal_4_Way--3a98974f073a6a0f78ac67d5948a5609

The Miz (c) vs Sami Zayn vs Kevin Owens vs Cesaro – Intercontinental Championship 4-Way Match

Alen Butumović: Definitivno meč večeri. Akcija je bila luda od početka do kraja, pravi spotfest. Vidjeli smo mnogo izvrsno odrađenih i impresvnih poteza, nekakvih pogrešaka nisam primijetio, sve je bilo odrađeno kako treba i svatko je dobio vremena da zasja. Izvrsno građeno od prve do zadnje minute, drago mi je da nisu išli onom formulom gdje se dvojica bore, a ostala dvojica leže van ringa, nego su većinu vremena svi bili u isto vrijeme u ringu. Miz je svoj posao odradio izvanredno, njegovi pokušaju pobjede su se bazirali na to kada će protivnik napraviti svoj finisher pa da ih on jednostavno može gurnuti iz ringa i napraviti pin umjesto njega. Nemam problema s tim što je ostvario pobjedu u ovome meču. Zayn i Owens su rješavali svoje nesuglasice van ringa i nisu obraćali pažnju što se događa u ringu, dok je Miz jednostavno ušao u ring i pinnao Cesara za pobjedu. Meč definitivno nije razočarao, svaka im čast!

Emir Ahmethodžić: Najbolji match večeri. Sve je bilo tako odlično. Miz je imao jednu od najboljih predstava u svojoj karijeri. Zaynov Helluva Kick na Owensu je započeo ovaj match i to mi se svidjelo. Neočekivano, ali dobro odrađeno. Malo mi je krivo što je Cesaro kick outao iz Skull Crushing Finalea, pogotovo jer barem u ovakvom matchu ima boljih solucija od toga, ali su se ispravili poslije. Svaki finisher nakon toga nije imao kick out, već je neko intervensao i prekinuo pin. Tako se to radi. Postalo je uzbudljivo neizvjesno pri kraju po pitanju pobijednika, a to je bio Miz, s čim nisam imao problema, jer je Miz bio sjajan u ovom matchu. Pogotovo jer je dio priče da je Zayn dopustio da mu rivalstvo sa Owensom pomuti razum, i da je zbog toga izgubio. Sve pohvale za svu četvoricu kako god.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

184_RULES_05222016MM_1342--e74bb779b84bfb36e30b4b56891db72a

Dean Ambrose vs Chris Jericho – Asylum Match

Alen Butumović: Pročitao sam razne negativne reakcije na ovaj meč, ali meni on uopće nije bio loš. Naprotiv, bio je dobar i to veoma. Dobili su skoro pola sata vremena na raspolaganje i uopće nisu žurili. Ispričali su solidnu priču tijekom meča gdje je Ambrose uspio nadjačati Jericha u meču koji je on izumio. Oružja su bila dobro korištena, Elbow Drop s vrha kaveza je bio impresivan, no prava poslastica je došla na kraju, a taj kraj je bio izvrstan. Borba oko toga tko će koga baciti u pribadače je bila izvrsna, a sama kontra Codebreakera u taj veliki bump od strane Jericha je bila odlična. Na kraju je Ambrose pobijedio s Dirty Deeds, što nekako nisam očekivao, ali mi je jako drago je neko rivalstvo završilo s potpuno jednostranim omjerom pobjeda i poraza, u ovome slučaju 2-0 za Ambrosea. Ako Jericho zaista odlazi, onda mu pobjeda nije trebala ovdje, dok je Ambroseu trebala zato što će vjerojatno završiti u MITB meču.

Emir Ahmethodžić: Iznenađen sam da je generalno mišljenje o matchu prilično slabo. Imali su vremena na pretek, tako da koliko god to dobro zvučalo, zahtjevno je popuniti sve to dobrom akcijom, ali su nekako uspjeli izvesti to. Kada sam među oružjem pogledao letvu sa žicom, mislio sam da je glupo imati to tu, kada svi znamo da neće to koristiti zbog PG ambijenta. Tako je izgledalo na početku, a onda su stvarno iskoristili to. Ne na brutalan način kako je Mick Foley u svojim danima, ali niti ne tražim to. Takođe, izveli su rajsnegle, i za to sam pomislio nema šanse, mada je tauntanje toga bilo jako kul. Na kraju je Ambrose ipak bacio Jericha na njih i izveo Dirty Deeds za pobjedu. Fenomenalno! Drago mi je da ovog puta nisu bili kukavice po pitanju ovih oružja kao na Maniji. Dobra akcija, dobar match. Dobro je i što je Ambrose pobijedio. Jedan od rijetkih feudova koji nije imao 50-50 booking karakterističan za WWE.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

202_RULES_05222016ej_1021--e0848e3aa2a3a0129dac05553e169ba6

Charlotte (c) vs Natalya – Women’s Championship Submission match

Alen Butumović: Najveće razočaranje večeri. Ne previše dobar meč, nisam ništa u meču smatrao zanimljivim. Nisam dobio nikakve impresivne i lijepe kontre, jednostavno sam dobio dojam da su nizali te zahvate bez previše povezivanja. A o kraju ne želim pričati, nije se trebao dogoditi uopće- Charlotte ili je trebala pobijediti kako treba ili je trebala izgubiti kako treba, ali još jedan prljav kraj u kojem Charlotte nezasluženo odnosi pobjedu je užasno. A i Dana Brooke nije netko koga želim vidjeti u paru s Charlotte. Sasha, molim te pojavi se.

Emir Ahmethodžić: Ništa specijalno. Ovo je moglo biti mnogo bolje i da su im dali možda pet minuta više, mislim da bi i bilo. Natalya je bila pred pobjedom, ali se umiješala Dana Brooke. Mogao bi biti kul par. Dana će biti Charlottein body guard. Drago mi je isto što Charlotte nije uzela clean. Ona će svoj put iskupljenja tražiti protiv Sashe na Summerslamu najvjerovatnije, i to može biti jako kvalitetan match.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

233_RULES_05222016MM_1801--fbe0be4410eda4c59c96a1ffa9163db4

Roman Reigns (c) vs AJ Styles – WWE World Heavyweight Championship Extreme Rules Match

Alen Butumović: Još jedan meč ove dvojice koji je mogao biti apsolutno fantastičan da se nije dogodila ta jedna greška. Nemam nikakvih zamjerki na akciju u meču, bila je fantastična, borili su se u i oko ringa, skakali jedan na drugoga, razbijali se stolicama, lomili stolove i sve to, ali brate baš su pretjerali s tim finisherima na kraju, baš kao i u prvom meču. Ne bih imao nikakvih zamjerki da se onaj Styles Clash na stolicu nije dogodio i da Reigns nije napravio Kickout iz njega, ali ovako je jednostavno izgledao previše. Upadanja Cluba i Usosa su dobro odrađena i bilo je nekoliko izvrsnih near fallova na kraju, ali eto, mali su pretjerali s finishera i Reigns je ispao malo previše jak u cijeloj toj priči jer iz Styles Clasha na stolicu se ne bi trebalo niti ustati u sljedećih pet minuta. Reigns je zadržao titulu u dobroj zadnjoj sekvenci završenoj impresivnim Spearom u zraku. Nakon meča, Rollins je napravio povratak i prizemljio Reignsa s Pedigree. Vrlo dobro odrađen povratak Rollinsa, publika je fantastično reagirala na njega i zaista nemam problema s tim dečkom i činjenicom što se vraća u lov na WWE titulu. Trebalo bi biti zabavno. Odličan završetak PPVa.

Emir Ahmethodžić: Match je bio jako dobar. Imao je prilike da bude odličan, jer je akcija bila fantastična, sa dobrim table spotovima i brutalnim udarcima i brawlom van ringa. Ono s čim sam ja imao problema jeste finisher kick outi. Zaboga… Bacili su sve i još toliko na Reignsa i čovjek je kick outao iz svega. Pretjerali su s tim u ovom matchu. Dojam mi je opao zbog toga i bilo bi mnogo bolje da to jednostavno nisu radili, ili da su bar uradili manje, ali da niko od njih dvojice ne kick outa već da se umiješaju Usosi i Anderson i Gallows. Styles je dobro izgledao kad je poludio na Usose i Reignsa sa stolicom. Spear na kraju je isto bio fenomenalan – igra riječi nije bila moja namjera. Sve u svemu, odličan match čiji je kvalitet malo ukaljan pretjeranim korištenjem finishera i kick outanje iz istih.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

Ukupni dojam:

Alen Butumović: Vrlo dobar PPV, uz Royal Rumble najbolji ove godine zasada. Dobili smo odličan F4W meč i dva vrlo dobra meča, Asylum meč i sam main event koji je mogao biti i odličan. Ostali mečevi su bili prosječni do dobri, ali ništa vrijedno neke veće hvale.

Emir Ahmethodžić: Ja sam i više nego zadovoljan. Fatal 4 Way odličan, Cage match malo slabiji i main event koji je imao potencijala biti još bolji nego što je bio. Ne tražim više od ovoga. Da smo barem ovako nešto dobili za Maniju. Zamjeram ih pretjerano korištenje finishera kroz cijelu večer. Ne treba to da se napravi dobra atmosfera.

Kojom ocjenom biste ocijenili Extreme Rules PPV?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Extreme Rules 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*